PolskaWTF Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 @polskaWTF Na jednej z wersji rom, chyba bylo to 5.3.4, problem ten wystepowal, ale kolejne wersje powinny to naprawiac. U mnie ten ob pojawial sie losowo wlasnie chyba na tej wersji i nie we wszystkich polaczeniach. Po aktualizacji do do wyzszej wersji jest ok. Ja nie wgrywalem miui polska,wiec nie potwierdze. Wysyłane z mojego LG-D855 za pomocą Tapatalk 2 Ja wgrywałem na Stable 40. Ale ze słuchawkami się nie rozstaje więc dla mnie to nie problem póki co. Cieszę się z samego faktu że mamy V6 po Polsku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Góralczyk Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Już jest 5.3.18. Są jakiś szansę na polską wersję przed wersją stable? Wysłane z HW Note 1W 5.3.17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Góralczyk Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 Mikrofon został w pełni naprawiony w wersji 5.3.15 bodajże. Dopiero nowsze wersje na nowym basebandzie zaczynają przypominać wersje stabilną. Kolejne OTA nie psują nic. Jutro zapewne będzie 5.3.19 i w tym tygodniu będzie koniec aż do wtorku . Może warto ta wersje spolszczyc?. W sumie jak juz xml-y gotowe masz Acid to już z górki tylko podmienić. Wysłane z HW Note 1W 5.3.17 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Spokojnie, Acid będzie mieć czas to w piątek zrobi, nie ma sensu robić codziennie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin210 Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Też wrzuciłem V6 i trochę brakuje mi "MI Marketu",aha w kontaktach nie wyświetla numerów mimo,że mam tę opcję włączoną Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted March 19, 2015 Share Posted March 19, 2015 Hej Panowie, jak to tu jest z odświeżeniem zdjęć w galerii. W miui v5 jak przeniosłem jakiś plik przy pomocy menadżera plików to galeria od razu odświeżała się i widziałem dane zdjęcie w Nowym katalogu. Tutaj nichuchu. Przenoszę zdjęcia i nadal widzę je w starych katalogach a nowe puste. Niestety trzeba restartować telefon?? Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Może spróbuj Clear thumbnail cache w ustawieniach galerii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekzx Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Acid - zdradzisz czy dzisiaj możemy się spodziewać jakiegoś update? Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 (edited) Może spróbuj Clear thumbnail cache w ustawieniach galerii. niestety nic nie daje. We właściwościach zdjęć które rzeczywiście są w danym katalogu jest ścieżka do pliku a w tych przeniesionych nie ma ścieżki lokalizacji. Po usunięciu cache galerii nadal są skądś odtwarzane. co dziwne, po restarcie telefonu zdjęcia duchy nadal są edyta: usunąłem też cache galerii programem sdmaid i też nic to nie dało. Co jest grane. Dziadostwo ;p Edited March 20, 2015 by matijas Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekzx Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 (edited) Panowie podpowiedzcie gdzie w v6 znajdę Monitor Danych? Edit: Ok już znalazłem, - jest w Panelu Sterowania Edited March 20, 2015 by maciekzx Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Testuje od niedzieli.Poza przeglądarką wszsto śmiga. Po aktualizacji do v 6 wszystko na plus,a to jest dopiero wersja rozwojowa. Dobra robota Acid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 a możesz sprawdzić odświeżanie zdjęć w galerii po przeniesieniu kilku do innego katalogu czy na zewnętrzną kartę. Pisałem wyżej o tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Acid - zdradzisz czy dzisiaj możemy się spodziewać jakiegoś update? Jak będzie mi się chciało Wysłane z MI Note 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Ok dodałem 5.3.19. Uwaga: zmiany są takie same jak dziś dla 5.3.20 czyli: czcionka roboto regular chrome zamiast przeglądarki MIUI youtube, cloudprint etc... + to co poprawiło MIUI dla tego urządzenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1210 Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 (edited) Hula elegancko. Google Chrome zrobiło aktualizację, działa dobrze, wrzuciłem nowy temat, jak na razie bez restartów. Świetna robota Acid. Ps. Niestety, restarty po zmianie tematu są nadal. Mam jednak nadzieję, że to tylko przypadłość mojego aparatu. Reszta jak najbardziej ok. Edited March 20, 2015 by michu1210 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin210 Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Mam problem z aktualizacją pobrałem z linku od http://91.205.75.29/miui-V6/5.3.19/MIUIPolska_lcsh92_wet_jb9_5.3.19_v6-4.4.zip i przy próbie wgrywania wywala mi "please rename the update pack to update.zip and put it the root directory of sd cart" ale nazwa jest dobra "udate.zip" Mam już V6 poprzednią wersję, czy znowu muszę robić wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 20, 2015 Share Posted March 20, 2015 Wipe nie trzeba. Czy na pewno masz ROM w katalogu głównym pamięci wewnętrznej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Mam problem z aktualizacją pobrałem z linku od http://91.205.75.29/miui-V6/5.3.19/MIUIPolska_lcsh92_wet_jb9_5.3.19_v6-4.4.zip i przy próbie wgrywania wywala mi "please rename the update pack to update.zip and put it the root directory of sd cart" ale nazwa jest dobra "udate.zip" Mam już V6 poprzednią wersję, czy znowu muszę robić wipe. Serio uważasz, że "udate.zip" jest poprawne? Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin210 Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Oczywiście, że tak bo jest bez cudzysłowu czyli tak update.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Oczywiście, że tak bo jest bez cudzysłowu czyli tak update.zip Acidowi chyba chodziło o literówkę, zapomniałeś "p" w "update.zip". Zobacz, czy na telefonie przypadkiem też się nie pomyliłeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robin210 Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Problem rozwiązany pobrałem jeszcze raz aktualizację i poszło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Dla mnie super że wróciła stara czcionka Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 @up Tu obowiązuje od wczoraj pisownia "trzciąka" 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcstando Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Można już używać jako daily rom? Nie ma problemu z dualsim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 @up: Wydaje mi się, że nie, już tydzień temu było spoko, jeśli chodzi o to. Ale cały czas jest problem z przeglądarką: wcześniej wyłączała się stockowa, teraz i Chrome (zastępujący stockową) przy każdym włączeniu wita mnie miłym FC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 21, 2015 Share Posted March 21, 2015 Eh.. Wyczyść dane aplikacji Chrome, restart i aktualizacja z Google Play. Działa działa. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauelith Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 @Acid - dziękuję ja od wczoraj siedzę na romie i póki co jest dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 @Acid: jak automatycznie zaktualizowało mi Chrome już nie miałem problemów : ) Ale dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 22, 2015 Share Posted March 22, 2015 W następnej wersji będzie Chrome w najnowszej wersji 41 bodaj. Teraz musiała być ta stara z uwagi na 11MB plik. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 ooo, teraz przy fakturze dopiero zauważyłem że po instalacji romu wysłało mi sms na nr 447786209730. to normalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrekp Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Jest to najprawdopodobniej sms wysłany w związku z rejestracją w usłudze MiCloud Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 tylko że konto już tam miałem, chyba że po wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 @up Tu obowiązuje od wczoraj pisownia "trzciąka" Proszę nie przekręcać oryginalnej pisowni. Obowiązuje "trzcionka". Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Spoko, pomyślałem, że jak szaleć, to na całego Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted March 23, 2015 Share Posted March 23, 2015 Panowie, przeszukałem chyba wszystkie opcje i nie znalazłem. W miui v5 można było włączyć automatyczne zamykanie folderu po uruchomieniu jakiegoś programu z tego folderu. Tutaj nie mogę znaleźć czy po prostu nie ma takiej opcji? Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts