Problemy techniczne
261 topics in this forum
-
- 1 reply
- 624 views
Hej, dzisiaj nagle przestały mi działać przyciski Power i Vol -. Vol + działa o dziwo. Pierwsza myśl - zresetuj Ale jak? Co się mogło stać? Ktoś coś? EDIT: Podłączyłem do ładowarki, tel się nie ładuje. Dioda świeci stale na pomarańczowo, po jakmiś czasie zgasła.
Last reply by kazimuro, -
-
- 4 replies
- 640 views
Dzisiaj rano telefon pobrał automatycznie Androida 7.0.NRD90M (MIUI Global 8.5), zauważyłem spadek płynności animacji przewijania i nieraz uruchamiania aplikacji. Widać to zwłaszcza przy powolnym przewijaniu ustawień. Przed aktualizacją było wszystko w porządku. Pytanie do was, czy ktoś też tak ma i co z tym zrobić, nie ukrywam, że jest to dość irytujące. Nie mam backup'a z poprzedniej wersji (może kiedyś wyrobie nawyk).
Last reply by Dupriś, -
- 1 follower
- 4 replies
- 779 views
Hej ! Do tej pory wystarczylo mi czytanie forum, gdyz jak na razie nie bylo problemow (potrzeby pisania) z telefonem. Niestety, żona poprosila mnie o pomoc - ma Redmi 4 Pro. Otoz okazalo sie, ze mimo wybrania ustawienia, aby zdjecia byly zapisywane na karte microSD, te same zdjęcia są rowniez w "pamiec wspoldzielona\DCIM\" Pomozcie prosze ..co zrobic, gdyz zona trzyma na telefonie duze ilosci zdjec na telefonie ... i nie mam pewnosci czy to co przenosze z "karta sd\DCIM" to wszystko ..czy cos jeszcze zostało na "pamieci wspoldzielonej" ? Dodatkowe pytanie - czy mozna calkowicie zablokowac synchronizacje (czegokolwiek) z MICloud ? …
Last reply by woj_s, -
- 4 replies
- 615 views
Witam. System odcina aplikacjom dostęp do pamięci, co trochę w paru aplikacjach pojawia się komunikat by udzielić aplikacji dostępu do pamięci by działała poprawnie. Pomaga tylko restart telefonu, wtedy dane aplikacje działają poprawnie. Sprawdzałem kilka razy w ustawieniach, i te aplikacje mają dostęp do pamięci urządzenie. Ktoś wie co z tym zrobić? To samo aktualizacja aplikacji w sklepie play. Bardzo często aplikacje nie mogą się zaktualizować, pobieranie przebiega pomyślnie, dochodzi do 100%, lecz gdy dochodzi do instalacji to pojawia się błąd że nie da się zainstalować aktualizacji. Tutaj również pomaga restart, lecz nie na długo. Jaki…
Last reply by elessar18, -
- 0 replies
- 1.2k views
WItam, od jakiegos miesiaca mam problem z muzyka odtwarzana z soundclouda na redmi 4 pro. Czesto moj telefon sluzy w pracy za zrodlo dzwieku (knajpa) i jest to niezwykle irytujace kiedy w trakcie sluchania seta aplikacja sie wiesza w dziwny sposob. Wyglada to tak, ze muzyka przestaje grac, odtwarzacz po odpaleniu wskazuje inny czas niz ten w ktorym rzeczywiscie zatrzymala sie sciezka, wtedy klikam play, pokazuje sie rzeczywisty czas zatrzymania, ale muzyka juz nie leci. Musze wylaczyc aplikacje, wlaczyc ja od nowa, przejechac do momentu, w ktorym sie zatrzymala i puscic od nowa. Wtedy gra przez jakis czas (roznie, czasem pol godziny czasem 5 min) i znowu sie przycina…
Last reply by ArBuz2o0o, -
- 11 replies
- 1.8k views
Witam Telefon czyta kartę sim ale nie ma zasięgu tylko brak usługi :/
Last reply by darek1986, -
- 3 replies
- 718 views
Dzień dobry Opiszę tu mój problem, może ktoś miał taki sam. Ostatnio wysłałem zgłoszenie w sieci Play o odblokowanie mi sieci Orange. Trwało to około tygodnia. Dzwonili i mówili, że jest już odblokowane a w telefonie po ręcznym wybraniu sieci Orange widniał napis ,,Orange (zakazane). Poszedłem do punktu, bardzo miła Pani pokazała mi że jest odblokowane i sama zaproponowała duplikat karty. Po włożeniu duplikatu, zadziałało ale eufori trwała krótko bo co z tego jeżeli łącze się z tymi sieciami jak po połączeniu nie odbieram danych pakietowych internet nie działa. Ponowne zgłoszenie i ponowna walka z play. W sieci play działa idealnie. Sprawdzałem na kolegi HTC u …
Last reply by lukiszpp, -
- 11 replies
- 2.2k views
cześć jak wygląda sprawa ze zdjęciami w redmi 4 pro u mnie nie za dobrze łapie ostrość - w porównaniu do s3 to kiepsko jadę na najnowszym miui polska
Last reply by Vergiliusz, -
- 0 replies
- 675 views
Witam serdecznie, Moja mama jest posiadaczką Xiaomi Redmi 4 Pro. Po aktualizacji najnowszego MIUI telefon uruchomił się ponownie i zarządał kodu blokady ekranu, lecz żadna kombinacja cyfr nie działa. Jestem kompletnie zielony w temacie smartfonów Xiaomi, więc proszę o pomoc.
Last reply by maciej.wu, -
- 1 follower
- 6 replies
- 918 views
Czesc, Przez 7 miesięcy zero problemów. Wczoraj podlaczylem swojego redmi 4 pro do ładowania. Lądowanie było przerywane. 5sek ładowania, zerwanie i znowu ladowanie. Następnie z telefonu poszedł dziwny dźwięk. Kilka krótkich sygnałów, wyłączył sie i juz nie wstał. Jakieś rady?
Last reply by mariusz.ur, -
- 1 follower
- 2 replies
- 585 views
Witam Mam problem z dotykiem w xiaomi, po wymianie baterii i wyświetlacza podczas ładowania wiesza sie dotyk. Podczas normalnego użytkowania jest ok. Jak zacznę ładować dotyk się wiesza, muszę odłączyć kabel, zablokować i odblokować telefon i wszystko wraca do normy. Bateria oryginalna o tych samych parametrach. Ktoś ma jakieś sugestie ? Ładuje na oryginalnej ładowarce.
Last reply by soczi08, -
- 26 replies
- 6.3k views
Cześć Wszystkim, Jako, że jest to mój pierwszy post więc witam Wszystkich użytkowników forum. Posiadam Xiaomi Redmi Note 4 w wersji global zakupiony z polskiej dystrybucji. Dzisiaj pojawiła się aktualizacja OTA do wersji MIUI 8.2.10.0 Niestety po tej aktalizacji jakość dźwięku z głośnika jest tragiczna, tzn trzeszczy podczas rozmowy. Co sprawdziłem: 1. Mam 2 karty SIM: Orange i Tmobile których używam na stałe w telefonie. Trzeszczenie jest zarówno z 1 jak i 2 karty 2. Testowałem wszędzi, gdzie jest dobry zasięg, z wyłączonym VoLTE z siecią 2g 3g, wszelkie kombinacje i jest to samo 3. Dźwięk podczas rozmowy np przez Messengera czy Whatsapp …
Last reply by darek1986, -
- 1 follower
- 12 replies
- 2.8k views
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum - więc sorry za jakieś wpadki. Mam Redmi 4, wersja MIUI Global 8.2/sTABILNA 8.2.1.0 (mbemidl) - mam informację o aktualizacji, która się pobiera (MIUI V8.2.4.0.MBEMIDL/Stabilna) ale nie mogę jej zainstalować, nawet przez wskazanie piku instalacji (tzw trzy kropki), chciałem przywrócić ustawienia fabryczne ale ich też nie mogę przywrócić - ewentualne podpowiedzi proszę pisać prostym językiem (nie naprawiam telefonów zawodowo ani hobbistycznie:) Z pomocą forum udało mi się przywrócić ustawienia fabryczne - ale problem z aktualizacją pozostał.
Last reply by wyczes321, -
- 6 replies
- 1.7k views
Witam, Mam problem podczas wysyłania grupowego sms'a. Po kliknięciu wyślij pojawia się info, że aplikacja taka i taka chce wysłać wiele SMS. Pomimo, że klikam od razu "zezwól" to część SMS w ogóle nie dochodzi. Telefon Rademi 4 Mini Global 8.2 Aplikacje: Mood oraz Airdroid Co do aplikacji to przetestowałem już ich kilka i w każdej pojawia się ten problem. Szukałem w Google rozwiązania, ale niestety nie znalazłem pasującego do telefonu z zainstalowanym MIUI. U niektórych producentów można podobno ręcznie zmienić limit wysyłanych Sms dzięki czemu problem znika.... Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 3.4k views
Hej, Sprawdzajac sobie selfie stick zauwazylem, ze na moim telefonie nie robi on zdjec. Mam ustawione w ustawieniach aparatu migawke jako funkcje przycisku glosnosci oraz W Ustawienia>System i urzadzenie>Dodatkowe ustawienia>sluchawki i efekty>funkcje przyciskow>zmiana glosnosci. Po podlaczeniu selfie stick jack 3,5 mm robi on jedno zdjecie, po czym brak reakcji. Na telefonie MI 4S (MIUI 8.5 Stable) dziala poprawnie Moj Redmi 4 Pro (MIUI 8.3 xiaomi.eu, 7.4.13) pzdr Pawel
Last reply by mrosi, -
- 0 replies
- 568 views
Czołem, Od zakupu Redmi 4 Pro mam problem z gniazdem słuchawkowym. Gdy wkładam jack do portu, telefon nie rozpoznaje ich. Sprawdzałem z innymi słuchawkami, to samo. Pomaga restart telefonu - wtedy słuchawki są rozpoznawane. Wygląda na software, ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem? Wersja softu oraz Androida w screenie. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by paulusconsilium, -
- 7 replies
- 985 views
Witam. Od marca/kwietnia posiadam Xiaomi Redmi 4 Pro zakupionego w Ibuygou. Na początku bateria działała tak jak trzeba. Jednak z czasem "trzyma" coraz krócej. Aktualnie przy naprawdę małym użytkowaniu przez 6-7h bateria potrafi zejść o 15%. Często przy kilku godzinnym użytkowaniu muszę go ładować codziennie. Od nowości "dbam" o baterię. Nie rozładowywuje telefonu do 0% i nie zostawiam ładowania do 100%. Na telefonie mam global miui. Ostatnio zaczął pojawiać sie kolejny problem. Otóż czasami potrafi sam się zresetować i zawiesza się przy ładowaniu systemu. Pojawia się ekran startowy i niby ładuje sie, ale nic sie nie dzieje. Może tak stać nawet przez godzinę i nic s…
Last reply by Snajper, -
- 11 replies
- 1.7k views
Witam Mam problem z zasięgiem w sieci Orange. W play który miałem do tej pory lte działało bez zarzutów. Jednak po zmianie na Orange często mam zasięg H H+ a nawet E. Lte działa jak ustawie je na sztywno jako preferowany punkt dostępu, jednak to nie jest rozwiązanie. Próbowałem ręcznie ustawić APN jednak to nie pomaga. Kartę wymieniłem na nową. Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
Last reply by Vipmaciek, -
- 7 replies
- 934 views
Witam, mam następujący problem z Redmi 4. Telefon sam się uruchamia ponownie. Telefon kupiony z polskiego sklepu jakieś dwa tygodnie temu. Miał ktoś podobny problem? Jak to naprawić? ktoś pomoże?
Last reply by dzeronimo, -
- 11 replies
- 1.8k views
Witam, pisze tutaj pierwszy raz. Mam taki problem że moj Redmi 4 pro wygiął się w tył. Zaczeło się od tego ze strasznie sie przegrzewal, nie wiem dlaczego - zainstalowalam 2 gry, facebooka, messengera, allegro, aliexpress, takie podstawowe apki. po jakimś czasie strasznie sie zaczął grzać jak grałam w jedna z tych gier i tylko na niej, a pozniej to juz sie przegrzewal nawet jak siedzialam na facebooku albo na mesengerze. Dzisiaj lezal pod poduszka i strasznie sie nagrzal, nie był używany po prostu zpomnialam go zabrac spod poduszki, jak wzielam go w reke byl wygiety w miejscu guziczka do blokowania ekranu. wyskoczyl znow komunikat ze temp telefonu wynosi 40stopni ale ze …
Last reply by Bambek1, -
- 1 reply
- 1.8k views
chcąc cokolwiek napisać pojawia się komunikat , ze niestety, klawiatura Google została zatrzymana.
Last reply by Lamcza, -
Witam. Napiszę krótką historię swojego telefonu. Kupiłem go na Allegro z normalnie wyglądającego i zdobywającego sporo pozytywów sklepu Xiaomi Redmi 4 PRO. Z fakturą vat, gwarancją producenta i wysyłką z Polski. Wszystko było super, telefon przyszedł, zero problemów. Jakiś miesiąc temu postanowiłem go zrootować. Zrobiłem wszystko z instrukcji, wgrałem SU. Wszystko super. Wczoraj jednak zdecydowałem się przywrócić go do ustawień fabrycznych. Zrobiłem to i po włączeniu pojawia się komunikat, że moja wersja MIUI została zmodyfikowana, narażając mnie na bezpieczeństwo. Nie wiem jak usunąć ten komunikat i ewentualnie przywrócić telefon do stanu normalnego. Wydaje mi …
Last reply by Acid, -
- 15 replies
- 1.7k views
Witam. Mam problem z Redmi 4 Pro, wersja na Snapie 625. Telefon jest nowy, ma wgrany ROM Global 8.2.4.0 Telefon ma bardzo słaby zasięg sieci komórkowej. W miejscach gdzie nigdy nie miałem problemów z sygnałem on potrafi mieć 2 lub nawet 1 kreskę i jak ktoś dzwoni to słyszy abonent po za zasiegiem. Czy ten model tak ma? Czy to wada ten konkretnej sztuki? @Acidcoś pisał o problemach z zasięgiem w tych telefonach, więc może wie czym to spowodowane?
Last reply by @[email protected], -
- 0 replies
- 703 views
WITAM.Jak w opisie zakupiłem etui nillkin sparkle , wpisuje w opcje telefonu Tryb Smartcover z okienkiem i nic się nie dzieje .Proszę o pomoc , pozdrawiam.
Last reply by marcines73, -
- 9 replies
- 1.2k views
MIUI kilka dni temu zaktualizowany do wersji 8.2.1.0 (MIUI Global 8.2 Stabilna). Po aktualizacji nie ma dźwięków przychodzących smsów, wibracja działa. Pozostałe dźwięki: alarm, telefon itp działają bez zarzutu. Spotkał się ktoś z podobnym problemem?
Last reply by Mariusz94,