Dyskusja ogólna
26 topics in this forum
-
- 3 followers
- 98 replies
- 28k views
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu.
Last reply by Dark_dark, -
-
- 1 reply
- 1.9k views
Witam. Mam możliwość kupienia nowego, zapakowanego Xiaomi 13 Pro, nie wiadomo jednak, czy jest to wersja global, czy może inna.(telefon jest fabrycznie zapakowany) Sprzedawca twierdzi, że smartfon zakupiony był w Niemczech. Po sprawdzeniu IMEI, dostałem taki komunikat: Dziękujemy za wybranie Xiaomi! Jednak zakupione urządzenie nie jest oficjalną wersją globalną i może to mieć wpływ na wrażenia użytkownika. Następnym razem kup oficjalną globalną wersję urządzenia za pośrednictwem oficjalnie autoryzowanych kanałów. Skoro nie jest to wersja global, to jaka? Jak to sprawdzić bez zakupu i rozpakowania? numer IMEI to: 862836061130898
Last reply by RafNex, -
- 4 followers
- 274 replies
- 239.4k views
Xiaomi Mi 9 Lite / Mi CC9 - Global Stable ROM MIUI V10.3.1.0.PFCMIXM Recovery (2.1 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PFCMIXM/miui_PYXISGlobal_V10.3.1.0.PFCMIXM_498ea52b22_9.0.zip Fastboot (3.06 GB) - https://bigota.d.miui.com/V10.3.1.0.PFCMIXM/pyxis_global_images_V10.3.1.0.PFCMIXM_20190911.0000.00_9.0_global_fab5fdff8f.tgz
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 22.8k views
Po wgraniu powyższego ROMu nie mogę ojcu zainstalować Magisk. Telefon po próbie instalacji Magisk wchodzi w bootloopa i po dłuższej chwili powraca do Recovery. Jakieś pomysły? Telefon bez AdAway jest mało komfortowy w użytkowaniu...
Last reply by FioleK, -
- 5 replies
- 1.9k views
Witam, który soft stable miui.eu jest najlepszy pod względem baterii i stabilności? Ma w ogóle ktoś miui 10 lub miui 11 stable na swoim mi 9 lite? Proszę o opinie bo waham się który wgrać bo global 12.0.4 dobija ilością reklam. Sot mam okolo 7h.
Last reply by wanted78, -
- 2 replies
- 633 views
Witam. Ostatnio zauważyłem, że jest dostępna wersja ROMu z androidem 11 na mój Mi 9 Lite, więc pobrałem i instalowałem przez TWRP, nie działało więc chciałem wrócić do swojego poprzedniego ROMu, po instalacji wszystko śmiga, chciałem zainstalować FACEBOOKa i nagle się nie da zainstalować połowy aplikacji, w ustawieniach regionu mam CHINY i nie mogę tego zmienić, próbowałem zainstalować nowy ROM, ale po zakończeniu zawsze wraca do stanu przed recovery.
Last reply by Keisy, -
- 6 replies
- 5.3k views
Prosze o pomoc. Zadowolona z uzytkowania Redmi Note 5, zakupilam Mi 9 lite. I nie widze nigdzie opcji "grupy kontaktow". Niestety bez tego u mnie ani rusz! Moze ktos wie, gdzie jest zakamuflowana ta opcja? Czy w ogole jej nie ma? MIUI Global 11.3.3. stabilna Android 9 PKQ 1.181121.001
Last reply by robczyk, -
- 6 replies
- 4.1k views
Witam pytanie jak w temacie ,telefon korzysta z aplikacji "telefon google "jak ustawić szybkie wybieranie ?
Last reply by Netoper, -
- 5 replies
- 1.1k views
witam chciałem się upewnić czy tak mam wykonać reset telefonu mi9 lite bo przekazuję go żonie a już dwa razy zablokowałem telefon przez konto xiaomi. 1. najpierw wylogować z konta xiaomi? 2. potem w ustawieniach fabrycznych - wymaż wszystkie dane czy przez recovery zrobić reset? 3. na twrp mam założone hasło mój pin, żona ma inny czy on się zmieni na jej, czy mój już jest przypisany na stałe i czy system nie zgłupieje albo coś się nie zablokuje tak jak już pisałem dwa razy już zablokowałem telefon, więc byłbym wdzięczny za sensowne odpowiedzi pozdrawiam
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 followers
- 85 replies
- 17.1k views
Dostaje ktoś powiadomienia z aplikacji i połączeniach na AOD? Czegoś nie umiem skonfigurować, czy to może przypadłość Mi 9 Lite? Powiadomienia na ekranie blokady mam włączone. Wysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by ZForum, -
- 3 replies
- 2.6k views
Poproszę o pomoc, W MIUI 12 szukam opcji Smart Lock... We wcześniejszej wersji (Androida / MIUI nie wiem od czego zależy) można było uruchomić tę opcję do ustawień odblokowywania ekranu, np. po połączeniu z określonym urządzeniem lub w danej lokalizacji. Przeszukałem net i nic nie znalazłem o tym, jak to uruchomić oprócz opcji załącz SMART LOCK w MIUI 12.
- 9 replies
- 2.4k views
Witam mam takie pytanie jak ładuje orginalna ładowarka i kablem od Xiaomi wtedy jest szybkie ładowanie to temperatura bateri wzrasta do 40 a nawet 43 stopni czy tak ma być?
Last reply by kubica, -
- 2 followers
- 5 replies
- 1.2k views
Witam, W ofertach sprzedaży pojawiają się nieużywane mi 9 lite od polskich operatorów. Może bym się skusił, ale zastanawia mnie czy są one brandowane? Jeśli tak, to zakładam, że najmniej inwazyjnym rozwiązaniem jest wgranie miui polska. I tu kolejne pytanie: jeśli bootloader wymaga odblokowania to czy jest to możliwe poprzez zgloszenie do Xiaomi, tzn. czy brand tego nie wyklucza?
- 0 replies
- 1.5k views
Witam Jak zrobić by z komórki można było grać na dwóch urządzeniach bluetooth w tym samym czasie. Chciałbym włączyć muzykę na komórce lub komputerze. Jeden głośnik bluetooth mam w salonia a drugi w pokoju. Jak to ogarnąć by na obu grała muzyka. W tej chwili mam MI 9 lite. jak się nie da przez komórkę, to może da się z laptopa windows 10 ? bardzo dziękuję za sugestie i podpowiedzi [email protected]
Last reply by Maki, -
- 27 replies
- 6.7k views
Koledzy sprawdźcie na jaki kraj został przeznaczony Wasz smartfon Xiaomi Mi 9 Lite. Może wspólnie doszukamy się jakiś znaczących różnic np. zalet czy wad dla danego kraju i regionu. Na stronie Xiaomi sprawdzimy po IMEI: https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei Oto mój: Delivery address: CB czyli przeznaczony na Kambodżę i zakupiony w sklepie Banggood
Last reply by Boomers, -
- 0 replies
- 588 views
Witam Posiadam telefon kilka dni i co mnie zdziwiło to brak zapamiętywania wyboru numeru telefonu przy ponownym wybieraniu. W Redmi Note 5 Prime po wstukaniu pierwszych cyfr pokazywał numer wybierany "kedyś tam" w całości. Macie jakieś pomysły na odblokowanie tej funkcji? Pozdrawiam wszystkich pomocnych .
Last reply by to_mal, -
- 15 replies
- 5k views
Witam, Słyszałem że Mi 9 lite ma aplikacje na rozmów od google - nagrywanie rozmów nie dostępne. Czy jest możliwość zastosowania rom global( dialer od Xiaomi), aby zapewnić funkcjonalność nagrywania połączeń, aby mieć dostęp do aplikacji Google oraz google pay. Pozdrawiam i dziękuję z góry za pomoc.
Last reply by Lucka, -
- 0 replies
- 864 views
Czy w Mi9Lite jest możliwość zmiany numeru kanału nadawczego, za pomocą którego udostępniamy internet z komórki (tethering). Jeśli tak to gdzie, jak? Pozdrawiam.
Last reply by panaho, -
- 12 replies
- 8.2k views
witam jak w tytule próbuje ustawić zdjęcie osoby dzwoniącej na cały ekran niestety nic mi nie wychodzi czy niema możliwośći w android 9 czy po prostu nie potrafię jeśli ktoś ma doświadczenie w tym temacie proszę o pomoc posiadam rom :EEA Stable ROM
Last reply by mariusz.ur, -
- 1 reply
- 2.9k views
Witam, Zna ktoś procedurę przejścia z Lineage Os 17.1 Android 10(mi 9 lite) na xiaomi.eu 20.1.9 ? Chodzi o komendy w twrp żeby poszło .. Dziękuje slicznie
Last reply by Edek, -
- 9 replies
- 4.2k views
Witam. Testował ktoś różne wersje gcam'a na Mi 9 Lite? Przerobiłem kilka i żadna nie działa zbyt dobrze. Wysłane z mojego MI CC 9 przy użyciu Tapatalka
Last reply by sunkist, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam. Posiadam Mi 9 Lite. Zakupiłem sobie adapter usb hdsm. Podlączyłem pada i pokazaly sie ciekawe mozliwosci gry w fortnite albo coda :D Jest tylko jeden problem, po podlączeniu kabla hdmi do adaptera nie ma reakcji. Macie jakieś pomysły?
Last reply by yaroy, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.8k views
Witam, kiedy pojawi się do pobrania Flash na MIUIPL i czy jest TWRP na Mi 9 Lite? Czy stosując recovery od CC9 można uzyskać brick?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 1.4k views
Witam. Ciekawe mnie jak sprawuje się aparat w sztucznym świetle z ruchomym obiektem. Nie interesuje mnie fotografowanie krajobrazów, nieruchomych przedmiotów, co robią wszyscy testerzy, ja potrzebuję aparatu głównie do fotografowania dzieci, przeważnie są w ruchu i do tej pory nie mogę znaleźć smartfona, który zrobiłby ostre zdjęcie w takich warunkach. Jak w tym temacie sprawuje się Mi9 lite?
Last reply by xtremesystems, -
- 7 replies
- 2.7k views
Cześć, zastanawia mnie taka rzeczy, czy jest możliwa do ustawienia. Z tego co pamiętam w swoim Xiaomi redmi 3 note pro była taka opcja. Otóż, czy była by możliwość wyłączenia blokady odcisku palca na głównym ekranie telefonu, by można było samym przesunięciem palca go wybudzić/ odblokować. Lecz zachowując przy tym odcisk palca do odblokowywania aplikacji, komunikatorów, apek bankowych itd. Forumowicze, czy jest taka opcja czy za dużo wymagam ? Czekam na informacje z Waszej strony, pozdrawiam.
Last reply by jarchkim,