Jump to content

MIUI v6

bololabich

Recommended Posts

Chyba nie dam .26 bo w tej wersji coś grzebali w thememanager i mój skrypt zapętla się na deodexowaniu romu przez błąd w tym pliku. Dziwne. Dawno tak nie miałem, że deodex sie wywala całkowicie na jednym pliku. Do tej pory nawet jeśli deodex ThemeManager z obniżaniem API do 16 nie działał dla apki to skrypt zezwalał na deodex a teraz po prostu się nie da na tym pliku.

Witam.

Panowie do wczoraj było wszystko ok z romem(5.3.19). Dzisiaj coś się stało z sms-ami. Mogę wysyłać, ale kiedy przychodzą wywala mi FC aplikacji SMS. Po aktualizacji do 5.3.26 nic się nie zmieniło, dalej ten sam błąd. Proszę o jakieś sugestie, bo chciałbym zostać na tym romie,a bez SMS-ow to raczej sobie nie wyobrażam. Przy okazji jeszcze jeden błąd zauważyłem. Przycisk menu po ustawieniu na wyświetlanie menu podręcznego nie wyświetla go, tylko ostatnie aplikacje. Wtedy np. przy aktualuzacji nie da się wybrać instalacji z pamięci telefonu, bo taka opcja się nie pojawia, tylko z poziomu recovery. Pozdrawiam

Trochę nie w temacie ale przy okazji przeinstalowywania na MIUI v6 różne rzeczy mogą się stać więc opiszę w skrócie operację odceglenia naszego Red miuia :)  Jest już poradnik na tym forum jak to zrobić (dla przypomnienia http://miuipolska.pl/forum/topic/2581-flash-tool-odceglij-swoj%C4%85-kom%C3%B3rk%C4%99/) ale w moim przypadku nie zadziałał ponieważ mój telefon padł absolutnie i kompletnie: nie włączał się nie migał diodą, nie dawał oznak życia, tak jakby był rozładowany dokumentnie. To co jest ok w poradniku na tym forum to sterowniki dla MTK i SP Flashtool natomiast jeżeli chodzi o obraz systemu to jest on niewystarczający do wskrzeszenia telefonu.
Dobry obraz podał gościu pod tym filmikiem: 

obok napisu "Image file" ( http://goo.gl/w7KnKs ).

Mam nadzieję, że nikomu się to nie przyda ale w razie czego to może pomóc.

P.S. Przebieg flashowania identyczny jak podany na stronie, tylko trzeba wszystko "zafajkować".

Pozdrawiam wszystkich ;)

Edited by Dominik Pawlik
  • Like 1

Dymek czatu z Messengera nie działa, dość denerwujący błąd.

Nie jestem pewien, czy to zasługa MIUI czy samej aplikacji, ale przed aktualizacją MIUI wszystko działało ładnie.

Faktycznie, jak pogrzebałem przez Panel Sterowania pomogło. Wcześniej grzebałem z okienkami pop-up w ustawieniach samej aplikacji.

Nie zmienia to faktu, że nie wiedzieć czemu, zmieniły mi się samoczynnie ustawienia aplikacji.

Miał ktoś problem z instalacją wersj 5.3.26 poprzez TWRP? powszednią wersję 5.3.19 zainstalowałem tak jak wszystkie wcześniej przez Aktualizacje->Zainstaluj Rom ale miałem jeszcze chiński recovery i nie było problemu, zainstalowałem TWRP ponieważ chciałem mieć recovery po angielsku no i dzisiaj chciałem zainstalować wersję 5.3.26, dałem jak zawsze Aktualizacje->Zainstaluj Rom przeszło do instalacji w TWRP, szybko strasznie przeleciało, jak dałem Reboot system chwile postało na logu mi, mignęła tak jakby animacja miui polska potem znowu logo mi i weszło do TWRP, próbowałem instalować bezpośrednio z recovery przez install zip ale po chwili wyskoczyło failed, robiłem wipe oraz różne kombinację ale nic to nie dało, zrobiłem restore, wszystko powróciło. W celu sprawdzenia zrobiłem odceglanie SP flash i powróciło chińskie recovery bez problemu wgrałem nim wersję 5.3.26 ale nie mam już teraz TWRP a nie chcę go znowu instalowac jak mam mieć z nim dalsze problemy z instalacją następnego romu, miał ktoś takie problemy?

Edited by Zeltor

Ja miałem podobnie, tyle że zainstalowałem stare TWRP, które nie obsługiwało chyba Linux contex czy coś w tym stylu i wgl nie chciało współpracować. Po Sp flashtoolu i aktualizacji TWRP wszystko śmiga.

Czy Wam też się tak SMSy śmiesznie zachowują ze albo za każdym razem Wam je podwaja albo robi coś takiego jak na zdjęciu?

post-3636-0-42607200-1427731119_thumb.jp

Edited by Dominik Pawlik

zainstalowalem na probe kaspersky antivirus i wykryl w najnowszej paczce zip z romem cos takiego 'HEUR:Backdoor.AndroidOS.Fakengry.h' hmm?

a druga sprawa, posiadam dwie karty sim wrzucone i co restart wylacza mi dane w roamingu czy to normalne ?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...