Jump to content

Recommended Posts

Posted

Informacje o błędach na ROMie 5.5.1 sypią się jak głupie, ale co dziwne, nie mają żadnego wpływu na działanie telefonu. Przeglądam sobie Chrome, dostaje informacje "Aplikacja Chrome przestała działać", ale... działa normalnie dalej :o

Posted

Panowie pomocy, telefon sam podjął próbę aktualizacji MIUI i prawdopodobnie wsypało mi chińskiego update'a. Teraz przy uruchamianiu mam Install update.zip failed! error applying update.

Posted

Wchodzi od razu do recovery czy jak? Jeśli jest error przy instalacji to nie powinna się zaktualizować, czyli myślę, że masz normalny ROM i musisz wrócić do systemu. Jeśli nie wchodzi, to niestety zostaje SPFlashTool...

Posted

Tak jak do tej pory nie miałem problemów z aplikacją motywy, tak dzisiaj i u mnie, po aktualizacji, zaczęły się FC. Czy zainstalowanie aplikacji z jakiegoś starszego roma (przeniesienie jej z archiwum starego do nowego) pomoże?

Posted

Sami świadomie kupowaliśmy telefon na MTK, teraz efekty. Mieć nadzieję, że nowe procesory tego producenta będą lepiej współpracowały.

Posted

i tak jest w miarę dobrze, kupując wersje na mtk nie liczyłem że dostanę 4.4, telefon chodzi w miarę dobrze gdy by nie te kilka bugów

Posted

Maciekzx>>> Dosłownie wczoraj miałem taki sam problem. Przy próbie aktualizacji proces zatrzymał się na poziomie chyba 30% i było info że zip jest uszkodzony. Byłem załamany ale podusiłem Power vol+, vol- i poskutkowało. Sam nie wiem jak. Nie powiem Ci dokładnie jaki układ przycisków to był ale dało radę. W sensie telefon uruchomił się i mogłem aktualizowac w normalny wszystkim znany sposób. Może nawet długo trzymałem power. Co do miui 6 na tym telefonie to najbardziej irytujący jest problem z motywami. Wyskakuje info że aplikacja została zamknięta. Druga rzecz to brak kafelków w przeglądarce oraz dziwne usytuowanie ulubionych stron. Będzie w przyszłości w tej przeglądarce tak jak w wersji v5 ?

Posted

No rom. Przecież na stronie jest info, że jest nowa kompilacja z dziś. Poprawia FC motywów.

Wysłane z MI Note

Posted (edited)

Kalendarz mi wywala. Aplikacja się otwiera ale jest błąd na niektórych wydarzeniach.

post-2984-1431236023,2147_thumb.jpg

Na plus: ruszyła u mnie synchronizacja SMS i rejestru rozmów z chmurą.

Wysyłane z mojego HM NOTE 1W za pomocą Tapatalk 2

Edited by matijas
Posted

Jaki numer ma ostatnia kompilacja? 5.5.1, bo taki był w ubiegłym tygodniu?

Przy włączonym Wi-Fi aplikacja aktualizacja powiadamia że jest aktualizacja ale niema możliwości wybrania niczego poza klawiszem aktualizuje.... Przy wyłączonym Wi-Fi aplikacja aktualizacja daje wybór ,włączam wifi pobieram ROM miui polska i pobiera się 5.5.1....

Wysłane z mojego HM NOTE 1W przy użyciu Tapatalka

Posted

To błąd jednorazowy bo ostatnia wersja nie była w piątek. Przeczytaj instrukcje na MIUIPolska bo masz tam wyjaśnione jak instalować aktualizacje.

Wysłane z MI Note

Posted (edited)

Jaki numer ma ostatnia kompilacja? 5.5.1, bo taki był w ubiegłym tygodniu?

Przy włączonym Wi-Fi aplikacja aktualizacja powiadamia że jest aktualizacja ale niema możliwości wybrania niczego poza klawiszem aktualizuje.... Przy wyłączonym Wi-Fi aplikacja aktualizacja daje wybór ,włączam wifi pobieram ROM miui polska i pobiera się 5.5.1....

Nie wiem po co się z tym bujać? Zrób sobie po prostu na pulpicie skrót do strony:

http://miuipolska.pl/miui-v6-stable

i z niej pobieraj sobie co piątek ręcznie najnowszą wersję.

Edited by latet
Posted

Po aktualizacji zadziałała dioda aparatu powiadamiając a o połączeniu, oraz FC aplikacji czyszczenie.

Posted

Maciekzx>>> Dosłownie wczoraj miałem taki sam problem. Przy próbie aktualizacji proces zatrzymał się na poziomie chyba 30% i było info że zip jest uszkodzony. Byłem załamany ale podusiłem Power vol+, vol- i poskutkowało. Sam nie wiem jak. Nie powiem Ci dokładnie jaki układ przycisków to był ale dało radę. W sensie telefon uruchomił się i mogłem aktualizowac w normalny wszystkim znany sposób. Może nawet długo trzymałem power. Co do miui 6 na tym telefonie to najbardziej irytujący jest problem z motywami. Wyskakuje info że aplikacja została zamknięta. Druga rzecz to brak kafelków w przeglądarce oraz dziwne usytuowanie ulubionych stron. Będzie w przyszłości w tej przeglądarce tak jak w wersji v5 ?

Dokładnie to samo zrobiłem i u mnie pomogło, po prostu za którymś uruchomieniem ponownie przestał instalować aktualizację i uruchomił się poprawnie.

Posted (edited)

Zainstalowałem rom V6 aktualizując wskazując plik zip i wszystko działa tylko jak wybieram numer to nie mam nazwy łaczę sie z Play tylko cyferki 26006.  Czy można wgrać odtwarzacz muzyki z wersji V5  do V6 bo ten nowy nie wyświetla okładek na całym ekranie?? 

ls_muzyka-225x400.jpg

Analogicznie czy można wgrać dyktafon z  V5 do V6 bo wyglądał cudnie. Rom jest szybszy  u mnie  na Notce Redmi więc nie chciałbym się cofać do 5, bo na 6 wszystko działa.

Edited by zarluk
Posted

Miałem dziś więcej czasu więc poszperałem i o ile się nie mylę to w v6 zniknęła z menu latarka czyli możliwość ustawienia przycisku aktywującego ją przyciskiem przy blokadzie ekranu bez potrzeby odblokowywania i wchodzenia w menu powiadomień, oraz możliwość wyciszenia dzwonka przekładając telefon na wyświetlacz kiedy ktoś dzwoni. Albo oślepłem :) Czy to tak ma być ?

Przecież jest cały czas i zawsze tam było. Przytrzymaj Home na ekranie blokady i Power by włączyć na dłużej.

Posted

Mam problem z aktualizacją 5.5.15. W TWRP pojawia się błąd w trakcie instalacji. Ściągnąłem plik ponownie ale efekt ten sam. Trzeba było zainstalować poprzednią aktualizacje bo telefon zawiesza sie na logo MI. Przepraszam za jakość zdjęcia ale na szybko nie miałem nic lepszego pod ręką.

post-1666-0-83021100-1431720444_thumb.jp

Posted

TWRP nie jest do końca kompatybilny z naszymi ROM-ami, najlepiej jest używać MiRecovery. U mnie na Redmi 1 pierwszy update nie wchodził na TWRP 2.8.4.0, trzeba było stocka.

Posted

Co do "niedziałania" to akurat TWRP nie ma żadnego znaczenia, jeśli wgrywa to wgrywa poprawnie, więc to bez różnicy :P Błedy w ROM-ach MTK to standard, niestety...

Posted

Czyli jednak oślepłem, ale wydaje mi się że wcześniej nie trzeba było power naciskać żeby świeciła cały czas.

Dzięki Acid

A co z flip coverem i odbieraniem w prawo zamiast do góry ?

Nie da się. W MIUI 6 odbieranie połączeń jest do góry.

Wysłane z MI Note

Posted (edited)

Na razie się wstrzymam, bo nie chce ryzykować uwaleniem fona, dziwne używam twrp od miui 5 v27 i nigdy żadnych błędów nie było

Edited by Damian799
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...