pawelg Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Szkoda tylko że MiFit+Notify & Fitness nie dziala translacja pomimo aktywacji funkcji w N&F :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 Musi musi działać. Po prostu wyłącz powiadomienia w mifit i Zostaw tylko w notify. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzycho Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Macie pomysł co powoduje samoczynne rozłącznie Amazfita z GB? W panelu sterowania dostęp baterii bez ograniczeń, GB zablokowane do nie ubijania. Pierwsze 3 opcje w GB aktywne.Zobacz jeszcze Panel sterowania->Autostart i tutaj zaznaczWysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Impa Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Z góry ostrzegam! Kompletnie zielona! Będę za chwilę szczęśliwym posiadaczem amazfit bip. Chcę samodzielnie zmienić język na pl. Czytałam instrukcję. No i... Trzeba pobrać i wgrać te dwa pliki ras i fw. Ale w sekcji pobierz jest ich sporo, który wybrać? Czy to zależy od tego co siedzi w zegarku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake4r Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Wgraj najnowsze. Z najwyższym numerkiem. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Z góry ostrzegam! Kompletnie zielona! ..... Czy to zależy od tego co siedzi w zegarku?Najpierw wygraj najnowsze orginalne przez mifit, a potem wygraj najnowsze przez gadgetbridge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Impa Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Dzięki. Zobaczymy jak mi to wyjdzie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
:Darecki Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 O pogodzie w GB było a jak to jest z tą w mifit. Raz działa raz nie. Mam ustawione auto-lokalizację i powiadomienia o pogodzie. Od wczoraj nie chce pokazać aktualnej, dziwne bo pokazywało. Wczoraj się GB zaktualizował ale nie był sparowany z zegarkiem. Właściwie to go teraz wywaliłem z telefonu i nadal nic nie pokazuje. Używałem Mifit 3.2.9 głównie do pogody i zapisu aktywności a do powiadomień Amazfit&tools Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelg Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 2 godziny temu, :Darecki napisał: O pogodzie w GB było a jak to jest z tą w mifit. Raz działa raz nie. Mam ustawione auto-lokalizację i powiadomienia o pogodzie. Od wczoraj nie chce pokazać aktualnej, dziwne bo pokazywało. Wczoraj się GB zaktualizował ale nie był sparowany z zegarkiem. Właściwie to go teraz wywaliłem z telefonu i nadal nic nie pokazuje. Używałem Mifit 3.2.9 głównie do pogody i zapisu aktywności a do powiadomień Amazfit&tools Ja wróciłem do Mr Tomi - GB mi rozłączało zegarek. Pogoda działa jak trzeba. N&F for Amazift używam jedynie do synchro z endomondo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barteq89 Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Ja ciągle siedzę na mifit od tomi 3.2.4 zegarek V0.1.0.44 i nie mam żadnych problemów ani z pogoda, bateria itp więc póki co nie zmieniam. Do tego alert bridge do powiadomień i jak dla mnie zestaw idealny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 (edited) Koledzy dziś przyszedł mój zegarek, czy wgrywać polski czy zostawić tak jak jest ? Nie chciałbym jakiś kłopotów. Jak ustawić kompas żeby działał ? jak ustawić pogodę w zegarku ? Co należy włączyć żeby w zegarku były widoczne połączenia i smsy i inne powiadomienia ? Co to jest Smart DND ? Edited February 21, 2018 by fido Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Koledzy dziś przyszedł mój zegarek, czy wgrywać polski czy zostawić tak jak jest ? Nie chciałbym jakiś kłopotów. Jak ustawić kompas żeby działał ? jak ustawić pogodę w zegarku ? Co należy włączyć żeby w zegarku były widoczne połączenia i smsy i inne powiadomienia ? Co to jest Smart DND ?Ja dzisiaj dostałem swój zegarek. Rozłączyłem Mi Banda 2, połączyłem BIPa, zaktualizował się i wszystko działa jak trzeba. Angielski mi nie przeszkadza. Pogoda, kompas, wszystkie powiadomienia (smsy, Messenger, Whatsapp, połączenia, kalendarz, GMail i inne). Nie sprawdzałem jeszcze tylko budzika i GPSa. Smart DND to tryb nie przeszkadzać. Jak dasz na auto, to ten tryb będzie się włączał jak będziesz spał. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciopik Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 mam pytanie: czym się różni Amazfit Bip od Amazfit Bip Lite? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 (edited) U mnie nie działają smsy nie wiem dlaczego. Kompas, pogoda jakimś cudem po rozłączeniu i ponownym połączeniu działa. Denerwuje mnie jeszcze że jak dostaję e-maila i np. jest 1 to zegarek wibruje tak jakby było ich 2 itd. Edited February 22, 2018 by fido Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Hej mam problem, nie mogę zainstalować pliku .res ani do ostatniej wersji z forum ani do poprzedniej. Fw w obu wersjach leci normalnie a przy res dostaje info że nie można zainstalować tego pliku. Stało się tak od momentu sparowania zegarka z iOS, wtedy zaktualizowało się samo do najnowszej wersji chińskiej. Po połączeniu z androidem odrazu wskoczył język en. I od tego momentu nie działa instalacja res. Instaluje przez gadgetbridge i Solid Explorer Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Koledzy jak ustawić powiadomienia o przyjściu mms ? bo na daną chwilę to nie działa. Mam zestaw oryginalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Czy wgranie j. polskiego spowoduje wyświetlanie polskich znaków? Obecnie mam znaki zapytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzycho Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Czy wgranie j. polskiego spowoduje wyświetlanie polskich znaków? Obecnie mam znaki zapytania.Polskie znaki wyświetla chyba tylko program gadgetbridge.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Chodzi mi polskie znaki w zegarku. Niestety wgrałem i lipa nawet nie zamienia na znaki bez ogonków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger09 Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Żeby pozbyć się znaków zapytania musisz użyć np amazfit tools Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 22, 2018 Author Share Posted February 22, 2018 Dałem szansę jeszcze jedna GB - drugi dzień i jeszcze działa OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 (edited) 2 godziny temu, roger09 napisał: Żeby pozbyć się znaków zapytania musisz użyć np amazfit tools Mógłbyś rozwinąć odpowiedź? Dobra już czaję. Teraz to się inaczej nazywa. Edited February 22, 2018 by rock'n'rolla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzycho Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Polskie znaki wyświetla chyba tylko program gadgetbridge. Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Źle się wyraziłem... GB wyświetla litery bez polskich znaków zamieniając na takie np. bez ogonków czy kresek zamiast znaków zapytania ale musisz zaznaczyć w opcjach transliterację. Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted February 22, 2018 Share Posted February 22, 2018 Źle się wyraziłeś używając słowa tylko, bo transliteracje mają co najmniej 4 programy licząc GB, jeszcze N&F, Alert Bridge i ToolsRedmi Note 4X 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
januszwajs Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 9 godzin temu, tomurbanowicz napisał: Dałem szansę jeszcze jedna GB - drugi dzień i jeszcze działa OK. Ja używam już ponad tydzień GB solo - żadnych problemów oprócz podwójnych powiadomień nie mam. Bateria w telefonie +1,5 dnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 23, 2018 Author Share Posted February 23, 2018 Ja nie mam podwójnych powiadomień. Musisz mieć jeszcze jedna apke działającą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzycho Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Źle się wyraziłeś używając słowa tylko, bo transliteracje mają co najmniej 4 programy licząc GB, jeszcze N&F, Alert Bridge i ToolsRedmi Note 4XDo tej pory nie sprawdzałem działania innych stąd mój błąd.Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Impa Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Udało się pięknie zmienić język! Jestem z siebie dumna. I dziękuję za pomoc. Ale mam takie jedno ale... Jest jakaś możliwość sterowania muzyką z zegarka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 Korzysta ktoś z Amazfit Tools? Czy jest opcja, żeby po wyłączeniu apka działała w tle jak MiFit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukaszlukasz Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 No pewnie, ja uzywam i działa spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaudii Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 (edited) ktoś podpowie dlaczego MiFit nie paruje się z Bip, wgrałem język polski, bez problemu został sparowany by to zrobić ale przed zmiana języka i po zmianie nie paruje się z MiFit, myślałem że to kwestia jakiś awansowanych ustawień w telefonie ale nie nie mam koncepcji o co chodzi, ktoś coś podpowie, nadmienię że chodzi o sparowanie z telefonem żony bo na moim działa, zmiana języka tez była na telefonie żony czyli na tym na którym jest teraz problem z MiFit Edit: Problem rozwiązany zegarek sparowany Edited February 23, 2018 by kaudii Rozwiązanie problemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 23, 2018 Share Posted February 23, 2018 7 godzin temu, Lukaszlukasz napisał: No pewnie, ja uzywam i działa spoko. Musiałem dodać apkę do autostartu. Jest już OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
januszwajs Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 22 godziny temu, tomurbanowicz napisał: Ja nie mam podwójnych powiadomień. Musisz mieć jeszcze jedna apke działającą. Mam tylko GB. Okazało się, że podwójne powiadomienia występują tylko przy SMS. Wystarczyło zmienić "Powiadomienia SMS" na "nigdy" i jest super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomurbanowicz Posted February 24, 2018 Author Share Posted February 24, 2018 Ja dodałem apke od sms do czarnej listy. Z tym, że występuje u mnie problem w GB z połączeniem z zegarkiem - po dłuższej nieobecności zegarka w pobliżu telefonu nie łączy się automatycznie. I pogoda nie odświeża się (chyba) w zadanej częstotliwości odświeżania. Jeśli macie problemy z SMS w NF spróbujcie odznaczyć opcje otrzymywania ich przy tylko wyłączonym ekranie w telefonie - powinno zadziałać. U mnie w NF występuje problem z połączeniem BT - być może że dużo kombinacji z różnymi programami wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Czy jak się wgra język polski i oprogramowanie modowane to jest możliwość powrotu do wersji oryginalnej ? Czy podczas wgrywania traci się historię ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts