Jump to content

Recommended Posts

Posted
18 godzin temu, Majster90 napisał:

Mi8 i w aplikacji Outlook...

Jak ta aplikacja dokładnie się nazywa? Też mam Mi8 i MIUI Global 10.2.2.0 to specjalnie zainstaluje i sprawdzę u siebie.

Posted
Dalej? Coś chyba przespałem, a telefon mam od sierpnia . Nigdy mi baterii nie drenowało...

Przesiadłem się z rn5-uznanego długodystansowca. Przy tym samym użytkowaniu rn5 trzymał 7h SoT po LTE/10h SoT po wifi. Mi8 trzyma mi 6h SoT po LTE/8po wifi. 15% mniejsza bateria, a wydajność ponad 2x taka. W życiu bym się nie spodziewał

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Posted
2 godziny temu, tpawel napisał:

ponad 2x taka.

W sensie, że wydajności po Mi8, czy po RN5? Bo nie wiem jak mam na to odpowiedzieć. Widzę 15% różnicy w pojemności baterii i ok 15% w SoT, więc chyba wszystko się zgadza?

Posted

SoT do pojemności zgadza się akurat. Ale Mi8 jest sporo wydajniejsze i to mnie dziwi że nie ma z tego tytułu żadnych strat.

Posted (edited)

@tpawel 10nm vs 14nm? Z drugiej strony co ma wydajność procesora do zużycia baterii przy odpalaniu i przetwarzaniu tych samych danych. Liczy się zarządzanie i widać w mi 8 jest dobrze skalkulowane. 

Edited by mariusz.ur
Posted
1 godzinę temu, szpieg15 napisał:

VoLTE na Mi8

Nijak. Możesz jedynie wyłączyć systemowe sprawdzanie, czy operator VoLTE obsługuje, co nie zmienia faktu, że telefon i tak się z VoLTE raczej łączyć nie będzie, bo Play nie wspiera niczego prócz kilku modeli z listy. Play niby pracuje nad tym, aby dostęp miał każdy, a komuś się nawet udało uzyskać VoLTE na Play na Mi8, ale no... 1 przypadek.

• Like 1
Posted
Dnia 2.02.2019 o 16:07, Miodeczek napisał:

Jak ta aplikacja dokładnie się nazywa? Też mam Mi8 i MIUI Global 10.2.2.0 to specjalnie zainstaluje i sprawdzę u siebie.

Oficjalna aplikacja Microsoft Outlook.

Posted

Cześć!

Mam takie pytanie, czy to normalne, że "Sygnał Sieci" pożera procentowo mniej więcej tyle samo baterii co ekran? U mnie wygląda to tak jak na załączonym screenie. Czas ekranu średnio 4 - 4,5 godziny wychodzi. Jak przeglądałem fora i wątki to niektórym zdarza się osiągać dużo lepsze wyniki. Telefon korzysta przez 90% czasu z WIFI, dane komórkowe są w ogóle wyłączone.

Screenshot_2019-02-08-11-46-09-857_com.miui.securitycenter.png

Posted (edited)

Ja wyłączyłem podwójny GPS, no i bateria zauważalnie dłużej trzyma. Jeśli już mam taką potrzebę, to z powrotem włączam. 

Edited by kielson
Posted

Tak gubi. Jadę autostradą a ten myśli że jadę serwisówką i każe skręcać.

Wcześniej miałem Redmi 5 plus i nic takiego się nie działo.

Posted

Na becie jest to samo. Zmieniłem nawet egzemplarz, a potem model i tez to samo. Tak kiepsko współpracuje ten GPS z mapami Google, niestety.

Posted

Już myślałem, że to tylko u mnie i się martwiłem, że coś z telefonem nie tak. A to kwestia map. Zostaje tylko czekać na jakąś aktualizację w przyszłości.

Posted

Ja jestem kierowcą. Powiem, że nie miałem problemów. Często pokonuje trasy +700km i testowałem telefon, chociaż do tego mam inną navi. Jednak chciałem stestowac, więc pobrałem IGO Navigation i powiem Wam, że działa idealnie. Na Google Maps także testowałem. Nawet w Alpach działa idealnie. Lepiej jak urządzenie na którym jeżdżę standardowo.

Posted
3 godziny temu, sp4ubw napisał:

Na becie jest to samo

Używam bety map google, żadnych problemów. Problem był na 1-2 aktu u jakiegoś % osób w samych mapach Google, coś skopali, aktualnie problemu brak na becie, nie wie czy już naprawili na stabilnej.

Posted

U Ciebie działa, u mnie nie działa. Do tego nie działa na trzecim telefonie z dual GPS, więc coś jest na rzeczy. Chyba, ze wszystkie trzy mają uszkodzony GPS co byłoby dziwne. 

Posted

Raz użyłem tylko GPS na mapach Google i na całej trasie S8 gubił drogę jakbym jechał dojazdówką. Momentami irytujące... W teorii przypuszczam, że to to wina złej kalibracji gps i pozycji spoczynku Mi8 w samochodzie

Wysłane z mojego MI 8
~MIUI 10.2 GLOBAL stable, pie 9~
przy użyciu Tapatalka

Posted
Tak gubi. Jadę autostradą a ten myśli że jadę serwisówką i każe skręcać.
Wcześniej miałem Redmi 5 plus i nic takiego się nie działo.
Też to mam. Nie wymyślajcie, że to wina map, bo to nie ich wina. Na poprzednim OnePlus 6 tego nie było. Też mi pokazuje czasami, że jadę serwisową obok.

Posted
2 godziny temu, zalezi napisał:

Nie wymyślajcie, że to wina map

Wobec tego bardzo dziwne jest, że problem występuje tylko na kilku wersjach Map Google, a z innymi aplikacjami nic się nie dzieje. Masz na to jakieś logiczne wytłumaczenie inne niż to, że problem jest w Mapach?

Posted

bo to nie ich wina

Serio mi brakuje tutaj emotki tzw. "facepalm"... Kilka stron wcześniej dosłownie masz potwierdzenie tego, że winne są mapy google.  Problem występuje tylko i wyłącznie na tej apce, co więcej, dotyczy jakiegoś %, nie wszystkich, a cofnięcie wersji apki rozwiązuje problem...

• Like 1
Posted

Kolega jeździ tą samą trasą, też najnowsze Mapy Google i nie ma problemu. Spróbujcie pójdziesz na wielopasmowej drodze, gdzie tuż obok biegnie ta sama serwisowka/dojazdowka.

Posted

@zalezi nie trzeba próbować, będzie tragedia. Tak to - niestety - działa. Zmień nawigację na inną i problem praktycznie zniknie. Ewentualnie można zmienić na MI8 SE, tam też będzie dobrze.
Xiaomi nie lubi Google, a Google nie lubi Xiaomi ostatnimi czasy i robią sobie takie rzeczy :)

Posted

Kolega jeździ tą samą trasą, też najnowsze Mapy Google i nie ma problemu.

U mnie też problemu nie ma. Na przyszłość, dowód anegdotyczny, nie jest dowodem :). Jak pisałem, problem ma jakiś % użytkowników, nie wszyscy.

Posted

Ja używam map Google i też nie miałem  żadnego problemu. Sporadycznie też zdarza mi się także jeździć na yanosiku i bez zastrzeżeń. 

Posted

hej. Czy ktos ma taki problem, ze always on display swieci jak chce? tzn, raz swieci caly czas na zgaszonym ekranie, a raz sie wylacza po kilku/kilkunastu minutach.