Jump to content

Poco x3 pro ciągłe resety, szary ekran, artefakty...

Recommended Posts

Witam,

Wczoraj telefon zaczął mi się resetować podczas używania, towarzyszy temu najpierw szary ekran i pojawiające się artefakty.

Zazwyczaj dochodzi do logo POCO, szary ekran i reset, czasami nawet normalnie się uruchomi ale to na kilkanaście sekund i od nowa to samo.

Hard Resetu nie mogę wykonać bo po prostu nie zdążę...

Wyciągnąłem kartę sim i kartę pamięci, bez rezultatu.

Telefon już sie wcale nie ładuje do systemu. Logo POCO, reset i tak w kółko jedynie jak wejde w fastboot to nic sie nie dzieje...

Dokładnie tak samo jak na tym filmiku, łącznie z tymi małymi kropeczkami.

Edited by xXxMederixXx

• 1 month later...

Coraz częściej ludzie zgłaszają z tym problemy i sam byłem użytkownikiem POCO X3 PRO do niedawna, bo dosłownie 2 dni temu telefon miał ten sam problem. Ogólnie biały ekran z niebieskimi kropkami w linii pionowej wyświetlił mi się tydzień temu ale uruchomił się ponownie i wszystko było z nim w porządku. Zacząłem już wtedy interesować się tematem i tak jak u większości jest to problem związany z płytą główną. W środę (2 dni temu)zaraz po budziku z rana telefon zaskoczył mnie tym właśnie jasnym ekranem ale tak samo jak wcześniej udało mi się go jeszcze za którymś razem uruchomić. Pomyślałem w czas i zdążyłem przenieść najważniejsze dane (głównie aplikacje z kodami przypisanymi do urządzenia) na jakiś inny stary telefon, a reszte aplikacji dało rade skonfigurować później. Nie jestem fanem teorii spiskowych że miałaby to być celowa zagrywka producenta i że po aktualizacji telefon "wywala" takie błędy, natomiast nie jest to normalne, że nigdy dotąd (do czasu końca gwarancji / pojawienia się nowego modelu) nikt nie odnotował takiego problemu.

Jeżeli telefon kogoś z czytających miał ten sam problem ale udało mu sie go jeszcze włączyć - przenieście szybko to co najważniejsze na inny telefon. Najlepiej natychmiast - mówie serio.

Mój po paru dniach wyłączania i właczania umarł całkowicie. Nie pomogło ładowanie przez pare godzin. Na nic łączenie telefonu z komputerem, a przedewszystkim próba restartowania. Szkoda bo telefon dotychczas uważałem za jeden z lepszych nie miałem z nim nigdy wcześniej większych problemów.
Niestety tu kończy się moja przygoda z marką POCO. Nie skreślam jeszcze innych podmarek Xiaomi, czy samego Xiaomi bo u innych nie występowały chyba takie problemy.

• 2 months later...

U mnie w POCO X3 PRO telefon nie potrafił się odpalić. Na zmianę - przez parę sekund czarny ekran i przez parę sekund logo POCO. Ja sobie poradziłem tak: jak tylko pojawił się czarny ekran wcisnąłem i przytrzymałem przez kilka sekund przyciski zwiększenia głośności oraz zasilania. Jak tylko pojawiło się menu serwisowe (ale to w ułamku sekundy po jego pojawieniu się) - wcisnąłem bardzo szybko kilkunastokrotnie przycisk zasilania. Telefon zgasł, po czym rozpoczął normalną już procedurę uruchamiania się. Zobaczymy jak długo to wystarczy. Oczywiście zanim zrobiłem to, o czym napisałem powyżej - próbowałem naprawdę wielu kombinacji. Ta zadziałała natychmiast.