GRV Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Dnia 30.12.2018 o 17:40, Robson694 napisał: Mam wersję MIUI 10 Global Stable (10.0.6.0) i też się tak dzieje. Nie zauważyłem, aby telefon się restartował. Strasznie jest to upierdliwe. To takie dodatkowe zabezpieczenie, że co kilka dni trzeba wpisać hasło. Wkurzające strasznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 3, 2019 Share Posted January 3, 2019 Zagaduję że jest to celowe zachowanie, nie bez powodu w tłumaczeniu jest to, że po XYZ godzinach nieaktywności należy podać PIN. Może po prostu przez kilka godzin telefon był nieaktywny i minął ten okres nieaktywności (godzina? Więcej? Nie wiem).wysłane z RN5 via Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinkof Posted January 4, 2019 Share Posted January 4, 2019 To są resety telefonu, jeśli pojawi się pin to można sprawdzić wchodząc w ustawienia informacje o telefonie i w informacje o telefonie i tam jest czas od resetu telefonu. Po aktualizacji do miui10 tak się dzieje resety co jakiś czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszmagiera12 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 WitamKtoś mi może wyjaśnić jak to jest z tym końcem wsparcia?Cotygodniowe aktualizacje się już skończyły to wiem, ale co z Miui Global? Nadal będą aktualizacje? Nowe funkcje? Telefon ma szansę dostać Miui 11? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Global dalej wszystko zostaje, bety wychodzą, stable też, MIUI11 być może będzie, nie wiem. Koniec wsparcia dotyczy jedynie Xiaomi.eu.wysłane z RN5 via Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robcik Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Aktualizacje Xiaomi.eu zostały zakończone ale Global i China nadal będzie aktualizowany. Podobno wersja xiaomi.eu stable 10.2 jeszcze zostanie wydana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman_M Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Aktualizacje Xiaomi.eu zostały zakończone ale Global i China nadal będzie aktualizowany. Podobno wersja xiaomi.eu stable 10.2 jeszcze zostanie wydana.Akurat, na dowód tego, nowa, tygodniowa aktualizcjaWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Akurat, na dowód tego, nowa, tygodniowa aktualizcjaWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu TapatalkaNa regionie Polska ta aktualizacja? U mnie jeszcze nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 @ukash pewnie to zrzut z redmi note 4 z mtk bo na snapdragon nie ma takiej aktualizacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted January 12, 2019 Share Posted January 12, 2019 Czy po aktualizacji do najnowszej wersji zniknelo wam info o pozostalym czasie do konca ladowania? Poza tym od samego poczatku posiadania fona mam jeden wqurwiajacy problem z Facebookiem. Otorz gdy wchodze na niego za pomoca ikonki lub z powiadomien z belki to aplikacja dziala ok, natomiast gdy fejsa otwieram z linka wiadomosci ktora przychodzi mi na program pocztowy BleuMail to za kazdym razem nie mam mozliwosci udzielania odpowiedzi w podwatkach, czyli mogę pisać tylko w glownym wątku, oraz po kliknięciu na "odpowiedź" nie dodaje do mojej wypowiedzi danych innego grupowicza. Odinstalowywalem aplikacje ale bez sukcesu. Jak to rozwiązać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin6 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 (edited) 15 godzin temu, Mario80 napisał: Czy po aktualizacji do najnowszej wersji zniknelo wam info o pozostalym czasie do konca ladowania? Poza tym od samego poczatku posiadania fona mam jeden wqurwiajacy problem z Facebookiem. Otorz gdy wchodze na niego za pomoca ikonki lub z powiadomien z belki to aplikacja dziala ok, natomiast gdy fejsa otwieram z linka wiadomosci ktora przychodzi mi na program pocztowy BleuMail to za kazdym razem nie mam mozliwosci udzielania odpowiedzi w podwatkach, czyli mogę pisać tylko w glownym wątku, oraz po kliknięciu na "odpowiedź" nie dodaje do mojej wypowiedzi danych innego grupowicza. Odinstalowywalem aplikacje ale bez sukcesu. Jak to rozwiązać? Mówisz o informacji w kółku ? Edited January 13, 2019 by merlin6 Dodanie zrzutów ekranu Link to comment Share on other sites More sharing options...
_harry Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Mam wersję MIUI 10 Global Stable (10.0.6.0) i też się tak dzieje. Nie zauważyłem, aby telefon się restartował. Strasznie jest to upierdliwe.To samo. Mam ustawiony odcisk palca a praktycznie raz dziennie muszę wpisać całe hasło.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 11 godzin temu, merlin6 napisał: Mówisz o informacji w kółku ? Nie. Przed aktualizacją po podłączeniu ladowarki pod kółkiem była informacja o ilosci czasu potrzebnego do naladowania telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin6 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 (edited) 9 godzin temu, Mario80 napisał: Nie. Przed aktualizacją po podłączeniu ladowarki pod kółkiem była informacja o ilosci czasu potrzebnego do naladowania telefonu. Nie przypominam sobie, zeby cos takiego bylo. Ja chyba zawsze mialem tak : Edited January 14, 2019 by merlin6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokry Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Była informacja z czasem do końca ładowania pod kółeczkiem na dole ekranu. W MIUI 10 zostało to usunięte. Dlaczego? Nie wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lekter Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 16 minut temu, Mokry napisał: Była informacja z czasem do końca ładowania pod kółeczkiem na dole ekranu. W MIUI 10 zostało to usunięte. Dlaczego? Nie wiem. Owszem była taka informacja. Usunęli ją pewnie dlatego, że nie była miarodajna. Czas do końca ładowania był wyliczany według bieżącej prędkości ładowania, a prędkość ta różni się i to bardzo w zależności od stopnia naładowania baterii, na początku, jak jest bardzo rozładowana bateria ładuje się szybko, później przy około 80% już zwalnia, a ostatnie 10% ładuje już całkiem powolutku w porównaniu do prędkości początkowej. Więc jeżeli na początku pokazywało np. 1 godz. do końca ładowania, to w rzeczywistości do 100% mogła się ładować około 1,5 godz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 U mnie na prawie pustej baterii czas ladowania mniej wiecej pokrywal sie z planem. Kilkugodzinne rozbieżności mialem gdy uzywalem kiepskiego kabla USB. Odkad mam kabel z wtykiem na magnes telefon za każdym razem ładuje sie szybko, zawsze w tym samym czasie, czyli jakies 2h40min. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p89 Posted January 15, 2019 Share Posted January 15, 2019 Zniknęła mi gdzieś funkcja ukrywania/niepokazywania belki/paska powiadomień na ekranie blokady. Teraz jest możliwość by na ekranie blokady włączyć np latarkę, LTE/Wifi lub tryb samolotowy. Wiem dokładnie gdzie była ta funkcja i nie ma jej teraz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
max35 Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 Jaka jest najnowsza(stabilna) wersja miui 10 do Redmi Note 4X(Snapdragon)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin6 Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 (edited) 1 godzinę temu, max35 napisał: Jaka jest najnowsza(stabilna) wersja miui 10 do Redmi Note 4X(Snapdragon)? Ja na snapdragonie mam wersje 10.1.1.0 stabilna. Global Edited January 26, 2019 by merlin6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 44 minuty temu, max35 napisał: Jaka jest najnowsza(stabilna) wersja miui 10 do Redmi Note 4X(Snapdragon)? 10.2.2.0 xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
max35 Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Jak wylogować się z poczty na telefonie? wersja 10.1.1.0 stabilna. Global Nie chodzi o Gmaila. Chodzi o pocztę. Po prostu pocztę. Taką która ma ikonkę z @. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 (edited) Usuń konto. Nie chcesz odbierać poczty? Wyłącz synchronizację dla samego konkretnego adresu.... Edited January 30, 2019 by slawek.n Link to comment Share on other sites More sharing options...
majka420 Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 (edited) Na regionie Szwajcarii jest nowa aktualizacja miui 10 global stable v10.2.3.0 Edited January 31, 2019 by majka420 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Na regionie Szwajcarii jest nowa aktualizacja miui 10 global stable v10.2.3.0Jest i na regionie Polski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mokry Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 W sumie zmian jakiś nie ma, nowsze poprawki bezpieczeństwa, procenty w ikonie baterii, klika błędów w tłumaczeniu poprawili i dodali jakieś niepotrzebne ikonki w menu ostatnich aplikacji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin6 Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Na regionie Polski nie mam update'u, a regionu szwajcarii nie mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Na regionie Polski nie mam update'u, a regionu szwajcarii nie mam Wcześniej było i mam wgrany ten update. Wcześniej było i mam wgrany ten update. Co nowego Link to comment Share on other sites More sharing options...
merlin6 Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 @ukash Masz snapdragona czy mediateka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 @ukash Masz snapdragona czy mediateka ?Snapdragon Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawek.n Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 2 godziny temu, merlin6 napisał: Na regionie Polski nie mam update'u, a regionu szwajcarii nie mam Też mam snap. Resmi note 4 i 4 x , żadnych aktualizacji na różnych rejonach nie ma. Tu jest forum dla snapa.... Proszę nie mylić. Nie jestem adminem, ale robi się tu zamieszanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted January 31, 2019 Share Posted January 31, 2019 Też mam snap. Resmi note 4 i 4 x , żadnych aktualizacji na różnych rejonach nie ma. Tu jest forum dla snapa.... Proszę nie mylić. Nie jestem adminem, ale robi się tu zamieszanie.Mam snapdragona i dziś około godziny 14 zaktualizowałem do wersji 10.2.3.0. Mam snapdragona i dziś około godziny 14 zaktualizowałem do wersji 10.2.3.0. Załącznik 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
max35 Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 (edited) @ukash Na jakim regionie robiłeś aktualizację do wersji 10.2.3.0.- Polski? paczka ota - Redmi Note 4X – Global Stable ROM https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/mido/ Edited February 1, 2019 by max35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukash Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 @ukashNa jakim regionie robiłeś aktualizację do wersji 10.2.3.0.- Polski? paczka ota - Redmi Note 4X – Global Stable ROMhttps://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/mido/Polska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario80 Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 Czy na zablokowanym fonie tez mozecie oddzwonic na nieodebrany nr telefonu,. który wyświetla sie na ekranie blokady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts