Suchy_PL_ Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 Ale to nie w tym rzecz by grzebać jakimiś programami, to powinno działać jak trzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 Dla takich wymagań masz telefony od operatorów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 1 godzinę temu, Suchy_PL_ napisał: Ale to nie w tym rzecz by grzebać jakimiś programami, to powinno działać jak trzeba. No właśnie nie, bo Xiaomi nie ma odpowiednich certyfikatów które Samsung np. wykupuje i dlatego działa on-the-go Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 Albo po prostu płaci odpowiednią kasę operatorowi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 Vowifi musiałem uruchomić bezpłatnie u operatora i po restarcie telefonu mam ikonkę Vowifi i mogę dzwonić ale jeszcze nie wiem jak z jakością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 U mnie jakość identyczna jak po volte. Miałem dwa dni do testów T-Mobile ale vowifi mi zbanowali po kilku godzinach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 Jest poprawa lecz nie jest to poziom z p20pro czy S7... Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 22, 2019 Share Posted June 22, 2019 (edited) Może taki głośnik ... Samsung ( jak miałem kiedyś S5 ) miał na pewno lepsza jakość. Huawei jakoś nie lubię Miałem ostatnio OP6 gdzie dźwięk był "płytki" i dość cichy Tutaj jest przynajmniej zapas w głośności. Poza tym to służy do rozmowy a nie do jakości sprzętu HiFi Edited June 22, 2019 by onken Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suchy_PL_ Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Nie no OK, piszę swojej spostrzeżenia.... Gdzieś zaoszczędzić musieli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 Jednak reflash modemu przywraca wszystkie profile. Zmieniłem port z USB 3.0 na 2.0 i jest okej. Komputer sygnalizował, że modem został przeflashowany a w rzeczywistości nic się nie działo. Pod 2.0 jest git. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 23, 2019 Share Posted June 23, 2019 No to super Link to comment Share on other sites More sharing options...
inzynier Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 chyba będę reaktywował w kółko to wifi calling przez infolinię w orange sami się proszą o zawacanie d*py, a mnie już szlag trafia od lagów i przycięć w połączeniach bez volte Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 (edited) W końcu Ci zablokują możliwość zmiany. I nawet przez infolinię tego nie reaktywujesz. Xiaomi u nich nie jest wspierane a wręcz blokowane. Edited June 24, 2019 by onken 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
inzynier Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 34 minuty temu, onken napisał: W końcu Ci zablokują możliwość zmiany. I nawet przez infolinię tego nie reaktywujesz. Xiaomi u nich nie jest wspierane a wręcz blokowane. Wiem jak wygląda sytuacja z xiaomi w Orange, przecież jestem na pierwszym froncie obchodzenie tego A z tą infolinia to skąd taka informacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Bo w końcu wpisują w czarną listę czy jak to tam zwał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inzynier Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 3 minuty temu, onken napisał: Bo w końcu wpisują w czarną listę czy jak to tam zwał. W sensie konsultant mowi ci zebys się wypchał czy volte sie nie włącza mimo tego że włączyli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 24, 2019 Share Posted June 24, 2019 Konsultant to w sumie mało wie po kilku razach wysyłają info do techników a tam na kogo trafisz na tego bęc, więc mogą zablokować patrząc w logi z czego próbujesz się łączyć. Ale oczywiście nikt Ci nie zabroni próbować , ja odpuściłem Orange, nie chcą mojej kasy to nie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojen7 Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Cześć. Moje pytanie brzmi: to gdzie VoLTE dla Xiaomi? Jaka sieć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 W Polsce żadna Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Play na wybranych telefonach. Np. mój Pocophone. Włączyłem dzwoniąc do BOK dwa miesiące temu i działa bez zarzutu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Działa bez zarzutu do czasu aż ci wyłączą na Poco tak jak mi 2 godziny temu, radier napisał: Play na wybranych telefonach. Np. mój Pocophone. Włączyłem dzwoniąc do BOK dwa miesiące temu i działa bez zarzutu. A WiFi Calling Ci działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Nie. Nigdy nie działało. Zresztą po doświadczeniach moich znajomych nie ma po czym płakać. Jakby mieli wyłączyć już by dawno to zrobili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Nie jest to prawda bo na 1+ wyłączyli mi po 6 miesiącach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
radier Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 Bo pewnie włączyłeś kombinując z PDC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Z ciekawości włożyłem kartę sim która przez jakiś czas była w iphone do umidigi power która jest dużą nowością i na pewno nie jest wspierana przez play i działa zarówno volte jak i voWIFI. Co potwierdza moje stwierdzenie, że Wystarczy iPhone aby się samo aktywowało w play Usługa jest aktywna na karcie sim niezależnie od komórki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Ale to tylko w Play W innych sieciach mocno byś się zdziwił Tzn głownie mam na myśli Orange Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 5 godzin temu, pawelt napisał: Usługa jest aktywna na karcie sim niezależnie od komórki. Nikt tego nie kwestionuje. Problem w tym że jak wykryją nie obsługiwany model wyłączają usługę na karcie SIM (ja już tyle razy re-aktywowałem że mi to zablokowali). Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Właśnie wyłączono mi VoLTE w Play po miesiącu aktywnej usługi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 (edited) 15 minut temu, the4anoni napisał: Nikt tego nie kwestionuje. Problem w tym że jak wykryją nie obsługiwany model wyłączają usługę na karcie SIM (ja już tyle razy re-aktywowałem że mi to zablokowali). Ciekawe ja nic nie musiałem robić a działają mi obie usługi od paru miesięcy na Minote3. Przetestowałem jak widać na 2 kartach sim i 2 komórkach. Widać mnie play lubi. Edited June 28, 2019 by pawelt Link to comment Share on other sites More sharing options...
the4anoni Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 23 minuty temu, pawelt napisał: Ciekawe ja nic nie musiałem robić a działają mi obie usługi od paru miesięcy na Minote3. Przetestowałem jak widać na 2 kartach sim i 2 komórkach. Widać mnie play lubi. Wszystko do czasu :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 47 minut temu, filjusz napisał: Właśnie wyłączono mi VoLTE w Play po miesiącu aktywnej usługi. Na czym używałeś ? Czy ktoś jeszcze miał takie same przypadki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
igorlan Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 U mnie było w kratkę do póki nie zrobiłem edycji w PDC, teraz VoLTE i VoWiFi na Mi9 w Play działają bez zajęknięcia.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
filjusz Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 8 godzin temu, onken napisał: Na czym używałeś ? Czy ktoś jeszcze miał takie same przypadki ? Na Pocophonie od miesiąca. Aktywacja VoLTE poprzez włożenie karty do wspieranego przez tą technologię telefonu. Wczoraj przestało działać - przy pełnym zasięgu LTE zrzuca mi połączenie do 3G. Znikła też ikonka HD Voice. Do du*y. Daje sobie z tym już spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 (edited) 9 godzin temu, the4anoni napisał: Wszystko do czasu :/ Niekoniecznie play świetnie wie jaką mam komórkę widać to na moim koncie na pc także argument że play wyłącza xiaomi mi nie pasuje. A fakt że działa też na bardzo egzotycznej komórce potwierdza że liczy się sposób uruchomienia usług i potem sim jest już w systemie. Acha i niestety musi być iphone do aktywacji bo tam się te usługi i uruchamiają samodzielnie jak volte albo ręcznie w ustawieniach voWIFI. Edited June 29, 2019 by pawelt Link to comment Share on other sites More sharing options...
onken Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 1 godzinę temu, pawelt napisał: Acha i niestety musi być iphone do aktywacji bo tam się te usługi i uruchamiają samodzielnie jak volte albo ręcznie w ustawieniach voWIFI. Nieprawda. Mam nową kartę w Play, aktywacja przez infolinię i ruszyło na Mi9. Oczywiście zmieniony profil na PDC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts