blaise18 Posted October 1, 2019 Share Posted October 1, 2019 (edited) Czołem, Zakupiłem zupełnie nowy robot Mija STYJ02YM. Niestety nie widzę jeszcze żadnego wątku na forum na jego temat dlatego stwierdziłem że go sam założę. Odkurzacz posiadam od piątku i po kilku dniach mogę podzielić się następującymi spostrzeżeniami: Nie mam porównania do innych tego typu urządzeń ale kumpel który posiada s50 stwierdził, że jest cichszy. Odkurza bardzo dobrze (siła ssania 2100) i algorytmy wyznaczania trasy działają świetnie. Aplikacja różni się od tej znanej z s50, niewiele ale jednak. Aplikacja znajduje odkurzacz jedynie po wybraniu chińskiego serwera. Nie znalazłem opcji zmiany języka komunikatów głosowych i na razie uczę się chińskiego Mopowania jeszcze nie testowałem. Na razie to na tyle. Gdyby ktoś miał rozwiązanie dla komunikatow głosowych to będę wdzięczny jeśli się nim podzieli. Edited October 1, 2019 by blaise18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted October 2, 2019 Share Posted October 2, 2019 napisz na priv to ci wlacze angielski 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alb108 Posted October 2, 2019 Share Posted October 2, 2019 Cześć! A kupowałeś na AliExpress? Bo też się przymierzam do zakupu, ale na Ali są tylko te czarne, a jakoś te białe bardziej mi się podobają...;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise18 Posted October 2, 2019 Author Share Posted October 2, 2019 Kupowałem na ali, z tego co wiem to białe mają być później dostępne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurit Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 witam, czy udalo ci sie zmienic jezyk komunikatow na angielski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise18 Posted October 3, 2019 Author Share Posted October 3, 2019 (edited) Udało się, pomógł kolega rezmus. Edited October 3, 2019 by blaise18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alb108 Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 17 godzin temu, blaise18 napisał: Kupowałem na ali, z tego co wiem to białe mają być później dostępne. O, spoko. W takim razie wstrzymam się jeszcze chwile z zakupem. Dzięki za info. Jak przetestujesz mopowanie to daj znać czy dało radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurit Posted October 3, 2019 Share Posted October 3, 2019 Mój odkurzacz jest w drodze, dlatego pytam o możliwość zmiany języka. Czy mogę prosić o instrukcję jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cahar Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 Witam. Jakby ktoś z szanownych właścicieli nowego odkurzacza byłby w stanie podzielić się jakąś niedużą recenzją. Czy np. dwa pojemniki to nie problem ( w sensie czy ten z wodą szybko się zapełnia śmieciami bo jest mniejszy niż ten strikte na suche? ) , czy da się nie włączać mopowania pomimo zamontowanego mopa? I takie dodatkowe pytanie, czy da się go dodać w apce na region Polski czy tylko Chiny? Bo jeśli tylko Chiny to czy istnieje możliwość blokady przez producenta na terenie EU w jakimś czasie? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted October 5, 2019 Share Posted October 5, 2019 na eu tylko mod mi home, raczej xiaomi nie blokuje urzadzen brandowanych ich marka. roborock blokuje, bo ma wlasna dystrybucje dla globalnych modeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasqeez Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 Również zakupiłem ten odkurzacz, dzisiaj przyszedł. Niestety instrukcja jest tylko w języku chińskim. Napisałem z prośbą do użytkownika Rezmus aby uzyskać informację, jak zmienić na język angielski. Jak będę wiedział coś więcej zaktualizuję post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 (edited) koniecznie aktualizujemy firmware do conajmniej 0042 (starsze wersje nie maja jezyka angielskiego). usuwamy oryginalny mi home, instalujemy mod vevs z https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html robimy scene w automatyzacji taka jak na screenie i uruchamiamy. Edited October 25, 2019 by rezmus 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasqeez Posted October 8, 2019 Share Posted October 8, 2019 Dziękuję Ci ślicznie, wszystko działa bez zarzutu Link to comment Share on other sites More sharing options...
eurit Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 dla kolegi Remusa wielkie podziękowania :). Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise18 Posted October 11, 2019 Author Share Posted October 11, 2019 Testowałem mopowanie, jak dla mnie super, panele bez trudnych zabrudzeń jest w stanie fajnie odświeżyć. Dużym minusem jest pojemność zbiornika 2 w 1 na kurz jest mało miejsca na wodę też, przy circa 40m2 powierzchni sprzatanej woda się skończyła, niestety nie wylapalem w którym momencie, ustawienie medium.Niestety nie znalazłem też ustawień map tak by była osobna mapa do odkurzania i osobna do mopowania.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 od firmware 0044 z nowym pluginem sam powinien ustawic jezyk angielski bez potrzeby kombinowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise18 Posted October 22, 2019 Author Share Posted October 22, 2019 Ok, jakoś udało się zaktualizować robota, jednak język wrócił do chińskiego. Spróbuję Twojego sposobu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted October 22, 2019 Share Posted October 22, 2019 jak ci sie plugin zaktualizuje (mozesz wyczyscic cache mi home) to bedzie sam ustawial angielski od razu po wejsciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratpit Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Dnia 8.10.2019 o 14:29, rezmus napisał: koniecznie aktualizujemy firmware do conajmniej 0042 (starsze wersje nie maja jezyka angielskiego). usuwamy oryginalny mi home, instalujemy vevs 5.5.66 z https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html robimy scene w automatyzacji taka jak na screenie i uruchamiamy. W automatyzacji nie mam do wyboru zmiany języka ani też "run manually". O co chodzi? Mam Mi Home 5.5.66. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 zainstaluj aktualny vevs. wejdz przez automatyzacje w glownym menu na dole, a nie przez odkurzacz > automatyzacja to bedzie opcja manual. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratpit Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Dzięki, znalazłem start ręczny ale w akcji jaką ma wykonać robot mam tylko: dock, stop and return to charge, start vacuum i start mop. Nic o zmianie języka. Co znaczy "aktualny vevs."? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 https://www.kapiba.ru/2017/11/mi-home.html na dole (aktualnie 5.6.10), user pusty, haslo kolo linka (6 cyfr). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratpit Posted October 25, 2019 Share Posted October 25, 2019 Dziękuję, udało się. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SphunaR Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 W jaki sposób mogę włączyć samo mopowanie? Odkurzanie dziala, odkurzanie + mopowanie działa, ale jak chcę dać tylko mopowanie to dostaje komunikat "please confirm the water tank is well installed" i nie rusza.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted October 30, 2019 Share Posted October 30, 2019 @SphunaR z tego co wiem od 0044 tak jest, ze do mopowania musisz kupic osobny water tank lub wyciagnac filtr hepa z tego 2w1. wtedy go bedzie widzial nie jako combo, a jako water tank 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gisiu Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 Witam Chciałem pobrać moda (teraz 5.6.12) ale pojawia się informacja - nie można pobrać ze względu na błąd serwera. Co trzeba zrobić żeby można było pobrać? Z góry dziękuję za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 2 godziny temu, Gisiu napisał: Witam Chciałem pobrać moda (teraz 5.6.12) ale pojawia się informacja - nie można pobrać ze względu na błąd serwera. Co trzeba zrobić żeby można było pobrać? Z góry dziękuję za pomoc. kiedy pyta o haslo - user pusty, haslo masz kolo linka na stronie (6 cyfr). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gisiu Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 8 godzin temu, rezmus napisał: kiedy pyta o haslo - user pusty, haslo masz kolo linka na stronie (6 cyfr). No i właśnie tak zrobiłem, pojawił się plik jaki ma być pobrany, miejsce gdzie się zapisze i rozmiar 142mb, wciskam ok i nie może się zainicjować pobranie - pojawia się info "nie udało się pobrać ze względu na błąd serwera". Coś blokuje pobieranie ale niestety nie mam pojęcia co, co może oznaczać ten błąd serwera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 2, 2019 Share Posted November 2, 2019 plik sie normalnie pobiera, problem jest u ciebie. pewnie sciagasz na telefonie, ktory blokuje pobieranie apk, lub cos podobnego. zobacz na innym urzadzeniu i/lub innej sieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gisiu Posted November 3, 2019 Share Posted November 3, 2019 13 godzin temu, rezmus napisał: plik sie normalnie pobiera, problem jest u ciebie. pewnie sciagasz na telefonie, ktory blokuje pobieranie apk, lub cos podobnego. zobacz na innym urzadzeniu i/lub innej sieci. Udało się z innej przeglądarki w telefonie, widocznie w ustawieniach domyślnej była jakaś blokada włączona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 Witam Robię właśnie ta aktualizacje języka do EN Ale za każdym razem zazwyczaj po 5-10 sek aplikacja od kapibary się crashuje i się wyłącza.. Ktoś coś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 @pszczolek byl bug w 5.6.13, juz poprawiony, pobierz ponownie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaise18 Posted November 5, 2019 Author Share Posted November 5, 2019 Pokazała się recenzja Xiaomi Viomi V2 pro czyli bliźniaka naszego styj02ym. Poza różnicą w wyglądzie robota i aplikacji to są te same roboty.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolek Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 ten bug został poprawiony dzisiaj? Bo dzisiaj przed pracą próbowałem zrobić tą aktualizację języka i takie cyrki miałem :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
rezmus Posted November 5, 2019 Share Posted November 5, 2019 tak dzisiaj, bo ta wersja zbugowana jest byla od wczoraj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts