Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam już 5.4.2. Wszystko śmiga , ale jest małe ale.

Brak możliwości wysyłania SMS. Odbieram nie wysyłam.

Jakieś sugestie ?

mimo sdfixa nie moge bezposrednio robic zdjec na karte sd. "selected location isn't writable". jakies pomysly ?

mimo sdfixa nie moge bezposrednio robic zdjec na karte sd. "selected location isn't writable". jakies pomysly ?

Może w ustawieniach kamery należy ustawić - priorytet zapisu- na karcie SD?
Posted

Mam już 5.4.2. Wszystko śmiga , ale jest małe ale.

Brak możliwości wysyłania SMS. Odbieram nie wysyłam.

Robiłeś wipe?

Posted (edited)

Hejka, znalazłem coś ciekawego dla Redmi Note Pro z MIUI v6, dla zaawansowanych:

Miui6 stunning Advanced Settings modules:

http://en.miui.com/thread-101168-1-1.html

Ciężko w ogóle o jakikolwiek opis, jeden z komentarzy:

this is xposed,miui tools,status bar,xblost tool,tinned status bar,etc

W paczce zip znajdują się takie apki:

http://screenshooter.net/101983509/hjurths

Szczególnie ta pierwsza ciekawa ;)

Nie mam pojęcia czy to w ogóle działa, wgrywamy przez recovery TWRP, nie mam pojęcia czy będzie powodować bootloop.

Jeżeli jest ktoś chętny i nie boi się stracić dane (np. dopiero co wgrał v6) to może spróbować wgrać i dać znać czy działa i jak to działa ;)

Ew. jest szansa uceglenia fona, jeżeli nie ma poradnika czy tam programu do odratowania to nie polecam.

Edited by checkmate
Posted

matijas jakie masz ustawienia ? U mnie wiadomości nie wybudzają ekranu.

szamanem -robiłem wipe, SMS nadal nie wysyłam

Pojawiła się wersja 5.4.10 ktoś coś wie więcej ? To chińskie OTA ?

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

Posted

Nic nie pobieraj automatycznie. Rom MIUIPolska pobiera się albo ze strony ręcznie albo przez Pobierz Rom z Updatera.

Wysłane z MI Note

Posted

Po ostatniej aktualizacji do wersji 5.4.2 apka systemowa "Internet" po otwarciu uruchamia się jako Google Chrome.

Tragedii nie ma, ale chyba coś nie bangla.

Posted (edited)

A zapodasz linka?

Bije się w piesi to takie proste nie-zauważyłem (już mam).

Edited by robin210
Posted

#checkmate stunning to kilka apek, oczywiście wszystkie po chińsku, nic ciekawego. Telefon nie uceglony ale żeby cokolwiek polepszył, nie zauważyłem.

• Like 1
Posted

matijas jakie masz ustawienia ? U mnie wiadomości nie wybudzają ekranu.

Takie ustawienia tylko znalazłem. Nie wiem czy coś więcej gdzieś jest.

Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2

post-2984-1428735784,1215_thumb.jpg

post-2984-1428735795,4502_thumb.jpg

Posted

#checkmate stunning to kilka apek, oczywiście wszystkie po chińsku, nic ciekawego. Telefon nie uceglony ale żeby cokolwiek polepszył, nie zauważyłem.

Łee to kicha w takim razie.

A testowałeś może "DoubleTapToSleep"? Działa czy nie?

Posted

Pobierz ROM z miui polska to ROM od acida

U mnie takie same ,nic nie kumam

Dzięki matijas,mam tak samo

Posted

U mnie nie obyło się be problemow. W przypływie głupoty zainstalowalem aktualizacje poprzez OTA i telefon był nie do uzytku. Flash poprzez Flashtoola i telefon odżył . Zainstalowalem wersje 5.4.2 z postu #121 i działa bardzo dobrze i nie narzekam. Dlatego nie ma co marudzic i instalować bo cegiełki raczej mieć nie będziemy gdyż zawsze można od nowa flashowac. Ogółem to Acid odwalił kawał dobrej roboty :)

Tapniete z Redmi Note

Posted

Ja w dalszym ciągu nie mam możliwości wysyłania SMS. Reszta bez zastrzeżeń.

Ktoś ma jakiś pomysł na uzdrowienie tego problemu ?

Posted

Łee to kicha w takim razie.

A testowałeś może "DoubleTapToSleep"? Działa czy nie?

Nie, kiedy zobaczyłem znaczki, sprawdziłem tylko dostępne z angielskim i już zakończyłem zabawę.
Posted (edited)

Hej Panowie.

A co może być problemem kiedy Titanium Backup pokazuje mi że zewnętrzna karta SD jest chroniona przed zapisem? W ustawieniach jest podane że android 4.4. może ograniczyć dostęp.

Czyli co? na andku 4.4. nie zapiszę danych na zewnętrznej SD?

-------------------

ok. sdfix załatwił sprawę.

Edited by matijas
Posted

Updater pokazuje ze jest dostępna do pobrania wersja 5.4.17 wiadomo o niej cos więcej ?

Tapniete z Redmi Note

Posted

Miał ktoś problem z zainstalowaniem 5.4.17 przez TWPR? nie chciało mi się wogóle zainstalować a gdy zrobiłem wipe zainstalowało ale po zainstalowaniu zatrzymuje się na logo Miui Polska i nic nie idzie, pozostaje jedynie wyciągnięcie baterii bo na nic nie reaguje.

Posted (edited)

Ja w dalszym ciągu nie mam możliwości wysyłania SMS. Reszta bez zastrzeżeń.

Ktoś ma jakiś pomysł na uzdrowienie tego problemu ?

mialem tak samo dzis. po walce doszedlem do nr centrum sms ktory nie byl wpisany, podalem z listy i pomoglo.

Edited by sebby64
Posted

Faktycznie. Miałem wpisany numer operatora ale bez prefiksu +48.

Zadziałało.

Dzięki.

5.4.17 śmiga.czasem w programie pocztowym wywala "nieprawidłowe hasło", ale bez FC.

Super robota Acid.

Posted

Ja mam taki problem ze po podłączeniu telefonu wieczorem, rano budzę się i zawsze odpalone jest Recovery :/ mam ktoś podobny problem?

Ja mam taki problem ze po podłączeniu telefonu wieczorem, rano budzę się i zawsze odpalone jest Recovery :/ mam ktoś podobny problem?

Posted

Po aktualizacji telefon nie chce połączyć się z żadną z sieci WiFi. Cały czas trwa łączenie, albo uzyskiwanie adresu IP, albo uwierzytelnianie - i tak w kółko...

Posted

Problem rozwiązany - okazało się że po zmianie nazwy urządzenia w ustawieniach Bluetooth na poprzednią czyli Redmi wszystko wróciło do normy.

Posted

Czy ktoś jeszcze zauważył problem, że czasami po odpięciu słuchawek w note wcdma, telefon myśli ze słuchawki dalej są podpięte?, skutkuje to np brakiem dzwonka lub powiadomień, dzieje się tak na v6 note wcdma

Posted

Nie powinno być takiego problemu, na Redmi 1 (też MTK) problem nie występuje, u mojego brata na Note 3G również. Sprawdź, czy nie masz jakichś kłębków kurzu wewnątrz.

Posted

Czy ktoś jeszcze zauważył problem, że czasami po odpięciu słuchawek w note wcdma, telefon myśli ze słuchawki dalej są podpięte?, skutkuje to np brakiem dzwonka lub powiadomień, dzieje się tak na v6 note wcdma

u mnie to samo... :/ jakies pomysly ?

restart nie pomaga. wciaz brak dzwiekow tak jakby sluchawki byly podlaczone a nie sa

Posted

Też tak mam, tylko ja mam dodatkowo rozwalone wejście jacka. O dziwo, w przeciwieństwie do osoby powyżej restart pomaga. Ale nawet nie muszę się uciekać do takiego rozwiązania, bo zwykle wystarczy podpiąć słuchawki jeszcze raz i się chwilę nimi pobawić (pogrzebać - rozwalone wejście, wiadomo, trochę luzu w środku) i odłączyć.

Posted

W najnowszej wersji zaobserwowałem czego wcześniej nie było FC motywów i FC czyszczenia z panelu sterowania

Posted (edited)

A nawet: aplikacja raporty miui została zatrzymana

Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2

Edited by matijas
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...