Jump to content

Recommended Posts

Posted

Miband wymaga kit kata do zdalnego odblokowania na pewno, i tak za miesiąc 4.4.2 wyjdzie na pewno, 13 zaczęto betatesty, i mogę powiedzieć że rom w miarę już chodzi gdy by nie kilka bugów typu latarka na pasku, podświetlenie przycisków, nawet ramu chyba mniej zżera i się nie zawala tak z tego co widać

Posted

Znalazłem informacje na 4pda od gościa TomHenson, czy jakoś tam, że być może do połowy lutego będziemy mieli stabilną MIUI 6. Tylko poszła plotk, że być może w ten piątek dostaniemy wersję deweloperską (info nie 100%) , ale stabilne w lutym, może marcu. Jest dużo błędów około 50 i pofiksili tylko 10-15 procent.

Posted

Gdyby nie ten cholerny problem z baterią Rom mógłby być do użytku. A tak można niechcący uwalic telefon. Nie wiem czy udało by się napisać w romie info odnośnie pojemności baterii z hardware zamiast z kernela. Bo chyba o to się rozchodzi. 3C toolbox coś takiego posiada.

Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2

Posted

Błe, ktoś wie, czemu z en.mini.com zniknęły wersje 39 v5? Obecnie nie ma możliwości pobrania a była. Dostępna jest tylko 37 v5, co ciekawe pod "menu" v6...

Posted

Był jakiś bug z rebootami i już nie ma. Link możesz na forum znaleźć albo na xda. Tak btw. Wersja 5.1.29 miui6 jest dostępna do pobrania. Także na xda jest link.

Posted

@Rafał, dzięki, nie wiedziałem. A orientujesz się, czy to 5.1.29 to warto wrzucić do codziennego użytku, czy jeszcze niekoniecznie? No i przy okazji, czy może ktoś sprawdzał, jak działa GPS pod KK na naszym notku?

Posted

Jest sporo poprawek. Nadal latarka nie działa. Podświetlane przycisków. Internet na 2SIM i vpn ręczne. Z baterią jest lepiej. Mniejszy drain i tak się nie grzeje. Ale nadal źle pokazuje. Ponoć są jakieś sztuczki z usuwaniem pliku battery.bin. Na forum mobiledualsim czytałem. Pozdrawiam.

Posted

Oczywiście nie ma. Trzeba doinstalowac. Najlepiej zrobić to w takiej kolejności. Instalujesz rom. Restart do recovery i dopiero potem normalny reboot. Jest to czysta wersja od Chińczyków.

Oczywiście po restarcie do recovery instalujemy gappsy. :)

nie polecam explorer mi nie chce działać od wersji 5.1.29 i nie idzie softu zaaktualizować

Wystarczy użyć innego Explorera. A ota do 5.1.30 możesz ręczne pobrać z xda. Zmienić nazwę na update. zip i pójdzie.

Posted (edited)

Hej, ktos podpowie? Na v6 probowalem zrobic wipe cache I dalvik no I Na cache mam failed, partycja ma 0 I wlasciwie nie mozna wgrac zadnej poprawki z recovery ani tez przywrocic z backup. Moze jakis pomysl?

nieaktualne :)

Pozdrawiam

Sent from my HM NOTE 1W using Tapatalk 2

Edited by komornick
Posted

Hej, ktos podpowie? Na v6 probowalem zrobic wipe cache I dalvik no I Na cache mam failed, partycja ma 0 I wlasciwie nie mozna wgrac zadnej poprawki z recovery ani tez przywrocic z backup. Moze jakis pomysl?

nieaktualne :)

Pozdrawiam

Polecam pisać zawsze co się zrobiło aby naprawić problem. Potem po czasie ktoś, kto będzie miał ten sam problem odnajdzie ten post i nie dowie się, jak go rozwikłać. ;)

Posted (edited)

@re4ction, slusznie trochę się spieszylem bo wychodzilem z domu, ale teraz, juz sie poprawiam:

Po zainstalowaniu v6 z jakiegoś powodu przyszło mi do głowy czyścić dalvik i cache (to chyba podpowiada twrp) no i wyczyścilem, ale na wersji 2.8.4 czyszczenie (czy właściwie format) partycji cache zawisł. I wisiał za kazdym razem gdy probowalem ja "czyścić". Po wyjęciu baterii system się uruchomił ale z dysfunkcjami. Sprawdzilem ze nie ma partycji cache a właściwie niby jest ale o rozmiarze 0. Probowalem przywrócić z recovery zrobionego twrp 2.7 ale w wersji 2.8.4 nie widział* tego backupu. Przywróciłem wiec twrp 2.7, odtworzylem partycje cache i to na szczęście wystarczyło.

Edit:

* pewnie wszyscy to wiedzą, ale okazuje się, że wystarczy przenieść stary backup do folderu minote i będzie ok.

Pozdrawiam.p

Edited by komornick
Posted

witam,

czy wiecie jak dodać widget pogody ten wbudowany w miui do innego lunchera ? uzywam google plus i na liście widgetów niestety brak jest pogody, a bardzo mi ona pasuje.

Posted (edited)

Szczerze mówiąc ten widget zegar i pogoda byłby idealny tylko brakuje mu tego ze jak tapne na pogodę w tym widgecie to powinna się otworzyć pogoda a jak tapne na datę to kalendarz, a otwiera się jedynie zegar jak na niego tapne

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Edited by igoor1983
Posted

Otwiera alarmy (czyli zegar i inne dodatki tego typu) i otwiera pogodę, ale po tapnieciu w datę nic się nie dzieje, jakby otwierało kalendarz to byłoby super.

Posted

Widget "zegar z pogoda" to jest ten widget z miui polska tak? Bo on u mnie otwiera tylko zegar. Ani pogoda ani kalendarz nie są otwierane

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Posted

Hej, gdyby ktoś był zainteresowany, to jest wersja 5.2.3 v6, która ma naprawione wiele błędów, w tym: bateria wygląda,ze działa ok, podświetlanie klawiszy, latara i zdaje się, wiele innych. ROM jest do pobrania na xda.

Ja od siebie dodam, ze instalowalem na 37 bez full wipe (tylko cache i dalwik), chodzi zacnie. Jedynie co, to nie mogłem ogarnac gapsow. Nawet przez wygranie z recovery. (kreszowal się serwis). Pomogło od instalowanie całego framewora i wszystkich apps google i ponowne ich zainstalowanie. Ja to zrobiłem w ten sposób, ze z appstore pobralem google installer i z niego juz resztę, ale to jak kto lubi.

Pozr.p

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...