Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Jak wiadomo niedługo wyjdzie MIUI v6 dla note ale niestety jest okropne! :( Dużo mniej funkcjonalny lock screen, gorsze widgety, zamieniona funkcja opcji i menagera zadań, wszystko wygląda kiepsko totalne bezguście.... Czy dało by sie jakoś powrócić do tego co oferuje MIUI v5? Tj. podmienić pliki nakładki, żeby uzystać świetny MIUI v5 na kitkacie?

Edit:

W zasadzie to przycisk można zmienic w ustawieniach, wygląd powinien z gróbsza ogarnać jakiś skin wiec tylko zostają 2 najgorsze rzeczy.. ekran blokady i widgety, co o tym myślicie?

Edited by bololabich
Posted

Wygląd i funkcjonalność która kuleje na nowym interface :(

I mówisz to bo masz Mi4 i testowales MIUI 6?

Wysłane z MI4 W

• 2 months later...
Posted

Patrząc na to trzeźwo, długo już nie było żadnego stable więc pewnie robią już v6 na KK bo w LP nie wierzę. Mam nadzieję że aktualizacje szybko wprowadza bo chce w pełni wykorzystać możliwości Android Wear jak kupie G Watch

Posted

Słabo to wygląda. Nie mogę dobrze ustawić powiadomień np. z Messengera z fb. Nie ma ikonki z budzika innego niż ten standardowy.

Usunęli ikonkę "power" z tych szybkiego dostępu, teraz tylko z bocznego przycisku można robić Resety. Widgety wyglądają gorzej, to fakt. Ale ogólnie sam wygląd nie jest taki zły. Co do locksreena, to mam ustawiony na "wzór" także i tak zbyt wiele nie korzystam, ale chociażby brakuje mi opcji w tych powiadomieniach, aby ekran się włączał.

Szczerze to nie warto przechodzić na razie na v6, bo jest sporo bugów. Nie wiem jak się instaluje dev wersję, ale chętnie bym spróbował, bo trochę męczące są te niedociągnięcia.

Posted

Powiem tak...

Byłem ostatnio w Goclever, które produkuje phablet z identycznym układem MediaTek jak w Redmi Note WCDMA. Na pewno będzie Android 4.4 i 5.0 dla tego SoC. Kwestia tylko, czy MIUI zrobi swoje ROMy...

Posted

To że obiecują kitkata i lollipopa, nie oznacza że wyjdzie... Kiedyś na stronie Sony w informacjach o xperii T było napisane że kitkat jest w fazie testów i niedługo wyjdzie, a po jakimś czasie to usunęli i kitkata nie wydali. Jak wyjdzie lollipop albo chociaż kitkat na goclever to pogadamy

Posted

Ale na 4.4 oczywiście. 

Nie liczcie na żadnego 5.0. Przynajmniej nie przed MI4. Najpierw dla flagowych a potem długo długo nic i dopiero Redmi.

Zresztą jak zawsze. Tu chodzi o MIUI 6 a nie numerek Androida.

Posted

No.. ale pod 4.4 tak...

Kiedy był JB to nikt o zegarkach czy MiBand nie myślał nawet. To naturalne. Bardziej mi chodziło o 4.4 vs 5.0.

Wysłane z MI4

Posted

Jakoś myśleli bo LiveView od SE miałem >.< co prawda szrot jakich mało ale działał. Teraz się czaje na G Watcha i mam nadzieje że szybko wykorzystam jego potencjał

Posted

Te daty, jak zresztą mówi wpis w linku który podałeś, odnoszą się do opublikowania chińskiego ROMu, nie wersji "Global"...

Posted

Tzn dokładniej jest tak ze z romu chińskiego robimy Global. Wynikiem jest prawie taki Global jak prosto od Xiaomi ale tylko z polskim językiem.

Wysłane z MI4

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Dla tych którzy nie mogą się doczekać jest nowe info. Co mnie zaciekawiło to fakt iż Note Pro dostanie androida 4.4.2, a nie 4.4.4. Czyli o Androidzie 5.0 można pomarzyć ma MTK. No ale najważniejsze że Note Pro już niedługo dostanie MIUI 6, a to ważniejsze jest jednak :)

en.miui.com/thread-76795-1-1.html

Swypnięte z Note LTE :)

Edited by Big00s
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...