Problemy techniczne
230 topics in this forum
-
- 1 follower
- 79 replies
- 22.7k views
Witam, robiłem speed test i niestety nie wygląda dobrze, tylko raz udało się w pełni go wykonać, internet ledwo, co działa. Strony ładują się po 2 min. Robiłem też speedtest na samsungu galaxy s9 i i tu wychodzi super. Jak udostępniłem z, Samsunga to też wychodzi super. Też ktoś ma taki problem? Bo jest to znacząco denerwujące i jestem nawet zdecydowany zwrócić telefon. Wrzucam screeny z Samsunga i z poco
Last reply by Domino926, -
-
- 35 replies
- 12.1k views
Witam. Od grudnia użytkuje Poco X3 NFC i na początku wszystko było w porządku ale od pewnego czasu obserwuje tzw. "ghost touch" czyli w totalnie przypadkowym momencie dotyk zaczyna wariować i naciska sam z siebie różne dziwne rzeczy. Pomaga zablokowanie i odblokowanie ekranu, ale nie ukrywam że to dość irytujący problem. Czy ktoś ma podobny problem? Z informacji znalezionych w sieci wynika że to problem softwarowy i niestety trzeba czekać na poprawkę.
Last reply by Krupek, -
- 0 replies
- 285 views
Telefon po przyciemnieniu wyświetlacza po chwilowym braku aktywności nie przywraca właściwej jasności po ponownym dotknięciu ekranu. Pomaga tylko wygaszenie ekranu i ponowne aktywowanie. Niesamowicie irytujące. To "normalne" w tym telefonie? Druga sprawa - zdarzyło się kilkukrotnie że nie wzbudzał się wyświetlacz, kiedy jasność była w trybie automatycznym. Dopiero wielokrotne włączanie ekranu przyciskiem dawało efekt włączenia ekranu, wcześniej słychać było że telefon się odblokowywał, ale wyświetlacz pozostawał czarny. Po wyłączeniu automatyki na razie tego nie zauważyłem. To "normalne" w tym telefonie? edit Niestety wyłączenie trybu automatycznego nie lik…
Last reply by janisz, -
- 5 replies
- 602 views
Nowy Poco X3 Pro kupiony z Amazona. Karta Plusa. Będąc w mieście telefon działa bez problemu ciągle ma zasięg GSM i LTE lub LTE+. Jadąc gdzieś poza miasto gubi całkowicie zasięg GSM tak jakby rozłączał się z nadajnikiem i nie łączył ponownie (brak połączeń i transmisji danych - tylko alarmowe). Po restarcie łączy się ponownie z siecią GSM trzyma transmisję danych LTE przez jakiś czas i znowu znika zasięg. Po powrocie do miasta działa prawidłowo. W preferowanych typach sieci wybrane Preferowane sieci LTE, po zmianie na Preferowane sieci 3G łączy się do H+. Karta wcześniej była w Redmi Note 4X gdzie na tych samych trasach działało bez problemu z wszystkimi typami transmisji…
Last reply by kiko80, -
- 2 replies
- 525 views
Witam serdecznie, Posiadam od niedawna Xiaomi Poco X3 Pro. Mam mego duży problem ze zmianą Dzwonka. Wszystko ładnie zmienia ale w przypadku gdy ktoś do mnie dzwonie ciągle jest "domyślny fabryczny". Mie mam pojęcia jak wyjść z tej opresji. Przeglądałem już fora i filmiki i widzę że problem ciągle się powtarza u innych osób ale nie mogę znaleźć nigdzie rozwiązania. Jakieś pomysły Rady ?
Last reply by adalis, -
- 1 reply
- 491 views
Nie jestem w stanie prowadzić rozmowy telefonicznej. To jest jak loteria. Raz jest ok, a innym razem to męka. Podczas rozmowy połączenie się rozłącza. Osoby, którymi rozmawiam, mówią że przerywa i nie słyszą mojego głosu. Mam też sytuacje, gdzie nie mogę wykonać połączenia. Telefon wybiera połączenie i po kilkunastu sekundach nie dochodzi do niego. Mogę to porównać do braku zasięgu. Albo po ok. minucie rozłącza połączenie. Czasami pomaga jak otworze okno, albo pójdę do innego pokoju. Problem w tym, że muszę wyjść z biura, w którym pracuje. Użytkuje telefon od ponad pół roku i do tej pory byłem bardzo zadowolony. Problemy zaczęły się tydzień temu. Ma…
Last reply by Aarczi, -
- 3 replies
- 1.2k views
Dzień dobry. Mam problem z zacinającym się dźwiękiem w aplikacji SHAZAM. Podczas odsłuchiwania wyszukanego utworu z biblioteki dźwięk przerywa. Może to ktoś sprawdzić i potwierdzić? Może ktoś ma jakiś pomysł? Dodam że ustawienia fabryczne, reinstall aplikacji nic nie daje. Nie jest to też problem z internetem. W załączniku nagranie. Shazaaam.m4a
Last reply by ksiac, -
- 1 follower
- 3 replies
- 406 views
Telefon nowy na gwarancji , bootloader odblokowany , zainstalowane Miui polska . Wymieniając kartę sim zapomniałem się wylogować z konta xiaomi i przez pomyłkę włożyłem kartę z numerem żony . Zawartość zakładki konto xiaomi można przeglądać . Próbowałem wylogować , się zmienić hasło , usunąć konto . Przy próbie wylogowania na którejkolwiek karcie wyrzuca błąd . Poprzez aplikację w telefonie usunąłem konto , widać okno z miejscem na dane do zalogowania . Jednak jak ponownie wchodzę w zakładkę ustawienia widzę że w dalszym ciągu jestem zalogowany . Konto istnieje sprawdzałem poprzez www . Jakieś rady ?Podlega to pod naprawę gwarancyjną ? Brakuje już mi pomysłów .
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 3 replies
- 370 views
Zainstalowane TWRP 3.6.0_11-0-vayu-TeamWin . Wersja Miui 12.5.5 Działa chyba wszystko oprócz nagrywania rozmów - zależy mi na tym . W jaki sposób zmienić twrp na starsze . Dawno to robiłem , zapomniałem jak to się robi , dzięki za pomoc .
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 7 replies
- 630 views
Bootloader odblokowany. Twrp zainstalowane. Miuipolska zainstalowało się z błędami. Telefon restartuje się do twrp. Proszę o pomoc.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 283 views
Od jakiegoś czasu mam problem z odblokowaniem słuchawki opaską. Przez jakiś czas jest OK, po czym przestaje działać. Wchodząc w Mi Fit widzę, że opaska nie może się połączyć. Po rozłączeniu i ponownym sparowaniu jest w porządku, ale też tylko na jakiś czas. Czasem dzień , czasem pół dnia, jakoś tak losowo. Podpowie ktoś co sprawdzić , czego szukać.
Last reply by raftter, -
- 8 replies
- 4.3k views
Cześć! Od zeszłego czwartku bateria mi zaczęła świrować. Wydaje się że to wina zabugowanego MIUI. Mam aktualnie wersję MIUI 12.5.3.0. Model MIUI: MIUI-V12.5.3.0.RJUEUXM
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 14 replies
- 4.5k views
Jak w temacie. W jaki sposób mogę ściszyć rozmówcę? Nawet bez włączonego głośnika jest zbyt głośno.
Last reply by pawel188, -
- 6 replies
- 422 views
Piszę tutaj bo zgłaszanie problemu przez aplikację nie przynosi rozwiązania. Od prawie roku zmagam się z problemem mikrofonu który nie zawsze aktywuje się podczas rozmowy. Podczas normalnej rozmowy nie za każdym razem druga strona mnie słyszy, czasami pomaga odpalenie trybu głośnomówiącego ale przecież tak się nie da rozmawiać. Wysyłam logi co 2 miesiące w tej aplikacji Opinie i Usługi i chyba nikt tego nawet nie sprawdza albo ma głęboko gdzieś. Na dyktafonie telefon nagrywa normalnie, pisanie głosowe również działa normalnie. Ma ktoś jakie rozwiązanie czy lepiej oddać ten telefon na rękojmie.
Last reply by Mintaa, -
- 0 replies
- 507 views
Witam, mam problem tak jak w temacie. Gdy tylko zresetuje się telefon lub gdy rozładuje się bateria nie można go uruchomić cały czas wyświetla się logo POCO. Robi tak od nowości (zakupiony w Październiku) a to jest jego drugi raz. Wcześniej zrobiłem wipe i pomogło, tym razem nie pomaga. Z POCO jeszcze nic nie robiłem w tym znaczeniu że dalej MIUI Global 12.5.5 i bez twrp
Last reply by Kuku1985, -
- 0 replies
- 424 views
Witam. Kto z Was może mi wytłumaczyc, dlaczego ustawiona tapeta w Poco X3 Pro na ekranie głównym sama zmienia rozmiar? Ustwaiam dopasowaną tapętę i po kilku, kilkunastu uruchomieniach telefonu tapeta zmienia rozmiar, dokładnie zostaje powiększona na tyle że wychodzi poza wyświetlacz. Już nawet dopasowałem tapetę do rozdzielczości i rozmiaru wyświetlacza telefonu, i nic. Mam wrażenie że te zmiany zależą od metody wybudzenia telefonu, jeśli robię to poprzez odcisk palca lub poprzez pin lub wzór. Niby prosta sprawa ale potrafi nieźle wkurzyć.
Last reply by qulfon73, -
- 7 replies
- 509 views
Witajcie u żony w telefonie jest taki problem telefon dzwoni ale nie wyświetla ekranu odbioru tel ani kto dzwoni .Inne połączenia można odebrać zawsze a te połączenie bez ekranu odbioru dzwoni raz na parę dni lub tygodni miał ktoś taki przypadek ?wyczyszczenie danych aplikacji nic nie daje Telefon jest na globalu
Last reply by raftter, -
- 0 replies
- 220 views
Witam, od kilku dni mam problem z dodaniem kontaktów. Nie mogę dodać ani na urządzenie ani do konta google ani do karty SIM. Po wejściu w dodawanie kontaktu i uzupełnienie odpowiednich pól naciskam zapisz i wypełnione pola robią się szare, nie można ich już edytować ale kontaktu nie mam w książce. Proszę o pomoc.
Last reply by Traverley, -
- 0 replies
- 196 views
Witam, Od pewnego czasu, dokładnie po ostatniej aktualizacji, mam problem z mikrofonem. Kiedy ktoś do mnie dzwoni to ja go słyszę od razu niestety dzwoniący mnie dopiero po paru sekundach. To samo gdy ja dzwonie. Pomaga na chwilę wyłączenie i włączenie fona no ale nie będę robił resetu przed każdą rozmowa.... Pomysły?
Last reply by Iluga, -
- 5 replies
- 970 views
Witam Wszystkich. Czy istnieje jakiś sposób na wyłączenie dźwięku po naładowaniu telefonu. Jest on irytujący szczególnie w nocy kiedy telefon podłączony do ładowarki zostanie już naładowany. Proces przypominania trwa tak długo aż do momentu odłączenia ładowarki.
Last reply by pawel188, -
- 0 replies
- 415 views
Witam, pisze na forum bo już nie mam pojęcia co zrobić. Mam problem z hot spotem, przejrzałem już trochę tematów i widzę że problem się pojawiał na innych modelach. Mianowicie po załączeniu hot spotu, laptop łączy mi się z nim, jednak jest informacja o braku dostępu do internetu. Włączałem/wyłączałem dane mobilne, wyjmowałem kartę, resetowalem telefon, wpisywałem adres serwera DNS, zmieniałem pasmo łącza i dalej nie działa. Może miał ktoś podobny problem i coś doradzi?
Last reply by Sebek999, -
- 1 reply
- 354 views
Witam Mam taki problem, ze non stop przy kazdym odblokowywaniu ekranu pojawia mi sie ten komunikat co na ss. Za kazdym razem musze klikac klawisz glosnosci. Wczesniej co jakis czas tez mi sie pojawialo, ale teraz za kazdym razem to mi sie pokazuje. Telefon przetarty bardzo dokladnie. Uzywalem rowniez tej funkcji czyszczenia glosnika.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 2 replies
- 796 views
Witam dziś dołączyłem do grona posiadaczy poco X3 pro ale mam problem Telefon aż drży jak słucham muzyki jak trzyma się go w ręku to mało to komfortowe wręcz nie do zniesienia na dłuższą metę . Najbardziej skoncentrowane wibracje są z tyłu telefonu na środku . Miał ktoś taki problem ? To jakaś wada fabryczna ? Ten typ tak ma? Czy mój egzemplarz jakiś trefny . Proszę o pomoc .
Last reply by gawllo, -
- 3 replies
- 10.1k views
Cześć, jak mogę wyłączyć informowanie o tym kto dzwoni? Mam MIUI 12.5 (POCO X3 Pro)
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 3 replies
- 1.1k views
Witam serdecznie. Korzystam z aplikacji Smule (karaoke). Od czasu zakupu POCO X3 Pro( miesiąc) walczę z zapisem mojego głosu poprzez mikrofon telefonu w aplikacji. Proces odbywa się online (mikrofonu przy słuchawkach bloutoch Sony WH-CH510 wogóle nie mogę uaktywnić w tej aplikacji choć podczas rozmów tel. mikrofon działa). Głos jest rejestrowany ale z przerwami i trzaskami. W aplikacji dyktafon zapis jest czysty. Szukałem rozwiązań w sieci oraz w opcjach programistycznych telefonu. Niestety wszelkie porady i zmiany ustawień nic nie dają. W moim starym HTC U11 głos za pomocą mikrofonu tel. jest zapisywany wręcz wzorowo (tu też nie umiałem uaktywnić zapisu z mikro…
Last reply by Ziomek999,