Problemy techniczne
261 topics in this forum
-
- 1 reply
- 990 views
Proszę o pomoc. Kupiłam nowy telefon (drugi z rodziny xiaomi). Telefon został zablokowany i pojawia się taki komunikat jak niżej. Po resetowaniu hasła i wszystkich innych możliwości logowań np przez FB za każdym razem loguję się na moje poprzednie konto xiaomi , które miałam w tamtym telefonie. Szukałam wczoraj odpowiedzi przez kilka godzin. Zrobiłam reset telefonu. Jestem zrozpaczona. Czy ktoś mi pomoże?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 2 replies
- 1.2k views
Po wgraniu ostatniej aktualizacji xiaomi.eu_multi_HM4_8.1.25_v9-6.0.zip telefon nie uruchamia się . ekran menu pojawia się na moment i wyskakuje mnóstwo komunikatów , że różne procesy przestały działać Proces system przestał działać itd. Co teraz mam zrobić Przed chwilą zrobiłem wipe wszystkiego prócz systemu , pobrałem jeszcze raz rom , zainstalowałem z sd . Ekran MIUI 9 , ustawienia języka , chmura Xiaomi i wyskakuje błąd Aplikacja kopia w chmurze przestała działać . Czy zaznaczę synchronizację czy nie dalej nie pójdzie Co to za update -.- Gdzie mogę pobrać wcześniejszą wersję , nawet po wipe systemu i po wgraniu tego rom'u dalej nie wyj…
Last reply by kalliber1988, -
- 0 replies
- 488 views
Witam jak w tytule - po wgraniu MIUI 9.2 przestał działać smartcover (chyba ?) Problem zauważyłem po powrocie telefonu z serwisu (nie ładował się). Teraz tylko podczas rozmowy zamknięcie klapki wyłącza/włącza ekran . Szkoda, bo przyzwyczaiłem się do tego
Last reply by jrybis, -
- 4 replies
- 2.4k views
Mam problem z nowym telefonem - wykrywa mi 3 sieci WIFI a 4 nie widzi. Nie ma problemu z zasięgiem, bo siedzę praktycznie nad samym modemem. iPhone córki bez problemu wykrywa sieć - a mój redmi nie. Widzi sieć sąsiada i naszą drugą - tej która jest "moja" za cholerę nie chce. Jakieś rady?
Last reply by anivellen, -
- 31 replies
- 4.4k views
Telefon automatycznie zmienia mi sieć z Play na Play (T-Mobile) co u mnie oznacza roaming. Nie mam możliwości wyboru, np. Play 3G czy 4G. Taka możliwość była przed wgraniem xiaomi.eu Nazwa: P4 internet APN: internet Typ APN: internet,supl Nośnik: LTE Do wyboru mam tylko: Play 2G, Play (T-Mobile) oraz Orange PL 2G
Last reply by adamo64, -
- 1 reply
- 1.4k views
To mój pierwszy post na forum, więc Cześć wszystkim. Od miesiąca jestem posiadaczem Redmi 4 Pro. W tej chwili ROM 7.1.19 rozwojowy, wcześniej stabilny xiaomi.eu (xiaomi.eu_multi_HM4Pro_V8.1.3.0.MBECNDI_v8-6.0). Mam problem z zestawem słuchawkowym bluetooth, podczas rozmowy telefon przełącza się na wbudowany głośnik. Korzystam ze słuchawki bluetooth do rozmów przychodzących i wychodzących, w obu przypadkach muszę ręcznie przełączać rozmowę na słuchawkę bluetooth, ponieważ domyślnie włącza się normalny głośnik telefonu (nie głośnomówiący). Problem nie pojawia się, jeżeli wykonuję wiele połączeń w krótkich odstępach czasu lub jeśli bezpośrednio przed połącze…
Last reply by Debcu, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam. Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Xiaomi Redmi 4 Prime. Kilka dni temu otrzymałem zgodę na odblokowanie bootloadera, więc wgrałem MIUI Polska. Wszystko działa elegancko, jednak cały czas borykam się z powszechnym problemem opóźnionych (często nawet o 5-10 minut) powiadomień, gdy telefon jest zablokowany. Głównie chodzi mi o aplikacje Messenger i FlashScore. Oczywiście przejrzałem wiele tematów z ów błędem i próbowałem sobie z tym poradzić, wykonując działania podawane przez użytkowników, jednak nic nie zadziałało. Oto ich lista: założenie kłódki dodanie do autostartu nadanie wszelkich uprawnień (takich jak "na ekranie blokady", "u…
Last reply by wazon91, -
- 0 replies
- 555 views
Witam, Mam dziwny problem w moim Redmi 4 Pro, otóż od dłuższego czasu zauważam problem z dotykiem klawiszy fizycznych pod ekranem. O ile żadnych problemów nie sprawia środkowy przycisk (powrót do pulpitu) to przy naciskaniu na klawisze powrotu (prawy przycisk) i ostatnio używanych aplikacji (lewy przycisk) przy trzymaniu smartfona poza dłonią (gdy R4Pro leży na stole, blacie, pościel) przyciski losowo nie reagują - czasem prawy czasem lewy. Problemu nie ma gdy telefon trzymam w dłoni, wtedy wszystko działa idealnie. Ktoś ma pomysł jaka może być przyczyną i jakie byłoby ewentualne rozwiązanie problemu? Dzięki Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Gryga, -
- 0 replies
- 531 views
Pomimo włączonej opcji automatycznej jasności telefon ciągle ma maksymalną jasność. Wersja MIUI to MIUI9 8.1.11(rozwojowa).
Last reply by Majet, -
- 15 replies
- 3.1k views
Cześć, mam dość nietypowy problem. Kupiłem siostrze Redmi 4 2/16, odblokowałem bootloader, wrzuciłem miui polska 6.12.8 i niby wszystko było ok, ale nie sprawdziłem jednej podstawowej rzeczy a mianowicie czy można się na tel dodzwonić :/ Siostra ma nju mobile (karta USIM pod LTE) i teraz najciekawsze: dzwoniąc do niej słyszymy sygnał dzwonienia czyli myślimy, że spoko powinna odebrać ale na telefonie nie wyświetla się zupełnie nic i telefon nie wydaje dźwięku dzwonka a po chwili dzwoniący słyszy: "Osoba do której dzwonisz prowadzi teraz rozmowę lub jest niedostępna", następnie przychodzi SMS, że abonent jest już dostępny. Wkłada do Redmi kartę Play i telefon …
Last reply by Dudek42, -
- 0 replies
- 572 views
Witam. Posiadam Xiaomi Redmi 4. Niestety skasowało mi się trochę zdjęć z pamięci telefonu i chciałbym je odzyskać. Otóż aby użyć programu Recuva, który sprawdzał się wielokrotnie, muszę ustawić telefon na komputerze jako dysk. Stąd moje pytanie, jak to wykonać. Zrobiłem root telefonu, teraz mój komputer dodatkowo nie widzi mojego telefonu. Jeśli uruchomię go dopiero w trybie fastboot to go widzi. Jak rozwiązać ten problem, aby komputer widział telefon i dodatkowo był on widziany jako dysk. Ponoć jest też opcja aby zrobić obraz partycji poprzez adb i próbować odzyskać dane z obrazu. Czy ktoś wie jak to zrobić? Pozdrawiam
Last reply by Niecio97Gks, -
- 1 follower
- 25 replies
- 2k views
Witajcie, Potrzebuję porady/pomocy. Otóż kupiłem Redmi 4 na ibgu. Poprosiłem Chińczyków o możliwość zdjęcia blokady z bootloadera i następnego dnia już go zdjalem. Oczywiście chce wgrać Polski ROM bo telefon dla mamy ale najpierw twrp i tutaj chyba go zabiłem bo wpisałem w adb fastboot flash boot recovery.img Podsumowując telefon nie wstaje, świeci się tylko logo mi. Nie mogę go wyłączyć bo od razu się resetuje i uruchamia ponownie ale mogę uruchomić go w trybie fastboot I adb go widzi. Co robić ? Jak go postawić na nogi i jak zainstalować twrp ponieważ pierwsze kilkanaście prób kończyło się błędem partition doesn't exists . Pozd…
Last reply by karroryfer, -
- 1 follower
- 45 replies
- 15.1k views
Kliknij > Nagranie z mojej rozmowy < Tak jest prawie co każdą rozmowę, najczęściej na początku ale w dalszej części rozmowy też potrafi fixować nie ma reguły, dyktafon działa podobnie. Robię co tygodniową aktualizację z nadzieją że będzie lepiej ale niestety nie jest. Sieć t-mobile, jedna karta sim [slot nr. 1] w teście jest fail ponieważ brak karty pamięci/sim2. Redmi 4 prime / MIUI 8.2 by xiaomi.eu 7.1.19 (rozwojowa) Android 6.0.1 MMB29M Wszystko wgrane "poradnikowo" bez problemów. Restart nie daje żadnego efektu.
Last reply by Ocellar, -
- 29 replies
- 2.3k views
Cześć, Chciałem zaktualizować Redmi 4 Pro do wersji Miui 8.1 Stable. Zrobiłem tak jak zawsze aktualizacje -> instaluj z zip -> włączył się twrp. Niestety telefon przy restarcie utknął na logo MI i powered by android. Jak uratować telefon? Tryb download? Ciaągle w kółko jest instalacja, optymalizacja lecą procenty do 100 ale telefon się nie włącza. Pozdrawiam
Last reply by lukiszpp, -
- 1 reply
- 633 views
Witam serdecznie od jakiegoś czasu mam problem z sms-ami. Otóż gdy wysyłam sms to co któryś, nie dochodzi do odbiorcy. Resetowałem punkty dostępu zmieniałem soft z global stable na glob dev. Czytałem też, że użytkownicy innych modeli tez maja problemy z wysyłaniem sms. Soft 9.0.5.0 stabilna wersja aplikacja do sms standardowa. Może ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Last reply by Duris, -
- 1 reply
- 956 views
Witam, dwa razy dziennie dostaję powiadomienie na pasku powiadomień typu "Karta SD (Samsung) Dotknij aby otworzyć Eksplorera" i obok przycisk Odłącz. Karta działa dobrze, na poprzednim Xiaomi nie było żadnych problemów. Trochę to wkurzające tym bardziej, że nie mogę tego wyłączyć w opcjach powiadomień.
Last reply by AlpH, -
- 4 replies
- 2.4k views
Powiedzcie, mi, co tu zmienić, żeby działały MMSy? Internet działa. Obleciałem już googla, stronę a2mobile, mnóstwo kombinacji i nadal MMSy nie działają.
Last reply by kujaw, -
- 2 replies
- 1.7k views
Witam. Użytkuje redmi 4 pro. Mam problem który podejrzewam że nie został jeszcze zgloszony. Polega na tym że w momencie wybudzania telefonu mam nieaktualną godzinę co najmniej o minutę czasem 3 4 minuty. W przypadku jednej minuty nie jest to krytyczny problem ale 2 i więcej stanowią już poważne ograniczenie... Na aktualizację czasu trzeba czekać ok 2 sekundy. To olbrzymi problem gdyż jak wiemy z zegarka korzysta się tylko w związku z czasem który jest w danej chwili zawsze najistotniejszy. Zegar pokazuje fałszywy czas i zawsze zapóźniony. W zasadzie w 90proc jest nieużyteczny. Wszystkie inne zegary z jakimi się zetknąłem pokazują czas błyskawicznie w tym ułamku sekundy w …
Last reply by chalice, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam, przejrzałem tutejsze forum, sprawdziłem kilka rozwiązań ale nic nie zadziało. Otóż telefon nie łączy się przez bluetooth z radiem (zestawem głośnomówiącym fabrycznie wbudowanym w radio) w samochodzie Ford Mondeo. Generalnie telefon wykrywa zestaw głośnomówiący, ale nie mogę wpisać kodu do sparowania w telefonie, bo okienko do jego wpisania na telefonie czasami się nie pojawia a czasami pojawia się i znika bardzo szybko. Dodam też, że telefon z innymi urządzeniami łączy się prawidłowo, w tym z zestawem głośnomówiącym Parrot w drugim samochodzie. MIUI Global 9.0 Stabilna 9.0.3.0 (NCFMIEI). Ktoś, coś?
Last reply by radio, -
- 16 replies
- 2.2k views
Witam, mam problem ponieważ dioda powiadomień nie działa podczas ładowania, powiadomień czy nieodebranych sms'ów/połączeń. Robiłem reset do ustawień fabrycznych i nic. Jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu ? Z góry dzięki
Last reply by Berni90PL, -
- 3 replies
- 1k views
Witam, mam nadzieje że pisze w odpowiednim dziale. Mam problem z czytnikiem linii papilarnych w Redmi 4 Prime (MIUI Global 8.5.4.0 MBEMIED), mimo że go nie włączyłam i nie chce go używać reaguje on na dotyk. Jak telefon jest wygaszony i przez przypadek dotknę czytnik, telefon się wybudza. Czy można go całkowicie wyłączyć? Jak wejdę w ustawienia i aplikacje nie mogę znaleźć aplikacji od linii papilarnych, czy może być pod inną nazwą?
Last reply by FromWP, -
- 12 replies
- 3.3k views
Proszę o pomoc. Posiadam Redmi 4 Pro z Global ROM (zakupiony u pośrednika w PL). Poza automatycznymi aktualizacjami nie ingerowałem w system. Wszystko było w porządku do czasu próby instalacji aktualizacji MIUI V8.2.4.0: Po pobraniu, rozszyfrowaniu i ponownym uruchomieniu na pulpicie pojawia się komunikat "Aktualizacja nieudana. Spróbuj pobrać pełny ROM": Od tego czasu problem powtarza się przy okazji każdej kolejnej aktualizacji. Wiem, że podobny wątek został usunięty do kosza, gdyż podobno odpowiedź znajduje się już na forum, jednak nie potrafię jej znaleźć. Jeżeli problem był wyjaśniony, proszę przynajmniej o link/wskaz…
Last reply by si3wc4, -
- 2 replies
- 764 views
Witam, Napiszę tu od razu o kilku problemach, jakie mam z Redmi 4 Pro i nie wiem jak im zaradzić: 1. Karta. Od 06.2017, czyli od kiedy mam telefon, karta działała tak jak powinna. Potem zaczęły pojawiać się komunikaty z odtwarzacza muzyki o dodawaniu utworów do biblioteki (mimo, że już dawno tam były). No i od niedawna w bibliotece odtwarzacza nie mam już żadnych utworów. Jak się to ma do karty micro SD? Ano tak, że system, ni z tego ni z owego, "dezaktywował" mi kartę, tzn. mimo, że jest ona w slocie, to system jej po prostu nie widzi. Mało tego, po włożeniu karty do adaptera SD i wsadzeniu do kompa, sytuacja jest tam taka sama (i nie jest to wina adaptera bo i…
Last reply by Bartosz71, -
- 1 reply
- 693 views
Cześć, mam problem z telefonem Xiaomi Redmi 4 Pro/Prime, Global ROM (wersja ta, która była bodajże przed 8.5.4.0 - miałem ostatnio powiadomienie o 8.5.4.0 ale nie zdążyłem jeszcze zainstalować). Ok. 3 miesiące temu uderzyłem w coś ekranem i pojawił się odprysk szkła na rancie oraz dwa pęknięcia, jedno krótsze, drugie dłuższe. Poza przykrym wyglądem nic innego sprzętowi nie dolegało - dotyk działał normalnie. Do czasu - kilka dni temu postanowiłem wykonać ponowne uruchomienie telefonu no i niestety po tej operacji dotyk przestał działać. Pytanie nr 1 - czy myślicie, że może to być problem "software'owy" i nie ma to nic wspólnego z uszkodzeniem ekranu? Wygoo…
Last reply by lukiszpp, -
- 0 replies
- 674 views
Witam, mój Redmi 4 przeżył ostatnio dość ciężki upadek, wymieniłem już LCD, jednak pozostał jeden problem, a mianowicie aparat. Nie wiem czy to tylko moje urojenia, ale mam wrażenie, że soczewka aparatu dziwnie stuka podczas ustalania ostrości szczególnie z małych odległości. Czasem mam problem ze złapaniem ostrości i wydaje mi się, że jakość zdjęć jak i nagrań się pogorszyła. I tu moje pytanie, czy te stuki to normalny objaw podczas łapania ostrości? Z góry dziękuję za pomoc
Last reply by Bartosz71,