mgcompany Posted September 20, 2021 Share Posted September 20, 2021 Dawno temu, jeszcze na starym Redmi Note 4 usunąłem Galerię z MIUI i pamiętam, że były problemy, w wielu przypadkach nie można było ustawić zdjęcia, tapety, był chyba problem z Motywami, a i w ogóle coś się krzaczyło. Przywróciłem i był spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted September 21, 2021 Share Posted September 21, 2021 Przy korzystaniu z POCO X3 Pro zauważyłem w tym miejscu przy odpowiednim kącie padania światła taka jakby małą ciemną "kreseczkę" długość około 3 mm i 1 mm grubości. Trzeba [pod odpowiednim kątem patrzeć w to miejsce żeby to dostrzec. To jest chyba pod szkłem. Czy w tym miejscu jest jakiś czujnik? https://imgur.com/2aqNFhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted September 21, 2021 Share Posted September 21, 2021 możliwe ze zbliżeniowy bo jak się zasłania to miejsce to wyskakuje komunikat żeby odsłonić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted September 21, 2021 Share Posted September 21, 2021 (edited) Czujnik światła chyba jednak, po zasłonieniu tego miejsca, nie działa automatyczna regulacja jasności. Edited September 21, 2021 by Marioosz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melendez Posted September 25, 2021 Share Posted September 25, 2021 Witam, mam problem ze znikającym dostępem do internetu LTE. Co kilka minut, czasem sekund, tracę łączność i odzyskuję ja po kilku sekundach. To bardzo irytujące gdy robi się coś pilnego online. Tak jest od samego początku użytkowania. Ręcznie wprowadzałem ustawienia APN wdg. zalecanych wskazówek. Robiłem też przywracanie do ustawień fabrycznych i nic. Może ktoś coś wie w czym tkwi problem? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 25, 2021 Share Posted September 25, 2021 Nie jesteś z tym sam, u mnie na X3 nfc, też neta przycina i na wifi i danych komórkowych. W normalnym użytkowaniu, przeglądanie stron, mesenger, nie jest to jakoś mocno odczuwalne, ale w czasie gierek online szlag może trafić. Nie znalazłem rozwiązania od wiosny, skłaniam się ku temu że to jakaś wada podzespoluWysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristofer Posted September 27, 2021 Share Posted September 27, 2021 (edited) Obecnie mam miui 12.5.2 widzę, że jest nowsze wersja. Aktualizować czy nie? Przeglądam tak sobie fora i czytam, że chyba nie koniecznie ma to sens. Co myślicie? Druga sprawa to mógłby mi ktoś konkretnie wytłumaczyć jak to jest z tą aktualizacja ? W kilku tutorialach widzę coś ala FORMAT /data partition (NEVER wipe System or Persist!) To jak to jest o chodzi z tym wipe system jaka jest różnica pomiędzy wipe a format? Mógłby ktoś tak po ludzku wyjaśnić te kto co się dzieje czy dobrze to rozumiem 1 Wipe > Format data. Czy dobrze rozumiem, że wipe sprząta ( jak sama nazwa mówi ) szyfrowanie lecz nie rusza systemu a format jak to w instalacja oczyści telefon z systemu? Edited September 27, 2021 by Kristofer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk22 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Witajcie Mam pytanie czy poco x 3 pro 6/128 zakupiony w mi center np w CH Arkadia ma global czy eu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Wszystkie (oryginalne) z polskich sklepów maja globala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk22 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 (edited) To które mam wybrać: 1) POCO X3 Pro Global Stable Recovery V12.5.4.0.RJUMIXM 11.0 3.0 GB 2021-08-24 2) POCO X3 Pro EEA Stable Recovery V12.5.2.0.RJUEUXM 11.0 3.0 GB 2021-08-17 A i jeszcze jedno czym się różni dla miflash wersje recovery od fasboot? Czy to obojętne? Edited September 29, 2021 by Patryk22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Do miflash tylko format fastboot.Wysłane z mojego Poco X3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk22 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 No ok ale nie wiem co było zainstalowane w telefonie czy EEA czy Global bo mam zamiar blokować bootloader. Zakupiony w Warszawie w C.H. Arkadia w MI Center. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 Jedna cholera co wygrasz Niczym się to nie różni dla użytkownika.Wysłane z mojego Poco X3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk22 Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 wgrałem EEA z opcją clean all and lock i działa bootloader też zablokowany więc jest ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted September 29, 2021 Share Posted September 29, 2021 W sklepie w google sobie sprawdź czy jest certyfikacja urządzenia, powinno być ok.Wysłane z mojego Poco X3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rendager Posted September 30, 2021 Share Posted September 30, 2021 Witam, odblokowałem bootloader przez aplikację, zainstalowałem twrp i wgrałem xiaomi.eu czy teraz bez problemu mogę w aplikacji zablokować bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 30, 2021 Share Posted September 30, 2021 48 minut temu, Rendager napisał: wgrałem xiaomi.eu czy teraz bez problemu mogę w aplikacji zablokować bootloader? Nigdy w życiu. Z twrp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rendager Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 Dnia 30.09.2021 o 22:26, FromWP napisał: Nigdy w życiu. Z twrp? Czyli muszę wgrać prze fastboot z opcją clean all and lock? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 32 minuty temu, Rendager napisał: Czyli muszę wgrać prze fastboot z opcją clean all and lock? Ja chcesz oficjalny global to tak. Nie można blokowac bl z custom romem i custom recovery (twrp). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted October 19, 2021 Share Posted October 19, 2021 (edited) Dzisiaj testowałem Poco X3 Pro jako nawigację i się zawiodłem. Rano gdy jechałem głównie w kierunku północnym i szyba nie nagrzewała tak smartfona, to nie było problemu, natomiast po południu jazda praktycznie cały czas pod słońce i smartfon dość mocno się nagrzewał i tracił sygnał GPS. Czy nagrzanie się smartfona może powodować taka dolegliwość? Czasami się odezwała nawigacja, ale głównie na Google Maps było zanik sygnału GPS. Po przyjeździe do domu, telefon ściągnięty, GPS działa. Może telefon nagrzewała ładowarka, która cały czas była podpięta, ładowarka Mi 18 Wat, więc nie za mocna. Na poprzednim Redmi Note 4 nie było takich problemów. Edited October 19, 2021 by Marioosz Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 17 godzin temu, Marioosz napisał: Dzisiaj testowałem Poco X3 Pro jako nawigację i się zawiodłem. Rano gdy jechałem głównie w kierunku północnym i szyba nie nagrzewała tak smartfona, to nie było problemu, natomiast po południu jazda praktycznie cały czas pod słońce i smartfon dość mocno się nagrzewał i tracił sygnał GPS. Czy nagrzanie się smartfona może powodować taka dolegliwość? Czasami się odezwała nawigacja, ale głównie na Google Maps było zanik sygnału GPS. Po przyjeździe do domu, telefon ściągnięty, GPS działa. Może telefon nagrzewała ładowarka, która cały czas była podpięta, ładowarka Mi 18 Wat, więc nie za mocna. Na poprzednim Redmi Note 4 nie było takich problemów. wiesz co w gorący dzień tez mi się mocno nagrzał aż wyskoczył komunikat ze telefon jest zbyt gorący ale gps działał prawidłowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioosz Posted October 20, 2021 Share Posted October 20, 2021 No u mnie takiego komunikatu nie było że telefon zbyt gorący. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isendurion Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 Mam problem z uprawnieniami aplikacji Zdjęcia Google. Przy każdej modyfikacji zdjęcia pyta o zgodę. W ustawieniach dostęp do multimediów jest, a do plików się nie da ustawić... Może mam coś zblokowane w opcjach? Potrafi ktoś pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted November 13, 2021 Share Posted November 13, 2021 Po co nadałeś uprawnienie telefon, lokalizacja i kontakty dla tej aplikacji? Przecież to tylko bardzo dobra chmura i przeglądarka. U mnie ma tylko dostęp do plików i multimedii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek1989 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Witam. Mam problem ze sparowaniem telefonu z radiem samochodowym. Radio wykrywa telefon przez bluetooth że wzajemnością jednak nie ma możliwości smarowania... Usunąłem już pamięć podręczna bluetooth, resetowalem itd. Samochód to vitara z 2016 a tel wiadomo, poco x3 pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Wiesz, od marki samochodu zdecydowanie ważniejsze jest jakie konkretnie radio siedzi w tym aucie...Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 skoro nie napisał to pewnie fabryczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Też to brałem pod uwagę , tylko że zapewne w zależności od wersji wyposażenia radia też były różne, od zwykłego z autorskim oprogramowaniem po stacje multimedialne na androidzie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janosikk11 Posted November 25, 2021 Share Posted November 25, 2021 Cześć, z której wersji korzystacie Trwp. Zaktualizowałem do najnowszego 12.5.5.0.to nie działa nagrywanie, w poprzednim 12.5.4.0.świrował czasami ekran, sam się klikał i trzeba było zablokować i odblokować. Czy ktoś działa na tych wersjach i spotkał się z tym samym? poco x3 pro 8/256 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek1989 Posted November 26, 2021 Share Posted November 26, 2021 Multimedialne z Android Auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
luxiorek Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 Ja mam pytanie z innej beczki. Rozładował mi się telefon. Wcześniej po podłączeniu do ładowarki pokazywał jak szybko telefon się telefon ładuje np: 23.45% teraz po podłączeniu pokazuje tyłka same np. 23%. Można to jakoś ustawic? Wcześniej miałem Samsunga i jestem zielony w tym systemie od xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 A masz symbol szybkiego ładowania?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel188 Posted December 6, 2021 Share Posted December 6, 2021 27 minut temu, luxiorek napisał: Ja mam pytanie z innej beczki. Rozładował mi się telefon. Wcześniej po podłączeniu do ładowarki pokazywał jak szybko telefon się telefon ładuje np: 23.45% teraz po podłączeniu pokazuje tyłka same np. 23%. Można to jakoś ustawic? Wcześniej miałem Samsunga i jestem zielony w tym systemie od xiaomi. ja mam to tylko na oryginalnym kablu, na kablu 2metry tryby przełączają się z ładowania na szybkie ładowanie i potem na mi turbo charger ale nie wskakują już cyfry po przecinku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas84 Posted December 14, 2021 Share Posted December 14, 2021 Wyskoczyła mi dzisiaj aktualizacja MIUI , nie wiem czy ktoś już sprawdzał / testował czy instalować czy nie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Puma2012 Posted December 14, 2021 Share Posted December 14, 2021 (edited) Mam od kilku dni, nie zauważyłem żadnych błędów. Można instalować. W panel sterowania > bateria masz suwak i możesz ustawić trzy opcje (zasilanie, zrównoważony, wydajnościowy) związane z baterią. Edited December 14, 2021 by Puma2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts