Jump to content

Recommended Posts

Posted

O ile nie jest stare recovery tylko MiRecovery lub TWRP to spokojnie przez apkę Aktualizacje.

Po wgraniu można też zrobić "odświeżenie", czyli kopia, full wipe i przywrócenie kopii.

Posted (edited)

Dzięki, a czym (teoretycznie) grozi próba zrobienia aktualizacji przez apkę Aktualizację, jeśli warunki, o których piszesz, nie są spełnione? Tylko niepowodzeniem aktualizacji, czy raczej czymś gorszym? W przypadku tego telefonu nie działa MiFlash, więc wolę się 10x upewnić.

Edited by latet
Posted (edited)

No kopii danych z v5 nie przywróci na v7, przynajmniej nie tej systemowej :P

Jeśli już, to użytkownik tego tel. chciałby przywrócić wyłącznie kontakty oraz (ale to już mniej ważne) SMS-y. Myślisz, że nawet tego nie przeniesie systemowa kopia MIUI v.5-->v.7 i trzeba na tę okazję założyć konto Xiaomi, ewentualnie przenieść kontakty przez standardowy plik .vcf, a SMS-y sobie darować? Aż tak niekompatybilne są? Nie liczę na zdjęcie w kontaktach, ale same kontakty, to chyba da radę?

Edited by latet
Posted

Kopii z V5 nie widać w wyższych.

Co do ewentualnego uceglenia to mimo braku MiFlash jest nawet szybciej i łatwiej, bo tylko pobierasz moją paczkę z serwerów google, instalujesz sterowniki i klikasz jeden przycisk :P

Posted

Kopii z V5 nie widać w wyższych.

To chyba nie do końca jednak prawda... Na Mi2S przechodziłem z v5 na v6 robią pełny wipe z MiFlash i kontakty, pamiętam, przywróciłem z kopii MIUI, choć były pewne zabawne efekty uboczne (pozamieniane zdjęcia pomiędzy konktaktami). Na szczęscie tylko zdjęcia,a nie numery tel., wtedy mogłby być dużo mnie zabawnie :)

Posted

To znaczy źle się wyraziłem, oczywiście, że je widać :P

Po prostu podczas przywracania "przywraca" wszystkie pozycje, aczkolwiek aplikacje i ustawienia się nie przywracają (być może kontakty tak).

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...