Jump to content

POCO X3 Pro - pytania ogólne, wątek zbiorczy

Recommended Posts

9 minut temu, TediPower napisał(a):

To co mam, zrobić mam telefon wyjęty z, pudełka czyli fabryczny.

Nic, czekać. V13.0.6.0.SJUEUXM to jest ostatnia oficjalna wersja romu dla twojego telefonu. Masz global EEA (na 99%).

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam serdecznie dzisiaj po sprawdzeniu wyskoczył mi up do miui 14.0. 1.0 zawierający Andorid 13, region mam ustawiony na pl. 

I mam pytanie ktoś go instalował, wszystko działa ok? 

Screenshot_2023-03-03-06-23-23-858_com.android.updater.jpg

Mnie szlak trafia przycisk zwijania klawiatury po aktualizacji... Zajmuje strasznie dużo miejsca na dole ekranu przez co niewygodnie się pisze... Da się to jakoś wyłączyć albo zmienić lokalizację?

Godzinę temu, Antehr napisał(a):

Mnie szlak trafia przycisk zwijania klawiatury po aktualizacji... Zajmuje strasznie dużo miejsca na dole ekranu przez co niewygodnie się pisze... Da się to jakoś wyłączyć albo zmienić lokalizację?

Ja ze SwiftKey nie mam takiego problemu

Pytanie.Mam MIUI 12 ...nie pobierałem 13tki a nawet blokowałem czytając o problemach.Teraz nie pokazuje mi możliwej 13 tki czy nawet 14 tki.Jak przełączę się na Szwajcarię - pokazuje mi 13 tkę.Czy można odrazu z 12tki pobrać 14 tkę czy po kolei...wpierw 13 tkę choćby ze Szwajcarii a potem dopiero  14 tkę ? Wersja GLOBAL

Jeśli chodzi o updaty to trzeba po kolei, bo często jest tak że bez wcześniejszego updata najnowszy w ogóle nie wskoczy. Pomijając sam fakt że najnowsze updaty nie mają dołożonych funkcji które były już wcześniej dodane. Co innego jak się wgrywa na czysto pełny rom, wtedy wszystkie wcześniejsze dodatki już są w nim.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

• Like 1

W dniu 28.02.2023 o 11:14, Marioosz napisał(a):

Można już ściągnąć przez OTA MIUI14 z Androidem 13 po zmianie regionu na Szwajcarię.

Ja nic zmieniać nie musiałem ciągle mam Polskę 

Hmm, po aktualizacji nie widzę większych różnic, właściwie żadnych. Wydaje mi się, że chodzi płynniej wyraźnie (60Hz), zmieniła się klawiatura i tyle. Powinno tak być?

OTA, global

Edited by dr_Fell

Ściągnąłem SwiftKey a i tak to dziadostwo tu jest to chy a będzie bez względu na rodzaj klawiatury jakieś pomysły gdzie szukać tego w opcjach? Screenshot_2023-03-04-10-21-36-867_com.android.chrome-edit.thumb.jpg.033d12aef10dd704cf2cadbc989cb53c.jpg

Udało mi się rozwiązać problem. Związane jest to z ustawieniami gestów. I wskaźnika pełnego ekranu. Gęsty trzeba na chwilę wyłączyć i włączyć ponownie i wyłączyć wskaźnik pełnego ekranu i wtedy znika ten przycisk pod klawiaturą.

Edited by Antehr
  • Thanks 1

2 godziny temu, overtrash napisał(a):

Ja nic zmieniać nie musiałem ciągle mam Polskę 

Na Szwajcarię był wcześniej, jak instalowałem, to nie było jeszcze na Polskę.

Edited by Marioosz

W dniu 4.03.2023 o 10:22, Antehr napisał(a):

Ściągnąłem SwiftKey a i tak to dziadostwo tu jest to chy a będzie bez względu na rodzaj klawiatury jakieś pomysły gdzie szukać tego w opcjach? Screenshot_2023-03-04-10-21-36-867_com.android.chrome-edit.thumb.jpg.033d12aef10dd704cf2cadbc989cb53c.jpg

Udało mi się rozwiązać problem. Związane jest to z ustawieniami gestów. I wskaźnika pełnego ekranu. Gęsty trzeba na chwilę wyłączyć i włączyć ponownie i wyłączyć wskaźnik pełnego ekranu i wtedy znika ten przycisk pod klawiaturą.

Ja mam gesty i ukryty wskaźnik pełnego ekranu(brzydka jak noc ta belka m) i z SwiftKey nigdy nie miałem problemów. 

Witam.Proszę o pomoc.

Nie wiem dlaczego moj x3 pro nie ma aktualizacji do miui 14 i android 13?.

Próbowałem wywołać aktualizację poprzez zmiane regionu w telefonie na Polska,Szwajcaria,Indie i nic.Wiecie o co chodzi?

Dodaje aktualny soft w postaci screena.

Screenshot_2023-03-12-09-06-33-305_com.android.settings.jpg

Edited by Blessedblack
dodanie screen

Masz wersję 13.0.1 a po drodze do MIUI 14 było jeszcze 13.0.3, 13.0.4 i 13.0.6 - wygląda tak jakby telefon w ogóle się nie aktualizował. 

• Thanks 1

2 godziny temu, Blessedblack napisał(a):

Witam.Proszę o pomoc.

Nie wiem dlaczego moj x3 pro nie ma aktualizacji do miui 14 i android 13?.

Próbowałem wywołać aktualizację poprzez zmiane regionu w telefonie na Polska,Szwajcaria,Indie i nic.Wiecie o co chodzi?

Dodaje aktualny soft w postaci screena.

Screenshot_2023-03-12-09-06-33-305_com.android.settings.jpg

Nie wiem od czego to zależy ale mój kolega także ma z tym problem nic nie pomaga, 

37 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Xiaomi nie puściło żadnego OTA dla tej wersji systemu. Możesz próbować aktualizować ręcznie, ale nie wiadomo, czy puści w aktualizatorze:

https://bigota.d.miui.com/V13.0.3.0.SJUEUXM/miui_VAYUEEAGlobal_V13.0.3.0.SJUEUXM_3d47bf4520_12.0.zip

Okej to jak w ogóle udało mi się zaktualizować telefon i nie tylko mi się tak udało zaktualizować telefon przez ustawienia systemowe, telefon sam nie poinformował o aktualizacji więc o co tutaj chodzi, i nie tylko na moim telefonie udało się dokonać tej czynności tak w zasadzie bez jakiegokolwiek problemu?

27 minut temu, overtrash napisał(a):

Okej to jak w ogóle udało mi się zaktualizować telefon i nie tylko mi się tak udało zaktualizować telefon przez ustawienia systemowe, telefon sam nie poinformował o aktualizacji więc o co tutaj chodzi, i nie tylko na moim telefonie udało się dokonać tej czynności tak w zasadzie bez jakiegokolwiek problemu?

Wtedy, kiedy to robiłeś, Xiaomi udostępniało OTA. Mówię o stanie na teraz - w OTA nie ma aktualizacji do jakiejkolwiek wersji z V13.0.1.0.SJUEUXM.

3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał:

Xiaomi nie puściło żadnego OTA dla tej wersji systemu. Możesz próbować aktualizować ręcznie, ale nie wiadomo, czy puści w aktualizatorze:

https://bigota.d.miui.com/V13.0.3.0.SJUEUXM/miui_VAYUEEAGlobal_V13.0.3.0.SJUEUXM_3d47bf4520_12.0.zip

Pobralem to,jak teraz zaktualizować z tego pliku telefon?

2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał:

Wtedy, kiedy to robiłeś, Xiaomi udostępniało OTA. Mówię o stanie na teraz - w OTA nie ma aktualizacji do jakiejkolwiek wersji z V13.0.1.0.SJUEUXM.

Co mogę w takim razie zrobic aby zaktualizowac do miui 14?.

Godzinę temu, Blessedblack napisał(a):

Pobralem to,jak teraz zaktualizować z tego pliku telefon?

Wejdź do aktualizatora > dotknij kilka razy ikony MIUI 13 i powinny się odblokować dodatkowe opcje, w tym ręczny wybór paczki.

Godzinę temu, Blessedblack napisał(a):

Co mogę w takim razie zrobic aby zaktualizowac do miui 14?.

Jeśli powyższa paczka nie pójdzie to albo odblokować bootloader i wgrać przez MiFlash, albo czekać, aż odblokują aktualizacje. W tej chwili z żadnego MIUI 13 dla tego modelu nie widać MIUI 14, samo MIUI 14 w OTA też nie jest dostępne publicznie...

• Thanks 1

2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał:

Wejdź do aktualizatora > dotknij kilka razy ikony MIUI 13 i powinny się odblokować dodatkowe opcje, w tym ręczny wybór paczki.

Jeśli powyższa paczka nie pójdzie to albo odblokować bootloader i wgrać przez MiFlash, albo czekać, aż odblokują aktualizacje. W tej chwili z żadnego MIUI 13 dla tego modelu nie widać MIUI 14, samo MIUI 14 w OTA też nie jest dostępne publicznie...

Udalo mi sie wymusić instalację tak jak opisales klikajac na miui,teraz pytanie?,czy aktualizowac paczkę z miui 13.0.3 czy od razu pobrac jakas paczkę z miui 14 i jesli tak to jaka bedzie dobra do mojego romu?.Dziekuję juz za pomoc Tobie i innym ale potrzebuje jeszcze wskazówek.