Jump to content

POCO X3 NFC - dyskusja ogólna

mrosi
 Share

Recommended Posts

56 minut temu, Puma2012 napisał:

Aha, teraz rozumiem... czyli tak faktycznie to taki... bajer z którego ciężko skorzystać.

Jeszcze muszę sprawdzić jak pilot działa, w poprzednim telefonie to miałem i było super.

Polecam tę aplikację do żywotności baterii i kontrolowania temperatur https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digibites.accubattery&hl=pl&gl=US możesz ładować kilka razy lub jak wolisz do 100 % przeprowadzić z 1 raz na zajechaniu baterii do końca, zobacz ile sot ci wytrzyma, a potem ładować od 20 do 80 % lub od 20 - 100 % zresztą ładuj jak chcesz, podobno ładowanie do 100 % tej marki nie szkodzi jak innym telefonom.

9 godzin temu, pawel188 napisał:

ma ktoś jakiś sprawdzony gcam dla poco 

https://www.cyanogenmods.org/google-camera-poco-x3-nfc/

Nie korzystam z GCam, bo z tego co widziałem, to nie ma przewagi nad zwykłą aplikacją aparatu, może kolory są trochę bardziej naturalne, ale poza tym to stockowa apka aparatu jest super. Mimo wszystko i tak korzystam z OpenCamera, który mi pasuje, bo mogę wybrać mnóstwo ustawień zdjęć i filmów, a jak zależy mi na jakości fotek, to korzystam z stock'a. Do nocnych zdjęć używam OpenCamera, bo robi bardziej szczegółowe.

Dnia 10.11.2020 o 14:38, Pabian napisał:

Teraz zauważyłem, że w górnym prawym rogu mam coś nie tak z ekranem :( 

Na ciemnym tle widać dwie poziome linie. Jedna ok. 10mm a druga ok. 5 mm. Im większa jasność ekranu tym bardzie je widać.

Na lewo masz pływające okno, ale ty chyba mówisz o czymś innym daj fotke.

Zbliżone to chyba tylko wielkością, X 3 ma więcej ramu, nowszy wydajniejszy procek, ciut większą bateria, aparat ponoć Sony, odświeżanie 120, no i ludzie nie piszą że się restartuje samoistnie jak 9.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Z tych dwóch to lepiej wychodzi POCO X3. Wyżej już napisane dlaczego a ja dodam do tego że wyszedł później czyli wsparcie powinno być lepsze (dłuższe).

Mam od miesiąca wersje 6/64GB, dobry telefon.

Edited by Puma2012

11 godzin temu, Puma2012 napisał:

wyszedł później czyli wsparcie powinno być lepsze (dłuższe).

Czy lepsze? Raczej tak, patrząc na ociągającą się aktualizację 9S/9 Pro do MIUI 12. Czy dłuższe? Możliwe, bo POCO jako osobna marka chyba gwarantowało dłuższe wsparcie. Ale z Xiaomi i jej markami aktualnie nie ma nic pewnego. Wstępne plotki o MIUI 13 już informowały o liście smartphonów do aktualizacji i X3 też na niej jest, ale to raczej nie jest żadne odkrycie, bo następna wersja MIUI i pojawi się w okolicach roku od premiery X3.

banalne pytanie czy ktos probowal nagrywac rozmowy aplikacja ,wersja romu global oficjal 

rady wgraj rom z forum dziekuje, mam konto i telefon na polski numerze a jestem poza polska wiec na chwile obecna proby odblokawania bootloadera nie dla mnie <_<

10 minut temu, Janko napisał:

ktos probowal nagrywac rozmowy aplikacja ,wersja romu global oficjal

Cube ACR nieźle nagrywa. Niestety nie na słuchawkach i nie po BT. Odtwarzanie nagrań jest w samej aplikacji, można ustawić uruchamianie pływającym widżetem pojawiającym się w dialerze.

• Thanks 1

54 minuty temu, Otho Sackville napisał:

Na jakich ustawieniach?

Trzeba popróbować bo różne wartości mogą być potrzebne w zależności od Androida, telefonu. Oczywiście musi być w autostarcie, oszczędzanie energii bez ograniczeń, kłódka, zezwolenie na wyskakujące okienka.

27 minut temu, FromWP napisał:

Trzeba popróbować bo różne wartości mogą być potrzebne w zależności od Androida, telefonu. Oczywiście musi być w autostarcie, oszczędzanie energii bez ograniczeń, kłódka, zezwolenie na wyskakujące okienka.

Popróbuję, ale jestem zdziwiony, bo na RN8T (global) w ogóle nie dawał rady.

2 godziny temu, Otho Sackville napisał:

na RN8T (global) w ogóle nie dawał rady.

Zupełnie nie nagrywa? Na Mi9Lite global działa dobrze.  Trochę tych ustawień jest, samą sekcję nagrywania mam tak Screenshot_2020-11-24-11-19-15-445_com.catalinagroup.callrecorder.thumb.png.3d0a9d5c13d1217668a48aa58c2119a2.png

Edited by FromWP

• 2 weeks later...

Mam poco x3 nfc od tygodnia. Mam jeden problem. Podczas przeglądania stron internetowych zmienia mi sie kolor wyswietlacza na jakis wyblakły. Po wyjsciu z przeglądarki te wyblakłe kolory zostają. Dopiero jak wygasze ekran i włącze na nowo to wracają normalne kolory. Spotkał sie ktoś z takim problemem?

1 godzinę temu, nołbady napisał:

Jaką folię ma fabrycznie naklejoną ten telefon? Można na niej polegać?

Taką średnią. Na pewno jest lepsza niż to, co naklejano parę lat temu i lepsza niż najtańsze folie, ale po dwóch, trzech miesiącach ilość rys jest już duża i ja swoją zmieniłem na ceramiczną matową z Allegro. Kupiłem też na Aliexpress, ale nie zanosi się, żeby paczki dotarły w tym roku, większość ma duże opóźnienie. Też pojawiają się ślady używania, ale nie ma odbić światła jak przy zwykłej lub jej braku. Nie wiem jak w pełnym słońcu, bo u mnie od kilku tygodni ciągle jest szaro i ponuro.