Jump to content

Telefon się cały czas włącza i wyłącza do napisau POCO. POCO X3 NFC

Jakub17

Recommended Posts

W poniedziałek rano - telefon się nie włączył. Do 01 h  normalnie siedziałem , przeglądałem neta - WSZYSTKO DZIAŁAŁO.  Obudziłem się po 02h chciałem zobaczyć na tel - już pisało że bateria rozładowana.
Wstałem rano podłączyłem ładowarkę do  telefonu i wgl nie reagował. Dopiero po upływie 3h telefon się włączył ale dotarł tylko do napisu - POCO i znów się wyłączył, cały czas dociera do tego napisu i  znów się wyłącza. 
Przycisk do podgłaśniania - włącza się do fastboota , a spam - klikanie w przycisk do włączenia telefonu, go uruchamia normalnie do momentu pokazując 0/4% baterii. Po 3sekundach telefon znów się wyłącza i włącza tylko do napisu POCO.

I have the same problem:( The phone (poco x3 pro) turned off in my hands when I was checking my mail. Hard reset don't work. Well, it works but no changes after reboot

Edited by April

• 2 months later...
W dniu 16.07.2022 o 23:02, Jakub17 napisał:

W poniedziałek rano - telefon się nie włączył. Do 01 h  normalnie siedziałem , przeglądałem neta - WSZYSTKO DZIAŁAŁO.  Obudziłem się po 02h chciałem zobaczyć na tel - już pisało że bateria rozładowana.
Wstałem rano podłączyłem ładowarkę do  telefonu i wgl nie reagował. Dopiero po upływie 3h telefon się włączył ale dotarł tylko do napisu - POCO i znów się wyłączył, cały czas dociera do tego napisu i  znów się wyłącza. 
Przycisk do pogłaśniania - włącza się do fastboota , a spam - klikanie w przycisk do włączenia telefonu, go uruchamia normalnie do momentu pokazując 0/4% baterii. Po 3sekundach telefon znów się wyłącza i włącza tylko do napisu POCO.

Dokładnie miąłem dzisiaj ten sam efekt - ustawiczny restart do POCO i wyłączanie przez ponad 2 godziny. Hard reset i tryb safe nie działa. Po 2 godzinach restartów do logo Poco i próbach twardego restartu udało mi się uruchomić system MIUI (chyba naciśnięcie przez 10 sekund wyłącznika wtedy dopomogło) i przejść do głównego ekranu. Aplikacje będące w grupach rozsypane z 2 na 6 ekranów. Sporo porządkowania. Od razu weszły 2 aktualizacje systemowe: panel sterowania i coś jeszcze. Po czym 38 aktualizacji aplikacji. I Poco działa już normalnie. 

• 1 month later...
  • 2 months later...

Witam, telefon poco x3 nfc pierwsza taka sytuacja 13.01.23 kolejna 26.01 i kolejna najdłuższa dzis. Na filmiku widac tylko napis poco( nie zwracajcie uwagi na lapanie ostrosci :p) pojawia sie napis poco jedna wibracja i napis znika, pojawia sie za chwile znow wibracja i od poczatku. Dzis problem trwal okolo 15-20 min ktos wie jak sobie z tym poradzic?

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

U mnie podobny problem wystąpił dzisiaj. Podczas normalnej pracy cały ekran zrobił się szary i telefon zrestartował się. I tak już wiele razy, na początku telefon nawet dawał radę się uruchomić całkowicie. Teraz szary ekran + restart pojawia się już na etapie logo POCO. Czy komuś udało się rozwiązać problem czy po prostu nikt z zainteresowanych tutaj nie zagląda?

Edited by mike19542

• 2 months later...

Poco F3. Nie aktualiazowany do najnowszego andka.

Dzisiaj podczas przegladania poczty ekran zgasł.

Telefon mozna uruchomić powtórnie, ale po zniknieciu animacji MIUI na 0.5s pokazuje sie data z godzina, ewentualnie podanie PINu do karty SIM i ekran sie wylacza. Ekran nie reaguje na żadne przyciski, ale gdy szybkim skrótem czyli 2x nacisne przycisku= zasilania włącza mi latarkę, czyli telefon jakby był OK.

Nie wiem jak ten ekran włączyć.

Do trybu recovery moge wejsc.

-------------

Właśnie udało mi się go włączyć. Wygląda na to, że automatyczna jasność się wyłączyła i pzyeciemnila ekran na maksa, a że byłem w trasie to nic nie było widać.

Edited by Mario80

• 10 months later...

Problem resetowania się telefonu i ponownego włączania jest spowodowany uszkodzeniem mikrowłącznika tego po prawej stronie do uruchamiania telefonu, psuje się on w taki sposób że mimo że nie jest wciśnięty nie czuć typowego dla niego kliknięcia to i tak przewodzi czyli jest jakby wciśnięty, można to sprawdzić odłączając go i tel powinien się normalnie uruchomić, po ponownym podłączeniu ponownie się wyłącza i włącza. wymiana rozwiązuje problem a koszt to niecałe 15zł