Mauelith Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 ja miałam głównie problem z tym, że system mi się wieszał przy wybieraniu połączenia i co najlepsze, połączenie było wykonywane tylko że ja miałam martwy telefon drugą kwestią jest to, że nie miałam możliwości pogłośnienia bardziej w trakcie rozmowy. Czasami rozmówcę słyszałam ledwo co i odwrotnie. Mam inny system teraz i może za tydzień sprawdzę co w miui się zmieniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Góralczyk Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 5.3.4 jest zbugowana. Ogólnie 5.3.3 nadaje się co użytku codziennego. Nie widziałbym problemu nazwać ją bardzo stabilna wersją. Wiadomo przydało by się jednak 4.4.4. Mam nadzieje że te kombinowanie z baseband właśnie do tego zmierza. Wysłane z HW Note 5.3.3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 4.4.4 nie będzie, bo Xiaomi nie ma na to wpływu. Jaki dał mediatek, taki jest. Zresztą nie byłoby żadnej różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted March 8, 2015 Share Posted March 8, 2015 Tylko czekać na v 6Tylko czekać na v 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozek Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Czy ktoś testuje jeszcze jakąś poprawioną betę. Czy to cisza w wątku przed premierą v6 na Miui Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Jeszcze nie ma oficjalnej, więc miui polska wcześniej nie będzie. Na razie oba na mediatekach mają dużo błędów, na szczęście drobnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 Obecna beta jest spoko, ale nawet po wyłączeniu wybudzania klawiszami i tak się odblokowuje, naprawili podświetlenie nawigacyjnych klawiszy, świecą od razu po odblokowaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 14, 2015 Share Posted March 14, 2015 MIUIPolska MIUI 6 dla Redmi Note na MTK. Celem tego postu jest sprawdzenie czy wszystko gra i poprawienie drobnych błędów na romie MIUIPolska. Daje też możliwość pobawienia się w MIUI 6. Dobrze jest wziąć do siebie poniższe uwagi. Uwagi: MIUI 6 jest wciąż niepubliczne dla Redmi Note PRO - na pewno są bugi, ROM przeznaczony dla chętnych, testerów, którzy nie boją się robić wipe a telefon nie jest służbowy lub nie stanowi gorącej linii z żoną/dziewczyną/prezydentem... Nie pomagam w powrocie do v5. Kto chce v6 wcześniej musi mieć minimum wiedzy co i jak. Warto znać SPFlash toola w razie w, Naprawiam tylko bugi stosowne dla MIUIPolska, dodatków i ulepszeń. Nie poprawiam problemów już występujących w romie chińskim. Instalacja: teoretycznie wystarczy wgrać na ostatni v5. W praktyce lepiej zrobić full wipe. Bugi: Pobieranie: MIUIPolska_lcsh92_wet_jb9_5.3.26_v6-4.4.zip (ftp miuipolska) MIUIPolska_lcsh92_wet_jb9_5.3.26_v6-4.4.zip (mirror htcfanboys) 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Warto potestować, już ściągam, jak coś znajdę, na bieżąco będę o tym informował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcstando Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Szkoda, że używam swojego telefonu jako służbowego (dual sim) :C Już bym testowała ;____; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Przegladarka internet powoduje FC. I zamiast nazwy operatora na pasku mam numer operatora. Poza tym bajka Acid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 - możesz screena dodać z raportu MIUI przy tym FC? - jakiego masz operatora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 (edited) Faktycznie, przeglądarka sama się wyłącza i jest to chyba jedyny duży bug. Z pomniejszych (ale tylko kosmetycznych), które zauważyłem: Zaraz po uruchomieniu na świeżo telefonu i włączeniu programu chmury, pojawił się komunikat o problemach z uzyskaniem numeru IMEI. Kiedy chciałem uzyskać go za pomocą kodu, okazało się, że i Dialer (+Kontakty) nie chcą współpracować. Po jakimś czasie uruchomiłem Dialer jeszcze raz: zadziałał i on, jak i okazało się, że IMEI działa bez problemu. Dodatkowo był problem z działaniem starych widżetów - te wystarczało dodać do pulpitu jeszcze raz. I chociaż jestem świadom, że MIUI Polska za to nie odpowiada, wolałem napisać o tym, żeby inni użytkownicy od razu nie panikowali. A co do aparatu to jestem trochę rozczarowany. Okazało się, że nie rozwiązano problemu spadku klatek przy podwyższonym ISO... Edited March 15, 2015 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 (edited) Ja mam Virgin mobile wyskakuje mi na pasku 26002 na zasięgu 2g, u mnie nie idzie w ustawieniach wejść w ustawienia poczty Edited March 15, 2015 by Damian799 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekzx Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Ktoś sprawdzał jak działa z Miband? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian799 Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Z tego co mi się zdaje to działa chyba ;d Znalazłem nieprzetłumaczony "Ringer" zamiast dzwonek gdy się zwiększa głośność dzwonka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolskaWTF Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Wszystko hula, tylko miałem problemy z mikrofonem przy połączeniu Play->Plus przy Play->Play wszystko działa. Generalnie mam propozycje co do przyznawania uprawnień root. Najchętniej bym zniósł czas oczekiwania do 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1210 Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Z tego co zauważyłem, przynajmniej u mnie, po włączeniu Motywy, nie chce się załadować lista. Ogólnie już jakiś czas korzystam, v6 i bardzo się cieszę, że w końcu normalnie jest język polski, no i na tej wersji nie ma problemu z zmiana kolorów na górnej belce. Extra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Góralczyk Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Dla tych którzy śledzą to miui6 stabilna będzie dostępna pod koniec kwietnia. Więc mamy kolejny miesiąc opóźnienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Wszystko hula, tylko miałem problemy z mikrofonem przy połączeniu Play->Plus przy Play->Play wszystko działa. Generalnie mam propozycje co do przyznawania uprawnień root. Najchętniej bym zniósł czas oczekiwania do 0 W MIUI jest bodaj... 25 sekund bo pojawiają się chyba 5 komunikatów w stylu czy aby na pewno cośtam... i każdy odlicza się 5 sekund. Tu udało mi się zejść do jednego komunikatu przez 5 sekund i to moim zdaniem dobrze. W końcu nie tylko Ty korzystasz z tego systemu. Root jest/może być niebezpieczny więc warto poświęcić te 5 sekund na przeczytanie komunikatu.Z tym FC przeglądarki to niestety tak na razie będzie. W skrócie: rom jest odexed (w przeciwieństwie do większości romów MIUI...) i akurat Note MTK jest debilnie zrobiony w MIUI i debilni programiści mają gdzieś prawidłowe kodowanie swoich aplikacji toteż deodexowanie Browser.apk w moim skrypcie przynosi błąd. A FC jest o tym, że jest nieprawidłowa klasa dla jednego z elementów UI. Więc nie jest to jakby problem MIUI tylko nasz ale inaczej się nie da bo muszę deodexować by wrzucić język. Z tego co mi się zdaje to działa chyba ;d Znalazłem nieprzetłumaczony "Ringer" zamiast dzwonek gdy się zwiększa głośność dzwonka To dziwne. Bo powinno być ok. Ewentualnie zastosuj domyślny motyw... Bo "Ringer" występuje w oryginale tylko raz: bartek@T500:~/MIUI/v6-XML-Compare/lcsh92_wet_jb9$ grep -r ">Ringer</" framework-res.apk/res/values/strings.xml: <string name="volume_icon_description_ringer">Ringer</string> Natomiast w moim tłumaczeniu volume_icon_description_ringer jest: bartek@T500:~/acid/XML_MIUI-v6/Polish/main$ grep -r "volume_icon_description_ringer" framework-res.apk/res/values-pl/strings.xml: <string name="volume_icon_description_ringer">Dzwonek</string> - przetłumaczone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Operator to play i plus. Co do przedladarki ... Zawsze mozna zainstalowac inna wiec jakby nie bylo kolejny raz acid odwalil zaje... Robote ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Zastanawia mnie kwestia zupełnie nowego Recovery (uruchamiany przez dolny przycisk głośności i przycisk wybudzania, a nie przez włączony telefon), jest zupełnie inne i nieprzetłumaczone, na wyczucie włączyłem ostatnią opcję, żeby uruchomić ponownie telefon. Nie polecam w tym grzebać, ale chciałbym wiedzieć, jak będzie wyglądała sytuacja tej opcji w przyszłości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Nie wiem nic o tym recovery. Aczkolwiek masz MIUI, widok recovery nie jest Tobie potrzebny. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 A ROM dla Redmi 1 jest też odex? Jeśli nie, to może browser z niego będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 15, 2015 Share Posted March 15, 2015 Nie sprawdzałem. Ale np. rom dla Mi Note i Note LTE też jest odex, też wywala się na Przeglądarce ale tam działają mimo błędów deodexowania. Tu padło chyba na jakąś klasę z UI dlatego wywala całą aplikację Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekzx Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Po aktualizacji z MIUI V5 u mnie np wysypuje się aplikacja Pogody, noi tak samo jak u wszystkich Internet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Te wersje nie nadają się jeszcze do upgrade z v5, lepiej na czysto instalować jak Acid napisał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Jeżeli stabilna będzie pod koniec kwietnia, to dev publiczny pewnie na początku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jocker996 Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Po aktualizacji u mnie tak jak wszystkim sypie się przeglądarka. Dodatkowo zauważyłem że: -messenger nie wyświetla dymków, pisze na pasku powiadomień ze dymek jest otwarty ale na ekranie nic nie ma, -pogoda nie potrafi znaleźć lokalizacji przez gps ani normalnie po wpisaniu nazwy. Plusy takie że gps łapie szybszego fixa i twitch normalnie działa w końcu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolskaWTF Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Aplikacja muzyki nie pokazuje mi nic po otwarciu (nie wpisany, brak opcji jiżej jak lokalne utwory itd). Mikrofon nie działa raz na jakiś czas Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Mnie się podoba. Pierwszy kontakt z v6.szkoda ze przeglądarka nie działa, sporo tam miałem zapisane. >_> Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filo301 Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 (edited) -messenger nie wyświetla dymków, pisze na pasku powiadomień ze dymek jest otwarty ale na ekranie nic nie ma, Włącz "pływające" okna -messenger nie wyświetla dymków, pisze na pasku powiadomień ze dymek jest otwarty ale na ekranie nic nie ma, Włącz "pływające" okna @EDIT: Należy też włączyć w panel sterowania>uprawnienia>uprawnienia>messenger okna pop-up. Edited March 17, 2015 by Filo301 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PolskaWTF Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 MIkrofon nie działa dopóki nie wepne słuchawek bez mikrofonu :_: Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1210 Posted March 16, 2015 Share Posted March 16, 2015 Jeszcze jedno, nie tylko na tej wersji ale to chyba bolączką V6 ogólnie, zmiana tematu powoduje samoczynne rebooty. Każda v6 niestety ma to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komornick Posted March 17, 2015 Share Posted March 17, 2015 (edited) @polskaWTF Na jednej z wersji rom, chyba bylo to 5.3.4, problem ten wystepowal, ale kolejne wersje powinny to naprawiac. U mnie ten ob pojawial sie losowo wlasnie chyba na tej wersji i nie we wszystkich polaczeniach. Po aktualizacji do do wyzszej wersji jest ok. Ja nie wgrywalem miui polska,wiec nie potwierdze. Wysyłane z mojego LG-D855 za pomocą Tapatalk 2 Edited March 17, 2015 by komornick Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts