jawala Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 @FromWPJest, jest i Gmail co tylko dusza zapragnie (kliknij na zakładkę na samym dole - System).Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu TapatalkaMi ta aplikacja w ogóle nie działa, a wszystko poustawiane i uprawnienia nadaneWysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 @jawala Zrób wiernego klona moich ustawień w szczególności zwracając uwagę na: "inne uprawnia" i do tego aplikacja musi być zablokowana i wyłączone dla niej oszczędzanie energii. Jak u mnie działa od samego początki na Andku 9.0 a teraz na 10.0 to i musi u Ciebie śmigać: @piotr_tito Taki urok ja osobiście wszystko od nowa ustawiałem ze względu że nowy system i teraz jest duża poprawa szczególnie jak na stałe zostawiłem "wyświetl ikonkę odcisku palca, gdy ekran jest wyłączony" i po tym zabiegu czytnik działa wręcz wzorowo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 Dzięki, testowałem tylko nieodebrane połączenia dzwoniąc z drugiego telefonu i okazało się że wszystkie powiadomienia działają oprócz właśnie nieodebranych połączeń, wszystko ustawiłem tak samo plus nieodebrane połączenia w ustawieniach aplikacji i niestety nie działająWysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted March 20, 2020 Share Posted March 20, 2020 (edited) @jawala Wykonaj jeszcze tylko restart urządzenia (nie reset) i zablokuj apke i sprawdź połączenia, bo również działają bez problemu dla nich powiadomienia na zablokowanym ekranie. Edited March 20, 2020 by Boomers Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 W aplikacji telefon miałem wyłączone powiadomienia o nieodebranych połączeniach stąd był brak akurat tego powiadomienia. Zawsze śmiałem sie jak ktoś mówił że coś się samo przełączyło czy w kompie czy w telefonie, ale w tym xiaomi rzeczywiscie już mnustwo rzeczy samo mi sie przełączało nawet nie wiem kiedy i dlaczego, pierwszy raz mam chińczyka i jest to denerwujące.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 Ściągnąłem aktualizację z linków powyżej i przy próbie instalacji taki komunikat, o co chodzi? Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 21, 2020 Author Share Posted March 21, 2020 @jawala pewnie pobrałeś Global Stable ROM, a w swoim Mi 9 Lite masz EEA Stable ROM. Wersja EEA http://bigota.d.miui.com/V11.0.1.0.QFCEUXM/miui_PYXISEEAGlobal_V11.0.1.0.QFCEUXM_ff6e40b4b4_10.0.zip Musisz pobrać ROM z tego linka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 No właśnie mam global i pobralem global juz 2 razy i taki komunikatWysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 21, 2020 Author Share Posted March 21, 2020 No właśnie mam global i pobralem global juz 2 razy i taki komunikatWysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu TapatalkaJa po printscreenie który wrzuciłeś wyżej, widze ze masz EEA. Chyba że to nie jest screen z twojego telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 ScreenWysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 21, 2020 Author Share Posted March 21, 2020 PFCEUXM to EEA. PFCMIXM to Global. Jest tak jak pisałem wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 No to mam braki, a co robi słowo global obok miui?Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 21, 2020 Author Share Posted March 21, 2020 EEA to też jest Global ROM, tyle że na kraje UE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 Dzięki za pomoc, pierwszy raz mam chinola, zawsze flagowce Samsunga ale budżet w firmie kiepski i dostałem tego, jakoś nie mogę się odnaleźć a robiłem rooty, instalowałem twrp, gotowałem alternatywne romy itd.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 21, 2020 Share Posted March 21, 2020 8 minut temu, jawala napisał: Dzięki za pomoc, pierwszy raz mam chinola, zawsze flagowce Samsunga ale budżet w firmie kiepski i dostałem tego, jakoś nie mogę się odnaleźć Samsung też wydaje różne romy w zależności od regionu, mało tego ich telefony są chyba najczęściej brandowane. Dwa, czasy się zmieniają, UE wprowadza swoje genialne przepisy typu Rodo i Normy krzywizny bananów, to i Chińczycy próbują się do tego dostosować wydając specjalne wersje romów dla UE. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr_tito Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 Taki urok ja osobiście wszystko od nowa ustawiałem ze względu że nowy system i teraz jest duża poprawa szczególnie jak na stałe zostawiłem "wyświetl ikonkę odcisku palca, gdy ekran jest wyłączony" i po tym zabiegu czytnik działa wręcz wzorowo. Zrobiłem powrót do ustawień fabrycznych i powiem szczerze, że z tym odciskiem palca to nie kitowałeś Chodzi dużo lepiej. Ale żeby nie było tak kolorowo to hill climb nadal się tnie (pewnie problem leży po stronie samej gry) i zniknęła mi możliwości ustawienia motywu/pulpitu z szufladą aplikacji. Opcja była a po resecie się zmyła Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 @piotr_tito, sprawdź aktualizacje aplikacji systemowych. Po resecie przywróciło wcześniejszą wersję, która tego nie ma Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 @piotr_tito Piotrze pobierz najnowszą wersję MIUI System Launcher w wersji RELEASE i będziesz miał ekran z szufladą aplikacji i dojdzie jeszcze fajny bajer "rozmiar ikon". Podaje Ci link do pobrania: https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-launcher/miui-launcher-release-4-15-2-1444-02151830-release/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr_tito Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 Jeszcze jedna "cofka" jeśli chodzi o ustawienia. AOD przed resetem miało kolorowe ikony powiadomień. Aktualnie są szare. Starałem się znaleźć aktualizacji na wyżej podanej stronie "apkmirror", ale tam wszystko jest dedykowane pod andka 9. A tak z innej beczki. Jak mogę sprawdzić numer wersji danej aplikacji systemowej? Mówię o wersji, którą mam aktualnie wgraną w smartphonie. Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted March 22, 2020 Share Posted March 22, 2020 (edited) @piotr_tito Wejdź w aplikacje -> zarządzenie aplikacjami i tutaj będziesz miał na samej górze info o numerze danej aplikacji systemowej np. systemowy launcher: Testowałeś ten AOD: https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/always-on-mode/always-on-mode-alpha-1-13-306-03191308-release/miui-always-on-display-alpha-1-13-306-03191308-android-apk-download/ Edited March 22, 2020 by Boomers 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 22, 2020 Author Share Posted March 22, 2020 20 minut temu, piotr_tito napisał: Jeszcze jedna "cofka" jeśli chodzi o ustawienia. AOD przed resetem miało kolorowe ikony powiadomień. Aktualnie są szare. Starałem się znaleźć aktualizacji na wyżej podanej stronie "apkmirror", ale tam wszystko jest dedykowane pod andka 9. A tak z innej beczki. Jak mogę sprawdzić numer wersji danej aplikacji systemowej? Mówię o wersji, którą mam aktualnie wgraną w smartphonie. Najpierw ściągnij i zainstaluj sobie najnowszą wersję aplikacji systemowej MIUI Always On Display: https://www.apkmirror.com/wp-content/themes/APKMirror/download.php?id=974644 Następnie, aby mieć kolorowe ikony trzeba w Panelu powiadomień zmieć Styl powiadomień z Android na MIUI: Ustawienia -> Powiadomienia -> Panel powiadomień -> MIUI Dodam też, że wszystko o co pytasz było opisywane na forum, wystarczy poszukać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 (edited) Dla osób korzystających z aplikacji NotifyBuddy: pojawiła się nowa funkcja, która umożliwia ustawianie ikon lub diody powiadomień dla aplikacji w szeregu i obok siebie (wszystkie powiadomienia widoczne teraz jednocześnie bez limitu ikon lub wielokolorowej diody powiadomień). Przypomnę program nie korzysta z AOD, więc drenowanie baterii jest dużo...dużo mniejsze niż korzystanie ze standardowego AOD i do tego wizualnie o niebo lepsze powiadomienia dla nieodebranych połączeń. Przykładowy screen na ekranie blokady: Edited March 23, 2020 by Boomers Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Testowałem trochę tę apkę i w sumie jest ok ale jednak wróciłem do starego dobrego NoLED, nie ma jej w sklepie ale można pobrać z netu. Używam jej od androida 6, w 10 po instalacji jest komunikat że aplikacja jest na starszą wersję androida ale wszystko działa jak dawniej, polecam przetestować ma sporo funkcji a ikona powiadomienia skacze po całym wyświetlaczu także nie wypala jednego miejsca.Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomers Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 @jawalaTutaj też ikonki się przemieszczają na ekranie są raz wyżej raz niżej i lekko na boki, więc wypalenie na ekranie zostało wyeliminowane. Wysłane z mojego Mi 9 Lite przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrFaUst Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Cześć :) Czym się różni PFC od QFC? Jedno i drugie jest na EEA. Mam telefon z PFCEUXM - ostatni update to 11.3.3.0, nic nowego nie było a widzę że w betach doszło do 11.3.9.0. Która wersja jest wolna od bugów - 11.3.4.0, czy lepiej po prostu poczekać na builda z andkiem 10? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 PFC = Android 9. QFC = Android 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 25, 2020 Author Share Posted March 25, 2020 @MrFaUst P - Android 9 (Pie) Q - Android 10 (Q) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrFaUst Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 (edited) Czyli mogę wrzucać OK bo już się w tym wszystkim pogubiłem. Ciekawe dlaczego mi OTA nie widzi (wg Xiaomi to telefon na Angolę) Edited March 25, 2020 by MrFaUst Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 6 minut temu, MrFaUst napisał: Ciekawe dlaczego mi OTA nie widzi Ciekawe, czy z pliku pozwoli Ci na instalacje. Niektórzy twierdzą że chwilowo nie pozwala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrFaUst Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Podładuję i sprawdzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkonrad Posted March 25, 2020 Author Share Posted March 25, 2020 2 minuty temu, FromWP napisał: Ciekawe, czy z pliku pozwoli Ci na instalacje. Niektórzy twierdzą że chwilowo nie pozwala. Oba ROMy na Android 10, zarówno EEA jak i Global to "public release", więc bez problemu powinno dać się zainstalować z pliku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 18 minut temu, MrFaUst napisał: Podładuję i sprawdzę. Daj znać. 17 minut temu, pkonrad napisał: EEA jak i Global to "public release", Linki do pobrania też działają, ale już kilka wpisów w sieci widziałem, że nie przechodzi weryfikacji. Dlatego jestem ciekaw czy to prawda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrFaUst Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Poszło z pliku, zobaczymy ile to warte 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrFaUst Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 I śmiga... tylko pada od PS4 nie idzie podłaczyć do PS4 remote play :/ pokazuje że ten telefon nie wspiera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cjineq95 Posted March 25, 2020 Share Posted March 25, 2020 Ja mam taki problem, mam wersje miui Global 11.3.9 Stabilna 11.3.9.0(PFCEUXM), wersja android 9 PKQ1.181121.001 i próbuję zainstalować rom EEA, po kliknięciu Uruchom ponownie wyskakuje "Nie można pobrać aktualizacji. Poczekaj minutę lub dwie i spróbuj ponownie." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts