Problemy techniczne
234 topics in this forum
-
- 1 follower
- 2 replies
- 154 views
Słuchawki sprawne, niezależnie z czego odtwarzana muzyka to gra tylko prawa słuchawka. Dziwne bo np Gemini pożądaniu mu pytania jak odpowiada jest, dźwięk na obu słuchawkach pewnie dźwięk mono. Wysłane z mojego SM-S908B przy użyciu Tapatalka
Last reply by TediPower, -
-
- 3 followers
- 49 replies
- 17.7k views
Witam. Mój problem polega na tym że LTE z Orange rozłącza się co jakiś czas, traci się po prostu LTE czy LTE+ wraz z rozłączeniem traci też adres IP na kilka sekund jest to dość uporczywe. Zmieniłem kartę sim na nową, zmieniłem APN na takie jaki miały być w Orange ze strony, zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych zmieniałem też karte w slotach sim lecz problem dalej się powtarza. Macie jakieś pomysły co i jak czy oddać na gwarancji.
Last reply by Damian Korbiń, -
- 1 follower
- 10 replies
- 18.1k views
W poniedziałek rano - telefon się nie włączył. Do 01 h normalnie siedziałem , przeglądałem neta - WSZYSTKO DZIAŁAŁO. Obudziłem się po 02h chciałem zobaczyć na tel - już pisało że bateria rozładowana. Wstałem rano podłączyłem ładowarkę do telefonu i wgl nie reagował. Dopiero po upływie 3h telefon się włączył ale dotarł tylko do napisu - POCO i znów się wyłączył, cały czas dociera do tego napisu i znów się wyłącza. Przycisk do podgłaśniania - włącza się do fastboota , a spam - klikanie w przycisk do włączenia telefonu, go uruchamia normalnie do momentu pokazując 0/4% baterii. Po 3sekundach telefon znów się wyłącza i włącza tylko do napisu POCO.
Last reply by Mario80, -
- 1 follower
- 0 replies
- 33 views
Muj telefon Poco X3 NFC po 3 latach bezbłędnego działania nagle zaczyna się "lagowac" . Próbowałem go restartować i nic musiałem tylko czekać 3 minuty aż się zacznie włączać gdzie normalnie po 30 sekundach wszystko śmiało.prubowalem restartować, aktualizować, nawet robić kopie zapasową, i nic. Czy wie ktoś morze co mam zrobić? Czy kogoś tez coś podobnego spotkało i chce morze pomóc?
Last reply by ahochol, -
- 0 replies
- 275 views
Witam, posiadam smartfon marki Xiaomi poco x3 pro oraz sluchawki JBL 720BT i od pewnego czasu mam problem z rozmowami poprzez sluchawki JBL 720bt, mianowicie tylko podczas połączeń w sluchawkach jest dzwiek tylko z jednej strony, na dodatek bardzo nie wyrazny(jakby echo), nie mozna rozmawiac, nie rozumiec rozmowcy. Problem występuje tylko podczas polaczenia sluchawek z telefonem poprzez Bluetooth, poprzez kabel jest wszystko ok, wszystkie inne dziwieki z aplikacji czy muzyki dzialaja poprawnie. Sluchawki na innym telefonie, dzialaja poprawnie, natomiast inne sluchawki polaczone na moim telefonie takze dzialaja poprawnie, ewidentnie wina lezy na połączeniu mojego telefonu …
Last reply by Makuus, -
- 2 followers
- 12 replies
- 4.6k views
Cześć, Spotkał się ktoś może z problemem znikającego LTE mimo pełnego zasięgu? Wygląda jakby moduł LTE się restartował i po kilku sekundach wszystko wraca do normy. Oddałem telefon na gwarancję. Serwis zaktualizował oprogramowanie do MIUI 13 z informacją, że telefon działa zgodnie ze specyfikacją. Odebrałem telefon i niespełna dzień po problem powrócił. Oddałem telefon ponownie, tylko tym razem chciałem skorzystać z rękojmi. Po 14 dniach otrzymuję informację, że moje roszczenie zostało odrzucone. Wg serwisu telefon działa prawidłowo. Nie mam, żadnych informacji jak telefon został sprawdzony i czy w ogóle został sprawdzony. Podmiot u, którego kupiłem telefon przesłał …
Last reply by widmo1980, -
- 1 reply
- 586 views
W trakcie przegladania internetu ekran zrobił sie nagle szary, a po chwili czarny. Telefon nie reaguje, restart, tryb awaryjny, bez skutku. Ładuje się, bo ładowarka lekko ciepła. Po podłączeniu do laptopa jest rozpoznany jako "QUSB_BULK_CID:0404_SN:06ED$FBA sterownik jest niedostępny". Telefon zakupiony na Gshopper. Niestety, gwarancja minęła we wrześniu. Wcześniej czasami przycinał się przy otwartych wielu stronach na przeglądarce, tzn. reagował z kilkusekundowym opóźnieniem, albo przeglądarka wyłączała się, ewentualnie z komunikatem, że przeglądarka czy aplikacja "nie odpowiada". Sporadyczne incydenty z przegrzewaniem, np. nagle w ciągu kilkunastu sekund robił się mocn…
Last reply by acab, -
- 2 followers
- 7 replies
- 9.3k views
Dzień dobry mam od kilku dni poważny problem z moim telefonem który posiadam już ponad 2 lata i nagle przestał czytać kartę SIM jak i łączyć się z sieciami WIFI. Wszelakie dzwonienie z niego nawet na numery alarmowe nie działają . Telefon nie został uszkodzony i jest w idealnym stanie ale zepsuł się sam z siebie .Czy jest jakaś opcja aby to naprawić ?
Last reply by Acid, -
- 6 replies
- 1.1k views
Witam. Problem polega na tym: po podłączeniu/sparowaniu telefonu poprzez Bluetooth z audio w samochodzie i udostępnieniu kontaktów, w skorowidzu widzę zamiast 153 kontakty tylko 115. Kontakty w telefonie na koncie google, parowanie udane, kontakty przesłane, jednej trzeciej nie widać. Dodaję nowy kontakt w telefonie, parowanie, nie ma w skorowidzu pojazdu. Nie wiem dlaczego samochód nie widzi pozostałych, jakby telefon nie wysyłał wszystkich, inne testowane telefony działają prawidłowo, czyli ile kontaktów w telefonie tyle na wyświetlaczu w samochodzie. Wszystkie kontakty zapisane jednakowo, resetowane ustawienia, Bluetooth, telefon, anulowane parowanie, ponowne parowanie…
Last reply by qulfon73, -
- 2 followers
- 8 replies
- 4.1k views
Witam, posiadam telefon POCO X3 PRO od ponad 2 lat, w ostatnie wakacje pojawił się u mnie problem z telefonem a dokładnie mówiąc z jego głośnością. Podczas korzystania z telefonu chcąc zwiększyć głóśność automatycznie ona sama spadała pomimo kilku prób podgłoszenia telefonu. Po próbie ponownego uruchomienia urządzenia telefon przełączył się w tryb serwisowy. Po włączeniu już telefonu wszystko było dobrze. Taka sama sytuacja wystąpiła jakoś po 2/3 miesiącach lecz dodatkowo wystąpił kolejny problem tym razem z ładowaniem. Podczas ładowania telefonu ilość baterii nie wzrastała a wręcz przeciwnie jakby ładowarka wyciągała z telefonu baterie, po tej sytuacji zadecydowałam…
Last reply by Master, -
- 4 replies
- 4.4k views
Witam, Wczoraj telefon zaczął mi się resetować podczas używania, towarzyszy temu najpierw szary ekran i pojawiające się artefakty. Zazwyczaj dochodzi do logo POCO, szary ekran i reset, czasami nawet normalnie się uruchomi ale to na kilkanaście sekund i od nowa to samo. Hard Resetu nie mogę wykonać bo po prostu nie zdążę... Wyciągnąłem kartę sim i kartę pamięci, bez rezultatu.
Last reply by Al Var, -
- 3 replies
- 235 views
Witam. Na swoim POCO X3 NFC mam wgrany soft MIUI by xiaomi.eu 14.02.0.SJGMIXM. Zaraz po zakupie kilka lat temu wgrałem mu soft miui polska. Do tej pory nie było problemu z nagrywaniem rozmów aż do przywrócenia ustawień fabrycznych. W ustawieniach mam włączoną opcję Automatyczne nagrywanie. Podczas rozmowy na ekranie jest ikonka kasety, ale gdy na nią kliknę pojawia się komunikat "Nie ma pozwolenia na nagrywanie rozmów". Dialer mam ten od xiaomi (nie od google). Gdzie szukać przyczyny? Dodam jeszcze że przed przywróceniem ustawień fabrycznych urządzenie było zrootowane. Po przywróceniu ustawień fabrycznych już nic nie robiłem z softem
Last reply by Master, -
- 2 followers
- 2 replies
- 1.2k views
Witam. Już jakiś dłuższy czas temu , podczas spokojnego grania sobie na poco x3 pro, nagle ekran sam z siebie w ułamku sekundy zmienił barwę i się całkowicie wyłączył. Przy podłączeniu do ładowarki również brak jakiej kolwiek reakcji. Myślałem o wymianie wyświetlacza, jednak czy na pewno w tym mógłby być problem ? Nie potrzebuje tego telefonu. Potrzebne jedynie są mi zapisy zdjęć, nagrań oraz wiadomości SMS na potrzeby sądowe. Czy po takim czasie od premiery, jest w stanie ktoś zdiagnozować problem ?
Last reply by Acid, -
- 3 followers
- 12 replies
- 1.8k views
Cześć, od jakiegoś miesiąca mam problem z ładowaniem POCO X3 Pro. Soft najnowszy - ostatnia aktualizacja chyba jakoś około kwietnia zeszłego roku. Zatem podejrzewam, że to raczej nie wina softu. Z resztą problem się zaczął ot tak nagle a nie po jakichś zmianach. Telefon miałem podłączony do oryginalnej ładowarki przez jakiś dokupiony kabel. Działało to od daaawna (co najmniej rok) bez żadnego problemy. I nagle zonk, telefon mnie poinformował że się "powolnie ładuje". Czyli zero QC czy szybkiego ładowania. Od tego czasu próbowałem kilka ładowarek - prostych (pasywnych) oraz takich ąę PD a nawet zasilacza od laptopa. Różne kable od oryginalnego po jakieś też ąę np: BAS…
Last reply by Mario80, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2k views
Problem pojawił sie nagle, podczas normalnego użytkowania urządzenia nagle sie wyłączył i nie można go uruchomić cały czas wyświetla się logo POCO i tak w koło. Zostaje tylko reballing czy są jakieś inne metody ? Miui 14.0.2.0 na globalu. Ostatnimi czasy miał tak kilka razy ale włączał sie normalnie do dnia dzisiejszego... Przyjmę wszystkie pomocne informacje czy da sie go jeszcze normalnie uruchomić...
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 11 replies
- 3.1k views
Hej Wszystkim. Wymieniłam wczoraj w telefonie poco x3 pro baterię oraz port usb... Problem jest taki że telefon raz się ładuje, raz nie... Włozylam dla proby stara baterię i jest to samo... czy moze to byc wina taśmy głownej ? mam wrazenie ze w jednym miejscu jest przypalona... telefon byl kilka razy zalany, ale działał bez zarzutu poki nie padła bateria i port usb. bardzo prosze o odpowiedz.
Last reply by Katarzyna Walutek, -
- 4 replies
- 1k views
Witam Przesiadłem się na poco x3 nfc i po zainstalowaniu aplikacji Zepp Life w zakładce połączenie nie mam opcji wyświetl informacje o kontakcie. W poprzednim telefonie redmi note 5 wszystko gra i w redmi note 9 pro tak samo. Zainstalowanie aplikacji zepp tez nie pomogło. Wszystkie zgody zaakceptowane. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
Last reply by biker862, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.7k views
Hejka, mam problem z moim telefonem POCO X3 Pro. Po prawie 3 latach użytkowania telefon sam się wyłączył. Podczas włączania pojawia się logo POCO, następnie pojawia się biały ekran pixelami idącymi przez środek ekranu. Następnie się wyłącza. Myślałem że nie da się go uruchomić ale w końcu przy próbach udało się go włączyć. Wszystko niby okey... ale po pewnym czasie wyświetla się biały ekran, później gaśnie i trzeba go wyłączyć żeby móc go włączyć. Nie wiem od czego jest to zależne. Macie jakiś pomysł by to sprawdzić/naprawić?
Last reply by Master, -
- 1 follower
- 2 replies
- 456 views
Dzień dobry, mam pytanie.Czy ktoś miał sytuację, że nie działał mu dźwięk z aplikacji, oprócz dzwonienia i używania słuchawek? Proszę o odpowiedź jak to naprawić.
Last reply by Hitherlime YT, -
- 1 follower
- 1 reply
- 638 views
Cześć, Mam taki problem, otóż zrobiłem w telefonie przywracanie ustawień fabrycznych/usunięcie danych. Wszystko jest okej, natomiast jak rozwijam od "gory z prawej strony" palcem w dół, aby wyświetlić MIUI centrum powiadomień to nie jest szerokie na cały ekran, tylko wyśrodkowane na środek ekranu (po bokach jest miejsce, które jest rozmazane, wolalbym aby to bylo na caly ekran od lewej do prawej. Mam wrażenie, że przed resetem było to rozciągnięte od lewej do prawej, teraz te ikony są jakby mniejsze. Poniżej zdjęcie. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?
Last reply by zeno55, -
- 1 follower
- 2 replies
- 623 views
witam jakiś czas temu moje wszystkie filmy w galerii zrobiły się czaro białe ale jak robię sreena to są kolorowe tak samo cała strona youtube jest czarno biała a przy zrobieni sreena wszystko w kolorze to pewnie cos w ustawieniach ale nie mogę tego znałeś. Proszę o pomoc
Last reply by różowy pingwin, -
- 0 replies
- 463 views
Witam serdecznie posiadam telefon Xiaomi Poco x3 pro. Mój problem polega na tym że, telefon już od jakiś 3 godzin sam się restartuje. Telefon się załącza pojawia się napis Poco i się wyłącza. Następnie znowu się załącza i tak w kółko od 3 godzin. Nie mogę wyłączyć telefonu. Nie mogę go również sformatować gdyż sam się wyłącza. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Last reply by kodzirro, -
- 1 follower
- 0 replies
- 164 views
Witajcie. Wczoraj wyskoczył mi mały problem z klonowaniem aplikacji. Problem objawił się loopem ładowania systemu. Nie wiem czy to jakiś bug ogólny czy tylko u mnie on występuje. Błąd występuje podczas klonowania aplikacji typu gra z jednoczesnym klonowaniem "Gry Play". Dałem radę wywołać go poraz drugi na czystym systemie więc podejrzewam że błąd występuje albo w systemowej aplikacji do klonowania albo podczas klonowania aplikacji Googla. Jeśli ktoś chciałby powtórzyć błąd upewnijcie się iż macie backup swoich danych. Pobierz grę Hades Star : Dark Nebula - zagraj - sklonój wraz z aplikacją Gry Play - podziel się opinią. Nadmienię że wcześniej zdarzało mi się kl…
Last reply by Poszukiwany1983, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.1k views
Jak, w temacie telefon spadł z, łyżka na panele ma tą pancerną obudowę a mimo to się uszkodził nie ładuje na żadnym przewodzie i innych ładowarkach. Tel podczas upadku nie był podpiety do przewodu. Ktoś sie spotkał, z tym? Gwarancji już nie mam minęła. Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka
Last reply by TediPower, -
- 0 replies
- 943 views
Witam, po aktualizacji POCO do wersji 12.5.8, wszedłem do galerii zdjęć, gdzie miałem potworzone foldery. Zdjęcia były widoczne, nagle w sekundzie wszystkie miniatury zaczęły znikać i teraz mam tylko szare kafelki, nie mogę odtworzyć zdjęć. W prawym dolnym rogu jest informacja, że wystąpił błąd. Opcja pobierz z chmury również komunikuje błąd. Wyłączenie synchronizacji z chmurą również, nie przynosi oczekiwanych rezultatów. Czyżby struktura folderów zmieniła się po aktualizacji jeżeli chodzi o galerię? Czy może aktualizacja sama zrobiła porządki na telefonie? Można to jakoś odzyskać? Folder systemowy "Wszystkie zdjęcia" nadal ma pliki jakie były przed aktualizacją. N…
Last reply by towlie97,