Problemy techniczne
191 topics in this forum
-
- 4 followers
- 37 replies
- 3.6k views
Witam. Mój problem polega na tym że LTE z Orange rozłącza się co jakiś czas, traci się po prostu LTE czy LTE+ wraz z rozłączeniem traci też adres IP na kilka sekund jest to dość uporczywe. Zmieniłem kartę sim na nową, zmieniłem APN na takie jaki miały być w Orange ze strony, zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych zmieniałem też karte w slotach sim lecz problem dalej się powtarza. Macie jakieś pomysły co i jak czy oddać na gwarancji.
Last reply by Pozor, -
-
- 2 followers
- 5 replies
- 2.5k views
W poniedziałek rano - telefon się nie włączył. Do 01 h normalnie siedziałem , przeglądałem neta - WSZYSTKO DZIAŁAŁO. Obudziłem się po 02h chciałem zobaczyć na tel - już pisało że bateria rozładowana. Wstałem rano podłączyłem ładowarkę do telefonu i wgl nie reagował. Dopiero po upływie 3h telefon się włączył ale dotarł tylko do napisu - POCO i znów się wyłączył, cały czas dociera do tego napisu i znów się wyłącza. Przycisk do podgłaśniania - włącza się do fastboota , a spam - klikanie w przycisk do włączenia telefonu, go uruchamia normalnie do momentu pokazując 0/4% baterii. Po 3sekundach telefon znów się wyłącza i włącza tylko do napisu POCO.
Last reply by Samayel, -
- 1 follower
- 5 replies
- 88 views
Siema, korzystam z sieci Orange, po aktualizacji do miui 14 automatycznie dane mobilne wskakują na ipv6, nawet jak zrobię apn ipv4 to i tak zaraz wskakuje na ipv6 i nie da się tego zmienić, przed aktualizacją można było ustawić ipv4 i działało a teraz nie da rady, nie wszystko mi działa poprawnie na ipv6, ktoś też ma taki problem ? Nie działają mi wszystkie strony internetowe ( na ipv4 działało normalnie ) w grze też mi różne rzeczy nie chcą się wczytać na ipv6 ( na ipv4 działało normalnie ) da się to jakoś rozwiązać czy tylko zmiana sieci ?
Last reply by zeno55, -
- 1 follower
- 6 replies
- 653 views
Zauważyłem że od paru dni telefon pada mi w mniej niż w połowe dnia gdzie wcześniej wytrzymywał do samej nocy i jeszcze zostawało te parę procent. Gdy wszedłem w ustawienia bateri zauważyłem że galeria zużywa ponad połowę mojej baterii i nie wiem jak to naprawić. Aktualnie wyłączyłem ją całkowicie i narazie nie ucieka mi tak szybko
Last reply by mgcompany, -
- 1 reply
- 127 views
Cześć, Pacjent to X3 pro na andku 12 (miui 13 EU) - problemem są niedziałające słuchawki po na kablu (jack) - telefon je wykrywa (pojawia się ikona u góry ekranu), pilotem na kablu można sterować głośnością, ale kompletnie nic przez nie nie słychać. Po odpięciu głośnik działa bez problemów. To samo działo się na miui 12.5. Na YT są jakieś filmiki po hindusku ale proponowane tam rozwiązania za nie załatwiają sprawy. Ktoś coś? PS - słuchawki sprawdzone, zresztą ten sam efekt jest na kilku różnych egzemplarzach.
Last reply by Rabin, -
- 1 follower
- 1 reply
- 124 views
Witam wszystkich mam problem z poco X3 Pro mianowicie telefon zaczął się sam wyłączać kilka razy dziennie aż w końcu wyłączył się i już nie dało się go włączyć, po podłączeniu do komputera widać go jako QDLoader 9008 z tego co się dowiedziałem telefon jest w trybie EDL o ile się nie mylę, tak więc pobrałem oprogramowanie mi flash i próbowałem wgrać firmware na nowo ale za każdym razem wyskakuje błąd " cannot receive hello packed " czytałem trochę o tym w sieci ale nie znalazłem rozwiazania próbowałem za dwóch komputerach win 10 i win 7 zmieniałem gniazda i kable usb i dalej to samo, może ktoś wie jak przywrócić do życia Poco X3 Pro ?
Last reply by Conrado da Vinci, -
- 0 replies
- 55 views
Cześć ,Panowie może ktoś wie jak to rozwiązać . Poco x3 pro ,android 12 ,Miui 13 PL . Mam na Onedrive katalog z programem QGIS ,projekty + warstwy ,waży to około 40 Gb . Chciałbym korzystać z tego projektu również na tel. Jest do tego apka QField .Żeby zrobić automatyczną synchronizację pomiędzy Onerive-QField muszę użyć programu onedrive sync na telefonie i tu się zaczynają schody .Katalog z QGISEM musi się synchronizować do do folderu QFielda ,który jest w Android/data . Zezwalam aplikacji onedrive sync na dostęp do /data ale nie mogę w programie zapisać tej ścieżki i zabawa od początku ,przyznaje dostęp ,wskazuje katalog i od nowa ,nie mogę przez to przejść .Jak to …
Last reply by broda, -
- 1 follower
- 4 replies
- 122 views
Cześć, dziś rano korzystałem z telefonu normalnie pół godziny, po czym nagle przestał w telefonie reagować dotyk. Po uruchomieniu ponownym mogę narysować symbol odblokowania ale też nie zawsze. Zdarza się, że telefon pozwala na kilka kliknięć ale w większości nie reaguje na kliknięcia. Na początku tygodnia wgrałem aktualizację, która automatycznie pobrała się na telefon. Telefon pokazywał, że wgrana wersja MIUI to MIUI GLOBAL 13.0.6 Stabilna 13.0.6.0 (SJUEUXM)
Last reply by tomek111111, -
- 1 follower
- 4 replies
- 237 views
Witam, mój poco x3 pro zawiesił się, wyłączył i nie chce się włączyć w żaden sposób. Kupiłem go półtora roku temu z allegro i nie mogę w żaden sposób skontaktować się ze sprzedawcą. Mam fakturę i teoretycznie 2 letnią gwarancję producenta. Nie mam karty gwarancyjnej tylko oświadczenie na mailu. Czy mogę reklamować telefon bezpośrednio w Xiaomi pomijając sprzedawcę? Czy nie ma takiej opcji i muszę naprawić w jakimś serwisie na własny koszt?
Last reply by FromWP, -
- 5 replies
- 119 views
Witam, mam problem z telefonem Xiaomi Poco x3 Pro. Mianowicie cały dzisiejszy dzień normalnie korzystałem z telefonu. Po powrocie ze szkoły naładowałem go do mniej więcej 60%. Później odłożyłem na bok aby nie przeszkadzał, gdy wziąłem go ponownie do ręki w celu odpisania znajomym telefon już się nie odpalił. Jest on bardzo potrzebny, proszę bardzo o pomoc.
Last reply by CzesioZuch89, -
- 1 follower
- 2 replies
- 201 views
Witam. Podczas modyfikacji do miui polska (korzystając z tutorialu) coś gdzieś źle zaznaczyłem/przesunąłem/tąpnąłem i ucegliłem mój telefon. Mam dostęp do fastboota oraz twrp. Jeśli chce zrobić reboot do systemu w twrp dostaje informacje " No OS Installed!..." Chciałem to ogarnąć XiaoMiFlash ale wszystkie rom-y które znalazłem z podpisem recovery są po rozpakowaniu mają katalog firmware-update a flash-er potrzebuje pliki .img. Znalazłem kilka romów z oficjalnej strony xiaomi ale są do pobrania z dysku googla i z 5 udało mi się aż 1 pobrać reszta jest zablokowana z powodu zbyt częstego pobierania. Ktoś może ma czysty rom? Albo jak to inaczej ugryźć.
Last reply by Poszukiwany, -
- 1 follower
- 2 replies
- 219 views
Cześć, Z niewiadomych powodów bardzo często rozłączają mi się bezprzewodowe słuchawki. Wygląda to na zakłócenia, aczkolwiek nigdy nie spotkałem się z tak częstymi. Czy to normalne w tym modelu? Model słuchawek to KZ S2. Interferencja pojawia się bardzo często i nie rozumiem skąd wynika. Problem dotyczy telefonu, przy innych słuchawkach problem jest identyczny.
Last reply by Antek Szprycha, -
- 1 follower
- 5 replies
- 134 views
Po aktualizacji 13.0.3 poco x3 nfc zaczął występować problem z BT w samochodzie (Hyundai Tucson). Tzn. audio, rozmowy działają, ale u rozmówcy jakość mojego głosu jest fatalna lub przerywa, ucina słowa. Najpierw podejrzewałem winę zestawu w samochodzie, ponieważ u żony na tym samym telefonie dzieję sie to samo, a problem nie występuje w drugim aucie (chiński transmiter). Jednak postanowiłem przetestować inne telefony (Huawei P30, Samsung A52) i na nich tego problemu nie ma. Próbowałem również zmieniać ustawienia BT w opcjach developerskich, ale nic nie pomaga. Nie natrafiłem na podobny problem u nikogo jednak występuje on na dwóch takich samych telefonach więc n…
Last reply by Netoper, -
- 2 followers
- 0 replies
- 113 views
Cześć, mam POCO X3 Pro MIUI Xiaomi.eu w wersji 13.0.8. Mam problem z niedziałającymi usługami Google na danych mobilnych. Na wifi wszystko działa. Próbowałem przeróżnych rzeczy, resetowania sieci, dodawania nowego apn itp. W ustawieniach, usługi Google i cała reszta ma dostęp do danych mobilnych. Proszę o pomoc.
Last reply by emil1818, -
- 1 follower
- 1 reply
- 118 views
Witam, mam problem, córka raz wzięła telefon i tak coś poprzyciskała, że mam całe YouTube czarno-białe oraz jak chce odtworzyć filmik w galerii to również leci w kolorze czarno-białym, nie potrafię tego zmienić, proszę o pomoc
Last reply by Mocny4N, -
- 0 replies
- 134 views
Witam. Mam najnowszy miui jaki xiaomi.eu ma wydane. Problem jest taki że gdy instaluje magisk 24.3 lub 25.2 to łapie bootloop. Co może być przyczyną? Na poprzedniej wersji systemu wszystko działało.
Last reply by serkan01, -
- 2 followers
- 7 replies
- 2.6k views
Czy u was działa asystent google na wyłączonym ekranie? Jak podświetlę ekran chociaż jest zablokowany to działa, ale by wybudzić telefon nie biorąc go w ręce to niestety zero reakcji na ok google. W samsungu mi to działało, a tutaj nie. Dodam że ustawione mam w ustawieniach asystenta, personalizacja i aktywne "twoje wyniki na zablokowanym ekranie". Macie jakieś pomysły? Sprawdzałem jeszcze na Redmi Note 8T i tam też nie działa.
Last reply by lukbuk, -
- 3 replies
- 367 views
Cześć. telefon: poco x 3 pro auto: toyota CH-R Executive 2022 Telefon łączy mi się przez BT z autem jeżeli chodzi o multimedia itp. ale gdy chcę włączyć android auto przez BT i klikam połącz czy to w telefonie czy na komputerze samochodu, to wygląda tak jakby mnie łączyło na ułamek sekundy a potem zrywa połączenie bez żadnego komunikatu. Po kablu USB wszystko działa. Jakieś pomysły jak to naprawić ? Próbowałem: - przeinstalowania android auto - usunięcia sparowanych urządzeń przez BT - konfiguracja android auto od nowa No i nic. Mam najnowszą wersję MIUI na telefonie i wszystko zaktualizowane. Z góry dzięki za pomoc
Last reply by Sabat, -
- 0 replies
- 116 views
Na MIUI 13.0.1.0 wróciły złe duchy . Co piąte, szóste albo siódme połączenie - algorytm zmyślony albo posiada przypisaną wartość: Po odebraniu połączenia (Zieloną słuchawką) nikt nikogo nie słyszy: odbierający rozmówcy, rozmówca odbierającego, słyszą tylko wszyscy wokół: HALO, SŁYSZYSZ MNIE? ..... CZY TY MNIE SŁYSZYSZ? Nie robiłbym awantury, gdyby nie to że przez około miesiąc działało, a potem się zesrało. Miałem to samo przy MIUI.12.1.5.0 lub 12.1.6.0, wtedy się poddałem i wyłączyłem, ale teraz coś we mnie wstąpiło i WIFICALLING, WIFICALLINGi jest wyzwaniem. Ktoś pomoże?
Last reply by raftter, -
- 4 replies
- 258 views
Przestały mi działać MMSy, odbieram, ale nie mogę wysyłać. Ustawiałem ponownie profil MMS, usuwałem dane aplikacji SMS i bez zmian. Przestało działać jakiś tydzień temu, z dnia na dzień. Jakieś wskazówki co może pomóc? Nie działają na obydwu kartach SIM. ROM 12.5.8, operator Orange.
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 138 views
Dzień Dobry wszystkim forumowiczom Po aktualizacji do miui13 włączyła się gdzieś (albo była włączona domyślnie) funkcja ambient mode która powoduje, że podczas ładowania na ekranie pojawia sie napis "Nie wybrano zdjęć". Wszystkie dostępne tutoriale na temat jej wyłączenia odsyłają do ustawień asystenta google gdzie ta funkcja podobno jest. Piszę "podobno" bo mimo zaglądania we wszystkie opcje związane z asystentem u mnie jej nie ma (no chyba że coś przegapiłem). Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i może poradzić jak spowodować jej wyłączenie na stałe albo chociaż jak wybrać zdjęcia żeby pojawiało się cokolwiek a nie ten denerwujący napis. Z góry dzi…
Last reply by Atryda, -
- 2 replies
- 328 views
Witam dziś po próbie otwarcia dokumentu pdf wyskoczyło mi takie coś, a później jakieś okno z logowaniem i kodami nie zdążyłem zrobić zdjęcia. Co to może być?
Last reply by Hidnam, -
- 1 follower
- 2 replies
- 230 views
Cześć, po kilku latach na RN7 przesiadłem się na POCO X3 NFC z andkiem 12 i MIUI 13. I mam dziwny problem z widgetami niektórych aplikacji. Bez problemu wyświetlają się np. agenda z Bussines Calender, ale widgety np. Zooper Widget albo aplikacji Revolut nie wyświetlają się. A jak już się wyświetlą (taka jak pierwszy - Pogoda i Radar) to nie wyświetlają zawartości. Często pojawia się tylko półprzeźroczysty napis "ładowanie". Jest jakaś szansa na naprawienie tego, czy tylko powrót do MIUI 12 ? Ps. Drugie pytanie - jak aktywować MIUI Launcher ? Od lat używam telefonów Xiami z płaskim schematem i cholernie przeszkadza mi szuflada... Z góry dzięki
Last reply by woyd, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.5k views
Mam telefon POCO X3 NFC zakupiony w listopadzie 2020 roku w wersji GLOBAL, wersja MIUI 12.5.5. Mniej więcej od połowy zeszłego roku po jakiejś aktualizacji telefon zaczął się ponownie uruchamiać raz na kilka dni/tygodni. Nie było to bardzo uciążliwe, więc nie zagłębiałem się w temat. Niestety z czasem problem się nasilił. W zeszłym tygodniu telefon potrafił samoczynnie uruchomić się kilkanaście razy dziennie. Zgłosiłem go na gwarancję, czekam na kuriera. W międzyczasie zakupiłem drugi telefon POCO X3 PRO, żeby nie zostać bez telefonu. Przeniosłem wszystko ze starego na nowy z sukcesem. Niestety już drugiego dnia nowy telefon zaczął się restartować... X3 PRO restartuje się…
Last reply by Endriu175, -
- 1 follower
- 0 replies
- 109 views
Witajcie . Mam taki problem jeezli romzaeiam z kimś i jak wezmę na głośnik to przez chwilę mnie tylko słychac . Później już ledwo co albo wcale . Jak wyłączę z trybu głośnomówiącego na zwykły to jest ok . W innych aplikacjach jak mesenger albo whatsapim nie ma takiego problemu . Czyscilem dane aplikacji telefonu . Ale nic to nie pomogło . Pamiętam że kiedyś jak go kupiłem to było ok i normalnie dało się rozmawiać w trybie głośnomówiącym podczas połączeń telefonicznych . Co tu zrobić żeby było dobrze ? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Last reply by Mariusz_Cheba,