Problemy techniczne
230 topics in this forum
-
- 4 replies
- 1.6k views
Witam, mój poco x3 pro zawiesił się, wyłączył i nie chce się włączyć w żaden sposób. Kupiłem go półtora roku temu z allegro i nie mogę w żaden sposób skontaktować się ze sprzedawcą. Mam fakturę i teoretycznie 2 letnią gwarancję producenta. Nie mam karty gwarancyjnej tylko oświadczenie na mailu. Czy mogę reklamować telefon bezpośrednio w Xiaomi pomijając sprzedawcę? Czy nie ma takiej opcji i muszę naprawić w jakimś serwisie na własny koszt?
Last reply by FromWP, -
-
- 5 replies
- 784 views
Witam, mam problem z telefonem Xiaomi Poco x3 Pro. Mianowicie cały dzisiejszy dzień normalnie korzystałem z telefonu. Po powrocie ze szkoły naładowałem go do mniej więcej 60%. Później odłożyłem na bok aby nie przeszkadzał, gdy wziąłem go ponownie do ręki w celu odpisania znajomym telefon już się nie odpalił. Jest on bardzo potrzebny, proszę bardzo o pomoc.
Last reply by CzesioZuch89, -
- 2 replies
- 1.4k views
Witam. Podczas modyfikacji do miui polska (korzystając z tutorialu) coś gdzieś źle zaznaczyłem/przesunąłem/tąpnąłem i ucegliłem mój telefon. Mam dostęp do fastboota oraz twrp. Jeśli chce zrobić reboot do systemu w twrp dostaje informacje " No OS Installed!..." Chciałem to ogarnąć XiaoMiFlash ale wszystkie rom-y które znalazłem z podpisem recovery są po rozpakowaniu mają katalog firmware-update a flash-er potrzebuje pliki .img. Znalazłem kilka romów z oficjalnej strony xiaomi ale są do pobrania z dysku googla i z 5 udało mi się aż 1 pobrać reszta jest zablokowana z powodu zbyt częstego pobierania. Ktoś może ma czysty rom? Albo jak to inaczej ugryźć.
Last reply by Poszukiwany, -
- 2 replies
- 911 views
Cześć, Z niewiadomych powodów bardzo często rozłączają mi się bezprzewodowe słuchawki. Wygląda to na zakłócenia, aczkolwiek nigdy nie spotkałem się z tak częstymi. Czy to normalne w tym modelu? Model słuchawek to KZ S2. Interferencja pojawia się bardzo często i nie rozumiem skąd wynika. Problem dotyczy telefonu, przy innych słuchawkach problem jest identyczny.
Last reply by Antek Szprycha, -
- 5 replies
- 543 views
Po aktualizacji 13.0.3 poco x3 nfc zaczął występować problem z BT w samochodzie (Hyundai Tucson). Tzn. audio, rozmowy działają, ale u rozmówcy jakość mojego głosu jest fatalna lub przerywa, ucina słowa. Najpierw podejrzewałem winę zestawu w samochodzie, ponieważ u żony na tym samym telefonie dzieję sie to samo, a problem nie występuje w drugim aucie (chiński transmiter). Jednak postanowiłem przetestować inne telefony (Huawei P30, Samsung A52) i na nich tego problemu nie ma. Próbowałem również zmieniać ustawienia BT w opcjach developerskich, ale nic nie pomaga. Nie natrafiłem na podobny problem u nikogo jednak występuje on na dwóch takich samych telefonach więc n…
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 614 views
Cześć, mam POCO X3 Pro MIUI Xiaomi.eu w wersji 13.0.8. Mam problem z niedziałającymi usługami Google na danych mobilnych. Na wifi wszystko działa. Próbowałem przeróżnych rzeczy, resetowania sieci, dodawania nowego apn itp. W ustawieniach, usługi Google i cała reszta ma dostęp do danych mobilnych. Proszę o pomoc.
Last reply by emil1818, -
- 1 reply
- 635 views
Witam, mam problem, córka raz wzięła telefon i tak coś poprzyciskała, że mam całe YouTube czarno-białe oraz jak chce odtworzyć filmik w galerii to również leci w kolorze czarno-białym, nie potrafię tego zmienić, proszę o pomoc
Last reply by Mocny4N, -
- 0 replies
- 535 views
Witam. Mam najnowszy miui jaki xiaomi.eu ma wydane. Problem jest taki że gdy instaluje magisk 24.3 lub 25.2 to łapie bootloop. Co może być przyczyną? Na poprzedniej wersji systemu wszystko działało.
Last reply by serkan01, -
- 7 replies
- 3.9k views
Czy u was działa asystent google na wyłączonym ekranie? Jak podświetlę ekran chociaż jest zablokowany to działa, ale by wybudzić telefon nie biorąc go w ręce to niestety zero reakcji na ok google. W samsungu mi to działało, a tutaj nie. Dodam że ustawione mam w ustawieniach asystenta, personalizacja i aktywne "twoje wyniki na zablokowanym ekranie". Macie jakieś pomysły? Sprawdzałem jeszcze na Redmi Note 8T i tam też nie działa.
Last reply by lukbuk, -
- 3 replies
- 1.3k views
Cześć. telefon: poco x 3 pro auto: toyota CH-R Executive 2022 Telefon łączy mi się przez BT z autem jeżeli chodzi o multimedia itp. ale gdy chcę włączyć android auto przez BT i klikam połącz czy to w telefonie czy na komputerze samochodu, to wygląda tak jakby mnie łączyło na ułamek sekundy a potem zrywa połączenie bez żadnego komunikatu. Po kablu USB wszystko działa. Jakieś pomysły jak to naprawić ? Próbowałem: - przeinstalowania android auto - usunięcia sparowanych urządzeń przez BT - konfiguracja android auto od nowa No i nic. Mam najnowszą wersję MIUI na telefonie i wszystko zaktualizowane. Z góry dzięki za pomoc
Last reply by Sabat, -
- 0 replies
- 542 views
Na MIUI 13.0.1.0 wróciły złe duchy . Co piąte, szóste albo siódme połączenie - algorytm zmyślony albo posiada przypisaną wartość: Po odebraniu połączenia (Zieloną słuchawką) nikt nikogo nie słyszy: odbierający rozmówcy, rozmówca odbierającego, słyszą tylko wszyscy wokół: HALO, SŁYSZYSZ MNIE? ..... CZY TY MNIE SŁYSZYSZ? Nie robiłbym awantury, gdyby nie to że przez około miesiąc działało, a potem się zesrało. Miałem to samo przy MIUI.12.1.5.0 lub 12.1.6.0, wtedy się poddałem i wyłączyłem, ale teraz coś we mnie wstąpiło i WIFICALLING, WIFICALLINGi jest wyzwaniem. Ktoś pomoże?
Last reply by raftter, -
- 4 replies
- 539 views
Przestały mi działać MMSy, odbieram, ale nie mogę wysyłać. Ustawiałem ponownie profil MMS, usuwałem dane aplikacji SMS i bez zmian. Przestało działać jakiś tydzień temu, z dnia na dzień. Jakieś wskazówki co może pomóc? Nie działają na obydwu kartach SIM. ROM 12.5.8, operator Orange.
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 354 views
Dzień Dobry wszystkim forumowiczom Po aktualizacji do miui13 włączyła się gdzieś (albo była włączona domyślnie) funkcja ambient mode która powoduje, że podczas ładowania na ekranie pojawia sie napis "Nie wybrano zdjęć". Wszystkie dostępne tutoriale na temat jej wyłączenia odsyłają do ustawień asystenta google gdzie ta funkcja podobno jest. Piszę "podobno" bo mimo zaglądania we wszystkie opcje związane z asystentem u mnie jej nie ma (no chyba że coś przegapiłem). Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i może poradzić jak spowodować jej wyłączenie na stałe albo chociaż jak wybrać zdjęcia żeby pojawiało się cokolwiek a nie ten denerwujący napis. Z góry dzi…
Last reply by Atryda, -
- 2 replies
- 678 views
Witam dziś po próbie otwarcia dokumentu pdf wyskoczyło mi takie coś, a później jakieś okno z logowaniem i kodami nie zdążyłem zrobić zdjęcia. Co to może być?
Last reply by Hidnam, -
- 2 replies
- 595 views
Cześć, po kilku latach na RN7 przesiadłem się na POCO X3 NFC z andkiem 12 i MIUI 13. I mam dziwny problem z widgetami niektórych aplikacji. Bez problemu wyświetlają się np. agenda z Bussines Calender, ale widgety np. Zooper Widget albo aplikacji Revolut nie wyświetlają się. A jak już się wyświetlą (taka jak pierwszy - Pogoda i Radar) to nie wyświetlają zawartości. Często pojawia się tylko półprzeźroczysty napis "ładowanie". Jest jakaś szansa na naprawienie tego, czy tylko powrót do MIUI 12 ? Ps. Drugie pytanie - jak aktywować MIUI Launcher ? Od lat używam telefonów Xiami z płaskim schematem i cholernie przeszkadza mi szuflada... Z góry dzięki
Last reply by woyd, -
- 1 follower
- 6 replies
- 4.1k views
Mam telefon POCO X3 NFC zakupiony w listopadzie 2020 roku w wersji GLOBAL, wersja MIUI 12.5.5. Mniej więcej od połowy zeszłego roku po jakiejś aktualizacji telefon zaczął się ponownie uruchamiać raz na kilka dni/tygodni. Nie było to bardzo uciążliwe, więc nie zagłębiałem się w temat. Niestety z czasem problem się nasilił. W zeszłym tygodniu telefon potrafił samoczynnie uruchomić się kilkanaście razy dziennie. Zgłosiłem go na gwarancję, czekam na kuriera. W międzyczasie zakupiłem drugi telefon POCO X3 PRO, żeby nie zostać bez telefonu. Przeniosłem wszystko ze starego na nowy z sukcesem. Niestety już drugiego dnia nowy telefon zaczął się restartować... X3 PRO restartuje się…
Last reply by Endriu175, -
- 1 follower
- 0 replies
- 210 views
Witajcie . Mam taki problem jeezli romzaeiam z kimś i jak wezmę na głośnik to przez chwilę mnie tylko słychac . Później już ledwo co albo wcale . Jak wyłączę z trybu głośnomówiącego na zwykły to jest ok . W innych aplikacjach jak mesenger albo whatsapim nie ma takiego problemu . Czyscilem dane aplikacji telefonu . Ale nic to nie pomogło . Pamiętam że kiedyś jak go kupiłem to było ok i normalnie dało się rozmawiać w trybie głośnomówiącym podczas połączeń telefonicznych . Co tu zrobić żeby było dobrze ? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Last reply by Mariusz_Cheba, -
- 1 follower
- 5 replies
- 441 views
Telefon X3 pro mam 13.0.4 chce 13.0.5 Nowa wersja ściągniętą na telefon klikam aktualizowanie z pliku telefon się resetuje ale nie dochodzi do aktualizacji
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 181 views
Witam, w pracy potrzebuje korzystać z różnych aplikacji do otwierania plików dwg i dxf, jest kilka programów do ich obsługi też na androida tyle tylko, że mój telefon nie może ich odnaleźć na swoim dysku. pobieram plik na telefon i jest od widoczny w menadżerze plików, jednak po uruchomieniu aplikacji i naciśnięciu na plik wyskakuje komunikat że plik nie istnieje i to w kilku apkach. Do aplikacji Gmail też nie da się załączyć załączników bo zdjęcia nie istnieją, do sms nie mogę dodać wizytówek. Czy coś w ustawieniach jest nie tak czy z moim telefonem?
Last reply by Mando, -
- 0 replies
- 389 views
Po aktualizacji MIUI do 13.0.1.0 SJUEUXM nie działa dioda powiadomień. Świeci się przy ładowaniu, w diagnostyce działa bez problemu ale już przy powiadomieniach jest różnie. Z reguły jej nie ma mimo że wszędzie gdzie się da jest włączona. Ktoś może potwierdzić czy to bug tej wersji MIUI czy może coś innego ?? Technicznie na pewno działa.
Last reply by Lukas84, -
- 6 replies
- 940 views
Witam. Posiadam POCO X3 PRO z Androidem 11 i mam problem z szarpaniem ekranu przy 120 Hz w Operze. Z przeglądarką Chrome sobie poradziłem bo taki temat już był, ale czy da się coś zrobić z tym w Operze?
Last reply by pawel188, -
- 2 followers
- 6 replies
- 602 views
Mam takie pytanie Poco X3 Pro ma WifiCalling i dziala w Orange ale czasem jest a czasem sie wyłączy i włączy z powrotem. Od czego to zależy czy zresetować router Adnroid 12 Miui 13 Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Last reply by zeno55, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.4k views
Przez 1.5 roku używałem Miui 12 z magiskiem i nie było najmniejszych problemów. Postanowiłem w końcu zrobić aktualizacje przez TWRP do wersji Miui 13.0.5. Poszło git - wszystkie aplikacje i dane w 100 % zachowane, oczywiście roota usunęło ale jak wchodziłem w magisk manager to test safety net przechodziło bez problemu, wszystkie apki bankowe płatności itd też śmigały bez żadnych komunikatów. Jedyna różnica to brak root. Chciałem więc zainstalować magisk na ten android 12 i tu zaczęły się problemy. Przez TWRP nie dało się zainstalować bo na początku wywalało jakieś czerwone komunikaty o braku dostępu do jakichś partycji czy folderów. Próbowałem też z poziomu apki zainstal…
Last reply by zeno55, -
- 2 followers
- 6 replies
- 5.6k views
Cześć. Dokładnie pięć miesięcy temu po premierze Poco X3 Pro zakupiłem wersję 6/128. Niedługo potem dokupiłem z allegro folię matową na ekran. Przez okres lipiec - wrzesień pracowałem dorywczo w firmie stolarskiej. Jak można się domyśleć nie brakowało tam pyłu ani kurzu, więc telefon nosiłem w folii przezroczystej. Po jakimś miesiącu użytkowania telefon zaczął sam klikać. Na początku zignorowałem to, pomyślałem, że może jakiś błąd czy tłusty ślad i tyle. Po zablokowaniu i odblokowaniu telefonu wszystko śmigało już normalnie. Niestety problem pozostał i od czasu do czasu telefon sam klika, wtedy żaden ruch moim palcem nie wystarcza. Zdjąłem już folię z telefonu, pomyśl…
Last reply by zeno55, -
- 2 replies
- 319 views
Witam. Posiadam telefon POCO 3 NFC oraz Smart watha Mibwath Problem polega na tym, że mimo takiej aplikacji w zegarku telefon nie reaguje. Wszystko inne działa np pilot do aplikacji Poweramp. Głosiłem się ale nie mogę znaleźć rozwiązania problemu. Proszę o pomoc.
Last reply by Netoper,