Problemy techniczne
261 topics in this forum
-
- 1 follower
- 11 replies
- 1.5k views
Zainstalowałem ROM miui.eu zgodnie z tym poradnikiem: wszystko przeszło w miarę bez problemów (musiałem jedynie MiFlashem przeskoczyć z Global syfmiui od Goldiego na China Dev do odblokowania BL) i teraz mam takie problemy w miui.eu-tak wygląda sklep: a tak próba zrobienia zdjęcia: nie wrzucam screenów ponieważ: jest jeszcze parę takich kwiatków... Zrobiłem całkowity wipe, przeinstalowałem całość parę razy (instalacja ROMu zarówno z pamięci wewnętrznej jak i z karty SD). Wipe systemu nie jest możliwy: a przy instalacji wyświetla się komunikat: mount: failed to mount /dev/block/bootdevice (...) invalid argument - inst…
Last reply by Maq, -
-
- 5 replies
- 1.3k views
Witam wszystkich, Mam problem z telefonem ponieważ po zainstalowaniu najnowszego MIUI Polska aparat nie zapisuje zdjęć na telefonie, jedynie wyświetla komunikat "Zamontuj pamięć wewnętrzną USB przed użyciem", czy może mi ktoś pomóc? Jeszcze mam problem ze sklepem play i pobieraniem aplikacji messenger od Facebooka, przy próbie instalacji po prostu wyłącza się sklep play, tylko nie wiem czy na to mam utworzyć nowy wątek. Pozdrawiam Adrian
Last reply by marencjuszm, -
- 2 replies
- 955 views
Cześć, zakupiłem siostrze Redmi 4, odblokowałem bootloader. SIM1 nie łączy się z 3G, telefon działa na 2G lub na 4G (przy czym na 4G nie można się na numer w SIM1 dodzwonić, opisane tutaj: /forum/topic/20266-redmi-4-nie-można-się-dodzwonić-na-nju-mobile/#comment-284526 ). Na SIM2 3G działa bez problemu, ktoś ma pomysł dlaczego nie działa 3G na SIM1? Sprawdzane na nju mobile, t-mobile i Plusie Aktualnie mam w ręku drugi egzemplarz Redmi 4 i na nim również brak 3G na SIM1, na SIM2 3G działa bez problemu Testowane na ROMie stable CN i na xiaomi.eu 6.12.8, 6.12.15 i 6.12.22 - APN konfigurowane i ręcznie i automatycznie ale nic nie pomaga :/ Wersje telefonów TD-SCDMA.
Last reply by qbadm, -
- 42 replies
- 2.7k views
Witam, kupiłem redmi 4 pro od polskiego sprzedawcy. Telefon dotarł bardzo szybko ale okazało się ze jest bez piskiego menu. Poczytałem trochę i postanawiam sam odblokować i wgrać polski soft. 1. Korzystając z wcześniej posiadanego konta Mi napisałem do chińczyka o odblokowanie bootloader 2. Po uzupełnieniu profilu do 75% i trzech dniach czekania dostałem SMS zgodę na odblokowanie (niestety nie mogłem uzupełnić profilu aby 100% dostać zabezpieczenia) 3. Zalogowałem się na nowym telefonie kontem Mi 4. Przechodzę w tryb fastboot i podłączam pod PC do zalogowanego unlocka 5. I gdy naciskam żeby odblokowało wyskakuje przy 50 procentach "couldn't ve…
Last reply by FromWP, -
- 8 replies
- 1.2k views
Witam, Mam ogromny problem. Chciałem przygotować sobie REDMI 4 pod instalację Miuipolska. Prośba o unlock do Xiaomi wysłana, czekam na sms z informacją i chciałem zainstalować sobie China Dev co jest kolejnym krokiem do całej procedury. Otóż podczas MiFlash coś poszło nie tak i telefon teraz jedynie wchodzi w Fastboot albo bootloop, nie jestem w stanie wywołać tego chińskiego menu i wprowadzić telefon w tryb EDL a co gorsze nie da się w ogóle go wyłączyć. Zainstalowałem Minimal ADB Fastboot ale żadne wyszukane przeze mnie komendy nie wprowadzają telefonu w EDL. komendy zaczynające się od "adb" nie działają "adb devices" nic nie wyświetla. "fastboot devices" wyśw…
Last reply by bird1003, -
- 2 replies
- 862 views
Witam, przepraszam za moją niewiedze. Jestem laikiem jeśli chodzi o telefony. Dziś przyszedł mój Redmi 4 PRO 3/32. Posiadam w nim MIUI 8 lecz nie ma w nim Języka Polskiego. Mógłby mi ktoś pomóc jak Łopatologicznie zrobić język Polski w tym telefonie? Proszę o pomoc i nie wyzywanie, że były jakieś posty. Nie znam się na tym i często nie rozumiem wielu stwierdzeń. Pozdrawiam i proszę o wyruzomiałość
Last reply by arni912, -
- 8 replies
- 1.3k views
Gdzieś już widziałem taki temat ale nie było sensownej odpowiedzi więc napiszę swój. Zainstalowałem na Redmi 4 (Prime) Xiaomi.eu, dokładna lista krokow była taka: - wgranie china dev przez MiFlasha (w trybie edl) - odblokowanie bootloadera MiUnlockToolem - wgranie TWRP - wipe wszystko oprócz karty MicroSD (miałem na niej ROM) - instalacja romu z karty No i wszystko pięknie cudnie niby, ale po włączeniu: - w aparacie po zrobieniu zdjęcia, kiedy się zapisuje, komunikat coś w stylu brak pamięci wewnetrznej czy tam podłącz pamięć wewnętrzną - nic się nie pobiera z Google Play (nie idzie pobieranie, a po chwili Google Play się wyłąc…
Last reply by AdWolf, -
- 7 replies
- 1.3k views
Mam dwa małe problemy z moim redmi 4 pro. Niby niezbyt problematyczne, ale wiercą mnie z tyłu głowy. ROM: xiaomi.eu 6.12.1 1. Brak zasięgu LTE. Mam jedną kartę sim Nju LTE, Preferowany Typ sieci ustawiony na Automatyczny LTE (4G/3G/2G). W poprzednich telefonach nie miałem problemu z LTE na tej karcie SIM. Może w miejscach, w których przebywam nie ma pasma 800Mhz, ale nie sądzę, w różnych miejscach Warszawy jest to samo. 2. Budzik Sleep as android, który w nocy sprawdza czy się ruszam jest chyba kilowany przez system, bo po nocy zazwyczaj nie dzwoni. Telefon jest podłączony do ładowania w nocy. Dziś go sprawdzałem bez ładowania i akurat zadziałał, ale to moż…
Last reply by mop, -
- 0 replies
- 695 views
Posiadam Redmi 4 Primie z zainstalowanym Miui Polska. zauważywszy, że w nocy zmieniają mi się ustawienia - tapeta, launcher (na domyślny), debug usb (na off), dokumenty (dostęp do karty na off) wydaje mi się, że to sprawka mi backup 1. czy to popularny problem? 2. czy zależy od wersji miui? 3. czy to miui backup?
Last reply by Qsiu, -
- 2 replies
- 1.7k views
Jak w temacie, wspiera otg? Pendrive niby widzi, ale musialem go formatowac po pierwszym podpieciu, a apki typu "usb otg checker" mowia ze nie, wiec troche skolowany jestem. Pisze bo chcialem pada podpiac pod usb, a nie chce kabla otg kupic na darmo. Rom xiaomi.eu jak cos, z zeszlego tygodnia. A poza tym, czemu redmi 4 ciagle nie ma wlasnego dzialu na forum?
Last reply by Riren, -
- 15 replies
- 3.5k views
Witajcie, to mój pierwszy post tutaj i szczerze mówiąc piszę go tylko dlatego, że jestem już zmęczony. Szukałem informacji jednak żadna mnie nie usatysfakcjonowała albo po prostu nie mogłem znaleźć nic porządnego. Zaczynając od początku - przyszedł mi w tym tygodniu redmi 4 pro/prime. Dzisiaj dostałem smsa o odblokowaniu przez chińczyków bootloadera. Zabrałem się za wgrywanie polskiego miui. Po zrobieniu wszystkiego zgodnie z poradnikiem dotarłem do ostatniej pozycji - "installing miui update". Trwa to juz jakiś dłuższy czas (około godziny) i nie wiem za bardzo co teraz robić.
Last reply by Frauka,