Problemy techniczne
261 tematów w tym forum
-
- 0 odpowiedzi
- 605 wyświetleń
Witam. Mam problem z zalogowanie się do sieci operatora na nowym telefonie. Po pierwszym uruchomieniu i włożeniu karty SIM, nie została ona odczytana i aparat nie zalogował się do sieci. Podobnie było na było na dwóch innych kartach. W sumie sprawdziłem trzech operatorów (Play, Orange, Plus) i za każdym razem pokazuje "brak karty". Zaktualizowałem oprogramowanie i nadal jest to samo. Telefon w "wersji global" i teoretycznie powinien obsługiwać polskie bandy. Może ma ktoś sugestię co jeszcze mogę sprawdzić przed odesłaniem go na serwis? Chciałbym uniknąć odsyłania go na serwis, bo aparat miał być prezentem a w serwisie utknie na miesiąc jak nie dłużej. Znalazłem kilka…
Ostatnia odpowiedź: Scooby, 23 Kwietnia 2018 -
-
- 10 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Redmi 4 Pro przestał się włączać. Przy włączeniu pojawia się tylko logo mi.com i telefon się wyłącza. Działa fastboot, ale przy próbie flashowania pojawia się bład "Critical partition flashing is not allowed". Co mogę w tej sytuacji zrobić żeby telefon ożywić, albo co robię nie tak? Nie mam doświadczenia z Xiaomi więc proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: pgrob, 12 Kwietnia 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam, wykonałem czystą instalację HM4pro 8.4.4 i mam taki komunikat, gdy chcę zadzwonić lub wejść w aplikację kontakty... Jakoś poradziłem siebie. Zaktualizowałem miui do wersji stabilnej, a następnie ponownie 8.4.4. I teraz działa. Czary.
Ostatnia odpowiedź: Mnich, 10 Kwietnia 2018 -
Problem z dźwiękiem
przez ipfon- 0 odpowiedzi
- 867 wyświetleń
Podłączyłem słuchawki i wszystko było ok, po odłączeniu słuchawek cały czas widać ikonę jakby były podłączone. Nie mogę nigdzie dzwonić i odbierać, tzn mogę ale bez podłączonych słuchawek nic nie słyszę, natomiast jak przychodzą jakieś maile to dźwięk jest normalny. O co chodzi??
Ostatnia odpowiedź: ipfon, 7 Kwietnia 2018 -
- 5 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
Witam. Zauważyłem ostatnio u siebie problem z odgrywaniem dzwonków przypisanych do kontaktów. Np kontakt: "mama" ma przypisany dzwonek_X, kontakt "tata" dzwonek_Y. Dzwonek ogólny telefonu to jakiś tam powiedzmy dzwonek_Z. Gdy zmieniam sobie dzwonek_Z (ogólny telefonu) na jakiś inny to wtedy też od połączeń przychodzących "mama" i "tata" (niektórych ale nie wszystkich z przypisanymi dzwonkami) zmienia się także dzwonek na ten nowy ogólny, mimo że nadal do kontaktów są przypisane dzwonki spersonalizowane X i Y. Po jakimś czasie samoczynnie znów wraca dzwonek przypisany do kontaktu ale nie na stałe, tylko losowo jak się zechce dzwoni albo ogólny albo przypisan…
Ostatnia odpowiedź: Bambek1, 5 Kwietnia 2018 -
Gubienie zasięgu gsm
przez aeon7777- 13 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
Dzień dobry, to mój pierwszy post na forum, więc wypada się przywitać. Od jakiegoś tygodnia jestem posiadaczem telefonu Redmi 4 Pro/Prime i zauważyłem, że telefon sam w sobie nie potrafi odzyskać zasięgu, gdy już go raz straci. Jadę autem lub wchodzę do piwnicy, trafiam w dziurę zasięgową, tracę zasięg i w momencie, gdy mam 100% pewność, że zasięg już jest to telefon i tak go sam nie złapie. Muszęwtedy wysłać sms, wejść i wyjść w samolotowy lub zadzwonić Jest to notoryczne. Rom to najnowszy stable global eu. Internet hula bez problemu, zmiany apn nic nie pomagają. Ktoś spotkał się z taką sytuacją? Na drugim Redmi 4 Pro/Prime z najnowszym romem stable china …
Ostatnia odpowiedź: adam1004a, 30 Marca 2018 -
Witam od jakiegoś czasu coś niepokojącego dzieję się z moją baterią ekran mam na niskiej jasności ale nic to nie daje urządzenie jest ciepłe i zużywa bardzo dużo baterii przy normalnym użytkowaniu I jeszcze jedno telefon błyskawicznie szybko mi się ładuje
Ostatnia odpowiedź: @GUTEK@, 26 Marca 2018 -
- 5 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Po ostatniej aktualizacji miui usunęła mi się aplikacja amazfit watch i w żaden sposób nie mogę jej zainstalować. Po próbie instalacji wyskakuje powiadomienie "aplikacja nie została zainstalowana".
Ostatnia odpowiedź: voltz, 22 Marca 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 744 wyświetleń
Witam. Dlaczego ciągle pokazuje mi, że nie mam aktualizacji na miui 9 w moim tel? Zmieniałam już kraj na Niemcy, Indie... Ile trzeba mieć ustawiony inny kraj, żeby pobrało 9. Co jest nie tak z moim telefonem?!
Ostatnia odpowiedź: Freya1984, 18 Marca 2018 -
- 1 odpowiedź
- 682 wyświetleń
Witam. Posiadam redmi note 4 mtk (miui 9). Po ostatnim zainstalowaniu moda na face id, zniknęła mi aplikacja ustawienia. Nie mogę w ogóle dostać się do ustawień telefonu. Dzięki za pomoc z góry
Ostatnia odpowiedź: dudek, 18 Marca 2018 -
- 1 odpowiedź
- 815 wyświetleń
Witam, Mam problem z wideo, otóż podczas nagrywania pojawiaja sie zaklocenia ktore po przyblizeniu sa jeszcze wieksze. W zalczniku jak to wyglada. Dodam że zdjecia z tego samego czyli tylnego aparatu nie posiadaja tych zakłóceń. Z czym może byćproblem , ? Sprzęt ? Soft ? Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Bartek1205, 17 Marca 2018 -
- 4 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
Od kilku dni zauważyłem taki problem z moim Redmi 4pro, że po odpaleniu wifi nie łączy mi automatycznie z sieciami, mimo iż pokazuje, że są one zapisane. Dopiero jak nacisnę na nazwę takiej sieci to od razu w sekunde mi się z nią łączy, w szczegółach sieci normalnie jest zaznaczone żeby łączyło się automatycznie, poza tym ja nic nie ruszałem tylko samo tak się zrobiło od kilku dni. dodam że to nie jest problem z moim routerem bo taka sama sytuacja jest z siecią u mojej dziewczyny i w pracy. ktoś wie o co może chodzić?
Ostatnia odpowiedź: Shamharoth, 15 Marca 2018 -
- 6 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Cześć, kilka miesięcy temu postanowiłem zrootować fona. Telfon global z goldway, poprosiłem o zdjęcie blokady, poinstalowałem wymagabne programy i sterowniki. Wszysystko poszło sprawnie. Na forum MIUI znalazłem poradnik to TWRP i roota. Niestety po rocie nie działał MTP wiec zflashowałem nową wersję na starą zamiast wcześniej unrootować. http://en.miui.com/thread-604969-1-1.htmlDziś zrobiłem roota na nowo i znowu nie działa MTP Nie miałem dostępu do OTA, bo zainstalowałem TWRP więc ściągnełem oficialny global ROM z MIUI.comZrobiłem pełny backup, whipe data cache i dalvik. Następnie zainstalowałem room (1.4G) Po flashu wyskoczyło powiadminienie " no OS isntalled" …
Ostatnia odpowiedź: Aeit, 11 Marca 2018 -
Wygaszanie ekranu
przez ipfon- 4 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
Z góry sorki jeżeli taki temat już był. Mam pytanko czy można jakoś ustawić żeby tel się blokował przy odebranym połączeniu? W czasie rozmowy ekran mi cały czas miga, raz gaśnie raz się zapala. Jest to irytujące.
Ostatnia odpowiedź: ipfon, 8 Marca 2018 -
Brak karty sim
przez kiwajakotako14- 3 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
Witam, problem występuje w telefonie xiaomi redmi 4 pro. Czasami wyświetla mi się komunikat z "brak karty sim". Dziwne bo występuje to czasami. Na początku używałem tej większej przegrody na kartę sim, ale gdy wyświetlił mi się kolejny raz ten komunikat przełożyłem sim do tej mniejszej i przez ten czas było dobrze. Dzisiaj rano sytuacja się przytrafiła na tej mniejszej przegrodzie. Do tej pory jak wyskakiwał mi ten komunikat i po jakimś czasie samo wykrywało kartę i miałem spokój na jakiś czas. Teraz patrząc na wyświetlacz normalnie widziałem jak ten komunikat się przestawia z brak karty na zasięg lte później znowu na brak karty sim. Dodam że karta działa prawidłowo na in…
Ostatnia odpowiedź: Vergiliusz, 5 Marca 2018 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Hej, mam problem z moim Redmi 4 pro. Po podłączeniu do ładowarki telefon restartuje się. Czasem raz, czasem kilka razy. Wcześniej zdarzało się to raz na wiele podłączeń, ale od kilku dni dzieje się tak za każdym razem. Czasem bonusowo mi zmienia losowe ustawienia. Raz wywaliło mi wszystkie aplikacje z folderów, gdzie było ponad 9 aplikacji, na główny ekran. Innym razem pozmieniało wszystkie ustawienia związane z paskiem powiadomień. Ostatnio wszystkie ustawienia dźwięków. Zmiana ustawień zawsze następuje po restarcie telefonu. Nie mam pomysłu z czego może wynikać ten problem. Jakieś pomysły od czego zacząć? EDIT Wydaje mi się, że znalazłem …
Ostatnia odpowiedź: KubPal, 2 Marca 2018 -
Brak sieci
przez Marianka13- 6 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Cześć, generalnie w moim telefonie kompletnie nie widzi sieci, nic się nie łączy. Karta sim sprawdzona - działa, a na tel sprawdziłam 3 różne karty - żadna nie ruszyła. Próbowałam ustawiać swoje APN, nie działa. Widzi, że karta jest, odczytuje sieć i nr tel. Nie łączy się z niczym. Problem zaczął się, gdy nie działały mi dane mobilne za granicą (teraz już wiem, że po prostu były wyłączone przez operatora), więc wyjęłam i włożyłam kartę sim. Od tego momentu nie łączy się z siecią.
Ostatnia odpowiedź: Vergiliusz, 1 Marca 2018 -
Wyświetlacz Redmi 4
przez Pszemke- 2 odpowiedzi
- 787 wyświetleń
Witam mam pytanie, posiadam Xiaomi Redmi 4 (standardowa edycja 2/16), czy wyświetlacze z innych modelów pasują do tego? Pytam z tego względu, że mam rozbitą szybkę którą chciałbym wymienić, kuszącą dla mnie opcją jest kupienie wyświetlacza razem z ramką lecz nic nie mogę znaleźć na alledrogo. (Do innych modeli są, do mojego telefonu ciężko jest znaleźć cokolwiek począwszy od casów, szkieł hartowanych a na wyświetlaczach skończywszy).
Ostatnia odpowiedź: Pszemke, 22 Lutego 2018 -
- 2 odpowiedzi
- 924 wyświetleń
Hej, mam problem bo mój Redmi 4 pro od jakiegoś czasu co klika dni przestaje reagować na wszystko a na ekranie pojawia się logo mi.com oraz poniżej "ładuje się android" tak jak przy włączaniu. Pojawia się to przy normalnym korzystaniu, jest to irytujące gdy coś ważnego się robi i wtedy nic nie da się zrobić tylko trzeba czekać. Nawet gdy molestuje się przycisk włączenia.
Ostatnia odpowiedź: name604, 22 Lutego 2018 -
Wyszukiwane emotikonów
przez Duris- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Mam nietypowy problem. Do wczoraj mi wszystko działało, dzisiaj nie wiem co się stało, że nie działa. Mianowicie podczas pisania SMSów wystarczyło nacisnąć MINKĘ przy spacji i otwiera się "zbiór emotikonów". W miejscu gdzie jest "Znajdź emotikon" wystarczyło wpisać np. słońce i pojawiały się wszystkie emotikony związane ze słońcem. Od dzisiaj mi to nie działa. Jak chcę wyszukać emotikon to mi wywala "Dane wyszukiwania emotikonów są niedostępne". Co mi się wyłączyło i gdzie tego szukać ? PS. Identycznie jest w aplikacji WhatsApp
Ostatnia odpowiedź: CWI, 19 Lutego 2018 -
Wibracja przy pisaniu.
przez kbik- 2 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam wszystkich. Moje pytanie jest następujące - czy da się wyłączyć całkowicie wibrację przy dotknięciu przy pisaniu. Opcję "Wibracja przy dotknięciu: mam wyłączoną.
Ostatnia odpowiedź: kbik, 12 Lutego 2018 -
Ekran nie reaguje
przez ario- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 721 wyświetleń
Cześć, Problem występuje często. Ekran przestaje reagować. Czasami 'wciskaja' się samoczynnie litery w trakcie pisania. Zablokowanie i ponowne odblokowanie pomaga. O co chodzi? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Acid, 9 Lutego 2018 -
Problem z częściami
przez tuba1993- 0 odpowiedzi
- 768 wyświetleń
Witajcie drodzy koledzy i koleżanki. Wydarzyła się ostatnio sprawa nieprzyjemna, a mianowicie gniazdo usb zaczęło sie psuć, to też postanowiłem zaradzić temu i kupić całą płytkę z gniazdem, jako że już nie jeden telefon w życiu naprawiłem, a potrzebuję go na co dzień i niestety nie mam nic w zapasie musiałem to zrobić na własną rękę, ale do rzeczy... Podczas wymiany jedna z blaszek (buzzera?) uszkodziła się, która łączy płytkę z obudową. Po złożeniu zacząłem mieć problem z zasięgiem, próbowałem coś pokombiniować, ale było tylko gorzej. Może nie tak tragicznie bo można korzystać ale jest mało komfortowo gdy nagle smartfon gubi zasięg. Wygląda na to że mam do wymi…
Ostatnia odpowiedź: tuba1993, 8 Lutego 2018 -
Telefon się zbrickował
przez ViK0s- 6 odpowiedzi
- 863 wyświetleń
Witam, mam problem z moim telefonem xiaomi Redmi (wersja mido). Przed zainstalowaniem TWRP zapomniałem wgrać plik potrzebny do bypassu dm_verity i w ten sposób zbrickowałem sobie telefon. Znalazłem guide na forum xiaomi ale albo ja jestem debilem albo guide jest jakoś zamało opisany, bo utknąłem nawet przy instalowaniu driverów. Link do postu : http://en.miui.com/thread-482304-1-1.html . Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 8 Lutego 2018 -
- 1 odpowiedź
- 803 wyświetleń
Nie mogę odblokować tel. czytnikiem linii papilarnych , mam tez ustawione hasło ale się go nie domaga, reset nie pomaga . Co zrobić, tel ma 2 tygodnie redmi 4 wersja global .Help
Ostatnia odpowiedź: lukiszpp, 6 Lutego 2018