irbis9 Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 Dzięki za info, to chyba się skuszę, co prawda mi zależy na pasku do mierzenia tętna, ale on też działa na BLE 4.0, jakiś link polecacie do multilanguage? Link to comment Share on other sites More sharing options...
irbis9 Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 (edited) Wrzuciłem 5.2.13 ogólnie ok. Edited February 16, 2015 by irbis9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepek Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Czy jest na ten telefon oficjalny miui z androidem 4.4(nie chodzi mi o rozne porty)? Jesli nie to kiedy bedzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Jest ale jeszcze niepubliczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tepek Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Dzieki. Tak mniej wiecej kiedy mozna sie spodziewac publikacji (za tydzien, miesiac, 3 miesiace)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Pod koniec marca, przynajmniej tak wyczytałem na en.miui.com. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolskaWTF Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Hmm wątek ucichł. Jakieś nowe buildy warte sprawdzenia? póki co siedze na 5.2.3 i jest mi wygodnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted February 22, 2015 Share Posted February 22, 2015 Na razie nowy rok w Chinach, brak ROM-ów. W piątek będzie nowy build. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Góralczyk Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Jest już nawet 5.2.26 [ gdzieś tam na xda.... //Acid ] Osobiście polecam http://www.movilesdualsim.com/tema/4-4-2-jotikirom-v3-1-con-art-aosp.92703/ Mulitilanguage. Stabilny i w pełni działa ART. Aparat działa ładnie. W antutu podbijam pod 33k. Kozystam od wersji beta. Aktualizuje się ładnie i nie narusza uboot i recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Czekam końca marca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Góralczyk Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 Jest 5.2.27 "gdzieś tam na xda" ©Acid . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted February 27, 2015 Share Posted February 27, 2015 (edited) http://en.miui.com/thread-89212-1-1.html testował ktoś ? ciekawe czy pliki obb będą się wrzucały na rzeczywistą kartę edit: Sposób działa, wyłącza emulacje pamięci zewnętrznej, jako wady mogę powiedzieć że pamięć wewnętrzna jest teraz jest bezużyteczna, ja i tak mam kartę 32gb i jak do mnie rewelacja jak pliki obb gier idą na kartę przydała by się jeszcze edycja partycji ebr ale to chyba musi wyjść miui 6 w wersji do SP Flasha Edited February 28, 2015 by Damian799 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 ACID v6 dla Note Mtk to będzie od razu stabilny. Czy będą bety tak jak kiedyś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 ? Wszystkie v6 dostają dev. Note też taki ma obecnie. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Pisałeś że v6 dla redmi note pro jest niepubliczny. Koniec marca możliwy. Jak idą testy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Wiadomo już coś więcej na temat daty premiery v6? Koniec marca, czy może odrobinę szybciej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Pewnie wielu czeka na tą odpowiedź. ACID tylko się troszkę rozpisz.Jak byś mógł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Ale co.. ja nie śledzę tego redmi, mam ciekawsze rzeczy do roboty Jest rom i tyle. Może na en.miui.com znajdziecie jakieś posty od beta testerów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Rozumiem że v6 na redmi note pro nie testujesz.Jak będę miał mi Note, terz odpuszczę sobie MTK. Procek dobry tylko wsparcie do kitu(przez mtk) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Z tym "dobrym" zastanowiłbym się. Ogólnie to dość wydajny i tani, tyle w temacie. Nie tnie, ale nie zaskakuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 BTW. Te nowsze MTK są już całkiem porządne. Podniosły się jakościowo. Ale właśnie kulą u nogi jest słabe wsparcie. Mi2s powered by sMIUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Tak też słyszałem Ze te nowe są juz bardzo dobre ale dalej mam jakiś niesmak po tych starych - problemach ze wszystkim prócz szybkości i żałosnym wsparciem które nawet te nowsze lepsze procki stawia raczej na przegranej pozycji Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
