Dyskusja ogólna
57 topics in this forum
-
- 17 followers
- 198 replies
- 31k views
Wątek ogólny poświęcony Poco X3 Pro (nazwa kodowa vayu, Snapdragon 860). Poruszamy tu kwestie ogólne, niewymagające tworzenia osobnego wątku.
Last reply by h4lik, -
-
- 9 followers
- 379 replies
- 89.3k views
Wątek poświęcony dyskusji ogólnej na tematy, które nie są poruszane w wątkach dedykowanych określonej tematyce.
Last reply by mgcompany, -
Oczywiście działamy na własną odpowiedzialność Problem, jak w temacie. Szukałem, szukałem i znalazłem rozwiązanie połowiczne: https://community.oneplus.com/thread/1159700440913805320?tid=1159700440913805320&parentCid=1175932156674310152 Mi po usunięciu tego użytkownika przestały działać sklonowane aplikacje. Finalnie: - Usunięcie sklonowanych aplikacji - Reinstalacja MIUI 14 z menu Ustawienia -> O telefonie -> Wersja MIUI -> na następnym ekranie pukasz w logo, aż pojawi się napis o dodaniu opcji - potem wybieramy "Pobierz najnowszy pakiet" U mnie po tej operacji działają i sklonowane aplikacje i Google Pay. Wygląda na to, że updater…
Last reply by stevie13, -
- 0 replies
- 75 views
Chce zrootowac Poco X3 pro i zainstalowac xtb. Boje sie jednak ze na root przestanie mi dzialac NFC, aplikacje bankowe, work profile z teams itd. Wiem ze nibyc sa te hide root, ale kiedys mialem zrootowany telefon i mimo to widzialy go. Prosze o pomoc.
Last reply by korbielow, -
- 6 replies
- 319 views
http://bigota.d.miui.com/V14.0.1.0.TJUEUXM/miui_VAYUEEAGlobal_V14.0.1.0.TJUEUXM_d2bc285a06_13.0.zip Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Last reply by CzesioZuch89, -
- 5 followers
- 26 replies
- 4.6k views
Witam. Po aktualizacji systemu do miui 13 pojawił się problem z transmisją danych. Internet albo wywala, albo całkowicie go nie ma. Czasem jest tak, że jedne aplikacje łączą się z internetem a na innych brak internetu. Wcześniej nie miałem takiego problemu. Na Wi-Fi wszystko śmiga. Próbowałem już zmianę APN, nie pomogło. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych, ale nic to nie dało.
Last reply by mpawlok, -
- 3 replies
- 1.9k views
Witam, Szukam rozwiązania problemu z kwadratowymi dymkami na poco x3 pro miui 13 global. Znalazłem wcześniej rozwiązanie na xda w postaci zmodyfikowanej aplikacji Messengera, lecz autor przestał ja wspierać i jest już przestarzała, w dodatku z bugami. Znacie jakiś sposób na przywrócenie starych okrągłych dymków, lub miejsce gdzie mogę pobrać zmodyfikowana, w miarę aktualna wersję aplikacji? Mam też problem z plikami pdf pobieranymi z chrome. Jak próbuje pobrać plik, który już kiedyś pobrałem i chcę go otworzyć to wyskakuje komunikat o błędzie. Dopiero ponowne pobranie pliku powoduje, że można go otworzyć. Problem mam od zawsze. Jeśli już było to so…
Last reply by Netoper, -
- 2 followers
- 19 replies
- 671 views
Cześć, niedawno zaktualizowałem swojego poco X3 pro z miui 12.5 do miui 13 global, co chyba było złym pomysłem. Chyba nie było od początku po aktualizacji tego problemu, ale pewien nie jestem. Problem jest taki, że SMS działają mi całkowicie tylko na systemowej aplikacji. Gdy użyje jako domyślnej Textra lub Signal którego od lat używam, to żeby przychodziły do mnie wiadomości to muszę mieć włączoną aplikację. Gdy aplikacja jest wyłączona to wiadomości mi nie dochodzą, nawet gdy później apkę włączę. Czy ktoś może miał taki problem? Ktoś wie jak to rozwiązać?
Last reply by pikoko, -
- 11 replies
- 603 views
Cześć. Czy do x3 NFC da się włożyć na raz 2 karty SIM oraz kartę pamięci. Pamiętam, że kiedyś w Redmi dało się podleic razem kartę SIM i kartę pamięci dzięki czemu dało się na raz używać 2xSIM + micro sd. Da się taki patent zastosować w x3 NFC? Pozdrawiam
Last reply by edass, -
- 1 follower
- 0 replies
- 63 views
Czy ktoś się orientuje jak można wybrać które aplikacje się chce na panelu bocznym ?
Last reply by majka420, -
- 4 followers
- 51 replies
- 7.9k views
POCO X3 Pro - EEA Stable ROM MIUI V12.0.4.0.RJUEUXM Recovery ROM https://bigota.d.miui.com/V12.0.4.0.RJUEUXM/miui_VAYUEEAGlobal_V12.0.4.0.RJUEUXM_9d5ae2d814_11.0.zip
Last reply by pikoko, -
- 1 follower
- 5 replies
- 235 views
Chciałabym ponownie zablokować Bootloader. Czy ktoś mógłby mi opisać po kolei jak mam to zrobić skąd pobrać oryginalny miui 13 global. ?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 followers
- 3 replies
- 726 views
Witam Zaktualizowałem swój X3 PRO do MIUI 13 oraz Android 12 i kompletnie nic się nie zmieniło. Żadnych nowych, funkcji wizualnie też tak samo. A jak to wygląda u Was?
Last reply by majka420, -
- 1 follower
- 8 replies
- 249 views
Witam, stałem się dziś właścicielem tego telefonu i występuje problem w postaci poświat przy robieniu zdjęć. Każde światło na tylnej kamerze daje poświatę. Jak to naprawić? Nawet robienie zdjęcia tam gdzie okno bądź monitor daje takie poświaty. Przedni aparat 0 problemów 0 poświat. Telefon był jakiś czas nie użytkowany ale wcześniej nie było tego problemu. Zdjęcie niestety z wyświetlacza telefonu bo jeszcze nie wgrałem na niego nic.
Last reply by zeno55, -
- 3 followers
- 56 replies
- 6.9k views
Cześć. Korzystacie, zamierzacie korzystać? Ostatnio ktoś mi to polecał i mówił, że jest wyraźnie lepiej. Chętnie więc zacząłbym używać tego zamiast stockowej aplikacji. Pytanie tylko jaka wersja i jaki config dla naszego Poco X3?
Last reply by zeno55, -
- 9 replies
- 597 views
Witajcie. Krótko i zwięźle. Poco X3 Pro. Miui 13 . Jest jakiś sposób na wyłączenie tej badziewnej Cyfrowej równowagi ?? Da się tego pozbyć w jakiś nieinwazyjny sposób - bez grzebania w roomie etc ?? Poradniki na odinstalowanie nie działają - nie ma opcji wyłącz.
Last reply by mopsik, -
- 0 replies
- 168 views
Cześć, niedawno dostałem aktualizację do Androida 12 i MIUI w wersji 13.0.2 i ogólnie byłbym zadowolony z działania, gdyby nie fakt, że powiadomienia na belce od razu są rozwinięte a nie mogę znaleźć opcji aby wyglądały tak jak na pierwszym zrzucie ekranu. Zna ktoś sposób, aby wyświetlały się od razu zwinięte? Pozdrawiam
Last reply by Pryniol, -
- 1 follower
- 5 replies
- 828 views
Wczoraj dostałem aktualizacje do MIUI 13 i to był mój błąd żeby ją instalować . Ciemny motyw nie działa tak jak powinien. Nie mogę go wypuścić w aplikacjach ( Zniknęła ta opcja w ustawieniach telefonu) jest możliwość powrotu do MIUI 12.5 ? Nie mam recovery oraz TWRP. ROM jak widać Indonezja . Czy ta metoda zadziała ? https://itigic.com/pl/downgrade-xiaomi-to-previous-miui-version/
Last reply by grzegorz_d, -
- 2 followers
- 5 replies
- 391 views
Czy może ktoś wie kiedy będzie działający TWRP, bo nic nie działa, bez tego nawet root nie zrobi
Last reply by zeno55, -
- 1 follower
- 0 replies
- 270 views
Witam, kto pomoże, wiem, że aplikacje systemowe są zablokowane, czy jest jakiś sposób, by można było podmienić aplikacje systemowe np.: MI Video i jak to zrobić? Podłączam pendrive pod tel. i pendrive widzi, ale jak chce otworzyć film z niego, jest jakiś błąd, i nić nie można zrobić, pliki można z pena kopiować na pamięć wewnętrzną. Sprawdzane pod innymi tel. i jest OK, więc błąd jest z mi video lub Manager plików. Jeśli zainstaluje inny Manager, otworze plik z filmem a chciałbym mieć systemowy.
Last reply by guzi75, -
- 1 follower
- 0 replies
- 146 views
Dzień dobry. Jakiś czas temu nabyłem PoCo X3 nfc . Zrobiłem format, przystosowałem pod siebie . Wszystko ok. Ale po jakimś czasie zaczął strasznie zamulać. Tak, że zdecydowałem o formacie. Po tym niestety nie wyświetla mi szuflady na pełnym ekranie ( zdjęcie 1), wifi wcześniej wyłączało się samo po wyjściu z domu, włączało po powrocie - teraz muszę ręcznie. Filmy ze stron online ( zdjęcie 2 ) wcześniej wyświetlały się w pełnym ekranie, a teraz z białym paskiem u góry w trybie horyzontalnym. Przeszukałem ustawienia, i nic nie mogę znaleźć. Proszę o pomoc. Pozdrawiam serdecznie.
Last reply by Karol8411, -
- 12 replies
- 315 views
Mam problem z autoaktualizacjami w Sklepie Play, bo od kilku miesięcy samoczynnie zmienia się ustawienie z wyłączonych aktualizacji na autoaktualizowanie przez WiFi, kolejny taki przypadek miałem dziś rano. Powoduje to problemy z działaniem niektórych aplikacji, które przestają działać w tle, no i nie potrzebuję aktualizować każdej bzdury. Podpowie ktoś w jaki sposób wyłączyć Sklep, ograniczyć mu dostęp do sieci lub coś podobnego bez roota? POCO X3 NFC, ROM xiaomi.eu 12.5.5.
Last reply by keiran, -
- 1 follower
- 7 replies
- 551 views
Witam. Usiłuję zmienić bootlogo w modelu z tematu. Chodzi mi, o to logo wyświetlane zaraz po włączeniu, nie animację startową MIUI. Niestety nie potrafię sobie z tym poradzić. W telefonie nie ma partycji "logo". Jest partycja "splash", lecz jest ona pusta - "same zera". Spróbowałem nawet na chama przez flashboot wgrać do tej partycji swoje logo, niby się wgrało - gdy ją potem odczytuje jest tam ta zawartość którą wgrałem zamiast zer. Jednak telefon nic sobie z tego nie robi i nadal wyświetla stare logo. Dodam, że nawet jak pobiorę pełny soft pod flashboot to tam nie ma ani logo.img ani splash.img. Widocznie w tym modelu jest to zrobione inaczej. Czy ktoś wi…
Last reply by @[email protected], -
- 1 follower
- 4 replies
- 242 views
hejka, czy ktos sie orientuje czy moge w jakis sposob zmienic folder media a dokładnie wgrac do folderu notifications swoje dzwieki na partycji system ? probowalem wgrac roota i potem roznymi menedżerami plikow zmienic permissions 755 na 777 i niestety nie działa, ale podejrzewam ze ma to zwiazek ze pewnie cala partycja jest ustawiona na read - only wie ktos z was moze jak zmienic atrybuty tego jedynego folderu ? https://imgur.com/a/MtcH3TO
Last reply by blackbird, -
- 1 follower
- 1 reply
- 282 views
Siemanko, mam dosyć nietypowe pytanie, a wolę się upewnić żeby nie zbrickować telefonu. Sprawa wygląda tak, na moim poco x3 pro mam wgrany custom rom - Pixel Experience 12, lecz chciałem przetestować ArrowOS. I tutaj nasuwa sie główne pytanie, czy flashując ArrowOS muszę go flashować razem ze stockowym romem, czy wystarczy sam plik Arrowa?
Last reply by Kacper Skrzypek,