pkonrad Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 (edited) @szablix To jeszcze jedna porada ode mnie. Nie musisz siedzieć i rozwijać każdej pozycji w menu. Wystarczy, że na górnym pasku w Ustawieniach wpiszesz słowo klucz, np. "rozmiar", a pokażą Ci się wszystkie zakładki, gdzie takie słowo się znajduje. Jeśli chodzi o budki to pamiętam, urodziłem się w 1982 roku. Edited November 15, 2019 by pkonrad Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 1 minutę temu, pkonrad napisał: @szablix To jeszcze jedna porada ode mnie. Nie musisz siedzieć i rozwijać każdej pozycji w menu. Wystarczy, że na górnym pasku w Ustawieniach wpiszesz słowo klucz, np. "rozmiar", a pokażą Ci się wszystkie zakładki, gdzie takie słowo się znajduje. Jeśli chodzi o budki to pamiętam, urodziłem się w 1982 roku. Widzisz i to jest to o czym zapomniałem o wyszukiwarce, hehe. Pora dostosować interfejs bo wszystko się rozjechało po zabawie z wielkościami. No to jak '82 to doskonale pamiętasz wymiany kartami magnetycznymi (dobrze, że nie zbierałem) to tak na rozluźnienie atmosfery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 2 godziny temu, szablix napisał: Dodatkowo napiszę, że zmiana intrefejsu problem rozwiązuje tylko pobieżnie. Dlaczego ponieważ zmienia się układ siatki i wszystkie ikony się rozjeżdżają. Zatem uważam, że delikatnie ikony zostały powiększone. Dobra EoT. Układ siatki można sobie zmieniać w ustawieniach. Jeśli jednak dalej coś Ci nie pasuje w ikonach, to zainstaluj sobie Poco Launcher 2.0 ze Sklepu Play. To launcher od Xiaomi z ktorego fabrycznie korzysta Pocophone F1. W nim dodaktowo bedziesz mial opcje zmiejszenia ikon. Sam Laucher to praktycznie to samo co MIUI Laucher, z kilkoma przydatnymi funkcjami, jak np. szuflada aplikacji. Według mnie warto z niego korzystać w każdym telefonie od Xiaomi, zamiast domyślnego MIUI Launchera. Druga opcja to instalacja najnowszego (jeszcze w fazie testów) MIUI Launchera w wersji 4.14 alpha. Tam dodatkowo dochodzi opcja zmiany wielkości ikon i kilka innych funkcji, które są standardowo w Poco Launcher 2.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewjp Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 witam u mnie pokazuje brak aktualizacji co może być przyczyną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejta Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 @ewjp - może region, ja mam Szwajcaria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gello1 Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 U mnie rano pokazywało a teraz nie Może wycofali chwilowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Nic dziwnego, tak robią zawsze. Jak nie ma teraz to puszcza za kilka dni ta sama wersję.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho_85s Posted November 17, 2019 Share Posted November 17, 2019 Również nie mam aktualizacji na dwóch rn4. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
gello1 Posted November 17, 2019 Share Posted November 17, 2019 Na forum globalnym miui piszą, że to wersja beta. Więc chwile musimy chyba poczekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmark Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Słuchajcie jaki region ustawić aby złapać aktualizację? Są jakieś priorytety? Czekam na aktualizację i nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrucha Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/mido/. Pobierz OTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
viader80 Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 Jakby ktoś nie miał opcji wyboru "wybierz paczkę aktuaalizacji" to trzeba 10 razy stuknąć w logo miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 24 minuty temu, andrucha napisał: https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/mido/. Pobierz OTA To nie jest jeszcze oficjalny, nie ma wersji fastboot w Global Stable Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho_85s Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Właśnie się pojawiła ale narazie się wstrzymam z aktualizacją. Razi mnie brak nowych poprawek bezpieczeństwa :/Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Poprawek bezpieczeństwa nie będzie bo to już stary telefon. Sama aktualizacja do MIUI 11 to już dużo, mało kto aktualizuje ponad 2 letnie telefony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas111 Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Dnia 15.11.2019 o 06:49, Orjon napisał: Aktualizacja MIUI11 http://bigota.d.miui.com/V11.0.2.0.NCFMIXM/miui_HMNote4XGlobal_V11.0.2.0.NCFMIXM_83170d3e3a_7.0.zip Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Zainstalowałem z tego linku. I mam wrażenie że trochę szybciej system lata. Do baterii się nie odnoszę, ponieważ po dwu i półrocznym użytkowaniu nie ma co wymagać. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmark Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 4 godziny temu, tomas111 napisał: Zainstalowałem z tego linku. I mam wrażenie że trochę szybciej system lata. Do baterii się nie odnoszę, ponieważ po dwu i półrocznym użytkowaniu nie ma co wymagać. Pozdrawiam. Jak to zainstalować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanusPL Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Pobrało mi aktualizację ~ 465 MB, następnie restart telefonu do recovery (miałem TWRP) i nic się nie działo, więc ręcznie zrestartowałem. Wszedłem w aktualizacje - pokazało, że dostępna ~ 1,5 GB, pobrałem i zainstalowałem. Wchodzę w recovery, żeby zainstalować Magisk a tu okazuje się że mam Mi Recowery, więc instaluję TWRP i po restarcie tel. złapał bootloopa. Musiałem ratować się MiFlash. Czy ktoś może mnie oświecić, gdzie popełniłem błąd i jaki? pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Global nie lubi się z TWRP. Zainstalowałeś Magiska od razu po instalacji TWRP? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanusPL Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Nie dotarłem do instalacji Magiska - bootloop po TWRP. Kiedyś wracałem z MIUI Polska na Global i też mi odinstalowało TWRP, ale instalacja przebiegła OK - może trzeba poczekać na nowszą wersję dla MIDO Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowjanko Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 (edited) Lazyflashera wrzucałeś? Edited November 21, 2019 by kowjanko Link to comment Share on other sites More sharing options...
gello1 Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 (edited) Miui 11 wczoraj zainstalowałem. Jak narazie wszystko śmiga. Interfejs odświeżony. Wszystko na plus Edited November 21, 2019 by gello1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Pierwsze co zauważyłem po instalacji MIUI 11 to problemy z synchronizacją gmaila w fabrycznej aplikacji poczty. Po prostu nie działa. Na MIUI 10 nie było tego problemu. Druga sprawa to problemy z przywróceniem aplikacji wraz z danymi z kopii wykonanej przy pomocy Titanium Backup - niektóre aplikacje nie działaly po przywróceniu albo w ogóle nie chciały się przywrócić. Trzecia sprawa to problem z odblokowaniem ekranu (czasami). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowjanko Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Udało ci sie wgrać roota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanusPL Posted November 21, 2019 Share Posted November 21, 2019 Lazyflashera wrzucałeś?NieNawet o tym nie pomyślałem Nawet kopii w TB nie zrobiłem - bo to przecież tylko aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaxel Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Miui 11 zainstalowane ale niestety jest wolniejsze od poprzednika:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 12 minut temu, vaxel napisał: Miui 11 zainstalowane ale niestety jest wolniejsze od poprzednika:( A jak u pozostałych wrazenia? ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago68 Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Po zainstalowaniu od razu była jedna "zwiecha". Mam zainstalowane od 3 dni i już jest OK. Wszystko śmiga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gello1 Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 U mnie również bez zastrzeżeń. Śmiga Link to comment Share on other sites More sharing options...
przeeemek Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Miui 11 już jest na redmi note 4 a na redmi 5 plus ciągle brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pejta Posted November 28, 2019 Share Posted November 28, 2019 Do Redmi 5 Plus jest tu https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/vince/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sunkist Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 Czy jak mam xiaomi.eu zainstalowane, to tego globala lepiej nie instalować?? Czy będzie wersja xiaomi.eu dla redmi note 4x ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted December 2, 2019 Share Posted December 2, 2019 U mnie po aktualizacji czasami bardzo dlugo telefon odswieza pulpit po wyjsciu z programu, oraz jesli klikne badz usune jedno powiadomienie z FB to znikaja wszystkie pozostale. Link to comment Share on other sites More sharing options...
segbas Posted December 6, 2019 Share Posted December 6, 2019 Istnieje jakiś sposób na czarny motyw w MIUI11 na Redmi Note 4X? Jak wiadomo oficjalnego czarnego trybu nie ma bo dali tylko amoledom i always on display. W apce z motywami nic nie mogę znaleźć na 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel789 Posted December 6, 2019 Share Posted December 6, 2019 @segbas podpinam się.. wczoraj utworzyłem temat o pytanie, ale szanowna administracja stwierdziła że ten temat był już omawiany.. ciekawe gdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts