Jump to content

Dostępna aktualizacja globala

Mentos

Recommended Posts

@szablix

To jeszcze jedna porada ode mnie. Nie musisz siedzieć i rozwijać każdej pozycji w menu. Wystarczy, że na górnym pasku w Ustawieniach wpiszesz słowo klucz, np. "rozmiar", a pokażą Ci się wszystkie zakładki, gdzie takie słowo się znajduje. Jeśli chodzi o budki to pamiętam, urodziłem się w 1982 roku.

Edited by pkonrad

1 minutę temu, pkonrad napisał:

@szablix

To jeszcze jedna porada ode mnie. Nie musisz siedzieć i rozwijać każdej pozycji w menu. Wystarczy, że na górnym pasku w Ustawieniach wpiszesz słowo klucz, np. "rozmiar", a pokażą Ci się wszystkie zakładki, gdzie takie słowo się znajduje. Jeśli chodzi o budki to pamiętam, urodziłem się w 1982 roku.

Widzisz i to jest to o czym zapomniałem :) o wyszukiwarce, hehe. Pora dostosować interfejs bo wszystko się rozjechało po zabawie z wielkościami.

No to jak '82 to doskonale pamiętasz wymiany kartami magnetycznymi (dobrze, że nie zbierałem) to tak na rozluźnienie atmosfery. 

2 godziny temu, szablix napisał:

Dodatkowo napiszę, że zmiana intrefejsu problem rozwiązuje tylko pobieżnie. Dlaczego ponieważ zmienia się układ siatki i wszystkie ikony się rozjeżdżają. Zatem uważam, że delikatnie ikony zostały powiększone. Dobra EoT.

Układ siatki można sobie zmieniać w ustawieniach. Jeśli jednak dalej coś Ci nie pasuje w ikonach, to zainstaluj sobie Poco Launcher 2.0 ze Sklepu Play. To launcher od Xiaomi z ktorego fabrycznie korzysta Pocophone F1. W nim dodaktowo bedziesz mial opcje zmiejszenia ikon. Sam Laucher to praktycznie to samo co MIUI Laucher, z kilkoma przydatnymi funkcjami, jak np. szuflada aplikacji. Według mnie warto z niego korzystać w każdym telefonie od Xiaomi, zamiast domyślnego MIUI Launchera.

Druga opcja to instalacja najnowszego (jeszcze w fazie testów) MIUI Launchera w wersji 4.14 alpha. Tam dodatkowo dochodzi opcja zmiany wielkości ikon i kilka innych funkcji, które są standardowo w Poco Launcher 2.0 ;)

Dnia 15.11.2019 o 06:49, Orjon napisał:

Aktualizacja MIUI11 http://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.NCFMIXM/miui_HMNote4XGlobal_V11.0.2.0.NCFMIXM_83170d3e3a_7.0.zip

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Zainstalowałem z tego linku. I mam wrażenie że trochę szybciej system lata. Do baterii się nie odnoszę, ponieważ po dwu i półrocznym użytkowaniu nie ma co wymagać.

Pozdrawiam.

4 godziny temu, tomas111 napisał:

Zainstalowałem z tego linku. I mam wrażenie że trochę szybciej system lata. Do baterii się nie odnoszę, ponieważ po dwu i półrocznym użytkowaniu nie ma co wymagać.

Pozdrawiam.

Jak to zainstalować?

Pobrało mi aktualizację ~ 465 MB, następnie restart telefonu do recovery (miałem TWRP) i nic się nie działo, więc ręcznie zrestartowałem.

Wszedłem w aktualizacje - pokazało, że dostępna ~ 1,5 GB, pobrałem i zainstalowałem.

Wchodzę w recovery, żeby zainstalować Magisk a tu okazuje się że mam Mi Recowery, więc instaluję TWRP i po restarcie tel. złapał bootloopa.

Musiałem ratować się MiFlash.

Czy ktoś może mnie oświecić, gdzie popełniłem błąd i jaki?

pozdr.

Pierwsze co zauważyłem po instalacji MIUI 11 to problemy z synchronizacją gmaila w fabrycznej aplikacji poczty. Po prostu nie działa. Na MIUI 10 nie było tego problemu. Druga sprawa to problemy z przywróceniem aplikacji wraz z danymi z kopii wykonanej przy pomocy Titanium Backup - niektóre aplikacje nie działaly po przywróceniu albo w ogóle nie chciały się przywrócić. Trzecia sprawa to problem z odblokowaniem ekranu (czasami).

Istnieje jakiś sposób na czarny motyw w MIUI11 na Redmi Note 4X? Jak wiadomo oficjalnego czarnego trybu nie ma bo dali tylko amoledom i always on display. W apce z motywami nic nie mogę znaleźć na 11.