Numb Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 O ile nie jest stare recovery tylko MiRecovery lub TWRP to spokojnie przez apkę Aktualizacje. Po wgraniu można też zrobić "odświeżenie", czyli kopia, full wipe i przywrócenie kopii.
latet Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 (edited) Dzięki, a czym (teoretycznie) grozi próba zrobienia aktualizacji przez apkę Aktualizację, jeśli warunki, o których piszesz, nie są spełnione? Tylko niepowodzeniem aktualizacji, czy raczej czymś gorszym? W przypadku tego telefonu nie działa MiFlash, więc wolę się 10x upewnić. Edited October 17, 2015 by latet
ZduneX25 Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 No kopii danych z v5 nie przywróci na v7, przynajmniej nie tej systemowej
latet Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 (edited) No kopii danych z v5 nie przywróci na v7, przynajmniej nie tej systemowej Jeśli już, to użytkownik tego tel. chciałby przywrócić wyłącznie kontakty oraz (ale to już mniej ważne) SMS-y. Myślisz, że nawet tego nie przeniesie systemowa kopia MIUI v.5-->v.7 i trzeba na tę okazję założyć konto Xiaomi, ewentualnie przenieść kontakty przez standardowy plik .vcf, a SMS-y sobie darować? Aż tak niekompatybilne są? Nie liczę na zdjęcie w kontaktach, ale same kontakty, to chyba da radę? Edited October 17, 2015 by latet
Numb Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Kopii z V5 nie widać w wyższych. Co do ewentualnego uceglenia to mimo braku MiFlash jest nawet szybciej i łatwiej, bo tylko pobierasz moją paczkę z serwerów google, instalujesz sterowniki i klikasz jeden przycisk
latet Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Kopii z V5 nie widać w wyższych. To chyba nie do końca jednak prawda... Na Mi2S przechodziłem z v5 na v6 robią pełny wipe z MiFlash i kontakty, pamiętam, przywróciłem z kopii MIUI, choć były pewne zabawne efekty uboczne (pozamieniane zdjęcia pomiędzy konktaktami). Na szczęscie tylko zdjęcia,a nie numery tel., wtedy mogłby być dużo mnie zabawnie
Numb Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 To znaczy źle się wyraziłem, oczywiście, że je widać Po prostu podczas przywracania "przywraca" wszystkie pozycje, aczkolwiek aplikacje i ustawienia się nie przywracają (być może kontakty tak).
ZduneX25 Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Format kopii zmienił się jakoś 2-2,5 miesiąca temu, więc v6 jest w większości kompatybilne, ale v7 już nie.
Recommended Posts