Problemy techniczne
261 topics in this forum
-
- 0 replies
- 1.9k views
Hej. Mam problem z wyskakującym co jakiś czas powiadomieniem, w załączniku screen. Powiadomienie wyskakuje kilka razy w ciągu dnia, czasem kilka razy pod rząd. Jak klikam Anuluj to wyskakuje kilka razy po rząd. Jak wybiorę Zgłoś to wysyłam log i wtedy powiadomienie nie wyskakuje przez jakiś czas. Czy ktoś wie co zrobić, aby to powiadomienie przestało wyskakiwać? Telefon nie ma włożonej karty pamięci i jest po formacie fabrycznym. Log po wybraniu Zgłoś: java.lang.NoClassDefFoundError: Failed resolution of: Lmiui/cloud/app/NotificationChannelAdapter; at com.miui.cloudservice.s.b0.a(SourceFile:1) at com.miui.cloudservice.CloudApp.onCreate(SourceFile:28) …
Last reply by Monika Monika, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 1.7k views
Witam Mam problem z telefonem Xiaomi redmi 4. Telefon podczas włączania cały czas resetuje się przy logo xiaomi i tak bez końca do wyładowania baterii. Niestety podczas wchodzenia do fastbota zawiesza się przy ekranie fastbota i też nie idzie nic zrobić. Jak zrestartować telefon? Są jakieś opcje?
Last reply by skay77, -
"Twój obecny motyw zawiera niestandardowy ekran blokady. Zastąpimy go domyślnym ekranem blokady, jeśli zastosujesz tę tapetę. Zastosować mimo to ?" Taki komunikat pojawia mi się jeśli chcę zmienić tapetę na ekranie blokady przy innym motywie niż oryginalnym, wcześniej mogłem normalnie zmieniać bez względu na rodzaj motywu i nie było problemu. Czy da się to jakoś obejść lub jest jakaś ukryta opcja którą przypadkowo włączyłem, czy może aktualizacja zaszkodziła ? Proszę o pomoc.
Last reply by PabloakaPicasso, -
- 1 follower
- 3 replies
- 2.6k views
Witam, Dzisiaj zaktualizowałem aplikację bankową Nest Bank i o dziwo po aktualizacja komunikat: "Wykryto możliwość działania na urządzeniu ze zwiększonym zakresem uprawnień, co może obniżyć bezpieczenstwo całego urządzenia, w tym aplikacji banku" Myślałem że to kwestia roota (usunąłem roota z poziomu aplikacji SuperSU pełny unroot i restart telefonu ale problem nadal występuje) ale to chyba przez to że posiadam odblokowany bootloader. Jak rozwiązać ten problem i czy to na pewno przez odblokowany bootloader?. Nie chcę tracić wszystkiego co mam zainstalowane na telefonie. Jak uruchomić aplikację Nest Banku? Pozdrawiam
Last reply by ginek3112, -
- 3 replies
- 1.9k views
Witam,Kiedy łączę się z wifi w domu na telefonie, przez chwilę jest połączenie, a później znika. Stało się tak po zresetowaniu telefonu. Aktualnie telefon ma androida 6 i MIUI Global 10.2. Inni użytkownicy sieci nie mają żadnych problemów. Czy da się jakoś rozwiązać ten problem?
Last reply by bartek456, -
Wita. Z racji, że mój system (nieaktualizowany od mniej więcej roku) stawał się coraz bardziej zamulony postanowiłem spróbować nowej dystrybucji, wybór padł na CRDroida z linku poniżej: https://forum.xda-developers.com/redmi-4-prime/development/rom-crdroid-6-0-t4020259 Po przeinstalowaniu TWRP i zainstalowaniu system i gapps pojawił się jeden problem, mianowicie: system nie widzi skanera linii papilarnych, ni mogę ustawić blokady odciskiem, ponieważ nie am takiej opcji. Próbowałem już przeinstalować gapps i system, jednak bez większego skutku, to znaczy przez chwile pojawiła się ta opcja, jednak gdy przyłożyłem palec nic się nie działo, więc zresetowałem te…
Last reply by kszul, -
- 6 replies
- 868 views
Witam, Chciałem zablokować bootloadera, ponieważ część aplikacji odmawiało mi dostępu z tego powodu. Postępowałem dokładnie z poradnikiem z yt, to znaczy: zainstalowałem sterowniki adb setup 1.4.3 użyłem adb fastboot tools w konsoli wpisałem: fastboot devices fastboot oem lock fastboot reboot Niestety po zablokowaniu oraz reboocie telefon już się nie uruchomił. Fastboot też nie działa. Proszę o pomoc. Po zakupie telefonu kilka lat temu odblokowywałem bootloader oraz instalowałem MIUI wraz z poradnikiem z forum.
Last reply by anderh, -
- 1 reply
- 1.2k views
Mój telefon zaczął wyłączać prawie wszystkie aplikacje jak np. messenger, przeglądarka po około minucie od odpalenia jej, wyczyściłem telefon z zbędnych aplikacji, danych i co tylko się dało ale nic nie pomogło, teraz chciałem zrobić format telefonu ale po wejściu w fastboot czekam już pół godziny i nic się nie dzieje, ciągle ten rusek przy androidzie
Last reply by mariusz.ur, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam, Kupiłem używany telefon Xiaomi Redmi 4a i jak go uruchomiłem to od razu zaktualizowałem do MIUI Global 10.2.3. Teraz mam często problemy z dotykiem - tak jakby się zawieszał. Wystarczy, że bocznym przyciskiem wygaszę ekran i ponownie go wzbudzę to jest ok. Czy to może być problem aktualizacji? Nie wiem czy tak było wcześniej.
Last reply by krisfour, -
- 0 replies
- 829 views
Redmi 4 PRO po zgubieniu zasięgu nie potrafi sam połączyć się ponownie z siecią. Muszę przełączyć wtedy "Preferowany tryb sieci (2G/3G/LTE)" i zazwyczaj od razu łączy się z siecią. Co ciekawe z czasem zauważyłem że nawet samo włączenie "danych mobilnych" powoduje odzyskanie zasięgu, tak jakby dane mobilne wymuszały odświeżenie sieci. Próbowałem już wielu sposobów: 1. gwarancja - odesłali z informacją że niby został wymiony moduł GSM, u nich na teście wszstko ok a u mnie nadal ten sam problem. 2. ustawianie APN - żadnego rezultatu 3. wgranie MIUIPolska - poprawa widoczna, jednak nadal często gubi zasięg. 4. Wgranie MIUI Global przez MiFlash - pogor…
Last reply by tojapiotrek, -
- 0 replies
- 1.4k views
Posiadam telefon Xiaomi Redmi 4A (Android 7.1.2, MIUI Global 10.2). Jak w tym modelu sprawdzić, ile RAM zżerają poszczególne aplikacje i usługi systemowe? Można to zrobić systemowo, czy potrzebna jest odrębna aplikacja?
Last reply by Rostov, -
- 0 replies
- 731 views
Witam, w dniu wczorajszym w godzinach wieczornych przy temperaturze około 30 stopni, poszedłem pobiegać z załączoną aplikacją Endomondo w telefonie, który miałem zawieszony na ramieniu w pokrowcu. Gdy kończyłem bieg i chciałem zobaczyć wyniki okazało się, że telefon się zaciął i nie dało rady odpalić ekranu. Po około 20 minutach gdy ostygł, wrócił do sprawności, ale od tego czasu przy włączeniu ekranu, zapala się na kilka sekund (wszystko działa jak należy) po czym gaśnie wyświetlacz (jest lekko podświetlony - mniej więcej koloru szarego, a jak się blokuje telefon, to czarny). Mimo, że ekran znika, to słychać że telefon działa, bo są dźwięki jak się losowo klika w ekran/k…
Last reply by Vismerhill, -
- 0 replies
- 1.1k views
Wczoraj telefon wpadł do wody po chwili odpaliło się menu i były 3 opcje wipe all i coś tam jeszcze nie pamiętam co nacisnąłem ale teraz telefon odpala się tylko jak podłącze go do ładowania i pokazuje sie fastboot to co na zdjęciu i po 10 sec sie resetuje i ciagle to samo. Jestem zielony w tych tematach czy telefon nadaje sie juz do wywalenia ? Dzięki z góry za pomoc
Last reply by seba83616, -
- 0 replies
- 796 views
Cześć. Mam problem mianowicie chciałem korzystać z tv naziemnej w redmi 4 ale telefon nie wykrywa urządzenia uznałem że jest uszkodzony po zakupie drugiego jest to samo. Urzadzenie jest z dalekiego wschodu instalowalem wiele programów ale żaden go nie wykrywa co może być przyczyną? Inne funkcje otg działają
Last reply by lukio90, -
- 7 replies
- 2.8k views
Witam! Jestem posiadaczem Redmi 4 Prime i zauważyłem problem z działaniem internetu komórkowego na slocie SIM2, chodzi o to że zawsze działa mi tylko w 2G, co robiłem: - zmiana preferowanego typu sieci SIM2 na "automatyczny LTE" mimo to dalej łapał tylko 2G (testowane na dwóch różnych kartach SIM) - włożenie różnych kart tylko do slotu 2(pierwszy został pusty), objaw dokładnie taki sam, łączyło się tylko 2G nie zależnie od ustawień Nie wygląda mi to na normalny objaw, ponieważ w innych telefonach dual sim, miałem LTE czy 3G nawet na drugim slocie, bez żadnych problemów Czy jest to bug czy ten telefon tak ma? Może ktoś to sprawdzić u siebie? p.s. slo…
Last reply by tojapiotrek, -
- 0 replies
- 1.4k views
Witam Posiadam telefon Xiaomi Redmi 4A. Problem, który pojawił się bez istotnej przyczyny to brak możliwości dzwonienia/ odbierania połączeń głosowych. W ustawieniach w polu połączenia wyświetlana jest wartość "Nieustawione", nie można jej zmienić. Co dziwne, SMSy, MMSy mogę odbierać, także internet LTE działa bez zarzutów. Po przywróceniu ustawień domyślnych problem nadal występuje. Czy spotkał się ktoś już kiedyś z takim problemem i chciałby podzielić się rozwiązaniem? Pozdrawiam
Last reply by domino888, -
- 1 reply
- 1.3k views
Witam, Mój problem polega na tym, że nie mogę usunąć odcisków palca już zapisanych ani dodać nowego (jest limit na 5). A te istniejące nie działają. Wszystko jest normalnie, wchodzę w odcisk palca, naciskam usuń, potwierdzam i nic się nie dzieje. Czy ktoś miał taki problem i sobie z tym poradził? Zmiana języka na angielski i próba usunięcia nie pomaga. Wersja MIUI: MIUI Global 10.2 / Stabilna 10.2.1.0 (MBEMIXM). pozdrawiam M.
Last reply by adamo64, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam, telefon (REDMI 4 PRO) działał normalnie. W pewnym momencie uruchomiłem telefon ponownie i myślałem że się nie włączył, bo ekran był czarny. Jednak gdy na niego zadzwoniłem pojawił się dźwięk dzwonka i mogłem odebrać połączenie z pamięci. To znaczy pamiętałem w którym miejscu trzeba dotknąć i odebrałem połączenie. Na początku głos był dobrze, ale po chwili się zniekształcał (nie bardzo mogłem zrozumieć co ktoś do mnie mówi). Telefon miał może jakiś upadek z łóżka w przeszłości, ale zawsze nie z większej odległości niż 40cm. Nigdy żadnych problemów nie było, wyświetlacz jest cały. Nie ma na nim pęknięć. Nie jestem pewien czy zawsze tak było, ale gdy podłączyłem telef…
Last reply by mrozik17, -
- 0 replies
- 1.7k views
Witam! w moim Xiaomi Redmi Prime 4 Pro wystąpił pewien problem. Po wywaleniu się systemu i postawieniu nowego, dźwięk przestał działać. Odblokowałem telefon i postawiłem kolejny system ale nic to nie dało. Kilka dni temu głośnik "harknął" kilka razy i przez pewien czas dźwięk działał ale znowu przestał. Dźwięk normalnie działa podczas rozmowy i na słuchawkach (tryb głośno mówiący nie działa). Robiłem też test przez *#*#6484#*#* i speaker nie działa ale receiver już tak. Co zrobiłem już w celu naprawy: 1. Rozebrałem cały telefon i przeczyściłem go 2. Próbowałem odpalać muzykę na spotify przez słuchawki i szybko je odłączałem z włączoną muzyką ale nic to ni…
Last reply by Eff1o, -
- 49 replies
- 4.1k views
Witam! mam spory problem, z ktorym probuje sobie poradzic od kilku godzin. Dzisiaj cos mi srednio telefon dzialal (internet cos slabo pykal) to go zrestartowalem. Po wlaczeniu, standardowo ikonka miui - problem w tym, ze ikonka ciagle stoi i stoi.. i stoi.. i czasem sie zresetuje telefon ponownie do ikonki wibrujac. Jedyne co sie da zrobic, to wejsc w fastbood mode (volume down + power) volume up w ogole nie funkcjonuje. Od razu sie telefon resetuje i dalej miui logo. Probuje z fastbootowac telefon przy pomocy miflash ale jak zwykle jakis error wyskoczy. A dokladnie "missmatching image and device". Probowalem juz wiele, zainstalowalem sterowniki itp itd ale nic nie dziala…
Last reply by Eff1o, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam, Mam dość skomplikowany problem z moim Redmi4Pro i już nie mam pomysłu jak temu zaradzić. Opis będzie dość długi ale opiszę cały kontekst i co zostało zrobione bo może ktoś wpadnie na pomysł jak to rozwiązać. W skrócie: po aktualizacji tygodniowej zniknęły aplikacja Chronus oraz Action Launcher i nie można ich ponownie zainstalować. Zarówno z play nie działa jak i manualnie po ściagnięciu .apk A teraz wersja długa: długo miałem miui9 z ostatnia wersja z xiaomi.eu bodajże 22.03.2018, później zainstalowałem wersję 8.10.25 i miałem miui10. Jednak jak zainstalowałem wersje 8.11.1 to już mi zniknął Widget Chronus i jak sie okazało cała aplikacja. Ponowne z…
Last reply by longersrc, -
- 32 replies
- 24.6k views
Witam. Posiadam telefon Xiaomi Redmi 4 Pro, wersja android: 6.0.1 MMB29M, wersja MIUI: MIUI Global 8.2 Stabilna Telefon posiadam od niecałych dwóch miesięcy i wczoraj wieczorem jak chciałem podładować telefon, ten po podłączeniu kabla ładuje się i rozłącza i tak w kółko. Próbowałem zmienić ładowarkę na inną też od Xiaomi, ale problem jest nadal. Próbowałem także podłączyć jeszcze inną ładowarkę, ale bez zmian. Dałem również całkiem nowy kabel, ale niestety znowu to samo. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych, ładowałem pod kompem, ale bez zmian. Co więcej mogę zrobić? Co się mogło stać? Kilka dni temu naładował się bez żadnego problemu i od tamtej pory a…
Last reply by Apkowith, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam. po wyłączeniu i włączeniu telefonu zniknęły mi wszystkie ikony i skróty do aplikacji...mam tylko tapetę i górny pasek( ten z zasięgiem, godziną i rozwijany z funkcjami typu latarka wifi). nie mogę dzwonić sprawdzić sms itp...czy ratuje mnie tylko reset? po resecie znikną wszystkie zdjęcia?
Last reply by mariusz.ur, -
- 0 replies
- 689 views
Witam, wymieniałem LCD, przekładałem wszystko do nowego LCD. Mikrofon przełożyłem z oryginalnego telefonu, który miał rozbitą szybkę i nie było żadnego problemu z mikrofonem. Po wymianie nie dział mikrofon, rozmówca mnie nie słyszy, ale najdziwniejsze jest w tym, gdy dam dyktafon to mnie nagrywa, gdy wchodzę w aplikację sensory, to normalnie mierzy dźwięki.
Last reply by Kukizek, -
- 3 replies
- 1k views
Witam wszystkich Forumowiczów, Mam problem z uruchomieniem swojego Redmi 4 Pro. Zaczynając od początku to budząc się rano telefon wyłączył się i świeciła się czerwona dioda słabym światłem. Telefon nie reagował na wciskanie przycisków, pomimo tego uruchomił się alarm. Próbowałem podłączyć telefon do ładowarki, wtedy dioda zmieniła kolor na żółty. Po pozostawieniu go na jakiś czas i późniejszym sprawdzeniu dioda zmieniła kolor na niebieski i podświetlił się wyświetlacz, jednak po odłączeniu od ładowarki podświetlenie zgasło, a niebieska dioda pozostała. Na chwilę obecną telefon nie reaguje na podłączenie ładowarki, ani wciskanie przycisków. Czy miał może ktoś po…
Last reply by dudek,