Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry mam od kilku dni poważny problem z moim telefonem który posiadam już ponad 2 lata i nagle przestał czytać kartę SIM jak i łączyć się z sieciami WIFI. Wszelakie dzwonienie z niego nawet na numery alarmowe nie działają . Telefon nie został uszkodzony i jest w idealnym stanie ale zepsuł się sam z siebie .Czy jest jakaś opcja aby to naprawić ?

Posted

Sam to jedynie możesz zrobić reset do ustawień fabrycznych, jeśli jest to problem krzaka w systemie to powinno pomóc.
Jeśli nie pomoże to może świadczyć o usterce sprzętowej.

Inna sprawa, jak stwierdziłeś że karta sim nie jest odczytywana?
Próbowałeś wyjąć ją i włożyć z powrotem bo może jest jakiś niestyk? Masz jakiś komunikat typu - nie wykryto karty SIM?
Próbowałeś sprawdzić kartę w innym telefonie?

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Ad. Skoro nie można dzwonić nawet na numery alarmowe to jednak świadczyłoby o krzaku w systemie ewentualnie usterce sprzętu.

• 3 months later...
Posted (edited)

Żywotność baterii: Chociaż bateria 5160 mAh jest dość wydajna, w niektórych przypadkach rozładowuje się szybciej niż oczekiwano. Może to być spowodowane aplikacjami działającymi w tle, intensywnym korzystaniem z aplikacji takich jak gry hazardowe online website  lub niewłaściwymi ustawieniami oszczędzania energii.

Edited by MonikaGreyy
Posted (edited)

przede wszystkim wątek powinien być przeniesiony z recenzji do innego działu / tematu ... to raz ... dwa to nie wiem co z nim wspólnego ma żywotność baterii ... 🙃 jak pisał kolega Netoper trzeba by zacząć od sprawdzenia karty w innym telefonie - ewentualnie przełożyć do tego kartę z innego ... jak będzie to samo zrobić przywrócenie systemu do ustawień fabrycznych ... a jak to nic nie da to prawdopodobnie jest problem sprzętowy i żadne kombinacje nic tu nie dadzą ... zostaje serwis lub szukanie innego fona ... zastanawiające tu jest to że jest problem też z wifi ... bo to że nie łączy się z siecią komórkową w przypadku problemu z kartą SIM jest oczywiste - ale brak karty SIM nie powinno w niczym rzutować na połączenie wifi np. z domowym routerem ... tu na ten problem to jedyne co może pomóc to przywrócenie do fabrycznych ewentualnie reset ustawień sieciowych ... możliwe że to jakaś poważniejsza usterka sprzętowa jak w obu przypadkach jest problem ...

Edited by Master
Posted

Hej 

Od paru dni mam problem z moim POCO X3PRO, mianowicie po włączeniu działa kilka sekund i wywala szary ekran po czym się resetuje i tak w koło lub się wyłączy. Czym to może być spowodowane? W trybie awaryjnym działa tak samo. 

• 4 weeks later...
Posted

Jeżeli komuś zależy na kompleksowej wycenie naprawy, i powtórzę rzetelną naprawę fona, należy zgłosić się do kolegi @Acid, to jedyny człowiek któremu, powierzyłbym swój sprzęt, widziałem niestety w innych serwisach to "paproki", zwracają fona z hasem: nie da się. @Acid pozdrawiam.

Posted
Hej 
Od paru dni mam problem z moim POCO X3PRO, mianowicie po włączeniu działa kilka sekund i wywala szary ekran po czym się resetuje i tak w koło lub się wyłączy. Czym to może być spowodowane? W trybie awaryjnym działa tak samo. 

A zgadniesz dlaczego jak w samochodzie włączam manetkę kierunkowskazu to zewnętrzne kierunki nie działają?
Sam możesz spróbować: volume+/przycisk zasilania. Jeśli fon wejdzie w tryb to spróbować wipe data(czy jakoś tak, dawno nie wchodziłem) Jeśli to jest wina softu to wszelkie dane zostaną skasowane i fon się dźwignie.
Jeśli jest to usterka sprzętowa to modlić się żeby jak pisał Kris @Acid miał już taki przypadek, bo nawet serwis Xiaomi tego nie naprawi, a jeden co to ewentualnie Xiaomi (jeśli będą mieli) zaproponują wymianę płyty głównej.
Mógł się tylko rozsypać soft, a mogła się wyłożyć np. pamięć czy procesor, a może klękło coś co Acid już przerabiał i naprawi bez utraty danych.
Przy tych objawach co opisałeś to nawet Acid nie zgadnie co się wysypało nie mając sprzętu na warsztacie.

Posted
W dniu 13.07.2024 o 23:08, Netoper napisał(a):

Acid nie zgadnie

Oczywiście, że zgadne.

Przycisk do papieru z tego X3 Pro można zrobić. To masowa/popularna usterka płyty. Nikt się nie podejmuje naprawy PMI w tym modelu.