Jump to content

Update software Global/EEA

ernet

Recommended Posts

Czy u was po aktualizacji też automatyczna jasność zmniejsza podświetlenie do zera nawet w pomieszczeniach gdzie nie jest za bardzo ciemno ? Przed aktualizacją w podobnych warunkach zjeżdżało zawsze do około 1/10 paska albo więcej, tak teraz ledwo zrobi się ciemniej gdzieś to od razu na minimum

4 godziny temu, polomaski napisał:

Mnie wywala z ustawień gdy chce powylaczac któraś z tych 3 opcji. Czekam na aktualizację MIUI narazie mam 11.0.1

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za info spróbuję

Region Albania i jest 11.05

8 godzin temu, bartek5860 napisał:

Czy u was po aktualizacji też automatyczna jasność zmniejsza podświetlenie do zera nawet w pomieszczeniach gdzie nie jest za bardzo ciemno ? Przed aktualizacją w podobnych warunkach zjeżdżało zawsze do około 1/10 paska albo więcej, tak teraz ledwo zrobi się ciemniej gdzieś to od razu na minimum

Tak. 

4 hours ago, zsiewicz said:

A czy ktoś miał problem po aktualizacji z gboardem? Nie mam wibracji podczas pisania.. w żadnej aplikacji.

Wyłącz i włącz wibracje. Ja miałem wyłączone a po aktualizacji mi wibrowało (czego nie znoszę).

Czy ktoś mógłby sprawdzić jeśli posiada samochód z Android Auto czy też po włączeniu podświetlenia krawędzi mu mruga bez przerwy podczas połączenia android auto?

Normalnie jak dostanę powiadomienie to mrugnie raz aż ciężko to zauważyć, a podczas połączenia z samochodem mruga jak głupie bez przerwy. 

A na jakim regionie macie android auto w sklepie? Ja nie mam na Polsce?

Drugie ważniejsze pytanie: jak Wam działa dual SIM po aktualizacji? Mi wcześniej oddzwaniał z sima z którego było połączenie, teraz oddzwania z tego wybranego w ustawieniach jako domyślny ;(
A muszę mieć wybrane domyślne, bo w android auto nie działa inaczej dzwonienie :(

A odnośnie SMS to przerzuciłem się na aplikację Wiadomości od Google.

A na jakim regionie macie android auto w sklepie? Ja nie mam na Polsce?

Drugie ważniejsze pytanie: jak Wam działa dual SIM po aktualizacji? Mi wcześniej oddzwaniał z sima z którego było połączenie, teraz oddzwania z tego wybranego w ustawieniach jako domyślny ;(
A muszę mieć wybrane domyślne, bo w android auto nie działa inaczej dzwonienie default_sad.png

A odnośnie SMS to przerzuciłem się na aplikację Wiadomości od Google.

Android auto w andku 10 jest funkcja a nie osobną aplikacją .

• Like 1

Szybkie pytanie, mam aktualnie V10.2.30.0.PFAEUXM, czyli EEA. W poniedziałek dostałem powiadomienie o aktualizacji do miui 11. Po kilku godzinach je kliknąłem i wyskoczyło okno aktualizacji z informacją że brak dostępnych aktualizacji. Czyżby wycofano aktualizację że względu na kilka problemów o których pisaliście?

Screenshot_2019-11-07-19-48-58-844_com.android.updater.png

46 minut temu, Segor napisał:
1 godzinę temu, talib1990 napisał:
Android auto w andku 10 jest funkcja a nie osobną aplikacją .

Wiem, ale jakie to ma znaczenie? Ja pytam o widoczność w sklepie.

Taka, że jest to wbudowane i nie ma konieczności tego widzieć. Zresztą mi nawet ikonka android auto znikła, zginęła na zawsze po próbie usunięcia aktualizacji( bo całej się nie da) i zainstalowaniu od nowa aktualizacji. Jak bardzo chcesz to tu jest link do apki https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.projection.gearhead

1 godzinę temu, stereo0 napisał:

Taka, że jest to wbudowane i nie ma konieczności tego widzieć. Zresztą mi nawet ikonka android auto znikła, zginęła na zawsze po próbie usunięcia aktualizacji( bo całej się nie da) i zainstalowaniu od nowa aktualizacji. Jak bardzo chcesz to tu jest link do apki https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.projection.gearhead

Może to głupie pytanie, ale jak w takim razie z tego korzystać skoro nie ma tego jako aplikacji? Chyba nie do końca ogarniam o co chodzi z tym AA :grin:

Dnia 5.11.2019 o 11:50, cmm7 napisał:

Wyskoczyło na dole okienko z jakim urządzeniem się połączył i ile to urządzenie ma jeszcze % baterii. Takie iphone style coś:-P

Dziś sobie o tym przypomniałem i jak odpaliłem głośnik to nic mi nie pokazało niestety, nawet po zsunieciu belki nie widziałem informacji o stanie baterii. Mam JBL go2 jak coś ;-)

2 godziny temu, user5624 napisał:

Widać to praktyka w Xiaomi, bo to już nie pierwszy raz jak wycofali aktualizację.

Dokładnie, dlatego ja polecam się nie spieszyć z aktualizacją, szczególnie jak jest zmiana o całą wersję. Lepiej poczekać chociaż tydzień od powiadomienia, niż później dzielnie walczyć z bugami.

Moje odczucia EEA Miui 11.0.5
+ulepszony interfejs na duży plus, łatwiejsza nawigacja, lepsze ikony w ustawieniach (ustawienia na maxa przejrzyste wkoncu)
+dodana cyfrowa równowaga czego na eea nie było
+wkoncu ikony powiadomień
+wysuwany notatnik z boku ekranu (mega to jest)
+po kilku dniach używania bateria wolniej spada
+AOD świetny(chociaż jest minus)
+dźwięki natury są piekne
teraz minusy:
-szalejace powiadomienia messengera (znikają, pojawiają się)
-znikajacen dymki czatu j.w
-problemy z tą opcją okno w oknie - mapy google po zminimalizowaniu i powrocie ukazują tylko czarna przestrzeń, trzeba trochę pokombinować i wraca
-AOD z dodatkowym efektem podświetlenia po bokach przy powiadomieniu wariuje jak cholera. Najwięcej przy mapach Google dosłownie non stop mruga.

Lubi również czasem z d*py wykraszowac YouTube i YouTube Music kilkukrotnie z rzędu.

9 godzin temu, Liffer napisał:

+ulepszony interfejs na duży plus, łatwiejsza nawigacja, lepsze ikony w ustawieniach (ustawienia na maxa przejrzyste wkoncu)
+dodana cyfrowa równowaga czego na eea nie było
+wkoncu ikony powiadomień
+po kilku dniach używania bateria wolniej spada
+AOD świetny(chociaż jest minus)
+dźwięki natury są piekne
teraz minusy:
-szalejace powiadomienia messengera (znikają, pojawiają się)
-znikajacen dymki czatu j.w
-problemy z tą opcją okno w oknie - mapy google po zminimalizowaniu i powrocie ukazują tylko czarna przestrzeń, trzeba trochę pokombinować i wraca
-AOD z dodatkowym efektem podświetlenia po bokach przy powiadomieniu wariuje jak cholera. Najwięcej przy mapach Google dosłownie non stop mruga.

Lubi również czasem z d*py wykraszowac YouTube i YouTube Music kilkukrotnie z rzędu.

Gdzie znaleźć jakieś informacje na temat tej cyfrowej równowagi w systemie?

10 godzin temu, Liffer napisał:

No wreszcie ktoś to potwierdził Xd czyli to nie wina android auto tylko map gogle. A wlasciwie to nie wiem czy map czy tych powiadomien które sa na belce, ale powinna być możliwość ich ignorowania przez ekran krawędziowy. Niestety w opcjach powiadomien każdej apki z opsobna nic o tym nie ma. Jest dioda, cos tam jeszcze, a tego nie.

@cocoz w ustawieniach w glownym menu masz "digital wellbeling"

Edited by stereo0
  • Thanks 1

9 minut temu, alfabet napisał:

U mnie się potrafi na dworze ekran przyciemnić sam z siebie (od czasu update 11). To jest na ten moment jedyna zauważalna dla mnie wada.

Wyłącz automatykę i po problemie.

13 godzin temu, Liffer napisał:

Jak się uruchamia?