Problemy techniczne
261 topics in this forum
-
- 6 replies
- 1.7k views
Telefon: Xaomi Redmi 4 - Android 6.0.1MMB29M Nie mogę zalogować się do poczty firmowej (tak abym miała ja dostępna w aplikacji poczta) Wpisuję wszystkie wymagane ustawienia serwerów (typ zapezpieczeń SSL/TLS (akceptuj wszystkie certyfikaty)) i ciągle wyskakuje mi błą ERR[AUTH] Authentication failed.
Last reply by RafalB, -
-
- 6 replies
- 9.1k views
Witam wszystkich, jako nowy użytkownik tego telefonu (dzisiaj doręczony) i z moim szczęściem coś musiało się stać. Dokładniej tacka z kartami nie chcę wyjść, wsuwam to magiczne narzędzie do otworu, słyszę klik ale tacka wysuwa się minimalnie (zdjęcie w załączniku), a ciągnięcie niczego nie daje bo jest jakby zablokowana.. Ktoś wie o co chodzi lub co można zrobić? Dzięki za odpowiedź.
Last reply by mrosi, -
- 6 replies
- 1.9k views
Witam, kiedy blokuje ekran dosłownie na 2-3 minutki pokazuje mi na pasku powiadomień informacja o tym i jest przycisk odłącz, a jak nacisne obok to uruchamia się menadżer plików. Po dłuższym przytrzymaniu powiadomienia otwierają się "ustawiania" interfejsu i jest opcja o powiadomieniach ale nie da się jej wyłączyć. I pytanie jak to wyłączyć? Bo co wykasuje powiadomienie to po blokadzie ekranu znowu się pojawia.
Last reply by ArBuz2o0o, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam Mam mały problem, Redmi4Pro na Globalu Stable 8.1.2.0, możliwa aktualizacja do 8.2.1.0. Chciałem instalować Xiaomi.eu, ale się rozmyśliłem, doszedłem do kroku w którym zainstalowałem TWRP. Teraz gdy chcę zaktualizować Globala to wywala mnie do TWRP. Mam normalnie wejść do "Install" i wybrać plik .zip z aktualizacją? Z góry dzięki za pomoc
Last reply by SperQu, -
- 7 replies
- 1k views
Czarny ekran i nic nie działa. Po wciśnięciu przycisku on/off na 10 sekund telefon się restartuje i działa normalnie. Co może być przyczyną. MIUI Global 8.1.2.0 MBEMIDI
Last reply by sylwek25, -
- 3 replies
- 3.7k views
Witam, Mam problem z powiadamianiem z aplikacji VERSA CONTROL. Aplikacja alarmowa powinna informować mnie w powiadomieniach o aktualnym statusie centrali alarmowej. Jeżeli uruchomię aplikacje ręcznie działa wszystko bez zarzutu. Poniżej podaję ustawienia dla Versy: https://drive.google.com/open?id=0B3tkXdOM9T0pT0V5VHRidjJaTmM https://drive.google.com/open?id=0B3tkXdOM9T0pMUJPa21fZnhHcEU https://drive.google.com/open?id=0B3tkXdOM9T0pM3NWSUNQWWUwNXM https://drive.google.com/open?id=0B3tkXdOM9T0pc2tHbUpxaUlqaVE Pacjent to Redmi Note 4 z MIUI 8.1.6.0 Ma ktoś pomysł co z tym zrobić??
Last reply by mily, -
- 5 replies
- 1.1k views
Mam telefon Redmi 4 2/16, kupiony w Goldway z nieorginalnym softem Miui (na tym sofcie działało wszystko bez problemów). Kilka dni temu dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera, odblokowałem go bez problemów. Został także przeprowadzony flash na najnowszą chińską wersję DEV. Po flashu wgrane TWRP. Kasowanie Dalvik, Cache, Data, Pamięć wewnętrzna, Karta SD. Wgrane miuipolska. Za każdym razem nieprawidłowości w działaniu sklepu play: powyższe czynności od wgrania chińskiego romu DEV były powtarzane, za każdym razem kasowanie w TWRP, efektów brak. Dodatkowo zauważyłem brak zasięgu sieci komórkowej, internet działa (ale to dosłownie przed chwilą mi wyszło i pewno pr…
Last reply by mrosi, -
- 4 replies
- 942 views
Mam problem z aplikacją SMS. Po wejściu w ikonę , wyświetla się komunikat: zdjęcie 1 I raport: zdjęcie 2 Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak rozwiązać ten problem? Dzięki.
Last reply by mrosi, -
- 3 replies
- 1.8k views
Witam, od kilku dni jestem użytkownikiem Redmi 4 Pro - poprzednio używałem smartfonów innych producentów. Kiedy ktoś do mnie dzwoni pulsuje mi pełnym światłem tylna dioda LED - nie mogę jej wyłączyć (kombinowałem z wyłączeniem wszystkich diod powiadomień itp.). Czy to jest "uroda telefonu", czy to ja nie potrafię Leda wyłączyć? Proszę o pomoc! Telefon pochodzi z polskiej dystrybucji, ma wgranego Stabilnego Globala.
Last reply by mrosi, -
- 2 replies
- 865 views
Witam, jestem posiadaczem redmiego 4 od goldway'a, po wgraniu zgodnie z poradnikiem xiaomi eu mam problem z telefonem, a mianowicie gdy rano wstaje nie mogę uruchomić transmisji danych i muszę restartować telefon, po restarcie wszystko się naprawia, lecz już drugi raz mam tak że telefon po restarcie łapie bootloopa i muszę od nowa instalować rom'a Czy ktoś wie, co mogę zrobić w takiej sytuacji?
Last reply by Arctic, -
- 0 replies
- 585 views
Witam wszystkich. Mam problem z korzystaniem z aplikacji Facebook na Redmi 4 Pro. Chodzi o to, że co kilka dni muszę ponownie wpisywać hasło do aplikacji, bo automatycznie jestem wylogowany. Sprawdziłem w ustawieniach -> konta -> inne i niestety nie ma tam konta Facebooka. Na innych androidach było ok i wszystkie konta pojawiały się w jednym miejscu. Niestety na MIUI nie działa to w ten sam sposób. Sprawdzałem na różnych ROMach od grudnia do ostatniego update'u i nadal to samo. Macie może jakieś sugestie, pomysły co może być nie tak?
Last reply by sadi, -
- 4 replies
- 1.6k views
Witam Mam problem z kartą sim w tym o to urządzeniu, a mianowicie telefon pokazuje oraz wykrywa kartę sim ma ona full zasięg lecz nie mogę wykonać z niego żadnego połączenia ( martwa cisza w słuchawce ), dwa smsy udało mi się wysłać reszta wyskakuje że próba nieudana. Telefon posiada MIUI Global 8.0, proszę o pomoc mam nadzieję że telefon nie jest uszkodzony... A jeśli tak czy jest jakaś możliwość żeby to sprawdzić ? Przestawiłem jakość połączenia na 2g mogę dzwonić lecz jakość rozmów jest bardzo słaba ktoś ma pomysły dlaczego połączenia 3g i wyżej nie chcą działać mimo iż mam sygnał ?
Last reply by mrosi, -
- 2 replies
- 908 views
Hej Jakieś 2 tyg temu przesiadłem się z Lumi 640 na redmi 4 pro zakupiony w chinach od goldway'a . Wersja Andka 6.0.1. MMB29M Wersja MIUI : Miui Global 8.1 Stabilna 8.1.2.0 MBEMIDI Z telefonem nic nie robiłem czyt nie fleshowałem nie wgrywałem miuipolska ,po prostu przełożyłem karte sim z PLAY ,skonfigurowałem co trzeba (gmail itp itd ) i tyle używałem normalnie jak zawsze . Ostatnio spostrzegłem ze znika mi kasa z konta różne sumy od 0,4 gr po 3 zl . Mam wykupiony pakiet internetowy 2+1 GB za 9zl/miesiąc + zaległy pakiet internetowy z zeszłego miesiąca Nie mogę gość co pobiera kasę i za co w ust. mam ustaw…
Last reply by raiders, -
- 2 replies
- 593 views
Za każdym razem podczas korzystania z galerii szczegolnie jak powjiekszam/zmniejszam zdjecia a nastepnie zmieniam kolejne zdjecie występują zacięcia, zawieszenia chwilowe lub kompletnie galeria przestaje odpowiadac i wyskakuje komunikat o zamknieciu aplikacji. Czy to kwestia romu? Czy macie podobnie? Mam teraz globala stable 8.1.2.0 i zastanawiam sie nad wgraniem Miui polska.
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 766 views
Witam, od niedawna jestem użytkownikiem Xiaomi Redmi 4 Pro. Chciałem się zalogować na swoją pocztę iCloud przez aplikację Poczta. Niestety, wyskoczyło powiadomienie o jakimś błędzie. Tak samo było w każdej innej aplikacji (np. Outlook). Czy ktoś wie, dlaczego mam taki problem?
Last reply by SperQu, -
- 3 replies
- 7.1k views
Jak w temacie mam zaznaczoną opcję wyciszania dzwonka po odwróceniu telefonu ale nie reaguje, dzwonek sie nie wycisza. Sprawdziłem Aida64 żyroskop działa. Czy miał ktoś podobny problem?
Last reply by ZduneX25, -
- 4 replies
- 3.3k views
Witam. Nie tak dawno stałem się szczęśliwym posiadaczem redmi 4 pro. Zamówiłem z ali od goldway, kurier po 2 tygodniach zapukał do drzwi. Gratis jeszcze folia na ekran i silikonowy case. Dostałem go z oryginalnym globalem. Odblokowałem od razu bl i wgrałem nowy soft od miui polska. Wszystko niby działa. Wgrałem dokładnie MIUI 8.3 by xiaomi.eu 7.2.24 (rozwojowa). Wersja androida to 6.0.1 MMB29M. Do tego od razu root i wgrane dodatki od miui polska. I teraz pytanie. Na globalu przy odblokowywaniu telefonu odciskiem palca była krótka wibracja, że telefon jest odblokowany. Jeśli czytnik nie odczytał odcisku pojawiała się dłuższa wibracja. Czy da się też tą opcję włączyć …
Last reply by ricfour, -
- 1 reply
- 997 views
Witam. Mam Redmi 4 Pro na Globalu 8.1.2.0 Albo dostałem półmroczności albo coś robię nie tak ale nie wiem co Mianowicie poprzez Bluetooth wysyłam sobie plik muzyczny z laptopa do R4Pro. W Explorer widzę ten przesłany plik w dziale Muzyka, w szczegółach pliku muzycznego mam, że wylądował on w /storage/emulated/0/bluetooth/plik muzyczny. Niestety jak w menu wybiorę Więcej aplikacji i muzyka (czyli odtwarzacz muzyczny R4Pro) to tego pliku nie ma. Nie ma żadnego muzycznego. Moja żona na RN3Pro w opcjach muzyka ma w menu katalogi muzyki (wskaż katalogi z muzyką) i tam ma m.in. katalog bluetooth. U mnie jest pusto i nie wiem jak wskazać niby ten katalog. Jest ktoś mi w stanie …
Last reply by si3wc4, -
- 3 replies
- 695 views
Witam, po zmianie softu w moim REDMI 4 na 7.2.16 pojawił się problem - byłem przyzwyczajony do przewijalnego stylu przełączników, jednak owy zniknął, mam do wyboru tylko "siatkę" i "rozwijalne". Da się to jakoś doinstalować?
Last reply by michałm93, -
- 2 replies
- 2.4k views
Witam Wczoraj zrobiłem aktualizacje (chiński soft) i po tym przestało wykrywać sieć. Niby pokazuje zasięg, ale jest "no services" - wyszukiwanie ręcznie sieci nic nie znajduje. Przywróciłem go do ustawień fabrycznych - nie pomogło. Zainstalowałem dzisiaj MIUI xiaomi.eu wersja 6.12.8 i też nie pomogło. Próbowałem też inne karty sim - jest to samo. Widzi karte sim, chce pin'u, ale sieci nie znajduje. Przed zaktualizowaniem działało dobrze... Proszę o pomoc. Pozdrawiam Marcin
Last reply by michałm93, -
- 5 replies
- 1.7k views
Witajcie, kupiłem telefon od Goldway'a Xiaomi Redmi 4 Prime. Wersja Miui : Miui Global 8.1 8.1.2.0 (MBEMIDI) z taką przyszedł. Telefon ma problem, mianowicie są 3 kreski zasięgu a z telefonu nie da się wykonać połączenia lub jeśli się już uda to trwa długo. Na telefon nie można się także dodzwonić. Jak włączę dane mobilne strony się nie wczytują. Trwa to długo i w ostatniej fazie jednak się nie wczytują. Sieć to Orange. W innym telefonie nie ma tego problemu. Co w takiej sytuacji robić? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Aha i zmieniałem ustawienia sieci z LTE, na 3g, 2g i wciąż to samo. Ustawienia Internetu standardowe takie jakie ustawił tel…
Last reply by mrosi, -
- 6 replies
- 2.9k views
Witajcie, mam pytanie- czy w Redmi 4 pro posiadamy dwa głośniczki wbudowane na spodzie telefonu, czy też może tylko jeden? W obudowie widzę otwory po obu stronach jednak.. dźwięk wydobywa się tylko po jednej stronie- po lewej. Macie podobnie, czy też jeden (prawy) głośniczek u mnie nie działa? Pozdrawiam!
Last reply by mrosi, -
- 1 reply
- 718 views
Witam. Od niedawna stałem się posiadaczem Redmi 4 Pro. Telefon przyszedł z romem Global Stable 8.1.2.0. Tel używam w sieci Play. Od jakiegoś czasu mam problem z rozmowami tzn. nie słyszę rozmówcy- przerywa (oni mnie słyszą cały czas). Zauważyłem że dzieje się to tylko na 3G. Tzn. przy przejściu z LTE lub H+ na 3G. Przełączanie sieci nic nie daje. Wgrałem teraz miuipolska/xiaomi.eu ale brak poprawy. Ma ktoś podobny przypadek w Play?
Last reply by Snajper, -
- 4 replies
- 578 views
Witam Jakieś dwa tygodnie temu zakupiłem Redmi 4 pro dla dziewczyny, Bez żadnych problemów (poradnikowo) udało mi się odblokować go i wgrać Miui Polska. Niestety nie wszystko działa poprawnie. Mianowicie telefon resetuje się podczas rozmów. Problem nie występuję zawsze i nie ma reguły podczas której rozmowy i w której minucie się wyłączy, Dodatkowo kilka razy pojawiły się problemy z zasięgiem - nie dało się odebrać połączenia lub smsa. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Może soft wgrał się z jakimiś błędami i wystarczy zainstalować go na czysto? (I tutaj kolejne pytanie jak najlepiej przeprowadzić taką czystą instalacię - full wipe się to nazywa? :))
Last reply by pawel90x, -
- 2 replies
- 3.8k views
WitamOd wwczoraj jestem w posiadaniu tel Xiaomi Redmi Note 4prime i po uruchomieniu tel wyskoczyła po 5min czerwona kreska która szła od góry do dołu później zniknęła i za jakiś czas po godz znowu i po 30 min zniknęła.... Aż do dzisiaj w sumie do teraz jest widoczna ma raczej ciemny kolor i widoczna jest bardzo jak występuje pod nią czerwony kolor. Tel zakupiłem na Ali... U znanego sprzedawcy Gold... CC teraz począć zakładać spór itd. Czy może to problem softu...
Last reply by mrosi,