xXxMederixXx Posted February 3 Share Posted February 3 Witam, Wczoraj telefon zaczął mi się resetować podczas używania, towarzyszy temu najpierw szary ekran i pojawiające się artefakty. Zazwyczaj dochodzi do logo POCO, szary ekran i reset, czasami nawet normalnie się uruchomi ale to na kilkanaście sekund i od nowa to samo. Hard Resetu nie mogę wykonać bo po prostu nie zdążę... Wyciągnąłem kartę sim i kartę pamięci, bez rezultatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXxMederixXx Posted February 3 Author Share Posted February 3 (edited) Telefon już sie wcale nie ładuje do systemu. Logo POCO, reset i tak w kółko jedynie jak wejde w fastboot to nic sie nie dzieje... Dokładnie tak samo jak na tym filmiku, łącznie z tymi małymi kropeczkami. Edited February 3 by xXxMederixXx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hhhhhhhh Posted March 29 Share Posted March 29 Udało Ci się naprawić problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcdpoco3xpro Posted March 29 Share Posted March 29 Coraz częściej ludzie zgłaszają z tym problemy i sam byłem użytkownikiem POCO X3 PRO do niedawna, bo dosłownie 2 dni temu telefon miał ten sam problem. Ogólnie biały ekran z niebieskimi kropkami w linii pionowej wyświetlił mi się tydzień temu ale uruchomił się ponownie i wszystko było z nim w porządku. Zacząłem już wtedy interesować się tematem i tak jak u większości jest to problem związany z płytą główną. W środę (2 dni temu)zaraz po budziku z rana telefon zaskoczył mnie tym właśnie jasnym ekranem ale tak samo jak wcześniej udało mi się go jeszcze za którymś razem uruchomić. Pomyślałem w czas i zdążyłem przenieść najważniejsze dane (głównie aplikacje z kodami przypisanymi do urządzenia) na jakiś inny stary telefon, a reszte aplikacji dało rade skonfigurować później. Nie jestem fanem teorii spiskowych że miałaby to być celowa zagrywka producenta i że po aktualizacji telefon "wywala" takie błędy, natomiast nie jest to normalne, że nigdy dotąd (do czasu końca gwarancji / pojawienia się nowego modelu) nikt nie odnotował takiego problemu. Jeżeli telefon kogoś z czytających miał ten sam problem ale udało mu sie go jeszcze włączyć - przenieście szybko to co najważniejsze na inny telefon. Najlepiej natychmiast - mówie serio. Mój po paru dniach wyłączania i właczania umarł całkowicie. Nie pomogło ładowanie przez pare godzin. Na nic łączenie telefonu z komputerem, a przedewszystkim próba restartowania. Szkoda bo telefon dotychczas uważałem za jeden z lepszych nie miałem z nim nigdy wcześniej większych problemów. Niestety tu kończy się moja przygoda z marką POCO. Nie skreślam jeszcze innych podmarek Xiaomi, czy samego Xiaomi bo u innych nie występowały chyba takie problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Al Var Posted June 5 Share Posted June 5 U mnie w POCO X3 PRO telefon nie potrafił się odpalić. Na zmianę - przez parę sekund czarny ekran i przez parę sekund logo POCO. Ja sobie poradziłem tak: jak tylko pojawił się czarny ekran wcisnąłem i przytrzymałem przez kilka sekund przyciski zwiększenia głośności oraz zasilania. Jak tylko pojawiło się menu serwisowe (ale to w ułamku sekundy po jego pojawieniu się) - wcisnąłem bardzo szybko kilkunastokrotnie przycisk zasilania. Telefon zgasł, po czym rozpoczął normalną już procedurę uruchamiania się. Zobaczymy jak długo to wystarczy. Oczywiście zanim zrobiłem to, o czym napisałem powyżej - próbowałem naprawdę wielu kombinacji. Ta zadziałała natychmiast. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts