Jump to content

Master

Użytkownicy
  • Posts

    271
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Master last won the day on May 6

Master had the most liked content!

Dodatkowe

  • Smartfon
    Xiaomi Mi 11

Recent Profile Visitors

492 profile views

Master's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

18

Reputation

  1. wrzucone - i tu taka ciekawostka - pobrałem updaterem całkiem szybko poszło - odpaliłem w recovery (twrp) wrzuciłem instalke romu i wywaliło zaraz kilka błędów - no to myślę o żesz ty .... zrobiłem restarta i zapodalem instalke z pliku ZIP - wskazałem paczkę z romem - odpaliło w twrp i poszło bezproblemowo .... na razie wygląda że wszystko ok jeszcze taka uwaga - tam przy pobieraniu przez updatera jak nie mozna pobrać normalnie (tzn brak aktywnych mirrorów) to jest taki komunikat żeby pobrać ze strony - ale ten link który się wtedy otwiera jest niewłaściwy
  2. u mnie to samo na 11 - żadnych problemów z instalacją i uruchamia się normalnie może napisz do nich żeby sprawdzili o co chodzi - kiedyś był np problem z andkiem 12tka i aplikacja tmobila - to naprawili po jakimś czasie
  3. chodzi o Disney+? instaluje się i działa
  4. no może tak być - w sumie to ciekawe bo mi po 3 czy 4 próbie udało się wrzucić bez błędów więc raczej zakładam że paczka z romem była dobra skoro jednak w końcu poszła jak trzeba .... w sumie od czasu jak weszły updaty przez twrp to pierwszy raz był problem z wgrywaniem - poprzednie rozwojowe od razu się instalowały bezproblemowo i za pierwszym razem
  5. czasami trzeba dłużej poczekać na to pobieranie - ta wersja pobrała się przez updatera w miarę szybko a też różnie z tym bywa .... pisałem o błędach w pierwszym poście - ale udało się za którymś podejściem wrzucić i działa bardzo dobrze .... jutro późnym popołudniem ewentualnie pod wieczór powinna być nowa rozwojowa to może zaczekaj i spróbuj ją wrzucić ....
  6. jakoś poszło - z problemami i błędami w twrp ale po kilku podejściach udało się wrzucić bez errora - na razie wygląda że wszystko ok ....
  7. ja prawdę mówiąc nie wiem po co komu to ok google jest potrzebne .... ale pewnie się nie znam .... ładowanie - przynajmniej bezprzewodowe - działa super (z kabla to nie pamiętam już kiedy ostatnio korzystałem) płatności zbliżeniowe bezproblemowo żadnych ścinek na jutubie nigdy nie widziałem a korzystam prawie codziennie - ostatnio co miałem problem to z tym połączeniem internetowym - nie wiem o co w tym chodzi ot restart pomaga i działa luksus .... w sumie nic strasznego może ktoś zwróci na to uwagę i przy kolejnym updacie naprawia
  8. wrzucone - pobiera się szybko nawet przez systemowy updater - jako ciekawostkę związana z instalacją tej wersji mogę zapodac taka że wygrywało się dwa razy .... ściągnąłem paczkę przez update dałem sprawdź mdb i zainstaluj tam pojawiły się te standardowe komunikaty no i auto restart do twrp - od razu zaczęło wrzucać nowa wersje i co ciekawe jak doszło do końca to zaczęło wrzucać od nowa dopiero po drugiej instalce zrobiło restart - oczywiście wszystko jest ok ale daje znać że tak ciekawie to się wrzucało ....
  9. no tam ładnie idzie pasek postępu - pod koniec trochę zwalnia a potem jest właśnie takie podsumowanie jak screena zarzucilem .... wygląda że jest ok - w sumie dobrze byłoby żeby ktoś potwierdził jeszcze z innym modelem fona .... kurcze to kawał czasu toć ta aktualizacja - 13tka - to już nie wiem chyba z pół roku temu była ... ja dzisiaj tak kontrolnie porobiłem zrzuty na różnych aplikacjach i przeglądarkach i nic nie lagowalo zapisuje się bezproblemowo a opcja wyślij od razu się pojawia zawsze jest aktywna i działa jak należy ....
  10. tak przy okazji chciałbym zgłosić ciekawy problem - na pewno związany z połączeniem z netem - czasami przestają się w ogóle ładować strony na chromie (opera to samo) jest połączenie z wifi wygląda że wszystko jest ok ale nie idzie nic wczytać - błąd jak w załączeniu - przełączenie na dane mobilne nic nie daje, włączenie i wyłączenie wifi też nie - zrobienie restartu systemu od razu rozwiązuje problem .... kiedyś już miałem taki problem ale że się nie powtarzał nie uznałem tego za coś istotnego - na tej najnowszej wersji rozwojowej już chyba drugi raz robiłem restart stąd uznałem że warto o tym wspomnieć ....
  11. no to wiadomo już o co chodzi u mnie po zrobieniu zrzutu od razu jest podświetlone wyślij i działa jak należy .... nic nie laguje .... to trochę wygląda tak jakby nie było dostępu do tego zrzutu .... może poprawia to w następnej wersji .... ja jeszcze porobie zrzuty na różnych aplikacjach i zobaczę co będzie ....
  12. wygląda że kopia w chmurze działa ....
  13. cieszę się że poszło proszę na wszelki wypadek zrobić sobie backupa danych z telefonu tak awaryjnie .... nigdy nie wiadomo kiedy się przyda .... pozdrawiam i gratulacje że dał Pan radę ps. wersje rozwojowe zazwyczaj są w czwartki późnym popołudniem lub wieczorem o ile tam w Chinach nie mają żadnego święta akurat ...
  14. no patrząc na ogół korespondencji i te wszystkie problemy to chyba jedyne co zostaje to opcja z wipe .... ale z tego co czytam skoro wgranie tej wersji bez czyszczenia nic nie da to jak wyciągnąć dane z fona skoro inna opcja to już tylko z wipe (a to jak rozumiem czyści pamięć)
  15. a już pisałem o tym poprzednio - ściągnij paczkę z romem na kompa w wersji 22.6.15 i rozpakuj - tam będzie plik wykonywalny w nazwie będzie update (drugi plik to wipe i clean install) przy podłączonym przez USB fonie odpalonym w trybie fastboot uruchom ten plik update (koniecznie jak administrator) usiądź i czekaj co będzie .... powinno być takie "dosowe" okienko i tam po kolei będą lecieć kolejne czynności - jak dojdzie do końca fon powinien automatycznie się zrestartować i odpalić system
×
×
  • Create New...