Jump to content

POCO X3 Pro - pytania ogólne, wątek zbiorczy

Recommended Posts

Dawno temu, jeszcze na starym Redmi Note 4 usunąłem Galerię z MIUI i pamiętam, że były problemy, w wielu przypadkach nie można było ustawić zdjęcia, tapety, był chyba problem z Motywami, a i w ogóle coś się krzaczyło. Przywróciłem i był spokój.

Przy korzystaniu z POCO X3 Pro zauważyłem w tym miejscu przy odpowiednim kącie padania światła taka jakby małą ciemną "kreseczkę" długość około 3 mm i 1 mm grubości. Trzeba [pod odpowiednim kątem patrzeć w to miejsce żeby to dostrzec. To jest chyba pod szkłem. Czy w tym miejscu jest jakiś czujnik? https://imgur.com/2aqNFhd

Witam, mam problem ze znikającym dostępem do internetu LTE. Co kilka minut, czasem sekund, tracę łączność i odzyskuję ja po kilku sekundach. To bardzo irytujące gdy robi się coś pilnego online.  Tak jest od samego początku użytkowania. Ręcznie wprowadzałem ustawienia APN wdg. zalecanych wskazówek. Robiłem też przywracanie do ustawień fabrycznych i nic. Może ktoś coś wie w czym tkwi problem?

Pozdrawiam

Nie jesteś z tym sam, u mnie na X3 nfc, też neta przycina i na wifi i danych komórkowych. W normalnym użytkowaniu, przeglądanie stron, mesenger, nie jest to jakoś mocno odczuwalne, ale w czasie gierek online szlag może trafić. Nie znalazłem rozwiązania od wiosny, skłaniam się ku temu że to jakaś wada podzespolu

Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka

Obecnie mam miui 12.5.2 widzę, że jest nowsze wersja. Aktualizować czy nie? Przeglądam tak sobie fora i czytam, że chyba nie koniecznie ma to sens. Co myślicie? 

Druga sprawa to mógłby mi ktoś konkretnie wytłumaczyć jak to jest z tą aktualizacja ? 

W kilku tutorialach widzę coś ala 

FORMAT /data partition (NEVER wipe System or Persist!)

To jak to jest o chodzi z tym wipe system jaka jest różnica pomiędzy wipe a format? Mógłby ktoś tak po ludzku wyjaśnić te kto co się dzieje czy dobrze to rozumiem 

1 Wipe > Format data. Czy dobrze rozumiem, że wipe sprząta ( jak sama nazwa mówi )  szyfrowanie lecz nie rusza systemu a format jak to w instalacja oczyści telefon z systemu? 

Edited by Kristofer

To które mam wybrać:

1)   POCO X3 Pro Global Stable Recovery V12.5.4.0.RJUMIXM 11.0 3.0 GB 2021-08-24

2)   POCO X3 Pro EEA    Stable Recovery    V12.5.2.0.RJUEUXM 11.0 3.0 GB 2021-08-17

A i jeszcze jedno czym się różni dla miflash wersje recovery od fasboot? Czy to obojętne?

Edited by Patryk22

32 minuty temu, Rendager napisał:

Czyli muszę wgrać prze fastboot z opcją clean all and lock?

Ja chcesz oficjalny global to tak. Nie można blokowac bl z custom romem i custom recovery (twrp).

• Like 1

• 3 weeks later...

Dzisiaj testowałem Poco X3 Pro jako nawigację i się zawiodłem. Rano gdy jechałem głównie w kierunku północnym i szyba nie nagrzewała tak smartfona, to nie było problemu, natomiast po południu jazda praktycznie cały czas pod słońce i smartfon dość mocno się nagrzewał i tracił sygnał GPS. Czy nagrzanie się smartfona może powodować taka dolegliwość? Czasami się odezwała nawigacja, ale głównie na Google Maps było zanik sygnału GPS. Po przyjeździe do domu, telefon ściągnięty, GPS działa. Może telefon nagrzewała ładowarka, która cały czas była podpięta, ładowarka Mi 18 Wat, więc nie za mocna. Na poprzednim Redmi Note 4 nie było takich problemów.

Edited by Marioosz

17 godzin temu, Marioosz napisał:

Dzisiaj testowałem Poco X3 Pro jako nawigację i się zawiodłem. Rano gdy jechałem głównie w kierunku północnym i szyba nie nagrzewała tak smartfona, to nie było problemu, natomiast po południu jazda praktycznie cały czas pod słońce i smartfon dość mocno się nagrzewał i tracił sygnał GPS. Czy nagrzanie się smartfona może powodować taka dolegliwość? Czasami się odezwała nawigacja, ale głównie na Google Maps było zanik sygnału GPS. Po przyjeździe do domu, telefon ściągnięty, GPS działa. Może telefon nagrzewała ładowarka, która cały czas była podpięta, ładowarka Mi 18 Wat, więc nie za mocna. Na poprzednim Redmi Note 4 nie było takich problemów.

wiesz co w gorący dzień tez mi się mocno nagrzał aż wyskoczył komunikat ze telefon jest zbyt gorący ale gps działał prawidłowo 

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam. Mam problem ze sparowaniem telefonu z radiem samochodowym. Radio wykrywa telefon przez bluetooth że wzajemnością jednak nie ma możliwości smarowania... Usunąłem już pamięć podręczna bluetooth, resetowalem itd. Samochód to vitara z 2016 a tel wiadomo, poco x3 pro

Też to brałem pod uwagę , tylko że zapewne w zależności od wersji wyposażenia radia też były różne, od zwykłego z autorskim oprogramowaniem po stacje multimedialne na androidzie.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Cześć, z której wersji korzystacie Trwp.  Zaktualizowałem do najnowszego 12.5.5.0.to nie działa nagrywanie, w poprzednim 12.5.4.0.świrował czasami ekran, sam się klikał i trzeba było zablokować i odblokować. Czy ktoś działa na tych wersjach i spotkał się z tym samym?  poco x3 pro 8/256

• 2 weeks later...

Ja mam pytanie z innej beczki. Rozładował mi się telefon. Wcześniej po podłączeniu do ładowarki pokazywał jak szybko telefon się telefon ładuje np: 23.45% teraz po podłączeniu pokazuje tyłka same np. 23%. Można to jakoś ustawic? Wcześniej miałem Samsunga i jestem zielony w tym systemie od xiaomi.

27 minut temu, luxiorek napisał:

Ja mam pytanie z innej beczki. Rozładował mi się telefon. Wcześniej po podłączeniu do ładowarki pokazywał jak szybko telefon się telefon ładuje np: 23.45% teraz po podłączeniu pokazuje tyłka same np. 23%. Można to jakoś ustawic? Wcześniej miałem Samsunga i jestem zielony w tym systemie od xiaomi.

ja mam to tylko na oryginalnym kablu, na kablu 2metry tryby przełączają się z ładowania na szybkie ładowanie i potem na mi turbo charger ale nie wskakują już cyfry po przecinku

Mam od kilku dni, nie zauważyłem żadnych błędów. Można instalować.

W panel sterowania > bateria masz suwak i możesz ustawić trzy opcje (zasilanie, zrównoważony, wydajnościowy) związane z baterią.

Edited by Puma2012