fake4r Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 Tak można zmieniać fw praktycznie dowolnie. Chodzi Ci o historię w mifit? To zostaje cały czas, nic tam się nie resetuje. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
fido Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 Tak chodzi mi o historię aktywności, kroków itp. Nawet jak chcę się wgrać język polski to wówczas trzeba odinstalować i później wgrać modowaną wersję to wówczas też pozostanie ?
fido Posted February 24, 2018 Posted February 24, 2018 (edited) No to może się skusze i na próbę zainstaluję. Tylko jaką wersję ? MrTomi-3.2.9-PL.apk bazowany na oryginalnej aplikacji MiFit z PL FW dla Amazfit BIP - POBIERZ MrTomi-3.2.9-PL.apk bazowany na oryginalnej aplikacji MiFit bez FW dla Amazfit BIP - POBIERZ Czy po zainstalowaniu polskiej wersji FW muszę zostawić na telefonie GadgetBridge czy mogę odinstalować i wgrać modowane MiFit ? Edited February 24, 2018 by fido
fido Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Koledzy w czym może być problem, że jak spaceruję tak ja na screenie np. dziś niedziela 25.02 to MiFit pokazuje że jest to poniedziałek i tak samo też było piątek 23.02 a pokazuje że sobota, godzina jest ok.
witek_77 Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Ja całkowicie wywaliłem MIFIT, GB itd itp. Zostało tylko NF i wszystko śmiga jak ta lala. Problemem jest MIUI bazujące na OREO na MI6. Na androidzie 7.0 wszystko było ok. Teraz wrzuciłem na testy AOSP z nakładkami PIXELa bazujący na oreo 8.1 i wszystko smiga bez problemów. Smsy, powiadomienia, nic nie gubi, można nim tarcze wgrywac i softy. Ja zostaje przy takiej konfiguracji.Do tego kolejny plus to na MI6 i AOSP wgrałem sobie magiska i google camere i nareszcie mam normalne zdjęcia jak na flagowca przystało. Co akutalizacja jest gorzej z wszystkim. To samo na MI5 miałem.
fido Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 (edited) Koledzy z tego co wyczytałem jak wgram MrTomi-3.2.9-PL.apk bazowany na oryginalnej aplikacji MiFit z PL FW dla Amazfit BIP to będę miał polski język w zegarku i modowaną wersję MiFit. Czy jak to wgram to muszę wgrywać jeszcze pliki *.res ? czy tylko to co wyżej ? Jakbym chciał zmienić tarczę to muszę wgrać GB tak ? Jak już mam w zegarku wersje 0.1.0.86 to muszę tez ją zmieniać żeby było PL ? Co muszę zrobić żeby w razie czego wrócić do oryginalnego stanu ? Edited February 25, 2018 by fido
szablix Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 @fido , aby mieć PL w zegarku musisz wgrać za pomocą GB modyfikowany fw i res który umieścił @tomurbanowicz w pierwszym poście. Jak wgrasz Mifita modowanego to zyskujesz to co opisane w pierwszym poście, przy oryginalnym mificie pomimo pl języka pogoda jest po ang. Aby wrócić do oryginalnego stanu musisz za pomocą GB wgrać czysty fw i res .
fido Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 (edited) No tak ale w pierwszym poście są dwie wersje MiFit z FW i bez i teraz którą wersję wybrać. Bo z tego co czytam to tak: 1. Wgrywam res 2. Wgrywam FW Wszytko poprzez GB 3. Wgrywam MiFit Mod Chyba że: 1. Wgrywam res 2. Wgrywam MiFit z FW i będzie git Po tym zabiegu mam wszystko PL Przy pomocy GB mogę zmieniać tarcze ? Chyba że się mylę to poproszę o weryfikacje Skąd w razie czego brać oryginalne wersje ? Edited February 25, 2018 by fido
fido Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 (edited) Dnia 31.10.2017 o 21:59, Gawronnek napisał: przesuń baterie bardziej w lewo, pliki grafiki to sam poprawie jakby co Z P sobie poradziłem, ale tego białego nie wiem jak zakryć Jednak dałem radę ja tak zostawiam, dzięki Poszukuję takiej tarczy w formacie bin ? Nie mogę poszukać tego folderu android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin Edited February 25, 2018 by fido
xdaavi Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Gdzie można kupić folie na zegarek? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
d7ejkej Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 1 minutę temu, xdaavi napisał: Gdzie można kupić folie na zegarek? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Gearbest, ja kupiłem, ale moim zdaniem nie warto. Bardzo trudno ją nakleić i pozbyć się pęcherzy powietrza.
szablix Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 (edited) 2 godziny temu, d7ejkej napisał: Gearbest, ja kupiłem, ale moim zdaniem nie warto. Bardzo trudno ją nakleić i pozbyć się pęcherzy powietrza. Jestem odmiennego zdania. Kupiłem tą: https://pl.aliexpress.com/item/SIKAI-2-SZTUK-TPU-Screen-Protector-For-Xiaomi-Huami-Amazfit-Bip-BIT-TEMPO-Lite-Inteligentny-Zegarek/32840592506.html bardzo łatwo się nakłada, zero pęcherzy powietrza. Wygląda tak jakby foli nie było na zegarku Edited February 25, 2018 by szablix
pawelg Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 9 godzin temu, d7ejkej napisał: Gearbest, ja kupiłem, ale moim zdaniem nie warto. Bardzo trudno ją nakleić i pozbyć się pęcherzy powietrza. Mam tę folie obecnie na zegarku, kupiłem wersję po 3,50 PLN. Po dwóch dniach wszystkie bąble znikły samoistnie, więc może nie dałeś jej wystarczająco dużo czasu? Co prawda nie jest to folia taka, jak na telefony (bo po samym założeniu ma już zarysowania) ale spełnia swoją podstawową rolę i dlatego jak na razie u mnie zostaje. 10 godzin temu, fido napisał: Poszukuję takiej tarczy w formacie bin ? Nie mogę poszukać tego folderu android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin Wgraj tarczę przez GadgetBridge albo przez Nofity & Fitness for Amazfit.
d7ejkej Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Jestem odmiennego zdania. Kupiłem tą:https://pl.aliexpress.com/item/SIKAI-2-SZTUK-TPU-Screen-Protector-For-Xiaomi-Huami-Amazfit-Bip-BIT-TEMPO-Lite-Inteligentny-Zegarek/32840592506.html bardzo łatwo się nakłada, zero pęcherzy powietrza. Wygląda tak jakby foli nie było na zegarku Mam jeszcze 4 sztuki ponieważ kupiłem pakiet 5 na Gearbest, popróbuje może się przekonam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pawelg Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Dnia 24.02.2018 o 08:35, tomurbanowicz napisał: Z tym, że występuje u mnie problem w GB z połączeniem z zegarkiem - po dłuższej nieobecności zegarka w pobliżu telefonu nie łączy się automatycznie. I pogoda nie odświeża się (chyba) w zadanej częstotliwości odświeżania. Spróbuj włączyć powiadomienia w Weather notification, wyłączyć i odświeżyć dane w zegarku. Powinno pomóc.
fido Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 4 godziny temu, pawelg napisał: Mam tę folie obecnie na zegarku, kupiłem wersję po 3,50 PLN. Po dwóch dniach wszystkie bąble znikły samoistnie, więc może nie dałeś jej wystarczająco dużo czasu? Co prawda nie jest to folia taka, jak na telefony (bo po samym założeniu ma już zarysowania) ale spełnia swoją podstawową rolę i dlatego jak na razie u mnie zostaje. Wgraj tarczę przez GadgetBridge albo przez Nofity & Fitness for Amazfit. Wiem że tak mogę wgrać ale i tak chciałbym dostać się do tej lokalizacji.
szablix Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 15 godzin temu, fido napisał: Nie mogę poszukać tego folderu android/data/com.xiaomi.hm.health/files/watch_skin Jeżeli nie instalowałeś wcześniej innej tarczy za pomocą mifita to tego folderu nie masz. Musisz w Mifit wybrać tarcze dal zegarka. Po zakończonej synchronizacji folder powinien się pojawić.
fido Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Ok. Właśnie nie instalowałem innych tarcz jeszcze. Jak przy pomocy GB wgram inną tarczę to ta co mam w danej chwili na zegarku zniknie czy zostanie gdzieś w zegarku ?
woyto Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Podobno to jest jakieś narzędzie do tłumaczenia FW (dodanie PL znaków), ale ja nie ogarniam do końca:https://github.com/yener90/bip_translator/tree/master/Firmware
Zulwiczek1983 Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 W jakim folderze znajduje się fw do opaski po zainstalowaniu mi fit
fido Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Czy można korzystać jednocześnie np. z dwóch programów MiFit i GB czy w danej chwili może być połączony jeden
liarein Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Ktoś może instalował wersje Mi Fit 3.3.0.2? Były jakieś problemy? Ktoś używa tej wersji? Mam pewien problem z połączeniem BL i chciałbym sprawdzić czy to może być problem mi fita w wersji 3.2.9. Do wcześniejszych nie chcę się na razie cofać.
fido Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Koledzy czy to normalne zachowanie ? Zegarek z PL połączony z modowanym MiFit. Podłączyłem do GB wgrałem tarczę, rozłączyłem z GB i z MiFit, połączyłem z MiFit i zonk brak tarczy wgranej. Zanim rozłączyłem z MiFit tarcza była, po ponownym połączeniu z MiFit znikła. Czy to normalne zachowanie ? Jak zostawić wgraną tarczę ?
Pan Arek Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 (edited) Dnia 25.02.2018 o 21:16, xdaavi napisał: Gdzie można kupić folie na zegarek? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Tania folia z Ali za 3 zl. Przyklejona od razu nie było pęcherzy. Edited February 27, 2018 by Pan Arek
fake4r Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Widziałem właśnie na grupie fb ale u mnie nadal 3.2.9 pokazuje. Ty już pobrałeś?Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
fido Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Jak się ma wgrany PL i Modowane MiFit to aktualizacje działają czy trzeba ręcznie dogrywać jak zostaną udostępnione w 1 poście ?
Pan Arek Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 12 godzin temu, 1abc napisał: W sklepie google nowa wersja mifit 3.3.0 Nie zawiera nowego FW
BrudnyHenryk Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Po wgraniu FW z wersji 3.3.0 za pomoca N&F zegarek sie zrestartowal, ale nie wstał
Gawronnek Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 To jak jest w końcu, wersja 3.3.0 ma FW czy nie ma? Dwie sprzeczne informacje w dwu kolejnych postachRedmi Note 4X
tomurbanowicz Posted February 28, 2018 Author Posted February 28, 2018 6 minut temu, Gawronnek napisał: To jak jest w końcu, wersja 3.3.0 ma FW czy nie ma? Dwie sprzeczne informacje w dwu kolejnych postach Nie ma. Siedzi tam FW 0.1.0.86.
BrudnyHenryk Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 Nie sprawdzałem czy ma nowy. W N&F tego nie widać. Pobrałem nowy mifit, wgrałem paczkę 1/2...No i teraz mam cegłę Wcześniej wgrywalem wielokrotnie w ten sposób i udawalo sie bez problemów. Czy jest jakas szansa na obudzenie zegarka, czy nie mam na co liczyć? Planuję poszperać w necie, ale jestem nastawiony na stratę
Pan Arek Posted February 28, 2018 Posted February 28, 2018 (edited) 1 godzinę temu, BrudnyHenryk napisał: Nie sprawdzałem czy ma nowy. W N&F tego nie widać. Pobrałem nowy mifit, wgrałem paczkę 1/2... No i teraz mam cegłę Wcześniej wgrywalem wielokrotnie w ten sposób i udawalo sie bez problemów. Czy jest jakas szansa na obudzenie zegarka, czy nie mam na co liczyć? Planuję poszperać w necie, ale jestem nastawiony na stratę Był wcześniej niby jakiś sposób, że zostawiasz go na 36 godzin. Dopiero po tym czasie próbujesz włączyć. Wątpię jednak aby była to prawda. Jeśli z poziomu telefonu nie widać to niewiele możesz zrobić. Edited February 28, 2018 by Pan Arek 1
tomurbanowicz Posted February 28, 2018 Author Posted February 28, 2018 (edited) 1 godzinę temu, BrudnyHenryk napisał: Pobrałem nowy mifit, wgrałem paczkę 1/2 Jak to dokładnie zrobiłeś, włącznie z tym jak wyciągnąłeś FW z 3.3.0? Edited February 28, 2018 by tomurbanowicz
Recommended Posts