apo Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Niestety nie ma tam tej opcji. Ustawienie które tam się znajduje służy do automatycznego całkowitego włączania i wyłączania telefonu w określonych godzinach. Nie ma tam takich samych ustawień ale służących do przejścia w tryb oszczędzania energii a gdzieś kiedyś były (pozostała po nich ikona baterii zabarwiająca się na pomarańczowo po przejściu w ten tryb, tylko jak teraz to wyłączyć lub przestawić?). . Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu48 Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Trochę dziwne bo u mnie jest taka opcja mogę włączyć i wyłączyć oszczędzanie bakteriiWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
apo Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 U mnie wygląda to tak i nie ma tej opcji, przynajmniej ja jej nie widzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin6 Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 (edited) 2 godziny temu, apo napisał: U mnie wygląda to tak i nie ma tej opcji, przynajmniej ja jej nie widzę. Przytrzymaj ikone oszczedzania baterii na pasku, to przeniesie cie do tych ustawien. Edited February 16, 2019 by merlin6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu48 Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 U mnie tak wyglądaWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
apo Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Dzięki, nawet nie wiedziałem, że przytrzymanie tej ikony może przenieść do ustawień. Niestety u mnie przytrzymanie niczego nie powoduje, nic się nie dzieje. Tą ikoną mogę tylko włączać i wyłączać ten tryb oszczędny ale nie mam dostępu do ustawień planowania czasu przełączania pomiędzy trybami. Kiedyś miałem i wyglądało to identycznie jak u Ciebie. Ciekawe gdzie się podziało i przy której aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu48 Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Ja mam aktualizacje 10.23.0 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin6 Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 17 minut temu, endriu48 napisał: Ja mam aktualizacje 10.2 3.0 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Ja tez, a do tych opcji moge dostac sie jedynie ppprzez przytrzymanie przycisku oszczedzania, na pasku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apo Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 (edited) Ja również 10.2.3.0. Dziwne. Pewnie bym tego nie zauważył gdyby nie zmiana w ikonie baterii, te procenty wewnątrz są faktycznie słabo widoczne na pomarańczowym tle i chciałem to zmienić, a tu zonk, nie ma takiej możliwości, oprócz ręcznego wyłączania przyciskiem na rozwijanym pasku który był pokazany w jednym z poprzednich wpisów. Jednak nie mogę w ten sposób zmienić ustawionego wcześniej czasowego włączania i wyłączania tego trybu. Sprawdziłem, że na telefonie żony (redmi4a) działa to w wyżej opisany sposób (długie przyciśnięcie). Ma globala 10.2.1.0. Edited February 16, 2019 by apo Link to comment Share on other sites More sharing options...
apo Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Ok, udało mi się wreszcie. Dzięki merlin6 za podpowiedzi. Nie działało u mnie długie przyciśnięcie bo nie mam tej opcji wyjętej na pasek a dostaję się do niej przyciskiem "więcej" i wtedy widzę ten przycisk. Tylko, że działa on w takim przypadku tylko jako włącznik i wyłącznik trybu i nie pozwala dostać się do opcji. Po wciągnięciu przycisku do rozwijanego paska długie przyciśnięcie pozwala dostać się do opcji których szukałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted February 16, 2019 Share Posted February 16, 2019 Trzeba przyznać że ciekawe ustawienie do którego nie można się dostać przez "ustawienia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Ja na swoim i dziewczyny RN4X zrobiłem full Wipe ale i tak mamy taki problem że nie zawsze wysyłają się smsy, nie zawsze przychodzą. Karta Play. Oba telefony to redmi note 4x. ROM najnowszy, full wipe. Problem jest taki że niejednokrotnie nie wysyła się, nie dostaje SMS-a, głównie dłuższego. Googlujac jest sporo tematów nawet 3 letnich z tym problemem. Tylko ja wcześniej tego nie zauważyłem. Od świat mniej więcej. Czy ktoś ma/miał takie coś i znalazł panaceum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimmripper Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 90tomash, miałem podobnie, też w Play, na Mi4C. Próbowałem chyba wszystkiego, aż poszedłem do salonu Play, zgłosiłem chęć wymian karty, ze względu na uszkodzenie. Wymienili bezpłatnie i problem zniknął. Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 13 minut temu, grimmripper napisał: 90tomash, miałem podobnie, też w Play, na Mi4C. Próbowałem chyba wszystkiego, aż poszedłem do salonu Play, zgłosiłem chęć wymian karty, ze względu na uszkodzenie. Wymienili bezpłatnie i problem zniknął. Ok, czyli zacząć od wymiany karty ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepi75 Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Po aktualizacji do najnowszego miui po wysłaniu SMS-a nie dostaje powiadomienia dźwiękowego o wysłaniu choć w ustawieniach jest zaznaczone że ma powiadamiać. Też tak macie?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
drago68 Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Jak trzyma Wam bateria na najnowszej aktualizacji..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepi75 Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 Mi bez większych zmian czyli dobrzeWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaszczomp Posted February 20, 2019 Share Posted February 20, 2019 1 godzinę temu, drago68 napisał: Jak trzyma Wam bateria na najnowszej aktualizacji..? Z 90% do 30% 5,5 h Głównie internet i słuchanie muzyki w tle z Youtube Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 10h SOT. Robiłem full Wipe miesiąc temu przed aktualizacją do teraz . Jedynie problem mam z tymi SMS'ami. Czytam że to problem ogólny w telefonach xioami i sieci Play Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Bateria trzyma tak samo. Jedyne co zauważyłem na minus to to,że nie ma słuchawki przy otrzymanych smsach do szybkiego oddzwonienia. Troszkę denerwujące. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max35 Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 1 godzinę temu, 90tomash napisał: Jedynie problem mam z tymi SMS'ami. Czytam że to problem ogólny w telefonach xioami i sieci Play Ktoś pisał,że wymiana karty sim pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 Ja teraz dopiero zauważyłem, że po nowej aktualizacji MIUI powiadomienie przyjścia sms-a pojawia się z opóźnieniem nawet kilku minut. Takie dziwy, to tylko u Xiaomi :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted February 21, 2019 Share Posted February 21, 2019 No to ja "z dumą" napiszę, że jakichkolwiek problemów brak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepi75 Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 A co jest z selfie z rozmyciem tła już to wywalili?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wenazyr Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 17 minut temu, Pepi75 napisał: A co jest z selfie z rozmyciem tła już to wywalili? Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Nadal jest. Włącz zamiast zdjęcia portret i masz rozmyte tło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepi75 Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Tu w rogu była ikonka która rozmywało tłoWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
p89 Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Teraz nie ma tej ikony, szybki podgląd zdjęcia w trybie portret nie ma rozmytego tła ale zdjęcie wybrane z galerii już wygląda o niebo lepiej swoją drogą, jakiego programu używacie do nagrywania i robienia zdjęć? Ja przesiadłem się kilka msc temu na open camera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepi75 Posted February 22, 2019 Share Posted February 22, 2019 Teraz nie ma tej ikony, szybki podgląd zdjęcia w trybie portret nie ma rozmytego tła ale zdjęcie wybrane z galerii już wygląda o niebo lepiej swoją drogą, jakiego programu używacie do nagrywania i robienia zdjęć? Ja przesiadłem się kilka msc temu na open camera.ThxWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowjanko Posted March 2, 2019 Share Posted March 2, 2019 Ma ktoś roota na 10.2.3.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomoS Posted March 2, 2019 Share Posted March 2, 2019 Wersja MIUI nie ma znaczenia podczas wgrywania roota. Zainstaluj sobie Magisk Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowjanko Posted March 2, 2019 Share Posted March 2, 2019 Chodzi mi oczywiście o twrp, czy będzie gadało z globalem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted March 2, 2019 Share Posted March 2, 2019 A dlaczego by nie miało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowjanko Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 (edited) Bo były z tym problemy. Chyba że już ich nie ma a ja jestem niedoinformowany. Wszystko gra i buczy. Root działa. Edited March 3, 2019 by kowjanko 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
90tomash Posted March 28, 2019 Share Posted March 28, 2019 u mnie po aktualizacji (wipe był) pojawia sie problem z tym ze galeria czasem nie wczytuje zdjec z katalogu DCIM aparat. musze zrobic zdjecie i jest ok.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_grendel_ Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Witam wszystkich. A czy komukolwiek na ostatnim globalu 10.2.3 występują wymuszone zamknięcia (FC) na jakiejkolwiek aplikacji? Bo u mnie zamyka się mnóstwo apek (przeglądarka stock, Chrome, YouTube ale też inne). Powoli mnie to zaczyna wqrwiać, bo przed aktualizacją było cacy. Pluję sobie w brodę, że przed aktualizacją nie zrobiłem kopii systemu. Chciałbym wrócić do poprzedniej wersji tylko kłopocik z jej znalezieniem. Wszędzie tylko ostatnia stable 10.2.3. Mam wersję fona ze Snapdragonem, czyli w opisie musi być mido. Podrzuci ktoś linka? A co do samego wgrywania romu. Nie mam TWRP tylko jakieś Mi Recovery bez opcji wgrywania romów. Bez roota się nie obejdzie? Czyli root i potem przez Mi Flash? Czy jest mniej inwazyjny sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts