Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z was ma również problem z synchronizowaniem aktywnosci? Probowalem na najnowszym stable ".14" probowalem na ".17" beta i podobny efekt. Generalnie synchronizuje mi pierwszą aktywnosc a kolejne nie chce zassac. Probowalem oryginalny mifit 3.3.1 oraz 3.2.9 tomiego i nie widze znaczacej różnicy. Walcze już 2-gi dzień

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
Dnia 2.04.2018 o 17:32, ciopik napisał:

czy jak  wroce do .86 z .14 za pomocą telefonu z android to po połączeniu z iOS spowrotem mi wrzuci .14? 

Niestety Tak,  iOS nie pyta o zgodę on działa ;) Dla tego czekam z niecierpliwością na Jailbreak i Cydię :(

Edytowane przez d7ejkej
Opublikowano

--------------------------
Firmware FW 0.1.1.14 PL z "ogonkami" jest już w pierwszym poście. Plik Fonty PL również.

Jest ważna kolejność wgrywania?

Opublikowano
Dnia 3.04.2018 o 00:08, blaze85 napisał:

U mnie przy punkcie 5 ustawienia były po angielskuWgrałem bez problemu..

Potwierdzam... Wygląda na to, że procedurę można ograniczyć do punktu 3ciego. Ja po restarcie o którym mowa w punkcie 4 mam już wersję CE

Opublikowano
Potwierdzam... Wygląda na to, że procedurę można ograniczyć do punktu 3ciego. Ja po restarcie o którym mowa w punkcie 4 mam już wersję CE

U mnie musiały być wykonane wszystkie punkty. Zresztą takie jest założenie patcha.
Czyli jak rozumiem, teraz wystarczy sam Mi fit i wszystkie powiadomienia będą już po polsku?

Tak.
Opublikowano (edytowane)

Ktoś rozwiązał problem z ciąglę wracającą ikonką MiFit informującą że zegarek jest połączony w pasku górnym. Wersja Mifit MrTomi 3.3.1

Screenshot_20180404-211017_Mi Fit.jpg

Edytowane przez kzybu1983
Opublikowano
43 minuty temu, kzybu1983 napisał:

Ktoś rozwiązał problem

Tak Chińczycy w wersji beta 3.3.4.6. W oryginale 3.3.1 też ten błąd jest. Na razie można wyłączyć ogólnie powiadomienia MiFita.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, FromWP napisał:

Tak Chińczycy w wersji beta 3.3.4.6. W oryginale 3.3.1 też ten błąd jest. Na razie można wyłączyć ogólnie powiadomienia MiFita.

Dziękuję

Edytowane przez kzybu1983
  • Thanks 1
Opublikowano

Czy jest jakiś sposób aby Bip nie pokazywał tego durnego powiadomienia "Dymki czatu są aktywne" z Messengera? Jak dostaję jedną wiadomość to widzę na zegarku tylko to powiadomienie, zamiast treści wiadomości. Używam MiFit MrTomi i Tools & Amazfit do powiadomień i niby mam dodany filtr, ale on nie działa. Wiem, że w Notify & Fitness to działało tak jak powinno, ale ta apka ma problemy z zapisywaniem ustawień (np. mimo ustawienia interwału pomiaru pulsu na 15 czy 30 min i tak mierzy ciągle co kilka sekund). Jak to rozwiązać inaczej niż wyłączając dymki w Messengerze?

Opublikowano (edytowane)

Amazfit Tools tak ma. Z maili wyświetla tylko nadawcę i temat, bez zawartości. Dlatego go wywaliłem na rzecz NF, tu wszystko jest prawidłowo (nie wiem jak w messengerze, bo nie używam, korzystam z Lite i tu jest ok).

X.

PS. Nie mam problemów z pomiarem pulsu w NF...

PS2. W ciągu tygodnia już druga aktualizacja NF, ciągle coś przy nim robią :)

Edytowane przez Xanth
Opublikowano
16 minut temu, Xanth napisał:

PS. Nie mam problemów z pomiarem pulsu w NF...

Czyli zapisuje Ci ustawienie np co 15 minut i faktycznie co tyle mierzy?

Opublikowano (edytowane)

Tak. Co 10 minut. Raz zdarzyło mu się ciągle, ale to po zabawie z tarczami w menu wgrywania fw (po wejściu wyłącza pulsometr, potem trzeba ręcznie włączyć). Gdy odkryłem, jak wgrywać bez wchodzenia poprzez narzędzia, to sytuacja się nie powtórzyła ;)

Poza tym dzisiaj weszła nowa aktualizacja z kolejnym "bug fixes" ;)

X.

Edytowane przez Xanth
Opublikowano (edytowane)

@januszwajs, bo nigdzie nie znalazłem informacji, czy te fonty działają z oryginalnym firmware, czy muszę wgrywać modyfikowane? A jeśli działają, to wystarczy że poprostu wgram plik i już?

X.

Edytowane przez Xanth
Opublikowano

Czy mające wersję 86 magę wgrać fonty PL ?

Czy żeby wgrać fonty muszę użyć GB ? i wystarczy tylko ten jeden plik dograć jeśli nie zmienię FW na nowsze (o ile tak można ) ?

Opublikowano
[mention=42642]januszwajs[/mention], bo nigdzie nie znalazłem informacji, czy te fonty działają z oryginalnym firmware, czy muszę wgrywać modyfikowane? A jeśli działają, to wystarczy że poprostu wgram plik i już?
X.

Ja wgrałem na oryginalny i nie mam polskich znaków, ale zniknęły mi znaki zapytania

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Xanth napisał:

@januszwajs, bo nigdzie nie znalazłem informacji, czy te fonty działają z oryginalnym firmware, czy muszę wgrywać modyfikowane? A jeśli działają, to wystarczy że poprostu wgram plik i już?

X.

Działają.

10 minut temu, fido napisał:

Czy mające wersję 86 magę wgrać fonty PL ?

Czy żeby wgrać fonty muszę użyć GB ? i wystarczy tylko ten jeden plik dograć jeśli nie zmienię FW na nowsze (o ile tak można ) ?

Tak i tak.

8 minut temu, tomurbanowicz napisał:

Dobra robota - wrzuciłem, dużo czytelniej na moje oczy :)

Dodaję do pierwszego postu.

U mnie to samo :)

7 minut temu, d7ejkej napisał:

Ja wgrałem na oryginalny i nie mam polskich znaków, ale zniknęły mi znaki zapytania emoji16.png

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zgłaszajcie jakich znaków brakuje, ew. jakie ciągle są chude (oprócz "&" - ten jest za fikuśny na wersję fat :) )

EDIT: Wysłałem sobie SMS i mam znaki zapytania - czy to powiadomienie z aplikacji?

Edytowane przez januszwajs
Opublikowano (edytowane)

@Xanth
Przeprosiłem się z NF i niby było ok, ale nie cieszyłem się długo, po kilku godzinach znów pulsometr zaczął wariować, a praktycznie nic nie robiłem w aplikacji. Mam ustawione 15 minut a i tak mierzy jak mu się podoba, co kilka minut, co kilkanaście sekund...

f277912e57b87cb4a9784bb66624f880.jpg129e16c98166c1ec1cd407af4f08ec25.jpg

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Toldo
Opublikowano

Akurat w samym NF nie miałem tego aktywnego, ale w MiFit był włączony asystent snu i wygląda na to, że ta opcja bruździła. Dzięki.

PS. Powiadomienia z ogonkami wyglądają pięknie. Możemy liczyć wkrótce na całościowe spolszczenie softu z ogonkami WSZĘDZIE? ;P

Opublikowano
1 minutę temu, Toldo napisał:

Akurat w samym NF nie miałem tego aktywnego, ale w MiFit był włączony asystent snu i wygląda na to, że ta opcja bruździła. Dzięki.

PS. Powiadomienia z ogonkami wyglądają pięknie. Możemy liczyć wkrótce na całościowe spolszczenie softu z ogonkami WSZĘDZIE? ;P

Tzn. gdzie wszędzie?

Przecież już FW jest tak przetłumaczone.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Toldo napisał:

Ekran uzyskiwania fixa gps, historia aktywności, miejscowe teksty w historii (np. tętno), pogoda...

A jakiego FW dokładnie używasz z pierwszej strony?

O pogodzie już pisałem parę postów wcześniej. Pogoda nie jest w FW zegarka.

Edytowane przez tomurbanowicz
Opublikowano (edytowane)

Ten z ogonkami, chyba, że coś poprawiałeś od wczoraj.

Cytat

FW-0.1.1.14_PL-ogonki.fw

Edytowane przez Toldo
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Toldo napisał:

Ten z ogonkami, chyba, że coś poprawiałeś od wczoraj.

Pokaż zdjęcia tego co nie przetłumaczone i zdjęcia z Ustawień zegarka.

UWAGA:
Niektórych wyrażeń nie da się spolszczyć z ogonkami, ponieważ każdy "ogonek" zajmuje 2 bajty, a zwykła litera 1 bajt.
Są miejsca, gdzie dany wyraz nie może być dłuższy bitowo, stąd niektóre rzeczy nie są z ogonkami. 

Na wszelki wypadek poproszę o listę wyrażeń bez ogonków, być może któryś pominąłem, ale jak pisałem wyżej, niektóre po prostu zostawiłem jak były z racji dostępnego miejsca.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

No to tak:
sygnaŁ

0b2c3c1f7c2881d263dfacec8534d85a.jpg

Historia aktywnoŚci

9e9272b62388274ca073f70e0b9985a3.jpg

tĘtno

109926febebd0f70e7c5c58505bc96a9.jpg

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Toldo
Opublikowano (edytowane)

Tętno i sygnał poprawiłem, ale historii aktywności się nie da. Mogę ewentualnie zrobić skrót, ale zdecydowanie lepiej wygląda tak jak jest niż np. "Historia aktywn."

Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam, wgranie fontów na oryginalny, niemodyfikowany fw daje śliczny efekt :)

IMG_20180405_115513.thumb.jpg.d7325b98b84da8fa43b8f39b788f7c29.jpg

Nie ma polskich literek w powiadomieniach (transliteracja NF je psuje, ale wygląda za***iście) :)

Dzięki @januszwajs!!! :D

X.

PS. Z drugiej strony, to teraz można wywalić precz oryginalne MiFit, a NF używać tylko do wgrywania tarcz ;)

Edytowane przez Xanth
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...