Katarzyna Walutek Posted March 3 Share Posted March 3 Hej Wszystkim. Wymieniłam wczoraj w telefonie poco x3 pro baterię oraz port usb... Problem jest taki że telefon raz się ładuje, raz nie... Włozylam dla proby stara baterię i jest to samo... czy moze to byc wina taśmy głownej ? mam wrazenie ze w jednym miejscu jest przypalona... telefon byl kilka razy zalany, ale działał bez zarzutu poki nie padła bateria i port usb. bardzo prosze o odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted March 3 Share Posted March 3 Te tasiemki padają, tym częściej im częściej ktoś ładuje telefon ultra szybkim ładowaniem. Coś za coś. Wymienia się albo samą taśmę albo w komplecie z płytka ładowania. Trudno mi wyrokowac na odległość co jest u Ciebie problemem ale jeśli na obu bateriach masz ten sam efekt to podejrzewam winę płyty ładowania albo tasiemki (zakładam że zasilacz oraz kabel usb były oczywiście podmieniane i wykluczone) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Walutek Posted March 3 Author Share Posted March 3 jasne, probowałam z różnymi kablami i ładowarkami... ładowałam rowniez od laptopa lub powerbanka. Co dziwne dla mnie, jka juz sie uda telefon naładować to wszystko działa bez zarzutu.. tylko jest bardzo duzy problem aby go naładować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted March 3 Share Posted March 3 jasne, probowałam z różnymi kablami i ładowarkami... ładowałam rowniez od laptopa lub powerbanka. Co dziwne dla mnie, jka juz sie uda telefon naładować to wszystko działa bez zarzutu.. tylko jest bardzo duzy problem aby go naładować. Jeśli masz tasiemke przypalona to wymieniaj, u mnie wymiana samej taśmy pomógła, choć kupiłem w kpl z płytka bo koszt prawie ten sam (na ali) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Walutek Posted April 14 Author Share Posted April 14 pomogła wymiana tasmy telefon działał miesiąc bez zarzutu teraz mam inny problem... Wczoraj podczas ładowania bardzo sie zagrzał i zaczal świrowac, właczac sie wylaczac co chwilę... az do rozladowania baterii... po nocy ta sama sytuacja, rozebrałam go, przeczyscilam styki i nic nie pomoglo... w tej chwili doszło do tego ze juz w ogole sie nie wlacza ani nie ładuje... co to moze byc ? tasma ? bateria? najbardziej sie boje czy nie poszła plyta głowna prosze o odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 14 Share Posted April 14 Jeśli chodzi o tego typu problem to: bateria moduł ładowania taśma płyta to raczej na samym końcu Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted April 16 Share Posted April 16 Ja wym wymienił taśmę w komplecie z płytka ładowania, i obserwować zużycie prądu programem typu Accubaterry czy Baterry Guru. Anomalie związane z baterią powinny wyjść, program z reguły wykrywa że jest jakiś problem z ładowaniem. Płyty również bym nie podejrzewał, mała szansa ale wykluczyć trzeba wpierw te prostsze przyczyny j/w Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Walutek Posted April 16 Author Share Posted April 16 Dzieki. Dzis mi przyszla bateria i tasma glowna... wymienilam ale telefon sie nie laduje, no i ewidentnie problem z tasma i przyciskiem bocznym, wyjelam, przeczyscilam ale nie pomoglo. Telefon wlacza sie i wylacza co chwile wiec odpielam baterie. Wyglada na to ze musze jeszcze plytke ladowania wymienic i boczny przycisk z paskiem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted April 16 Share Posted April 16 A jak odepniesz panel bocznych przycisków to się przestaje wyłączać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Walutek Posted April 16 Author Share Posted April 16 nie sprawdzalam, zaraz sprawdze cholerka, z odpietym paskiem bocznym dalej sie wlacza i wylacza co chwilę... co mozna zrobic w takim wypadku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeno55 Posted April 16 Share Posted April 16 Obawiam się że problem z procem może być w tej sytuacji, wpisz sobie w YT" poco x3 pro reballing", ale to już zabawa dla zaawansowanego elektronika z odpowiednim zapleczem warsztatowym i praktyką w temacie. W tym modelu występował ten problem(i zresztą w wielu innych telefonach i markach) i naprawa najczęściej pomaga ale też gwarancji nikt nie da. Zanieś go do serwisu GSM niech wycenią P. S. Odepnij jeszcze od płyty głównej taśmę razem z modułem ładowania czy coś to zmieni, jeśli nie to obstawiam problem j/w Link to comment Share on other sites More sharing options...
Katarzyna Walutek Posted April 16 Author Share Posted April 16 (edited) Odpielam... Niestety ciągle to samo. Dzięki za pomoc. Teraz przynajmniej wiem na czym stoję. obejrzałam ten filmik na youtube 😬 troche mam w domu sprzetu, moze i bym dala rade sie w to pobawic... ale chyba juz wole kupic nowa płyte główną 😈 Edited April 16 by Katarzyna Walutek Literowka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts