Mi Robot Vacuum Mop / STYJ02YM
Mi Robot z 2019 wersja Global i chińska
65 topics in this forum
-
- 23 followers
- 1.1k replies
- 243.7k views
Czołem, Zakupiłem zupełnie nowy robot Mija STYJ02YM. Niestety nie widzę jeszcze żadnego wątku na forum na jego temat dlatego stwierdziłem że go sam założę. Odkurzacz posiadam od piątku i po kilku dniach mogę podzielić się następującymi spostrzeżeniami: Nie mam porównania do innych tego typu urządzeń ale kumpel który posiada s50 stwierdził, że jest cichszy. Odkurza bardzo dobrze (siła ssania 2100) i algorytmy wyznaczania trasy działają świetnie. Aplikacja różni się od tej znanej z s50, niewiele ale jednak. Aplikacja znajduje odkurzacz jedynie po wybraniu chińskiego serwera. Nie znalazłem opcji zmiany języka komunikatów głosowych i n…
Last reply by nonz, -
-
- 1 follower
- 3 replies
- 2.8k views
Witam. Mój robot Vacuum Mop Pro w nocy przyłączył się na tryb czuwania, nie swieca sie włączniki. Próbowałam zainstalować od nowa aplikacje, ale to nic nie dało. Router Wifi również był resetowany. Urządzenia nie można zresetować, bo przyciski się nie swieca i w ogóle nie reagują. Cały czas w aplikacji widnieje czuwanie. Robot nie reaguje na żadne polecenie z aplikacji. Może macie jakiś pomysł jak obudzić robota??? Pozdrawiam
Last reply by Faustyna34, -
- 1 follower
- 7 replies
- 5k views
Witam na forum. Mój Mijia 1C od jakiegoś czasu nie chce działać prawidłowo w trybie silny / turbo. Bateria naładowana na 100% odkurzacz wyjedzie popracuje kilka lub kilkanaście sekund i wyłącza się całkowiecie. Brak połączenia z WIFI i jest jest martwy. Przytrzymanie przycisku HOME uaktywnia go, bateria nie jest rozładowana. W trybie Cichy / Normalny mogę wykonać odkurzania nawet kilka razy na jednym naładowaniu. Jakieś rady ? Może to kwestia softu ?
Last reply by dagts, -
- 3 followers
- 27 replies
- 54.3k views
Uzywam odkurzacza z mopem juz kilka miesiecy, od mniej wiecej 2 tygodni jest problem z podawaniem wody do mopa. Restartowalem odkuczacz, instalowalem raz jeszcze aplikacje - bez powodzenia. Wersja oprogramowania odkurzacza 3.5.8_0021 Cos mozna jeszcze zrobic ?
Last reply by Łysy0800, -
- 0 replies
- 113 views
Cześć, w moim odkurzaczu nie zawsze obraca się wałek przy otworze zasysającym. Myślę, że przez to mniej zbiera. Czy to normalne i odkurzać włącza sobie, kiedy potrzeba, czy raczej wada? Wałek czysty, włosów nie ma.
Last reply by PiotrMiu, -
- 1 follower
- 1 reply
- 859 views
Sporo się naszukałem na ten temat, a widząc wpisy na forach i grupach nie tylko ja wpadłem na taki pomysł. Poniżej pełna instrukcja. Pobrałem i zainstalowałem zmodyfikowaną aplikację Xiaomi Home z https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html (tutaj opis instalacji: https://househub.pl/poradnik/zmodyfikowana-wersja-aplikacji-mi-home/). Utworzyłem w telefonie folder /vevs/logs i zrestartowałem telefon. Uruchomiłem aplikację mod XH i wysłałem odkurzacz kolejno do pomieszczeń, które chciałem podpiąć pod przycisk. Po zakończeniu pojawił się plik z logami odkurzacza, interesował mnie wpis 2021-02-21 10:53:45 -> {"id":9441,"method":"set_mo…
Last reply by hetm4n, -
- 1 follower
- 0 replies
- 274 views
Cześć, Może ktoś podpowie, czy wszystko jest ok. Niedawno kupiłem odkurzacz na allegro, ale chyba nie do końca działa tak jak trzeba... nie mam nic do tego jak jeździ i czyści, bo aż tak mocno się nie obija, w miarę 'dociera'. Ale do sedna, dwie sprawy: 1) załączam zdjęcia map - pierwsza to po prostu puszczone pełne czyszczenie, ale zauważyłem, że coś niezbyt dokładnie zebrał dane i średnio podobało mi się to, jak rozrysował pomieszczenia. Nie mogłem podzielić tak jak chciałem, więc puściłem drugie sprzątanie - tym razem jazdę przy krawędziach, i wyszło całkiem spoko. Wyłączyłem zapamiętywanie map (słusznie?) i następnego dnia poszło kolejne sprzątanie - drzw…
Last reply by Killerek23, -
- 1 follower
- 1 reply
- 677 views
Witam, mop jest nowy kilka dni temu puściłem pełne sprzątanie mieszkania i wszystko poszło prawidłowo. Następnego dnia puszczam go aby odkurzył pokój w tym momencie zapisana mapa z aplikacji znika i zaczyna sprzątanie całego domu z rysowaniem mamy. W apce wyłączyłem zapamiętywanie nowych map po tym jak skończył, puszczam go kolejny raz i znowu skasował mapę i jedzie całość... Ręcznie skasowałem mapę, ustawiłem wszystko od początku i nadal przy każdym puszczeniu mapa pokoi z apki znika i jedzie całość.
Last reply by marcinsu, -
- 1 follower
- 0 replies
- 181 views
Cześć. Jest jakaś inna opcja przełączania map w aplikacji hi home? W viaomi jest od tego przycisk, natomiast w xiaomi trzeba się na klikać w apce.
Last reply by elPoochini, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.8k views
Dzień dobry. Co może być przyczyną że nie załącza sie Turbina? Wszystko działa. Brak błędu. A ona nie uruchamia się.
Last reply by mariusz21lp, -
- 1 follower
- 0 replies
- 252 views
Kupiłem ten odkurzacz w 2020 - użyłem wtedy kilka razy funkcji mopowania z dodatkiem płynu. Od tamtego czasu używane było tylko odkurzanie i nie było żadnych problemów z odkurzaczem. Chciałem użyć teraz funkcji mopowania, ale zauważyłem, że z pojemnika 2w1 nie wylatuje woda (lub wylatuje tyle co nic) - w związku z czym szmatka jest mokra tylko po jej ręcznym namoczeniu. Pojemnik do wymiany? Bo wydaje mi się, że po wlaniu do niego wody, nic nie kapie - a dawniej po zalaniu przez dziurki wydobywała się powoli woda. Czy to coś z pompką?
Last reply by SphunaR, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.5k views
Ostatnio zauważyłem, że po chwili pracy wyłącza się główna szczotka, słychać że cichnie i po szybkim podniesieniu odkurzacza podczas pracy widać, że się nie obraca. Chodzi o szczotkę z aliexpres, tylko dziwne jest to, że 4 msc pracował z nią i działało bez problemów. Mam tez wałek który wcześniej też śmigał bez problemów a teraz również wyłącza go. Na drugiej szczotce starej oryginalnej z zestawu nie ma tego problemu - pracuje cały czas. Szczotki czyściłem, myłem, usuwałem brud spod tego uchwytu co się obraca, kręcą się tak samo lekko jak oryginał... wydaje mi się że ta z ali ma ciut dłuższe włosie o 1mm bo głośniej ją zawsze słychać było i dużo lepiej zbierała. Czy może …
Last reply by MisGogo, -
- 2 followers
- 2 replies
- 494 views
Witam żona zmoczyła dodatkowo ścierkę do mopa i wydaje mi się że wiatrak turbiny ssącej wciągnął wodę i teraz kiepsko zbiera zabrudzenia z podłogi, jest również zdecydowanie cichszy, czy ktoś miał podobny problem? Czy tylko wymiana turbiny rozwiąże problem, polecacie jakiś sklep? Robot nie zgłasza żadnego błędu. Wysłane z mojego Mi A3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Kamil7878, -
- 1 follower
- 0 replies
- 219 views
Cześć, Posiadam ww robot od 2 msc, po 1 tyg użytkowania zauważyłem dziwną rzecz, podczas pracy odkurzacza na 3 pierwszych trybach nie ma różnicy w poziomie ssania (nie słuchać zmian) jedynie na trybie turbo. Czy miał już ktoś taki problem ? Dodam, że w 1 tyg było ok i słychać było zmianę mocy.
Last reply by Hejda52, -
- 1 reply
- 453 views
Witam. Mój Mop pro to chińska dystrybucja po roocie i wgraniu polskiego języka zdarzało mu się gubić sieć wifi po rozładowaniu albo wyłączeniu i włączeniu. Korzystając z poradnika https://blog.lupin.rocks/bringing-bricked-xiaomi-styj02ym-back-to-life/ stwierdziłem ze wgram soft 47 aktualizacji od nowa. Jednak po wrzuceniu softu a dokłądnie aktualizacji (6b4f525a582876ddc13d376fee21d9e0_upd_viomi.vacuum.v7.bin) ukazał mi się napis w sunix'ie: [ 4.688]Hit any key to stop autoboot: 0 read boot or recovery all boota: bad boot image magic, maybe not a boot.img? try to read all [ 8.200]sunxi flash read :offset 1200000, 4194304 bytes OK boota: bad boot image ma…
Last reply by klaku007, -
- 5 replies
- 4.4k views
Hej, Mam odkurzacz z polskiego sklepu (Odkurzacz Xiaomi Mi Robot Vacuum MOP Pro czarny Polska Dystrybucja) kupiony we wrześniu 2020. Wersja oprogramowania to 3.5.3_017. W aplikacji na IOS nie ma możliwości aktualizacji, pokazuje że jest to najbardziej aktualna. Można jakoś wymusić aktualizacje? Ogólnie jest z odkurzaczem ok, ale czasem próbuje od nowa mapować, a może nowa wersja by to poprawiła.
Last reply by WojtasTaba, -
- 0 replies
- 271 views
Dzień dobry, coś zaczyna się niedobrego dziać z robotem, tzn po włączeniu w tryb sprzątania po kilku minutach (nie ma reguły) wyłącza się i wchodzi w tryb czuwania. Aktualizacje oprogramowania zrobione, wszystko wyczyszczone ponownie zaprogramowane i mapy poczyszczone itp czyli reset wszystkiego, nic nie pomaga. Ktoś poradzi gdzie może być problem? Pozdrawiam
Last reply by Jkon, -
- 38 replies
- 37.2k views
Witam, Jestem posiadaczem Xiaomi Mi Vacuum Robot Mop (Mijia 1C) model: STYTJ01ZHM i mam pytanie odnośnie zmiany alertu głosowego na język Polski. Jest taka możliwość aby ten model 1C przemówił w języku polskim? Z góry dzięki za odpowiedzi i pomoc.
Last reply by tomanbvb, -
- 1 follower
- 7 replies
- 52.7k views
Cześć, Mam pytanie odnośnie mapowania. Odpaliłem robota wczoraj pierwszy raz posprzątał salon, kuchnie, korytarz, lecz łazienka była zamknięta więc nie naniósł jej na mapę. Dziś zaznaczyłem w tym miejscu gdzie jest łazienka sprzątanie obszaru, wjechał wysprzątał ale w aplikacji te pomieszczenie jest szare i nie da się go wybrać tak jak pozostałych. Pytanie brzmi czy jest jakaś możliwość żeby dodać do mapy pomieszczenie które nie zostało zeskanowane przy pierwszym sprzątaniu i tworzeniu mapy?? Czy trzeba otworzyć wszystkie drzwi przy pierwszym sprzątaniu z tworzeniem mapy? Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka
Last reply by Robert Szczęsny, -
- 4 followers
- 84 replies
- 107.5k views
Witam, dzisiaj dostarczono mi odkurzacz Xiaomi Vacuum Mop Pro. Próbuje od 3 godzin go sparować ale nie daje rady. Odkurzacz łączy się z Telefonem, przekazuje wiadomość do odkurzacza ale w ostatnim kroku jest problem czyli łączenie z siecią wifi. Wyskakuje błąd: Przekroczono czas połączenia z siecią Próbowałem: Łączyć się z innego telefonu Resetowanie telefonów jak i rutera. I nic... nie wiem co jeszcze mogę zrobić.
Last reply by Krystyna87, -
- 1 follower
- 0 replies
- 284 views
Witam czy robot wjedzie i posprząta taki dywan czy raczej go ominie Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
Last reply by raziel1985, -
- 1 follower
- 0 replies
- 306 views
Witam zakupiłem tego robota naładowałem go i chciałbym go teraz wyłączyć jak mam to zrobić???? Trzymając przez dłuższy czas przycisku "domek" czy ten drugi ??? Wysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka
Last reply by raziel1985, -
- 0 replies
- 657 views
Odkurzacz wykonał pierwszy przejazd. Mapa zapisana. Wirtualne ściany ustawione. Kiedy klikam, aby odkurzacz pojechał posprzątać tylko kuchnię odjeżdża od stacji ładującej, wykonuje dwa obroty i zaczyna sprzątać całe mieszkanie od nowa, tak jak by to był pierwszy przejazd. Mapa też się zeruje. Jak go cofnę do ładowania to mapa powraca. Jeśli kliknę żeby sprzątał cale mieszkanie wszystko jest jak trzeba, mapa jest wyświetlana, a robot na niej się przesuwa. Co dziwne, jak ustawie sprzątanie obszarowe, ten "kwadrat z krzyżykiem" w prawym górnym rogu aplikacji, to od razu jedzie w wyznaczone miejsce. Znaczy to, że z nawigacja wszystko ok. Szukałem winy …
Last reply by Wilk1990, -
- 1 reply
- 469 views
Witam, Krótkie pytanie. Czy w istnieje możliwość odwrócenia mapy. Tak aby mopowanie odbywało się wzdłuż okien i desek na podłodze?
Last reply by mk64, -
- 1 reply
- 575 views
Cześć. Mam niestety notoryczne problemy z tym urządzeniem. Najważniejszy to taki że często podczas ogarniania jednego pomieszczenia urządzenie zatrzymuje pracę, uruchamia się ponownie i staje. Bywało tak że potrafił przejechać 1/3 krawędzi pokoju i stwierdzić że skończył zadaną czynność (czyszczenie pomieszczenia). Apka niestety też pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem jak inni ogarniają mapy, ale u mnie nie ma możliwości zmiany map. Albo mam bieżącą mapę a jak kliknę przywróć to nie mam żadnej mapy i muszę skanować dom od nowa. Brakuję opcji przeskanowania jednego pomieszczenia bo czasem wystarczy przestawić biurko i już nie ogarnia. Nie wiem czy wrzucenie go p…
Last reply by Adam Błażejewski,