Problemy techniczne
261 topics in this forum
-
- 1 reply
- 686 views
Witam. Od pewnego czasu borykam się z problemem odtwarzania filmów (czy to nagranych telefonem, czy wrzuconych z kompa) przez galerię systemową. Po kliknięciu "Play" pokazuje się pasek przewijania, sterowania głośnością i to tyle. Film się nie odtwarza. Natomiast jak wejdę w menedżera plików i próbuje otworzyć film dostaję komunikat "failed to get video url" tak jakby chciał odtwarzać z neta. Po zainstalowaniu osobnego odtwarzacza (MxPlayer PRO) przez menedżera mogę już odtwarzać - o ile ustawię w/w program jako domyślny - ale przez galerię dalej nic nie idzie. Na koniec dodam, że na globalu było wszystko ok. Problem zaczął się po przesiadce na xiaomi.eu (czysta instala…
Last reply by si3wc4, -
- 2 replies
- 1.7k views
Jak chce dzwonic z drugiej karty SIM to musze wystukiwac numer recznie, poniewaz nie mam dostepu do kontaktow, wiec poczytalem https://miuipolska.pl/forum/topic/23570-wybór-kontaktów-karta-sim-lub-telefon/ ale nic z tego. Wersja MIUI => MIUI Global 8.2 Stabilna 8.2.4.0 (MBEMIDI) W zasadzie jest to moj pierwszy Xiaomi wiec jestem zupelnie zielony. Kupilem wysylkowo w kraju (Global PL) SIM 1 => Orange a SIM2 => francuski (Plus) Wprawdzie roaming miedzynarodowy bedzie zlikwidowany od 15 czerwca ale nie o to chodzi. Coz ja mam zrobic aby to dzialalo (SMS'y przelaczam bez problemu z karty na karte) a do dzwonienia musze spisac numer na kartke…
Last reply by darius, -
- 2 followers
- 2 replies
- 1.1k views
Od około dwóch miesięcy bodajże jestem posiadaczem xiaomi redmi 4. Od wczoraj występuje błąd polegający na jednoczesnym odtwarzaniu muzyki ze słuchawek i wbudowanych głośników, co trochę mija się z celem. Nie jest to wina słuchawek i odtwarzacza, gdyż obie te rzeczy zmieniałem, zastanawiałem się, czy to nie kwestia wejścia i by oddać go na gwarancję, ale wolę najpierw spytać tutaj. Jakieś pomysły?
Last reply by mikidar, -
- 2 replies
- 825 views
Witajcie, dziś przyszedł do mnie telefon xiaomi redmi 4 pro, po rozpakowaniu i zainstalowaniu wszystkich aktualizacji, zacząłem użytkować telefon. Moja radość nie trwała zbyt długo... W trakcie uzytkowania zauwazyłem, że wyswietlacz ekranu migota, tzn. zmienia jasność w jakiś odstępach czasu, to jaśnieje, to ciemnieje, w losowych momentach. Czy jest jakieś wyjscie z tej sytuacji ? czy to błąd systemu czy wadliwy sprzęt ? Błagam tylko nie mówcie, że muszę go już odsyłać na gwarancję, bo czekałem na niego miesiąc i nawet się nie pociesze jeden dzień Może przesiadka na MIUI POLSKA rozwiaże sytuacje ?
Last reply by hardgainer97, -
- 1 reply
- 592 views
Witam. Koledzy mam problem dotyczący działania chyba aplikacji total commander. Mianowicie zakupiłem przejściówkę (z portalu aliexpress) jak na zdjęciu w celu możliwości korzystania z karty micro SD w telefonie bez konieczności wyciągania tacki - używam 2 sim. Przejściówka z kartą po podłączeniu została wykryta, wszystko było ok wyświetliło drabinkę folderów. Wszedłem na próbę w pierwszy z brzegu folder "zdjęcia" wszystko ok weszło. Pokazały się zdjęcia ale przy próbie wyjścia z folderu wyrzuca od razu do okna głównego czyli nie wychodzi o jeden poziom do góry do listy folderów tylko do okna głównego. Total commander posiada m. in. klawisz home wyjście do okna g…
Last reply by drabollo, -
- 3 replies
- 1k views
Witam, zakupiłem pare dni temu XIAOMI REDMI 4 PRO / 32gb, kupiłem wraz z telefonem " karte pamieci " , na początku wszystko było elegancko , na drugi dzien gdy wszedłem w " pamiec " to mialem taką oto sytuacje ( ss poniżej nr 1 ) , wiec wyjełem ta szuflade z kartami i włozylem jeszcze raz, i pozniej mialem takie cos ? ( ss ponizej nr 2 ) Ta sama karte 64gb włozylem do starego telefonu i normalnie ja czyta, a tutaj nie , zrobiłem jeszcze inaczej, stara karte pamieci z starego telefonu włozylem do nowego telefonu i rowniez ja czyta bez problemu... w czym moze leżec przyczyna ? Dzieki za pomoc, licze na wsparcie, WAŻNE !
Last reply by KamPaw, -
- 3 replies
- 2.2k views
Witam. Szukałem na forum, ale znalazłem tylko jeden temat o bluetooth, z tym że opisany tam problem był inny. Telefon: Redmi 4 Prime, wersja MIUI 8.1.2.0 global stable bez roota. Problem: telefon nie chce połączyć się z adapterem OBD II (V-gate). Wykrywa, udaje się sparować urządzenia lecz później nie chce się łączyć. Dodam, że z 2 sluchawkami bluetooth nie ma żadnego problemu, oraz moje stare telefony (Galaxy S3 i Moto G 2gen.) łączą się bez zająknięcia, tak że adapter na pewno jest sprawny. Próbowałem factory reset i też nie pomogło. Może ktoś miał podobne problemy i znalazł rozwiązanie? Pozdrawiam.
Last reply by si3wc4, -
- 2 followers
- 17 replies
- 12.5k views
W sieci Play( jedna karta sim) gdy mam wybrany preferowany typ sieci: Automatyczny LTE (4G/3G/2G) to dostaję jedynie smsy o próbie połączenia, nikt nie może się dodzwonić. Internet śmiga. Dodam że gdy wykonuję połączenie to na sygnał muszę czekać z 15 s. Zauważyłem że dopiero po zmianie typu sieci na 3G/2G problem ustępuję i połączenia normalnie przychodzą . Jednak bardziej zależy mi na Sieci 4G ponieważ dużo korzystam z internetu który mam bez limitu. Jest jakieś rozwiązanie problemu tak aby przy włączonym pierwszym typie sieci nie mieć problemu z połączeniami przychodzącymi? Pozdrawiam
Last reply by kalliber1988, -
- 0 replies
- 1.1k views
Czy ktoś mi powie dlaczego na MIUI8 nie idzie Wifi calling z a2mobile ? bardzo by mi się to przydało...Aplikacja się instaluje załącza niestety jak chce wykonać połączenie wysypuje się...Ktoś coś??? Na zwykłym androidzie działa bez problemu niestety na miui lipa...help oto błąd:
Last reply by korbielow, -
- 1 follower
- 9 replies
- 1.1k views
Witam jakieś 3 miesiące temu kupiłem Redmi 4 pro , odblokowałem bootloadera i wgrałem roma z polskim językiem . Chciałbym wgrać jakaś aktualizację albo globala ale niestety ciągle wywala mi błędy sprawdzałem już wszystko i jest bezradny ... Błąd z 7 linia zazwyczaj wyskakuje ....Proszę o pomoc... Wrzucam screena z tym co mam obecnie zainstalowanego ...
Last reply by FromWP, -
- 5 replies
- 6.9k views
Witam. Panowie i Panie kto mi objaśni o co chodzi w informacjach o nieodebranych połączeniach. Przykładowo dzwoni do mnie nr +48 333 YYY ZZZ. Telefonu nie odebrałem mam połączenie nieodebrane, wszystko jasne. Numer faktycznie dzwonił 3 razy i taka cyfra widnieje w nawiasie obok tego numeru (3). Dlaczego więc pod numerem mam wyświetlane "19 minut temu zadzwonił 7 razy"? w załączniku umieszczam screenshot. Dalej, wystarczy że jakiś numer zadzwoni do mnie pierwszy raz w życiu i zrobi to jeden raz a pod numerem potrafi się wyświetlać "xx minut temu zadzwonił 3 razy" lub "xx minut temu zadzwonił 5 razy" lub "xx minut temu zadzwonił 2 razy" co u licha zlicza…
Last reply by mrosi, -
- 13 replies
- 1.7k views
Cześć Jestem już bliski walenia głową o ścianę z bezsilności. Sprawa wygląda tak kupiłem Redmi 4 Prime z allegro, sprawdzając soft okazał być się syfiasty -> próba odblokowania i teraz tak odpaliłem tutorial ściągnąłem wszystko itp. i nagle wyskakuje punkt o wysłanie prośby do Chińczyków o odblokowanie to wysyłam, dostaje zgodę jakoś 2 tyg temu. Przedwczoraj zabieram się za kolejne punkty w tutorialu i w końcu udaje mi się MIflashem wgrać ROM ( załączam screen) . Przy próbie odlokowania bootloadera przez program Mi Unlock v. 1.1.0317.1 po kilku próbach z "nie można zweryfikować" awansowałem do "current account is different from..." Tryb recovery oraz download gdy je …
Last reply by sokol88, -
- 3 replies
- 862 views
Witam. Otóż po wgraniu MiuiPolska nie da się zrobić screena, wyświetla się tylko: "Nie udało się zapisać zrzutu ekranu. Nośnik może być w użyciu". Nie można też zapisać zdjęć robionych aparatem na pamięci wewnętrznej, jest napisane u góry ekranu tylko: "Zamontuj pamięć wewnętrzną usb przed użyciem". Wchodząc w menadżer plików nie widać pamięci wewnętrznej, to samo po podłączeniu do komputera. Na globalu wszystko działało, miui polska bylo instalowane normalnie, wipe itp. Proszę o pomoc.
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 20 replies
- 1.3k views
Witam. Moje Redmi 4 Prime jest od prawie dwóch tygodni. Wszystko działało poprawnie do czasu aktualizacji do Miui 7.4.13. Teraz czytnik linii papilarnych działa jak chce. Czasem odblokuję poprawnie, czasem dotknięcie palca powoduje tylko wyświetlenie ekranu blokady. Próbowałem jeszcze raz dodawać swój palec, bezskutecznie. Jakieś pomysły? Ciekawe jest to, że ten problem występuje tylko przy aplikacjach zablokowanych odciskiem palca. Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by wiki3007, -
- 4 replies
- 4k views
Witajcie. Od kilkudziesięciu minut walczę aby usunąc smsy, których już jest kilkaset. Niestety dałem za wygraną i zwracam się o pomoc. Ktoś wie jak je usunąć? Oraz jak usunąć listę połączeń,
Last reply by rower, -
- 1 follower
- 4 replies
- 1.5k views
Postanowiłem napisać, bo problem ciągnie się już od dłuższego czasu. Na moim Redmi 4 Pro/Prime z oficjalnym romem z MIUI.com - 8.2.1.0 (MBEMIDL) zawiesza mi się co jakiś czas połączenie z WiFi. Telefon pozostaje podłączony do danej sieci, ale tak jakby miał problem z pobieraniem danych. Wszystkie aplikacje które korzystają z internetu wyświetlają kręcące się kółkeczka, tak jakby zasięgu nie było, Facebook nie wyświetla nowych postów, Messenger nie dostarcza wiadomości, itp. Jeżeli rozłączę WiFi guzikiem z paska powiadomień i włączę z powrotem, to telefon znów się połączy. Jest to jednak irytujące że muszę kilka razy dziennie wyłączyć i włączyć WiFi żeby interne…
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 1.6k views
Redmi 4 pro. System global bez modyfikacji. Mam dwa problemy związane z odtwarzaniem muzyki przez bluetooth na głośniku zewnętrznym. Jeden to znany z Androida problem polegający na tym, że po połączeniu z głośnikiem głośność ustawia się na maxa. Android poprawił już dawno temu błąd, czy da się to poprawić tutaj? Druga sprawa jest gorsza. W trakcie odtwarzania muzyki co jakiś czas przycina się (zacina się) muzyka przez kilka sekund. Dzieje się tak również kiedy odtwarzanie jest z pamieci telefonu. Problem ten nie występuje na tym samym głośniku ale innym telefonie. Rozważam zakup drugiego xiaomi (model Mi5 lub Mi6) ale jeśli taki problem będzie się poj…
Last reply by joljol, -
- 12 replies
- 1.6k views
Witam, Mam problem z otwieraniem łączy w aplikacjach do tego stworzonych. Przy próbie odpalenia linku do yt wyskakuje opcja otworzenia video w aplikacji Youtube jednak po wybraniu nic się nie dzieje. Takie coś występuje że wszystkimi aplikacjami. Link z olx nie odpala się w aplikacji do tego stworzonej. Jest jakiś sposób na tą przypadłość ? Mój telefon to redmi 4 2/16 na miui Polska 8.1.4. Wersja stabilna Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Diego04, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.7k views
Witam Właśnie stałam się posiadaczką Redmi Pro 4 i mam problem z mms-ami. Telefon jest w Play, sms-y działają bez problemu, mms-y też mogę wysłać bez problemu. Niestety nie dochodzą do mnie mms-y. Próbowałam różnych ustawień tj. takich jak zalec a play https://forumplay.pl/showthread.php/2808-Konfiguracja-Internetu-i-MMS-w-Play-android-ios-windows-phone-i-inne-. Aktualnie mam takie ustawienia. W poprzednim telefonie wszystko działało bez problemu. Czy ktoś ma jakiś pomysł co mogę zrobić.
Last reply by pit777, -
- 1 reply
- 646 views
Witam. Dziś otrzymałem Xiaomi Redmi 4 PRO i zauważyłem pewien mankament. Otóż ustawiam sobie blokadę (odblokowywanie ekranu) za pomocą czytnika linii papilarnych i wszystko działało dobrze, do momentu gdy chciałem sobie potrenować jak to działa. Palec wskazujący (ten, którego linie "zapisałem") za każdym razem dobrze odblokowuje ekran. Problem pojawia się, gdy przykładam inne palce - czasem za 4, czasem za 6 razem ekran się odblokował. Również siostra spróbowała - za pierwszym razem jej się udało, przy kolejnej próbie bodajże za 4. Czy ten czujnik aż tak źle działa czy może to jakaś fabryczna usterka? Czy jest jakiś sposób, by to "naprawić"/"ulepszyć"? A może gdzieś …
Last reply by XiaoRén, -
- 2 replies
- 17.5k views
Witam. Panowie i Panie od czego zależy kolor wskaźnika naładowania akumulatora? Kiedyś na początku miałem zielony ale coś mi się gmerało w ustawieniach i w którymś momencie - wydaje mi się, że po wyłączeniu synchronizacji ale pewny nie jestem kolor wskaźnika zmienił się na pomarańczowy. Próbuje włączać różne rzeczy ale wskaźnik nadal jest koloru pomarańczowego. Kolor nie zależy od stopnia naładowania akumulatora. P.S. Jest gdzieś dostępna instrukcja do r4 pro do ściągnięcia? Aktualizuję temat. Już obczaiłem dlaczego jest pomarańczowy - jak jest włączony tryb oszczędzania baterii. Ale po jego wyłączeniu nie robi się zielony jak kiedyś tylko …
Last reply by Bambek1, -
- 1 follower
- 3 replies
- 660 views
Od wczoraj uruchomiłem Redmi 4, wersja MIUI: Global 8.1.2.0 MBEMIDI. Niestety zasadniczą ułomnością jest pisanie smsów. Polskie wyrazy (pomimo, że mam język polski) są podkreslane i zastępowane wyrazami angielskimi.I za chorobę nie mogę odkryć jak to zmienić. Musze czasami po 3-4 razy poprawiać wyraz zanim zaakceptuje pisownię. Ktoś ma jakieś pomysły co z tym zrobić?
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 8 replies
- 770 views
Hej, jestem tu nowa więc witam wszystkich. A teraz do sedna od 3 dni jestem przeszczęśliwą posiadaczką redmi 4 pro, wczoraj poprosiłam kumpelę by zrobiła mi zdjęcie i nie mam pojęcia jak, ale "skasowała" ikonkę do obracania aparatu na przedni. Szukałam w ustawieniach aparatu, przywracałam też jego ustawienia fabryczne (tylko aparatu, wolałabym uniknąć przywracania ustawień fabrycznych całego telefonu) ale na serio, zniknęło. Pytanie z gatunku tych głupich bo niby jak można zgubić ikonkę w aparacie ale no cóż, widocznie się da Dzięki za wszelką pomoc
Last reply by Artemis, -
- 1 follower
- 2 replies
- 724 views
Cześć Miałem w docku 6 ikon. Ostatnio przez przypadek jedna ikonę wysunąłem i nie jestem teraz w stanie jej dodać. Czyli w tym momencie ma 5 ikon w docku a było 6. Czy znacie jakąś możliwość abym ponownie mógł dodać 6 ikonę? Jak wysunę 5 ikonę to mogą ją dodać. Znalazłem tylko jakiś stary poradnik v4 w którym pisze ze jest mozliwosc dodaniu 6 ikon. Czy to sie teraz zmienilo? https://miuipolska.pl/miui-v4-poradnik-dla-poczatkujacych/ Wersja Miui 8.3 by xiaomi.eu 7.3.9
Last reply by ZduneX25, -
- 1 follower
- 5 replies
- 1.8k views
Witajcie, niecały miesiąc temu moja mama dostała telefon z wgranym globalem i od tamtego czasu był normalnie użytkowany, tzn. bez odblokowywania bootloadera, ani jakichkolwiek zmian systemu. Ładowany co parę dni oryginalną ładowarką, więc ogólnie żadnych podstaw do zepsucia. Dzisiaj jednak sam z siebie się zapalił. Został oddany do sklepu, który ma go przekazać do ekspertyzy ale sytuacja co najmniej nie ciekawa. Sam od ponad roku używam Mi4c i bardzo sobie chwalę. Myślicie że warto zrobić aferę w Xiaomi, a jeśli tak to w jaki sposób? Może @Acid coś wie na ten temat. Pozdrawiam
Last reply by adamsky,