Jump to content

MIUI v6

bololabich

Recommended Posts

Jest już nawet 5.2.26 [ gdzieś tam na xda.... //Acid ]
Osobiście polecam http://www.movilesdualsim.com/tema/4-4-2-jotikirom-v3-1-con-art-aosp.92703/ Mulitilanguage. Stabilny i w pełni działa ART. Aparat działa ładnie. W antutu podbijam pod 33k. Kozystam od wersji beta. Aktualizuje się ładnie i nie narusza uboot i recovery

http://en.miui.com/thread-89212-1-1.html

testował ktoś ? ciekawe czy pliki obb będą się wrzucały na rzeczywistą kartę

edit: Sposób działa, wyłącza emulacje pamięci zewnętrznej, jako wady mogę powiedzieć że pamięć wewnętrzna jest teraz jest bezużyteczna, ja i tak mam kartę 32gb i jak do mnie rewelacja jak pliki obb gier idą na kartę :) przydała by się jeszcze edycja partycji ebr ale to chyba musi wyjść miui 6 w wersji do SP Flasha

Edited by Damian799

Tak też słyszałem Ze te nowe są juz bardzo dobre ale dalej mam jakiś niesmak po tych starych - problemach ze wszystkim prócz szybkości i żałosnym wsparciem które nawet te nowsze lepsze procki stawia raczej na przegranej pozycji

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

Ahoj,

Jeśli chodzibo v6 to juz od czasu bety, która nie dewadtowala baterii, jest to całkiem grywalne i spoko nadaje się na co dzień. Ostatni build 5.3.4 usunął IMO reszte błędów, w tym, z widocznych gołym okiem, komunikat "no service" (czy jakoś tak) zamiast nazwy operatora. Ale tak, to działa płynie, ładnie i bezproblemowo. Moje spostrzeżenie, to że bateria chyba troszkę szybciej schodzi. Crashuje mi się klawiatura, gdy próbuje dodać klawiaturę polski PC. No i poki co, nie ma języka Pl.

Chodzą tez plotki, ze u niektórych aktualizacje przychodzą przez OTA. U mnie nie, ja wgrywam ręcznie :)

Mtw miui6 jest dużo ladniejsze niż 5 :)

Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2

Podali byście linki do instalacji,jakiś poradnik jak zainstalować.

zmienić trzeba recorvery. Czy idzie na tym " miuiowym".

No i jak wyszło by pod koniec marca v 6 miuipolska to jak się wraca.

Zrobił by może ktoś po polsku z zobeznanych forumowiczów.

REDMI NOTE PRO(MTK)

Mi na 5.3.4 podczas naciskania przycisków głośności włącza się ekran, trochę denerwujące, jak to naprawią to będzie w miarę do użytku, jest bardzo stabilny :)

Nie masz czasem włączonego wybudzania klawiszami glośności?

Mi na 5.3.4 podczas naciskania przycisków głośności włącza się ekran, trochę denerwujące, jak to naprawią to będzie w miarę do użytku, jest bardzo stabilny :)

To właśnie było wymienione jako celowo dodana funkcja (dziwne xd) 

Mam od długiego czasu 5.2.13 jedynie nie wyświetla nazwy sieci (ale oczywiście śmiga) i jak aktywuje roaming (jako, że płacę za to w abonamencie zeby mieć internez w każdej sieci bo często mam zasięg tlyko innych sieci...) to po restarcie niestety jest wyłączony i to jest baaardzo upierdliwe :(

Czysty rom 5.3.4 bez żadnych modów

Sprawdzony!

Z CWM są problemy, instalujcie przez TWRP

EbWrZcs.jpg

Edited by bololabich

No przez 10 minut od wgrania to nie widzę różnicy między tym, a poprzednia wersja :) ale ponoć na tej wersji lepiej bateria trzyma, w zasadzie beta z poprzedniego miesiąca już była w pełni użyteczna no cchyba, ze komuć ten mały bug z wyświetlaniem no signal zamiast sieci tak bardzo przeszkadza :D

Edit: wyszukiwarka na pulpicie crashuje, na poprzednim romie mi działało (jak przesuniesz palcem w góre to jest wyszukiwarka aplikacji), dajcie info czy u Was jest to samo, moze to przez to, że zrobiłem update do nowego i tylko wipe cache.

Edited by bololabich

Czy też wam nie działa wyszukiwarka na 5.3.4? Wie ktoś co można zrobić z tym bugiem z roamingiem?? To jest naprawdę flustrujące, ze jak chce wejść w neta muszę w ustawieniach to przełączać :(

Edited by bololabich

Prawdopodobnie, w 5.3.4 (w tej wersji jest chyba nowy baseband) niektórym użytkownikom nie działa mikrofon przy połączeniach. U mnie akurat dziala, ale jeśli ktoś nie chce ryzykować, niech instaluje 5.3.3.

U mnie także włącza się ekran blokady po wciśnięciu vol up/down, niezależnie czy włączenie czy wyłączenie to w setupie.

Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...