Jump to content

Problem z głośnością

Recommended Posts

Witam,

posiadam telefon POCO X3 PRO od ponad 2 lat, w ostatnie wakacje pojawił się u mnie problem z telefonem a dokładnie mówiąc z jego głośnością. Podczas korzystania z telefonu chcąc zwiększyć głóśność automatycznie ona sama spadała pomimo kilku prób podgłoszenia telefonu. Po próbie ponownego uruchomienia urządzenia telefon przełączył się w tryb serwisowy. Po włączeniu już telefonu wszystko było dobrze. Taka sama sytuacja wystąpiła jakoś po 2/3 miesiącach lecz dodatkowo wystąpił kolejny problem tym razem z ładowaniem. Podczas ładowania telefonu ilość baterii nie wzrastała a wręcz przeciwnie jakby ładowarka wyciągała z telefonu baterie, po tej sytuacji zadecydowałam, aby wysłać telefon na reklamacje ponieważ gwarancja się już kończyła i stwierdziłam, że lepiej odesłać niż korzystać z uszkodzonego telefonu nie znając nawet przyczyny opisanego problemu. Podczas odbioru telefonu z reklamacji dowiedziałam się, że podczas sprawdzania telefonu przez serwisantów nie wystąpiła ani jedna opisana przeze mnie usterka, jedyne co zrobiono to zaaktualizowano wersje miumi global z 14.0.1 na 14.0.2. Sądziłam, że mogło to pomóc lecz niestety się myliłam aż do dziś. Dzisiaj rano chcąc podgłośnić telefon nagle głośność sama spadała.. dodatkowo telefon nie działał jak powinien:

* na ekranie był pokazany pasek głośności, który był wyciszony (nie znikał tak jakbym naciskała przycisk zmniejszenia głośności) *próbując zwiększyć głośność, telefon nie współpracował * po naciskaniu killkukrotnie przycisku + i -  telefon zwariował a dokładnie mówiąc podczas naciskania przyckisku + głośność spadała a gdy naciskałam przycisk   -  głośność wzrastała

Po ponownym uruchomieniu telefonu wszystko wróciło do normy i telefon działa tak jakby nic mu nie było. Telefon nie ma już gwarancji. Być może ktoś spotkał się z czymś takim lub wie co zrobić w tej sytuacji bardzo proszę o pomoc bo już sama nie wiem co zrobić.

poproś załoganta @Acid o przeczytanie tego wątku - może coś poradzi ... wygląda to na jakiś problem sprzętowy ... jak on nic nie doradzi to może czas pomyśleć nad nowym telefonem ... zawsze to jakiś konkretny bodziec do zmiany 🙃

• Like 1

Wymienił bym panel przycisków na początek, przecież na Ali można je kupić za 6zł więc nawet bym się nie zastanawiał nad innymi opcjami póki bym ich nie wymienił na nowe

• Like 1

Godzinę temu, zeno55 napisał(a):

Wymienił bym panel przycisków na początek, przecież na Ali można je kupić za 6zł więc nawet bym się nie zastanawiał nad innymi opcjami póki bym ich nie wymienił na nowe

no to dobra opcja ... i możliwa przyczyną problemów ... tylko do tego trzeba zdemontować obudowę a w warunkach domowych nie polecam tej przygody - raz się tego podjąłem i nigdy więcej 🙃 zdecydowanie polecam serwis a w szczególności micenter ... mam nadzieję że załogantka Mania już wie co i jak ... może da znać jeszcze w temacie co wyszło ... takie info zawsze mile widziane i może komuś kiedyś się przyda 🙃

Zrzucenie tylnej pokrywy to nie jest jakiś wielki problem, stara karta kredytowa, dobra suszarka i tylna pokrywka schodzi jak masełko, no ale wymagana precyzja i jeśli ktoś nie czuje się na siłach to lepiej powierzyć temat fachowcom

• Like 1

Godzinę temu, zeno55 napisał(a):

Zrzucenie tylnej pokrywy to nie jest jakiś wielki problem, stara karta kredytowa, dobra suszarka i tylna pokrywka schodzi jak masełko, no ale wymagana precyzja i jeśli ktoś nie czuje się na siłach to lepiej powierzyć temat fachowcom

no ja pół dnia się męczyłem kiedyś z Samsungiem S6 edge ... suszarki ... karty ... dłuta ... nożyki ... co chcesz 🙃 zero efektu ... może trafiłem na że klej zasechl na amen 🙃 ale w serwisie załatwili sprawę ... w sumie tylko raz się tego podjąłem stąd i takie kiepskie doświadczenie ...

• Like 1

No tak, na każdy telefon jest jakiś inny sposób, wiadomo różnice konstrukcyjne, ale X3 pro moim zdaniem bajecznie się rozbiera w porównaniu z wielu innymi, swoje istotne znaczenie ma też wodoszczelność której akurat x3 pro nie ma więc pod kątem rozbiórki to jest akurat na plus

• 2 months later...
W dniu 28.03.2024 o 20:34, Master napisał(a):

no to dobra opcja ... i możliwa przyczyną problemów ... tylko do tego trzeba zdemontować obudowę a w warunkach domowych nie polecam tej przygody - raz się tego podjąłem i nigdy więcej 🙃 zdecydowanie polecam serwis a w szczególności micenter ... mam nadzieję że załogantka Mania już wie co i jak ... może da znać jeszcze w temacie co wyszło ... takie info zawsze mile widziane i może komuś kiedyś się przyda 🙃

no to tak, po ponownych uruchomieniach wszystko działało poprawnie i nic sie nie działo z telefonem. mineły prawie 3 miesiące i co? znowu to samo 

11 minut temu, mania napisał(a):

no to tak, po ponownych uruchomieniach wszystko działało poprawnie i nic sie nie działo z telefonem. mineły prawie 3 miesiące i co? znowu to samo 

ale telefon był w serwisie? zostało to zrobione? i po 3 miesiącach znowu problem?