komornick Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 Ahoj, Jeśli chodzibo v6 to juz od czasu bety, która nie dewadtowala baterii, jest to całkiem grywalne i spoko nadaje się na co dzień. Ostatni build 5.3.4 usunął IMO reszte błędów, w tym, z widocznych gołym okiem, komunikat "no service" (czy jakoś tak) zamiast nazwy operatora. Ale tak, to działa płynie, ładnie i bezproblemowo. Moje spostrzeżenie, to że bateria chyba troszkę szybciej schodzi. Crashuje mi się klawiatura, gdy próbuje dodać klawiaturę polski PC. No i poki co, nie ma języka Pl. Chodzą tez plotki, ze u niektórych aktualizacje przychodzą przez OTA. U mnie nie, ja wgrywam ręcznie Mtw miui6 jest dużo ladniejsze niż 5 Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Mi na 5.3.4 podczas naciskania przycisków głośności włącza się ekran, trochę denerwujące, jak to naprawią to będzie w miarę do użytku, jest bardzo stabilny Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Podali byście linki do instalacji,jakiś poradnik jak zainstalować. zmienić trzeba recorvery. Czy idzie na tym " miuiowym". No i jak wyszło by pod koniec marca v 6 miuipolska to jak się wraca. Zrobił by może ktoś po polsku z zobeznanych forumowiczów. REDMI NOTE PRO(MTK) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kendi Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Mi na 5.3.4 podczas naciskania przycisków głośności włącza się ekran, trochę denerwujące, jak to naprawią to będzie w miarę do użytku, jest bardzo stabilny Nie masz czasem włączonego wybudzania klawiszami glośności? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bololabich Posted March 6, 2015 Author Share Posted March 6, 2015 (edited) Mi na 5.3.4 podczas naciskania przycisków głośności włącza się ekran, trochę denerwujące, jak to naprawią to będzie w miarę do użytku, jest bardzo stabilny To właśnie było wymienione jako celowo dodana funkcja (dziwne xd) Mam od długiego czasu 5.2.13 jedynie nie wyświetla nazwy sieci (ale oczywiście śmiga) i jak aktywuje roaming (jako, że płacę za to w abonamencie zeby mieć internez w każdej sieci bo często mam zasięg tlyko innych sieci...) to po restarcie niestety jest wyłączony i to jest baaardzo upierdliwe Czysty rom 5.3.4 bez żadnych modów Sprawdzony! Z CWM są problemy, instalujcie przez TWRP Edited March 6, 2015 by bololabich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Re4ctioN Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 (edited) No hej Acid nie kasuj plz linków. Edited March 6, 2015 by Re4ctioN Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 A coś dokładniej z testowanym romem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bololabich Posted March 6, 2015 Author Share Posted March 6, 2015 (edited) No przez 10 minut od wgrania to nie widzę różnicy między tym, a poprzednia wersja ale ponoć na tej wersji lepiej bateria trzyma, w zasadzie beta z poprzedniego miesiąca już była w pełni użyteczna no cchyba, ze komuć ten mały bug z wyświetlaniem no signal zamiast sieci tak bardzo przeszkadza Edit: wyszukiwarka na pulpicie crashuje, na poprzednim romie mi działało (jak przesuniesz palcem w góre to jest wyszukiwarka aplikacji), dajcie info czy u Was jest to samo, moze to przez to, że zrobiłem update do nowego i tylko wipe cache. Edited March 6, 2015 by bololabich Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolskaWTF Posted March 6, 2015 Share Posted March 6, 2015 Podeślijcie mi link na pw z najlepszym buildem, postaram się go doprowadzić do ładu. Tak jak kiedyś doprowadzałem romy na Desire Z Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 (edited) Według mnie 5.3.3 był ok, wysłałem link na pw na 5.3.4 jest w opcjach "wake with volume buttons" ale pomimo wyłączenia ciągle działa i denerwuje Edited March 7, 2015 by Damian799 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bololabich Posted March 7, 2015 Author Share Posted March 7, 2015 (edited) Czy też wam nie działa wyszukiwarka na 5.3.4? Wie ktoś co można zrobić z tym bugiem z roamingiem?? To jest naprawdę flustrujące, ze jak chce wejść w neta muszę w ustawieniach to przełączać Edited March 7, 2015 by bololabich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Wrócić do V5 i nie korzystać z bety z bugami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
komornick Posted March 7, 2015 Share Posted March 7, 2015 Prawdopodobnie, w 5.3.4 (w tej wersji jest chyba nowy baseband) niektórym użytkownikom nie działa mikrofon przy połączeniach. U mnie akurat dziala, ale jeśli ktoś nie chce ryzykować, niech instaluje 5.3.3. U mnie także włącza się ekran blokady po wciśnięciu vol up/down, niezależnie czy włączenie czy wyłączenie to w setupie. Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts