Problemy techniczne
230 topics in this forum
-
- 0 replies
- 377 views
Witam ma ktoś pomyśl co zrobić z tymi płatnościami z aplikacją Portfel. Problem polega na tym że nie przechodzą zabezpieczenia i urządzenie jest nie bezpieczne. System Miui 13 na 12 tego nie było. Przez ten błąd nie mogę płacić telefonem. Pewnie to wina aplikacja ale jest na to jaki sposób?
Last reply by piotrplawecki, -
-
- 0 replies
- 199 views
Witam Poco x3 pro po przejściu na Miui 13 pokazuje się problem z klonowaniem aplikacji. Po próbie klonowania robi się nagły reset telefonu niby aplikacja jest zklonowana ale nic nie można zrobić. Po robię wyłączenia klonowania danej aplikacji też reset.
Last reply by piotrplawecki, -
- 2 replies
- 1.5k views
Wczoraj jechałem dłuższą trasę z uruchomioną nawigacją, nie wystąpił zaden problem. Wieczorem telefon zresetował się samoczynnie po otwarciu instagrama następnie działał normalnie przez następne dobre 3h. Następnego dnia od rana telefon zaczął się resetować co dosłownie chwile (5-15min) przed resetem zaczęły pojawiać się "artefakty" na całym ekranie. po kilku resetach telefon wyłącza się i nie mogę go uruchomić czasem przez 30min, lecz jeśli go uruchomię to po 3min dzieje się to samo i się wyłącza. Jest możliwość aby naprawić go w domowych warunkach czy wieźć go na na gwarancje ? Dodam jeszcze, że przywrócenie ustawień do fabrycznych i wymazan…
Last reply by raftter, -
- 1 follower
- 19 replies
- 4.2k views
Pacjent poco x3 pro - MIUI GLOBAL 12.5.5 Stabilna 1.5.5.0 RJUEUXM. Telefon zaczął dzisiaj trochę zamulać więc postanowiłem go włączyć i wyłączyć. Po próbie włączenia nie idzie dalej niż logo MIUI i tyle. Czekałem godzinę, robiłem kilka prób i lipa dalej. Zrobiłem więc wipe data reset i przywróciłem ustawienia fabryczne przez volume + przycisk włączania. Odżył ale jest jeden problem, gdy znów go wyłączę to dalej zawiesza się na logo MIUI, znów twardy reset i wstaje. Przecież nie będę za każdym razem konfigurował całego telefonu gdy padnie mi bateria. Druga sprawa: Jak wstał to nie ma dźwięku. Ani przy odtwarzaniu muzyki, ani przy budziku, ani przy dźwięku klawi…
Last reply by Łukasz1982, -
- 1 follower
- 1 reply
- 292 views
Czy ktoś miał problem z bluetooth? Wgrałem twrp-3.6.2_11-0-surya-brigudav.img i V12.5.8.0.RJGMIXM i teraz nie mogę włączyć bluetooth w telefonie - po tapnięciu ikony BT jest podświetlona ale jak wrócę w to samo miejsce to BT jest znowu wyłączone.
Last reply by piotrek1111, -
- 2 followers
- 11 replies
- 3.9k views
Cześć, Spotkał się ktoś może z problemem znikającego LTE mimo pełnego zasięgu? Wygląda jakby moduł LTE się restartował i po kilku sekundach wszystko wraca do normy. Oddałem telefon na gwarancję. Serwis zaktualizował oprogramowanie do MIUI 13 z informacją, że telefon działa zgodnie ze specyfikacją. Odebrałem telefon i niespełna dzień po problem powrócił. Oddałem telefon ponownie, tylko tym razem chciałem skorzystać z rękojmi. Po 14 dniach otrzymuję informację, że moje roszczenie zostało odrzucone. Wg serwisu telefon działa prawidłowo. Nie mam, żadnych informacji jak telefon został sprawdzony i czy w ogóle został sprawdzony. Podmiot u, którego kupiłem telefon przesłał …
Last reply by scorcc, -
- 4 replies
- 494 views
Dzień dobry, z moją bateria jest ostatnio problem, telefon posiadam od września zeszłego roku. Gdy telefon jest nieużywany bateria nie znika, lecz gdy przez chwile przeglądam aplikacje typu facebook, tik tok, instagram bateria ucieka momentalnie.
Last reply by Netoper, -
- 2 replies
- 460 views
Witam Nie wiem czy tylko u mnie czy u kogoś pojawił się podobny problem. Mam słuchawki LG Tone FN7 i telefon poco x3 pro. Słuchawki po sparowaniu bez problemu działają podczas wykonywania połączeń, ale przy próbie odtworzenia dźwięku z filmów, youtuba czy odtwarzacza muzyki nie pojawia się w nich dźwięk. Czy jest jakiś sposób aby to uruchomić czy jest to brak kompatybilności ? Dzięki za pomoc.
Last reply by eferugieo, -
- 3 replies
- 429 views
Cześć to znowu ja. Chciałem wgrać do drugiego Poco x3pro taki sam soft (Xiaomi EU). Po odczekaniu 168 godzin, przy próbie odblokowania Unlock Toolem, cały czas taki błąd, różne komputery, od dwóch dni w różnym czasie Product - vayu Status - Locked X Please rebind and try again Z pierwszym tel. poszło bezproblemowo, a w drugim coś nie tak. Dodatkowo jeszcze jakaś dziwna sprawa z ładowaniem, z dedykowanej ładowarki nie ładuje, sprawdzałem też inne 2 szt. z takiego samego tel. (przez chwilę pokazuje ładowanie po czym przestaje). Z innej o wolniejszym ładowaniu bezproblemowo, tak jak i po kablu z zapalniczki samochodowej w aucie 2200 ma…
Last reply by krzychos, -
- 4 replies
- 509 views
Witam zauważyłem na moim ekranie pojawienie się niebieskiej plamki około (1cm średnicy). Moje pytanie brzmi, czy opłaca się oddawać na gwarancję do xiaomi, czytałem, że na telefon jest 24 miesiące, ale wiadomo nie na wszystko i czy jest sens wysyłać do nich czy raczej będzie to strata czasu. Z góry dziękuję za odpowiedź
Last reply by Igorb7, -
- 0 replies
- 482 views
Witam, dzisiaj przez przypadek zaktualizowałem system w swoim poco X3 NFC i poweramp przestał mi działać. Przed aktualizacją wszystko było ok. Poweramp nie widzi, ani jednej piosenki na telefonie. Mam muzykę w pamięci wewnętrznej, poweramp ma uprawnienia dostęp do pliku, nawet ręcznie w bibliotece poweramp dodałem mój folder muzyki, a poweramp nadal jej nie widzi. Czyżby ta super nowa ochrona prywatności od Xiaomi i google polega na psuciu aplikacji, żeby nie mogły działać?
Last reply by Speedy1, -
- 0 replies
- 393 views
Naprawione. Trzeba było ręcznie zaaktualizować com.miui.screenshot MIUI 12.5.5 Po zrobieniu screena jest on niewidoczny w miui gallery i przy próbie wysłania takiego screena przez Messenger widzę coś takiego: Ale już w np. Simple Gallery te screeny normalnie mogę wyświetlać. I jeżeli taki screen przez edytor od Simple Gallery zapiszę raz jeszcze na urządzeniu, to już normalnie jest widoczny zarówno w miui gallery jak i np. w messengerze. Po restarcie telefonu zaczyna mi prawidłowo wyświetlać te błędne screeny zarówno w miui gallery jak i messengerze i innych komunikatorach, ale tylko te zrobione przed restartem telefonu. Każdy kolejny screen zrobiony już …
Last reply by lenowiec, -
- 1 follower
- 4 replies
- 526 views
poco 3x miałem xiaomi eu przed sprzedażą wylogowałem się z kont . teraz jest global 12.5.4 stabilna. nowy właściciel nie może dodać płatności. co trzeba zrobić?
Last reply by ZduneX25, -
- 1 reply
- 323 views
Witam, telefon źle wyświetla mi następujące rzeczy: 1. Niektóre emoji na discordzie są prześwietlone i nie czytelne. 2. Zdarza się że telefon źle wyświetla pliki pdf i np nakłada czarne kwadraty na dokumenty. 3. W wiadomościach sms, messenger, discord pola z hiperłączami są prześwietlone i nie widać ich treści do momentu kliknięcia. Czy da się to zmienić w ustawieniach czy jest to błąd systemu?
Last reply by bw,, -
- 6 replies
- 2.4k views
Hej, Po przywróceniu telefonu do ustawień fabrycznych mam problem z wibracjami. Rzadko kiedy korzystam z dźwięku w telefonie, więc głównie opieram się na wibracjach. Wcześniej przy połączeniu wibracja była stała - słyszalna i odczuwalna dla mnie, przez co miałam świadomość że ktoś dzwoni. Teraz po przywróceniu ustawień fabrycznych wibracja jest przerywana, są to bardzo króciutkie wibracje, delikatniejsze i zdecydowanie 'niesłyszalne' czy też 'odczuwalne'. Mam włączoną opcję "wibracje w trybie cichym" i z tego co zauważyłam w przypadku otrzymania smsa nie mam tego problemu, wibracja jest taka jak wcześniej. Jednakże gdy ktoś do mnie dzwoni to że tak powiem...wib…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 29 replies
- 51k views
Hej, zdecydowałam się napisać tutaj z problemem, o którego występowaniu czytałam przy okazji innych modeli telefonu. Otóż ostatnio zaczął pojawiać mi się komunikat o brakującej pamięci w telefonie. Sprawdziłam winowajcę i ku mojemu zdziwieniu "inne pliki" zabierają mi 30GB. Poszperałem tu na forum i tak jak było zalecane ściągnęłam program do mapowania dysku. Można powiedzieć, że problem jest "prawie" rozwiązany. Wiem już co zabiera mi tyle miejsca - są to pliki z MIUI w katalogu camera o końcówce ".trashbin" Moje pytanie brzmi, czy mogę je śmiało usunąć, ponieważ były widoczne dopiero po odznaczeniu "pokaż pliki używane do uruchamiania Androida i aplikacji…
Last reply by overtrash, -
- 3 replies
- 386 views
Witam, Jestem posiadaczem X3 NFC działający na MIUi 12.0.8.0. od czasu do czasu zdarza się, że nie słychać rozmówcy i on mnie też nie słyszy. Jest totalna cisza. Pomaga tylko restart telefonu. Czy ktoś wie jak obejść/naprawić ten problem?
Last reply by mgcompany, -
Mam dość nietypowy problem związany z odblokowaniem telefonu. Kupiłem uchwyt na rower do smartfona. Jest on skonstruowany tak, że telefon znajduje się za folią, a górna część ekranu jest zasłonięta przez materiał. Po włożeniu telefonu i wybudzeniu go dwuklikiem od razu gaśnie, nie mogę wprowadzić kodu do odblokowania. Na 99% jest to spowodowanie działaniem jakiegoś czujnika, który nie wykrywa światła i powoduje wyłączenie ekranu (prawdopodobnie chodzi o czujnik zbliżeniowy). Czy jest jakiś sposób aby wyłączyć ten czujnik? Grzebałem w ustawieniach, niestety nic nie znalazłem.
Last reply by stripper99, -
- 0 replies
- 215 views
Hej, telefon po zablokowaniu ekranu zaczyna się wyłączać i wpadać w bootloop, po długim przytrzymaniu przycisku power telefon się uruchamia wszystko działa jak należy do czasu zablokowania. Czy ktoś już spotkał się z takim problemem i ma na to rozwiązanie ?
Last reply by TakiJa, -
- 3 replies
- 320 views
Cześć. Sprzedaję telefon i chcę wyzerować go do zera. Wcześniej był zrobiony root, odblokowany bootloader i zmienione TWRP. Usunąłem konta Xiaomi i Google, zrobiłem unroot przez Magiska. Teraz przy próbie powrotu do fabrycznych danych telefon uruchamia się w TWRP by mauronofrio. Jak to zrobić?
- 1 follower
- 11 replies
- 11.4k views
Witam serdecznie, Dzisiaj zakupiłem telefon POCO X3 PRO 8/256Gb. Niestety po wyczerpaniu baterii nadszedł czas na ładowanie. Użyłem do tego dołączonej do zestawu ładowarki 33W. Po podłączeniu przez chwilę pojawiło się okno super szybkiego ładowania i procenty(dziesiąte procenta) śmigały. Odłożyłem telefon. Po paru minutach sprawdzam(nigdy nie miałem super szybkiego ładowania więc byłem ciekawy), a ku mojemu zdziwieniu zamiast 5% wzwyż(przy 5% podłączyłem łado) było... 4%. W zakładce "bateria" pokazywało superszybkie ładowanie (ok 35min do końca), ale bateria i tak spadała. Wziąłem stary telefon Huawei, który obsługuje szybkie ładowanie(nie super szybkie) i …
Last reply by W0Y73K, -
- 7 replies
- 2.6k views
Czy da się coś zrobić z nie wygaszajacym się ekranem podczas rozmowy telefonicznej?
- 18 replies
- 15.8k views
Witam Może już ktoś miał taki problem. Przez noc w czasie spoczynku schodzi bardzo dużo baterii od 30 do 40%. Wszystko mam wyłączone. Dzisiaj na noc włączyłem nawet tryb samolotowy. I pokazuje mi ze 70% zjadl ekran ktory byl wyłączony. Nie wiem czy to wina aktualizacji czy baterii. Robiłem twardy reset telefonu ale nic nie pomogło. Telefon kupiłem 4 miesiące temu. I bateria spisywała się wyśmienicie. Przez noc spadało góra 3%. Czy ma/miał ktoś podobny problem? Prosiłbym o jakieś wskazówki. Dziękuje
Last reply by KoKs, -
- 2 replies
- 530 views
Witam, co może być nie tak z ładowaniem. Otóż nagle, dzisiaj pojawił się problem z ładowaniem telefonu za pomocą ładowarki (sprawdzane też innymi ladowarkami). Telefon ładuje się z laptopa. Z sieciowej już niestety nie. POCO X3 pro.
Last reply by patryc, -
- 0 replies
- 258 views
Witam jakis czas temu spadł mi telefon i zablokowało sie ustawianie ostrości, moge ustawic jak trzepne w telefon potem znowu sie blokuje. I chcialbym wymienic aparat i tu pytanie czy aparat z wersji pro bedzie pasowac do zwykłej? Tylko taki znajduje na alledrogo.
Last reply by Misioo90,