Killerek23 Posted November 6, 2022 Share Posted November 6, 2022 Cześć, Może ktoś podpowie, czy wszystko jest ok. Niedawno kupiłem odkurzacz na allegro, ale chyba nie do końca działa tak jak trzeba... nie mam nic do tego jak jeździ i czyści, bo aż tak mocno się nie obija, w miarę 'dociera'. Ale do sedna, dwie sprawy: 1) załączam zdjęcia map - pierwsza to po prostu puszczone pełne czyszczenie, ale zauważyłem, że coś niezbyt dokładnie zebrał dane i średnio podobało mi się to, jak rozrysował pomieszczenia. Nie mogłem podzielić tak jak chciałem, więc puściłem drugie sprzątanie - tym razem jazdę przy krawędziach, i wyszło całkiem spoko. Wyłączyłem zapamiętywanie map (słusznie?) i następnego dnia poszło kolejne sprzątanie - drzwi od łazienki były zamknięte i tam nie wjechał, ale mimo otwartych drzwi do sypialni - tam też nie dojechał... nie ma żadnego progu ani nic. Inna rzecz - dorysował jakiś szary fragment na mapie i tam też się pojawił i odkurzacz i stacja ładująca... co się stało? 2) pojemnik do mopowania - czy jak wlewacie do niego wodę, to czy u was też z niego kapie? I potem po zamontowaniu w urządzeniu, jak już się zakończy sprzątanie i urządzenie wróci do stacji - to czy u was też potem jest kałuża pod robotem? Czy tak powinno być? No i w sumie trzecie pytanie... Jak można aktualizować oprogramowanie swojego sprzętu? Obecnie mam wersję 3.5.3_0017, a z tego co udało mi się gdzieś tam wygooglować, to są już nieco nowsze wersje dostępne. W Mi Home niestety pokazuje mi, że moja obecna wersja jest najnowsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts