szary71 Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 witam chciałem się upewnić czy tak mam wykonać reset telefonu mi9 lite bo przekazuję go żonie a już dwa razy zablokowałem telefon przez konto xiaomi. 1. najpierw wylogować z konta xiaomi? 2. potem w ustawieniach fabrycznych - wymaż wszystkie dane czy przez recovery zrobić reset? 3. na twrp mam założone hasło mój pin, żona ma inny czy on się zmieni na jej, czy mój już jest przypisany na stałe i czy system nie zgłupieje albo coś się nie zablokuje tak jak już pisałem dwa razy już zablokowałem telefon, więc byłbym wdzięczny za sensowne odpowiedzi pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Wylogować z konta Xiaomi i Google, to starczy. Potem obojętnie jaką metodą reset - wymazanie w ustawieniach i tak spowoduje uruchomienie recovery. 37 minut temu, szary71 napisał: na twrp mam założone hasło mój pin W sensie na ekranie blokady w systemie masz ten pin? Jak usuniesz ten PIN, to teoretycznie nie powinno być w TWRP żadnej blokady i po dodaniu PINu żony powinna się ona zmienić na jej PIN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary71 Posted March 11, 2021 Author Share Posted March 11, 2021 to znaczy ten mój pin deszyfruje jakby system, jak wchodzę przez recovery do twrp to muszę wbić ten kod żeby zdeszyfrowało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 No dobrze, ale czy ten PIN masz ustawiony w systemie na ekrani blokady? Bo TWRP deszyfruje dane tym co jest na ekranie blokady, czyli jeśli w systemie zmienisz PIN na inny, to powinieneś móc zdeszyfrować dane PINem ustawionym na ekranie blokady. Zresztą dla testu możesz ustawić sobie inny PIN i sprawdzić czy przejdzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szary71 Posted March 11, 2021 Author Share Posted March 11, 2021 tak, ten PIN jest ustawiony na ekranie blokady. wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted March 11, 2021 Share Posted March 11, 2021 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts