pszczolek Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 teraz poszło :) Dzięki rezmus :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Mam jeszcze pytanie czy istnieje opcja zapisu na dzień dzisiejszy kilku map w urządzeniu? I czy carpet Mode będzie jakoś nie długo dodany do obsługiwanych funkcji robota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 te opcje sa w firmware, ale nie ma jeszcze UI. carpet mode jak ktos z dywanami chetny to mozemy potestowac jeszcze, bo ta opcje moge latwo dodac do plugina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kliperjk Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 Witam wszystkich! Pytanie do posiadaczy tego odkurzacza: 1) Czy na gorze stacji dokujacej to dioda? Czy jakis czujnik 2) Czy jak obracacie stacje dokujaca to w srodku cos ciezszego sie przewraca? wyglada jakby caly mechanizm wewnatrz byl zaczepiony na kable bez stabilizacji 3) Czy wasz odkurzacz wracal do bazy bez problemu? Moja stacja laduje, ale odkurzacz nie widzi jej w zadnym miejscu w domu, kreci sie obok niej (bo wyjechal w danym miejscu) ale nie dokuje :-( Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 6, 2019 Share Posted November 6, 2019 spróbuj zrobić nową mapę startując z stacji dokującej. Po zakończeniu sprzątania robot powinien sam wrócić na miejsce. Pamiętaj żeby ładowarka miała po ok 30 cm wolnego miejsca z prawej i lewej strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
kliperjk Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 @pszczolek Niestety jest uszkodzona, robilem juz 2 razy restarty na 15metrowym przedpokoju nawet to stacje umiescilem, kreci sie w kolko i odjezdza zeby po kilku minutach zglosic "docking station problem found". Przede wszystkim, nie swieci dioda na gorze stacji dokujacej i w srodku lata cos ciezkiego, nei chce tego rozbierac do czasu zakonczenia dyskusji z chinczykiem. Tak czy inaczej mialem pecha i nowy sprzet przyszedl uszkodzony Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 7, 2019 Share Posted November 7, 2019 Na górze rzeczywiście w stacji dokującej świeci się dioda więc Twoja jest uszkodzona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Orwat Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 Dnia 6.11.2019 o 09:12, rezmus napisał: te opcje sa w firmware, ale nie ma jeszcze UI. carpet mode jak ktos z dywanami chetny to mozemy potestowac jeszcze, bo ta opcje moge latwo dodac do plugina. Z Twojego doświadczenia oceniasz, że będą dodane? Multi mapy to u mnie must-have, bez nich ten model u mnie odpada: ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 8, 2019 Share Posted November 8, 2019 to tylko producent wie roznie moze byc, zalezy czy planuja wypuscic podobny model, bo to drobne usprawnienia hardware / firmware czesto sprzedaja kolejne generacje conga 3490, ktora jest klonem viomi z tego ma carpet mode i multimapy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gisiu Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 Witam, A czy zmodowana wersja Mi Home wykryje i umożliwi aktualizację firmware robota jeśli wyjdzie nowa skoro robot jest na europejskim serwerze a na oryginalnym Mi Home mógł być tylko na chińskim? To jedno pytanko. A drugie - jeśli zmodowany Mi Home pokazuje info o aktualizacji Mi Home ale tego oryginalnego to aktualizować czy nie (nie straci się wtedy możliwości utrzymania robota na europejskim serwerze?) czy może nie aktualizować tylko czekać na nową zmodowaną wersję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 aktualizacja urzadzenia tylko na oryginalnym serwerze, apki nie aktualizowac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 Czy jest możliwość zmiany języka na angielski nie tracąc mapy z oryginalnej apki? Dziisaj samoczynnie mi się zmienił język z angielskiego na chiński i żeby zainstalować zmodowana wersję apki muszę odinstalować oryginalna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazim.k Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 Hej, Chcę kupić ten odkurzać. Powiedzcie, czy z tego linku warto? Cena wydaje się dobra, wysyłka z polski, sprzedawca ma 98% dobrych opinii. Co prawda nie można u niego zapłacić paypalem, więc ochrony kupujących nie będzie, ale ponoć daje 3 letnią gwarancję. Jak myślicie? https://pl.aliexpress.com/item/33016831284.html?spm=a2g0o.cart.0.0.524f3c009apkNu&mp=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 (edited) 3 godziny temu, pszczolek napisał: Czy jest możliwość zmiany języka na angielski nie tracąc mapy z oryginalnej apki? Dziisaj samoczynnie mi się zmienił język z angielskiego na chiński i żeby zainstalować zmodowana wersję apki muszę odinstalować oryginalna... mapa jest w robocie i przez chmure trafia do apki, nic nie powinno sie zmienic po zainstalowaniu moda. Edited November 9, 2019 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 9, 2019 Share Posted November 9, 2019 A da się zainstalować moda na ori apke czy tylko poprzez jej wcześniejsze usunięcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 11, 2019 Share Posted November 11, 2019 Nie wiem jak ale robot na ori apce sam sobie przywrócił język angielski po zakończonym sprzątaniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 (edited) od vevs 5.6.16 dalem carpet mode do automatyzacji, potestujcie. ktos testowal z viomi v6 i dzialalo. czyli np macie moc w apce ustawiona na silent/standard/medium, a carpet mode na turbo i po wykryciu dywanu powinien wejsc na turbo. Edited November 12, 2019 by rezmus 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 A powiedz mi rezmus do czego służy funkcja equipment flushed? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 12, 2019 Share Posted November 12, 2019 nie wiem, jakas kalibracja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 Wyszła nowa wersja 5.6.17 jakie zmiany ona wprowadza? Rezmus powiedz mi krok po kroku jak uniknąć skasowania mapy podczas przejścia z ori apki na apke kapibary? Czy da się ją jakoś zapisać na wszelki wypadek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 co wprowadza to pytaj xiaomi, oni robia apke, a mod to tylko zmiany tej bazy. mapa jest w odkurzaczu, a reszta twoich danych z chmurze, po prostu usun stara, zainstaluj moda i zaloguj sie na swoje konto. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekpro Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 (edited) Witam Mam pytanie ogólne zmodowana apka jest w zasadzie po to aby można było mieć urządzenia z regionu EU i CHINA w jednym miejscu tak? Przykładowo mam oczyszczacz powietrza 2s wersję EU nigdy tego nie sprawdzałem ale rozumiem że może on zostać dodany tylko do regionu EU? A tytułowy STYJ02YM może zostać dodany tylko do CHINA? Z góry dzięki. Edited November 13, 2019 by darekpro Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 13, 2019 Share Posted November 13, 2019 miedzy innymi. nie kazde urzadzenie mozna przeniesc na inny region, ale z tym odkurzaczem nie powinno byc problemu. w modzie masz wyciete reklamy, duzo dodatkowej automatyzacji (i mozliwosc tworzenia wlasnej) do roznych urzadzen, itp. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 Ktoś już testował carpet mode? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.mietek Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 (edited) ja mam jeszcze pytanie, jest możliwość ustawienia żeby odkurzacz nie wjeżdżał na dywan podczas mopowania? ps w zestawie w końcu są dwa pojemniki (wspólny i na wodę) czy jeden wspólny? Edited November 14, 2019 by m.mietek Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise18 Posted November 14, 2019 Author Share Posted November 14, 2019 ja mam jeszcze pytanie, jest możliwość ustawienia żeby odkurzacz nie wjeżdżał na dywan podczas mopowania? ps w zestawie w końcu są dwa pojemniki (wspólny i na wodę) czy jeden wspólny?Na razie takiej opcji nie ma, mam nadzieję że się pojawi.W zestawie są 2 pojemniki: na kurz i 2 w 1 (kurz i woda). Viomi V2 pro kupowany z Geek cośtam na dodatkowo od sklepu dodawany pojemnik na samą wodę. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 znalazlem info o 2 nowych wersjach. obstawiam, ze beda takie same jak viomi z tego tematu (v7), ale globalna (v8) i tajwan (v9). nowe firmware bedzie obslugiwalo multimapy i instalowanie voice packow, pewnie v7 tez to dostanie kiedys. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 (edited) no to czekamy Edited November 15, 2019 by pszczolek Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise18 Posted November 15, 2019 Author Share Posted November 15, 2019 Mówisz o dwóch nowych wersjach całego robota? Fajnie by było gdyby udostępnili wiecej opcji bo robot bardzo udany, do pełni szczęścia brakuje zapisu kilku map, wykrywania dywanów i omijania ich gdy podpięty jest mop, no i sygnalizacji pełnego pojemnika na kurz i pustego pojemnika na wodę ale tego software raczej nie ogarną. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 Carpet mode działa jest tylko jedno ale jak mam ustawiony odkurzacz na silent to na dywanie przechodzi tylko na medium mimo tego że w opcjach dałem turbo.. Da się to jakoś poprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greengo1 Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 7 godzin temu, pszczolek napisał: Carpet mode działa jest tylko jedno ale jak mam ustawiony odkurzacz na silent to na dywanie przechodzi tylko na medium mimo tego że w opcjach dałem turbo.. Da się to jakoś poprawić? Potwierdzam, u mnie tak samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 czyli na v7 to nie dziala dobrze, moze w nastepnej aktualizacji firmware. na v6 ktos testowal i dzialalo OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alb108 Posted November 17, 2019 Share Posted November 17, 2019 Dnia 30.10.2019 o 21:59, rezmus napisał: @SphunaR z tego co wiem od 0044 tak jest, ze do mopowania musisz kupic osobny water tank lub wyciagnac filtr hepa z tego 2w1. wtedy go bedzie widzial nie jako combo, a jako water tank Cześć, U mnie po aktualizacji do 0044 niestety ta możliwość nie działa. Kiedy uruchamiam odkurzacz na samo mopowanie (nawet z wyciągniętym filtrem hepa) pojawia się błąd, że jest założony nie ten pojemnik. Co więcej, kiedy uruchamiam go na odkurzanie i mopowania odkurzacz się uruchamia ale nie mopuje (ściereczka jest cały czas sucha). Próbowałem już odinstalowywać i instalować wszystko od nowa. Na razie nic nie poskutkowało, czy ktoś ma podobny problem albo - jeszcze lepiej - rozwiązanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m.mietek Posted November 18, 2019 Share Posted November 18, 2019 dzisiaj przyszedł mój robot. Zauważyłem że numer na urządzeniu to STYTJ02YM, ma to jakieś znaczenie, to jest inny model? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise18 Posted November 18, 2019 Author Share Posted November 18, 2019 dzisiaj przyszedł mój robot. Zauważyłem że numer na urządzeniu to STYTJ02YM, ma to jakieś znaczenie, to jest inny model?A jaki masz zasilacz? Z chińską wtyczką czy eu? Wyszukuje Ci robota na jakimś serwerze z eu? Może dostałeś wersję global? Niech się może rezmus wypowie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts