Problemy techniczne
230 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 342 views
Cześć, Od dłuższego czasu mam problem z samoistnym tworzeniem się nowych ikon (zawsze te same) na pulpicie. Telefon się zwiesza jakby wykonywał wiele operacji i nagle pojawia się od kilku ikonek do nawet kilkunastu stron pełnych ikonek.. w tym samym czasie rozłącza mnie i łączy z internetem Czy ktoś miał podobny problem?
Last reply by mietek440, -
-
- 1 reply
- 346 views
Dzień dobry. Od jakiegoś miesiąca mam problem z mikrofonem. Rozmówca mnie słyszał ,albo nie ...czasem jak miałam głośnomówiący włączony ,a czasem jak nawiązałam na nowo połączenie ..od dwóch dni wogole nie jestem słyszalna ..dyktafon na którym zrobiłam próby mowy ...nagrywa tylko szumy ...video tylko szumy ...nie było uszkodzeń fizycznych telefonu .
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 126 views
Witam. Po podłączeniu słuchawek lub głośnika przez bluetooth dzwonek zostaje przyciszony do bardzo niskiego poziomu. Proszę o pomoc, jak to naprawić, żeby dzwonek był na takim samym poziomie jak przed podłączeniem. Soft xiaomi.Eu 14.0.3.0
Last reply by rafcio166ns, -
- 2 followers
- 3 replies
- 818 views
Witam. W lutym na moim X3 Pro otrzymałem aktualizację do MIUI 13 (region PL). Po aktualizacji pojawiła się w moim przypadku możliwość skorzystania z Wi-Fi calling, a wśród ikon które można sobia ustawić w tzw. centrum kontroli pojawila sie dodatkowa właśnie od tej funcji. Niestety problem jest taki że mimo usunięcia jej lub przesunięcia na koniec, każdorazowo po ponownym uruchomieniu ikonka wraca jako pierwsza. Ze swojej strony spróbowalem zmiany klasycznego stylu centrum kontroli na nowy i na odwrót, a w akcie ostatecznej desperacji przywróciłem nawet ustawienia fabryczne, niestety bez rezultatu. Sytuacji nie naprawila również aktualizacja do MIUI 14.01 które m…
Last reply by zeno55, -
- 1 follower
- 0 replies
- 110 views
Cześć, Niezależnie od tego jakich słuchawek bluetooth używam, po schowaniu telefonu do kieszeni (mam prawie 2m wzrostu), słuchawki zaczynają często interferować. Oczywiście nie dzieje się to zawsze, ale zauważyłem, że miałem to zarówno przy tańszych, jak i droższych Samsungach Buds, które są moim daily. Myślałem, że to kwestia telefonu, aczkolwiek ze względu na awarię GPU została mi wymieniona cała płyta główna, toteż najprawdopodobniej coś źle trzymam. Też macie problem z zasięgiem słuchawek? Dodam, że ulokowanie telefonu w prawej kieszeni trochę limituje ten problem, ale oczywiście w pełni go nie wyłącza.
Last reply by PijanySkryba, -
- 1 follower
- 6 replies
- 283 views
Co chwila się rozłącza i, ponownie łączy, na włączonym ekranie oglądając coś z internetu. Jak, wyłączę internet z karty to, bywa, i, tak, że przerywa, oglądnie. Bo brak połączenia z WiFi. Wysłane z mojego SM-G985F przy użyciu Tapatalka
Last reply by TediPower, -
- 1 reply
- 404 views
Witam, Posiadam wyżej Poco X3 PRO. Próbuję pacjenta sflashować do najnowszej wersji poprzez fastboot ( cmd i miflash) stają dęba i wyskakuje mi error ( w załączniku zdjęcie ) . Wszystko wykonuje na Windows 7 64 bit . Sterowni adb / fastboot zainstalowane.
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 291 views
Mam problem, dzisiaj chciałem zrobić parę zdjęć i zauważyłem że dostaję powiadomienie "cannot connect to camera" Jak chce zrobić zdjęcie przednią kamerą. Tylnia działa idealnie i widzę to co przednia widzi ale nie mogę robić zdjęć, o dziwo mogę jednak robic filmy. Jakieś pomysły co się mogło zadziać?
Last reply by Cartoon guy, -
- 1 follower
- 10 replies
- 5.6k views
Czy komuś również w ostatnich dniach przestały działać płatności zbliżeniowe przez portfel Google (Google Pay)? Nie robiłem ostatnio żadnych zmian i wszystko działało, kilka dni temu dostałem kilka SMSów z banków, że moje karty zostały usunięte z portfela. Sam zaś portfel przy uruchomieniu wyświetla komunikat, że urządzenie nie spełnia wymagań bezpieczeństwa i płatności zbliżeniowe nie są dostępne. MIUI by xiaomi.eu 14.0.1.0
Last reply by Master, -
- 0 replies
- 635 views
Jeśli włącza sie aparata w POCO X3 NFC . Wyświetla się aparat nie odpowiada spróbuj za 3 sekundy. Był reset aparatu telefonu hard reset i NIC.! W OpenCamera działa ale w innym apkach już nie na Insta tylko przednia. Pomocy bo żal telefonu jeśli dobrze dziala
Last reply by Lutek, -
- 1 reply
- 35.8k views
Witam, po wczorajszej aktualizacji nie zmienia mi się tapeta w menu. Wcześniej było normalnie przy wyborze tapety na ekran główny była ona też widoczna w menu. Troszkę jest to irytujące. Ogólnie ta ostatnia aktualizacja zrobiła więcej złego niż dobrego jeśli chodzi o "dizajn". W załącznikach wysyłam jak to wygląda teraz oraz skrin z aktualnymi parametrami systemowymi.
Last reply by Domino9265, -
- 6 replies
- 1.7k views
Witam, Dokładnie mój telefon to POCO X3 Pro 256GB/8GB. Wczoraj otrzymałem możliwość aktualizacji MIUI z wersji 13 do 14, więc ją wykonałem. Aktualizacja niby przebiegła prawidłowo, ale po restarcie zauważyłem, że telefon docierał do loga i potem się restartował i tak kilka razy. Początkowo myślałem, że to normalne, bo może potrzebował kilku restartów, ale po dłuższym czasie to już było normalne. Po dłuższym czasie (około 1h) telefon zaczął trochę inaczej działać - włącza się i uruchamia się MIUI Recovery 5.0. Gdy nic nie robię to restart następuje po około 5 minutach. Próbowałem restartować za pomocą tej opcji z tego menu - nic to nie dało. Próbowałem uruchomić tryb …
Last reply by brando1007, -
- 1 reply
- 295 views
Telefon poco X3 pro Próbowałem zaktualizować ale tak jak by telefon nie widział pliku więc wrzuciłem go na kartę sd ale wyskakuje mi coś takiego https://megawrzuta.pl/download/f505ec74dd651e9484af2dcfdc9361db.html
Last reply by sypkilopez, -
- 0 replies
- 259 views
W nie krótkim czasie po aktualizacji podczas nagrywania przednią kamerką pojawiają się pionowe paski. Jest to spowodowane uszkodzeniem mechanicznymi, czy może winne jest coś innego ?
Last reply by natp, -
- 1 reply
- 1.8k views
Witam, jak w temacie. Zrobiłem aktualizacje do MIUI 14 i od tego czasu zaczęły się problemy z telefonem. Na początku raz na jakiś czas zawieszał się ale po chwili wszystko wracało do normy. Kilka dni temu podczas użytkowania po prostu zgasł ekran. Podczas włączenia słychać tylko dźwięk startowy i ekran dosłownie na 1s się podświetla, ale nic na nim nie widać. Próbowałem różnych kombinacji restartu jednak nic nie pomogło. Podświetlanie latarką też nic nie daje, nic nie widać. Gdy podłącze go przez USB do laptopa odczytuje go, jednak nie da się nic zrobić. Próbowałem przez kilka programów się z nim połączyć jednak prawdopodobnie nie zrobiłem debugowania USB. Zaniosłem do se…
Last reply by Misioo90, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.2k views
Siemka, czy ktoś miał może problem z dźwiękami smsów czy powiadomień? Chodzi o to że są one całkiem inne niż mam ustawione przykładowo sms mam jako kropla wody co strasznie wkurza bo jest bardzo krótkie i ciche (a ustawiony "przychodzaca wiadomosc"). POCO X3 NFC z Android 10
Last reply by zeno55, -
- 5 replies
- 397 views
Cześć. Niestety ale dość długi czas temu pokusiłem się o aktualizację do Miui Global i to był błąd. Chciałbym teraz teraz zainstalować najnowszy rom z Miui Polska, ale jest jeden problem, na laptopie mam system Linux Mint, zamiast Windowsa. Czy jest jakaś opcja zmiany ROMu tylko z poziomu telefonu lub z pomocą Linuxa? Czy jednak jedyna opcja to windows? 🙄 Pozdrawiam i proszę o pomoc
Last reply by pomalowany, -
- 0 replies
- 908 views
Witam, piszę w sprawie problemu z telefonem POCO X3 NFC, a mianowicie wczoraj zmieniałem kartę sim, wyciągałem starą przez szpilkę i wyłączyłem telefon, a na drugi dzień czyli dzisiaj wchodzi tylko do main menu i co minutę (dokładnie nie wiem kiedy) wtedy telefon gaśnie restartuje się dwa razy i znowu wchodzi do main menu. Dodatkowo nic z telefonem nie robiłem żadnego roota dosłownie nic. Telefonu nie mogę wyłączyć całkowicie, a jak już wyłączam to znowu automatycznie daje mnie do main menu. Naprawdę proszę o pomoc, każda opinia się przyda co z tym robić, Pozdrawiam.
Last reply by User MIUI 15, -
- 0 replies
- 218 views
Witam, czy w POCO X3 Pro jest rSAP ? Ktoś coś wie ? jak nie ma to jak włączyć ?
Last reply by DjMatysBonz, -
- 1 follower
- 5 replies
- 561 views
Siema, korzystam z sieci Orange, po aktualizacji do miui 14 automatycznie dane mobilne wskakują na ipv6, nawet jak zrobię apn ipv4 to i tak zaraz wskakuje na ipv6 i nie da się tego zmienić, przed aktualizacją można było ustawić ipv4 i działało a teraz nie da rady, nie wszystko mi działa poprawnie na ipv6, ktoś też ma taki problem ? Nie działają mi wszystkie strony internetowe ( na ipv4 działało normalnie ) w grze też mi różne rzeczy nie chcą się wczytać na ipv6 ( na ipv4 działało normalnie ) da się to jakoś rozwiązać czy tylko zmiana sieci ?
Last reply by zeno55, -
- 6 replies
- 1.6k views
Zauważyłem że od paru dni telefon pada mi w mniej niż w połowe dnia gdzie wcześniej wytrzymywał do samej nocy i jeszcze zostawało te parę procent. Gdy wszedłem w ustawienia bateri zauważyłem że galeria zużywa ponad połowę mojej baterii i nie wiem jak to naprawić. Aktualnie wyłączyłem ją całkowicie i narazie nie ucieka mi tak szybko
Last reply by mgcompany, -
- 1 reply
- 242 views
Cześć, Pacjent to X3 pro na andku 12 (miui 13 EU) - problemem są niedziałające słuchawki po na kablu (jack) - telefon je wykrywa (pojawia się ikona u góry ekranu), pilotem na kablu można sterować głośnością, ale kompletnie nic przez nie nie słychać. Po odpięciu głośnik działa bez problemów. To samo działo się na miui 12.5. Na YT są jakieś filmiki po hindusku ale proponowane tam rozwiązania za nie załatwiają sprawy. Ktoś coś? PS - słuchawki sprawdzone, zresztą ten sam efekt jest na kilku różnych egzemplarzach.
Last reply by Rabin, -
- 1 follower
- 1 reply
- 527 views
Witam wszystkich mam problem z poco X3 Pro mianowicie telefon zaczął się sam wyłączać kilka razy dziennie aż w końcu wyłączył się i już nie dało się go włączyć, po podłączeniu do komputera widać go jako QDLoader 9008 z tego co się dowiedziałem telefon jest w trybie EDL o ile się nie mylę, tak więc pobrałem oprogramowanie mi flash i próbowałem wgrać firmware na nowo ale za każdym razem wyskakuje błąd " cannot receive hello packed " czytałem trochę o tym w sieci ale nie znalazłem rozwiazania próbowałem za dwóch komputerach win 10 i win 7 zmieniałem gniazda i kable usb i dalej to samo, może ktoś wie jak przywrócić do życia Poco X3 Pro ?
Last reply by Conrado da Vinci, -
- 0 replies
- 220 views
Cześć ,Panowie może ktoś wie jak to rozwiązać . Poco x3 pro ,android 12 ,Miui 13 PL . Mam na Onedrive katalog z programem QGIS ,projekty + warstwy ,waży to około 40 Gb . Chciałbym korzystać z tego projektu również na tel. Jest do tego apka QField .Żeby zrobić automatyczną synchronizację pomiędzy Onerive-QField muszę użyć programu onedrive sync na telefonie i tu się zaczynają schody .Katalog z QGISEM musi się synchronizować do do folderu QFielda ,który jest w Android/data . Zezwalam aplikacji onedrive sync na dostęp do /data ale nie mogę w programie zapisać tej ścieżki i zabawa od początku ,przyznaje dostęp ,wskazuje katalog i od nowa ,nie mogę przez to przejść .Jak to …
Last reply by broda, -
- 4 replies
- 523 views
Cześć, dziś rano korzystałem z telefonu normalnie pół godziny, po czym nagle przestał w telefonie reagować dotyk. Po uruchomieniu ponownym mogę narysować symbol odblokowania ale też nie zawsze. Zdarza się, że telefon pozwala na kilka kliknięć ale w większości nie reaguje na kliknięcia. Na początku tygodnia wgrałem aktualizację, która automatycznie pobrała się na telefon. Telefon pokazywał, że wgrana wersja MIUI to MIUI GLOBAL 13.0.6 Stabilna 13.0.6.0 (SJUEUXM)
Last reply by tomek111111,