Alpaka Kini Posted March 1, 2024 Posted March 1, 2024 Dzień dobry mam od kilku dni poważny problem z moim telefonem który posiadam już ponad 2 lata i nagle przestał czytać kartę SIM jak i łączyć się z sieciami WIFI. Wszelakie dzwonienie z niego nawet na numery alarmowe nie działają . Telefon nie został uszkodzony i jest w idealnym stanie ale zepsuł się sam z siebie .Czy jest jakaś opcja aby to naprawić ?
Netoper Posted March 1, 2024 Posted March 1, 2024 Sam to jedynie możesz zrobić reset do ustawień fabrycznych, jeśli jest to problem krzaka w systemie to powinno pomóc.Jeśli nie pomoże to może świadczyć o usterce sprzętowej.Inna sprawa, jak stwierdziłeś że karta sim nie jest odczytywana?Próbowałeś wyjąć ją i włożyć z powrotem bo może jest jakiś niestyk? Masz jakiś komunikat typu - nie wykryto karty SIM?Próbowałeś sprawdzić kartę w innym telefonie?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu TapatalkaAd. Skoro nie można dzwonić nawet na numery alarmowe to jednak świadczyłoby o krzaku w systemie ewentualnie usterce sprzętu.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
MonikaGreyy Posted June 12, 2024 Posted June 12, 2024 (edited) Żywotność baterii: Chociaż bateria 5160 mAh jest dość wydajna, w niektórych przypadkach rozładowuje się szybciej niż oczekiwano. Może to być spowodowane aplikacjami działającymi w tle, intensywnym korzystaniem z aplikacji takich jak gry hazardowe online website lub niewłaściwymi ustawieniami oszczędzania energii. Edited June 17, 2024 by MonikaGreyy
Master Posted June 12, 2024 Posted June 12, 2024 (edited) przede wszystkim wątek powinien być przeniesiony z recenzji do innego działu / tematu ... to raz ... dwa to nie wiem co z nim wspólnego ma żywotność baterii ... 🙃 jak pisał kolega Netoper trzeba by zacząć od sprawdzenia karty w innym telefonie - ewentualnie przełożyć do tego kartę z innego ... jak będzie to samo zrobić przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych ... a jak to nic nie da to prawdopodobnie jest problem sprzętowy i żadne kombinacje nic tu nie dadzą ... zostaje serwis lub szukanie innego fona ... zastanawiające tu jest to że jest problem też z wifi ... bo to że nie łączy się z siecią komórkową w przypadku problemu z kartą SIM jest oczywiste - ale brak karty SIM nie powinno w niczym rzutować na połączenie wifi np. z domowym routerem ... tu na ten problem to jedyne co może pomóc to przywrócenie do fabrycznych ewentualnie reset ustawień sieciowych ... możliwe że to jakaś poważniejsza usterka sprzętowa jak w obu przypadkach jest problem ... Edited June 12, 2024 by Master
[email protected] Posted June 19, 2024 Posted June 19, 2024 Hej Od paru dni mam problem z moim POCO X3PRO, mianowicie po włączeniu działa kilka sekund i wywala szary ekran po czym się resetuje i tak w koło lub się wyłączy. Czym to może być spowodowane? W trybie awaryjnym działa tak samo.
kris68 Posted July 13, 2024 Posted July 13, 2024 Jeżeli komuś zależy na kompleksowej wycenie naprawy, i powtórzę rzetelną naprawę fona, należy zgłosić się do kolegi @Acid, to jedyny człowiek któremu, powierzyłbym swój sprzęt, widziałem niestety w innych serwisach to "paproki", zwracają fona z hasem: nie da się. @Acid pozdrawiam.
Netoper Posted July 13, 2024 Posted July 13, 2024 Hej Od paru dni mam problem z moim POCO X3PRO, mianowicie po włączeniu działa kilka sekund i wywala szary ekran po czym się resetuje i tak w koło lub się wyłączy. Czym to może być spowodowane? W trybie awaryjnym działa tak samo. A zgadniesz dlaczego jak w samochodzie włączam manetkę kierunkowskazu to zewnętrzne kierunki nie działają?Sam możesz spróbować: volume+/przycisk zasilania. Jeśli fon wejdzie w tryb to spróbować wipe data(czy jakoś tak, dawno nie wchodziłem) Jeśli to jest wina softu to wszelkie dane zostaną skasowane i fon się dźwignie. Jeśli jest to usterka sprzętowa to modlić się żeby jak pisał Kris @Acid miał już taki przypadek, bo nawet serwis Xiaomi tego nie naprawi, a jeden co to ewentualnie Xiaomi (jeśli będą mieli) zaproponują wymianę płyty głównej.Mógł się tylko rozsypać soft, a mogła się wyłożyć np. pamięć czy procesor, a może klękło coś co Acid już przerabiał i naprawi bez utraty danych.Przy tych objawach co opisałeś to nawet Acid nie zgadnie co się wysypało nie mając sprzętu na warsztacie.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Acid Posted July 18, 2024 Posted July 18, 2024 W dniu 13.07.2024 o 23:08, Netoper napisał(a): Acid nie zgadnie Oczywiście, że zgadne. Przycisk do papieru z tego X3 Pro można zrobić. To masowa/popularna usterka płyty. Nikt się nie podejmuje naprawy PMI w tym modelu.
Recommended Posts