ricki Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Może mi ktoś łopatologicznie wyłożyć jak najszybciej i bezproblemowo wgrać miui v6. Obecnie mam wgraną ostatnią dostępną wersję miui v. 5 Tapatap by Oneplus One Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Ja wgrywałem przez aktualizacje z pliku jak inne aktualki v5. Wcześniej zrobiłem przywrócenie ustawień fabrycznych. Działa, ma się dobrze Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyzio Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Wrzucalem na v5 bez resetu żadnego i wszystko działa super wszystkie aplikacje tez działają póki co Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej78 Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Ja również wrzuciłem na v5 i poszło bez żadnych FC. Na wszelki wypadek warto jednak zrobić backup przed instalacją v6. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Góralczyk Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 TWRP a dokładnie jaka wersja. Ja osobiście używam starej wersji 2.7.0.0. Najmniej problematyczna. CWM dla Redmi to nieporozumienie a nowe wersje TWRP mają problemy z niektórymi romami i gapps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Witam. Mam pytanie czy przywracał ktoś kopię miui 5 z poziomu TWRP,oczywiście na miui 6.Pytam na wszelki wypadek,bo póki co jestem na miui 6 i wszystko śmiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Wgraj sobie twrp... Co do przywracania kopii w twrp to działa, choć musisz mieć kopię wszystkich partycji (boot itp.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Góralczyk Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Będzie dziś 5.3.27 dla naszego Notka @Acid ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1210 Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Post #38 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekzx Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Po aktualizacji zniknęła mi MiOpaska, ktoś tak miał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted March 27, 2015 Share Posted March 27, 2015 Ja widzę 5.3.19 Dajcie linka ż dziś.5.3.27 brak chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Dzieki Numb.Mam w kopii wszystko co trzeba,ale póki co na v6 jest ok. Jedynie bateria troszkę fiksuje,bo wczoraj wieczorem miałem 89% a dziś rano 94%. Poza tym wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Chyba nie dam .26 bo w tej wersji coś grzebali w thememanager i mój skrypt zapętla się na deodexowaniu romu przez błąd w tym pliku. Dziwne. Dawno tak nie miałem, że deodex sie wywala całkowicie na jednym pliku. Do tej pory nawet jeśli deodex ThemeManager z obniżaniem API do 16 nie działał dla apki to skrypt zezwalał na deodex a teraz po prostu się nie da na tym pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Latarka odpalona z ekranu blokady po chwili się wyłącza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebaf69 Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Od 3 dni smiga niezle tylko ten dotyk sie wiesza czasami srednio 2-3 razy dziennie Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebby64 Posted March 28, 2015 Share Posted March 28, 2015 Aha automapa nie chce się instalować na karcie, ale z tego co wiem ponoć na wszystkich kitkatach tak jest. zainstaluj SDfix firmy NextApp ze sklepu i pozwol na roota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Ok dodałem 5.3.26 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Witam. Panowie do wczoraj było wszystko ok z romem(5.3.19). Dzisiaj coś się stało z sms-ami. Mogę wysyłać, ale kiedy przychodzą wywala mi FC aplikacji SMS. Po aktualizacji do 5.3.26 nic się nie zmieniło, dalej ten sam błąd. Proszę o jakieś sugestie, bo chciałbym zostać na tym romie,a bez SMS-ow to raczej sobie nie wyobrażam. Przy okazji jeszcze jeden błąd zauważyłem. Przycisk menu po ustawieniu na wyświetlanie menu podręcznego nie wyświetla go, tylko ostatnie aplikacje. Wtedy np. przy aktualuzacji nie da się wybrać instalacji z pamięci telefonu, bo taka opcja się nie pojawia, tylko z poziomu recovery. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Robiłeś update z v5 bez wipe? Też miałem problem z SMS, zrobiłem wipe, zainstalowałem v6 jeszcze raz i hula. A co do przycisku, zobacz czy masz tak ustawione: https://drive.google.com/file/d/0B37tIkL0hqYpZm9FZnpnY0xYVU0/view?usp=sharing Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Na problem z sms warto by było zrobić backup danych i w recovery wszystkie wipe i wgrac system. Wersja 26 zainstalowana, przestala dzialac wibracja przy dotknieciu, przegladarka miui nadal ma fc ale mozna ją teraz skasować Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Mam dokładnie takie ustawienia. Cóż zrobię wipe i dam znać czy jest poprawa. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Logcat lub raport MIUI z tego FC? Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Pawlik Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 (edited) Trochę nie w temacie ale przy okazji przeinstalowywania na MIUI v6 różne rzeczy mogą się stać więc opiszę w skrócie operację odceglenia naszego Red miuia Jest już poradnik na tym forum jak to zrobić (dla przypomnienia http://miuipolska.pl/forum/topic/2581-flash-tool-odceglij-swoj%C4%85-kom%C3%B3rk%C4%99/) ale w moim przypadku nie zadziałał ponieważ mój telefon padł absolutnie i kompletnie: nie włączał się nie migał diodą, nie dawał oznak życia, tak jakby był rozładowany dokumentnie. To co jest ok w poradniku na tym forum to sterowniki dla MTK i SP Flashtool natomiast jeżeli chodzi o obraz systemu to jest on niewystarczający do wskrzeszenia telefonu. Dobry obraz podał gościu pod tym filmikiem: obok napisu "Image file" ( http://goo.gl/w7KnKs ). Mam nadzieję, że nikomu się to nie przyda ale w razie czego to może pomóc. P.S. Przebieg flashowania identyczny jak podany na stronie, tylko trzeba wszystko "zafajkować". Pozdrawiam wszystkich Edited March 29, 2015 by Dominik Pawlik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter69pan Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Jeszcze raz dzięki za pomoc, po wipie wszystko działa, za wyjątkiem wspomnianej przeglądarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Ja mam mapę na karcie w folderze Android/obb/pl.aqurat.automapa/Automapa/Maps/Polska nie pamiętam, czy sam przenosiłem, czy zapisała AutoMapa. Reszta nie waży dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Dymek czatu z Messengera nie działa, dość denerwujący błąd. Nie jestem pewien, czy to zasługa MIUI czy samej aplikacji, ale przed aktualizacją MIUI wszystko działało ładnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekzx Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Sprawdź kilka stron wcześniej. Musisz zmienić bodajże uprawnienia Messengera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Faktycznie, jak pogrzebałem przez Panel Sterowania pomogło. Wcześniej grzebałem z okienkami pop-up w ustawieniach samej aplikacji. Nie zmienia to faktu, że nie wiedzieć czemu, zmieniły mi się samoczynnie ustawienia aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icecool Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 (edited) Witam, Jak zrobić root-a na tym najnowszym sofcie? Edited March 30, 2015 by icecool Link to comment Share on other sites More sharing options...
icecool Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 OK dzieki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeltor Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 (edited) Miał ktoś problem z instalacją wersj 5.3.26 poprzez TWRP? powszednią wersję 5.3.19 zainstalowałem tak jak wszystkie wcześniej przez Aktualizacje->Zainstaluj Rom ale miałem jeszcze chiński recovery i nie było problemu, zainstalowałem TWRP ponieważ chciałem mieć recovery po angielsku no i dzisiaj chciałem zainstalować wersję 5.3.26, dałem jak zawsze Aktualizacje->Zainstaluj Rom przeszło do instalacji w TWRP, szybko strasznie przeleciało, jak dałem Reboot system chwile postało na logu mi, mignęła tak jakby animacja miui polska potem znowu logo mi i weszło do TWRP, próbowałem instalować bezpośrednio z recovery przez install zip ale po chwili wyskoczyło failed, robiłem wipe oraz różne kombinację ale nic to nie dało, zrobiłem restore, wszystko powróciło. W celu sprawdzenia zrobiłem odceglanie SP flash i powróciło chińskie recovery bez problemu wgrałem nim wersję 5.3.26 ale nie mam już teraz TWRP a nie chcę go znowu instalowac jak mam mieć z nim dalsze problemy z instalacją następnego romu, miał ktoś takie problemy? Edited March 30, 2015 by Zeltor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Pawlik Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 (edited) Ja miałem podobnie, tyle że zainstalowałem stare TWRP, które nie obsługiwało chyba Linux contex czy coś w tym stylu i wgl nie chciało współpracować. Po Sp flashtoolu i aktualizacji TWRP wszystko śmiga. Czy Wam też się tak SMSy śmiesznie zachowują ze albo za każdym razem Wam je podwaja albo robi coś takiego jak na zdjęciu? Edited March 30, 2015 by Dominik Pawlik Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 Ja nie mam żadnych problemów z sms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeltor Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 A jaką wersję TWRP teraz posiadasz i skąd ją ściągałeś? Ja zainstalowałem wtedy v2.7.0.0 i nie mam pojęcia czy jest stara czy nowa:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebby64 Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 zainstalowalem na probe kaspersky antivirus i wykryl w najnowszej paczce zip z romem cos takiego 'HEUR:Backdoor.AndroidOS.Fakengry.h' hmm? a druga sprawa, posiadam dwie karty sim wrzucone i co restart wylacza mi dane w roamingu czy to normalne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts