Jump to content

Nie mogę nagrywać rozmów po przywróceniu ustawień fabrycznych

Recommended Posts

Witam. Na swoim POCO X3 NFC mam wgrany soft MIUI by xiaomi.eu 14.02.0.SJGMIXM. Zaraz po zakupie kilka lat temu wgrałem mu soft miui polska. Do tej pory nie było problemu z nagrywaniem rozmów aż do przywrócenia ustawień fabrycznych. W ustawieniach mam włączoną opcję Automatyczne nagrywanie. Podczas rozmowy na ekranie jest ikonka kasety, ale gdy na nią kliknę pojawia się komunikat "Nie ma pozwolenia na nagrywanie rozmów". Dialer mam ten od xiaomi (nie od google). Gdzie szukać przyczyny? Dodam jeszcze że przed przywróceniem ustawień fabrycznych urządzenie było zrootowane. Po przywróceniu ustawień fabrycznych już nic nie robiłem z softem

21 minut temu, Jan Palony napisał(a):

Witam. Na swoim POCO X3 NFC mam wgrany soft MIUI by xiaomi.eu 14.02.0.SJGMIXM. Zaraz po zakupie kilka lat temu wgrałem mu soft miui polska. Do tej pory nie było problemu z nagrywaniem rozmów aż do przywrócenia ustawień fabrycznych. W ustawieniach mam włączoną opcję Automatyczne nagrywanie. Podczas rozmowy na ekranie jest ikonka kasety, ale gdy na nią kliknę pojawia się komunikat "Nie ma pozwolenia na nagrywanie rozmów". Dialer mam ten od xiaomi (nie od google). Gdzie szukać przyczyny? Dodam jeszcze że przed przywróceniem ustawień fabrycznych urządzenie było zrootowane. Po przywróceniu ustawień fabrycznych już nic nie robiłem z softem

ale te rozmowy w ogóle się nagrywają? sprawdzałeś czy są pliki i jest nagranie? może właśnie jest przyczyna w tym że masz ustawiona opcje automatyczne nagrywanie i jak klikasz ikonkę kasety (w sumie po co skoro jest włączony automat?) to pojawia się taki komunikat? może wyłącz na próbę ten automat i wtedy zobacz czy można kliknąć kasetę w dialerze ... jeśli to nie w tym problem to może brakuje jakiegoś uprawnienia?

Posted (edited)

Przed przywróceniem ustawień fabrycznych rozmowy na pewno się nagrywały bo je odtwarzałem z poziomu aplikacji do zarządzania plikami, oraz wchodząc w szczegóły połączeń w zakładkę Nagrania. Teraz wygląda to tak że gdy dzwonię z tego telefonu i idzie sygnał połączenia to kaseta świeci na niebiesko i jest napisane "oczekuje", a gdy osoba do której dzwonię odbierze wtedy robi się szara jakby nagrywanie się wyłączyło. W piątek będę miał ten telefon w ręku to sprawdzę czy pojawiają się jakieś pliki z nagraniami, bo wchodząc w historię połączeń to tam nie pijawiaja się żadne nagrania (są tylko stare nagrania z przed przywrócenia ustawień fabrycznych, bo wybrałem opcję bez usuwania danych). Jeśli chodzi o uprawnienia to aplikacja dialera ma wszystkie możliwe 

Edited by Jan Palony

no tylko nie wiem czy to nagrywanie to nie osobna apka / usługa ... to że jest widoczna w dialerze nie znaczy że korzysta z tych samych uprawnień - tu już może coś wie ktoś mądrzejszy niż moja wątpliwa osoba 🙃 gdzieś kiedyś widziałem na forum Xiaomi eu taki wątek ... coś podobnego jak pisałeś ale to dotyczyło chyba jakiejś 13tki ... tam chyba gość pisał że to samo się naprawiło ... ale nie pamiętam dokładnie trzeba by poszukać tam na forum ... jak coś kminisz po angielsku możesz zobaczyć - ogólnie nie pamiętam tutaj takiego wątku ... rozwiązaniem może być te postawienie na czysto systemu - albo nawet zrobienie update - to nawet w pierwszej kolejności (bo nie tracisz danych) może to przywracanie coś psuje w tym module dialera? tu mi trudno powiedzieć ... jak update nie poprawi sytuacji to zostaje czysta instalka i powinno wszystko zatrybic 🙃