Problemy techniczne
261 topics in this forum
-
- 2 replies
- 695 views
Witam, mam taki problem z działaniem danych mobilnych. Mianowicie posiadam kartę virgin mobile(play), ale z przyczyn zasięgowych chciałem ustawić aby nie łączyło automatycznie z siecią tylko na sztywno ustawiłem Plus LTE. Lecz po ustawieniu sieci na sztywno nie ma wcale danych mobilnych. Roaming krajowy włączony. Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? ROM to MiuiPolska 6.12.28 bodajże i wolałbym go zmieniać tylko w ostatecznej ostateczności Pozdrawiam
Last reply by Darek08, -
-
- 2 replies
- 1.1k views
Witam serdecznie, Siostra posiada od jakiegoś czasu Remi 4 pro, telefon nie grzebany, oryginalny soft. Po kilku dniach od zakupu pojawiła się aktualizacja i nie wiem jak to możliwe ale zniknęła funkcja korzystania z czytnika linii papilarnych. Nie ma możliwości stworzenia profilu palca, zablokowania ekranu na palec itp. Po prostu funkcja czytnika linii zniknęła całkowicie z menu. Najlepsze jest to, że siostra i szwagier mają takie same telefony, praktycznie razem dostają aktualizacje i mają aktualnie taką samą wersję softu to u szwagra wszystko działa jak należy. Niżej wstawiam Wam screeny. Jak wejdziemy w USTAWIENIA i w szukajce wpisze się "odcisk.." lub pierwsze li…
Last reply by p89, -
- 28 replies
- 8.6k views
Na moim Redmi 4 Pro nagrywany dźwięk w filmach jest bardzo cichy. Podczas rozmowy chyba jest wszystko ok, bo nikt nie narzekał. Rom to najnowszy Miui Polska. Miał ktoś ten problem, da się to naprawić?
Last reply by Ocellar, -
- 5 replies
- 2.5k views
Witam. Mam problem który pojawia się tylko jak jestem za granicą czyli w roumingu. W Polsce ten problem nie występuje. Wybieram jakikolwiek numer telefonu i od razu telefonu kończy połączenie. Jeśli wybiorę ponownie numer to łączy się bez problemu ale telefon zawsze jak od razu uwali mi te pierwsze połączenie to dokładnie za 2 minuty telefon sam łączy się na ten numer. Niezależnie czy telefon jest zablokowany czy nie, czy prowadzę już rozmowę to telefon i tak łączy na ten sam numer. Nie nie mam już siły na to. Bardzo to Przeszkadza bo 5dni w tygodniu jestem za granicą. Aha i nic nie było zmieniane kiedy się to stało. Zrobiłem teraz aktualizacje i niestety nie pomogło.
Last reply by skalar13, -
- 2 replies
- 659 views
Cześć. Od czasu kupienia Redmi 4 Pro Czarny mam z nim kilka problemów. W przypadku ekranu, kiedy wyświetla kolory szare, u mnie widoczne jest miganie lewej części ekranu, a przy ciemnych tłach dolne rogi są dziwnie rozjaśnione aż do białego koloru. Czy u was też występują takie problemy z wyświetlaczem, jest to normalne? Czytnik linii papilarnych działa ale wystarczy że lekko spocą mi się palce i od razu przestaje wykrywać - tak powinno być? No i na koniec problem z rozmowami, rozmówcy skarżą się na dziwne szumy i echo, co ciekawe podczas nagrywania dźwięku ten problem nie występuje. Dlatego mam prośbę jakby ktoś mógł potwierdzić czy u niego tak…
Last reply by andrea48, -
- 4 replies
- 1.6k views
Witam. Ktoś wie dlaczego telefon nie łączy się z radiem przez kabel usb? Dotychczas wszystkie telefony nie miały z tym problemu, muzyka w pamięci telefonu czy na karcie sd były odtwarzane. Obecnie radio Pionier wyświetla error 19 i nie łączy sie z telefonem. Karta sformatowana fat32, obecnie wgrane Miui 8.2 7.2.9 (rozwojowa) telefon zrootowany. W czym tkwi problem?
Last reply by rempage, -
- 0 replies
- 805 views
Witam. Posiadam telefon Redmi 4. Po zainstalowaniu najnowszej aktualizacji z miuipolska pojawił się problem: przy odbieraniu połączeń, automatycznie włącza się tryb głośnomówiący. Czy można to jakoś wyłączyć w opcjach, czy to błąd aktualizacji? Czy ktoś ma podobny problem?
Last reply by karolkillercrlc, -
- 3 replies
- 646 views
1 Czy da się usunąć bez większych ingerencji w system parę wbudowanych aplikacji? Google Duo,Google hangoust oraz innych niepotrzebych mi rzeczy. 2 W jaki sposób wymusić zapisywanie pobieranych zdjęć (np z fb) czy robienia zrzutów ekranu na karcie SD. Na chwilę obecną zapisuje mi na pamięci wewnętrznej. Generalie chce zwolnić sobie pamięć. Zostało mi ok 1.80 GB a porządki zrobiłem. Może jakaś dobra Azja do czyszczenia syfu. (systemowej używam na bieżąco) Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka
Last reply by Nezumi, -
- 1 reply
- 575 views
Witam Skasowałem ROM w Xiaomi Redmi 4, telefon się nie uruchamia,pod PC łączy się ale nie wykrywa sterownika. Co mam robić dalej, czy tylko serwis może mi pomóc.
Last reply by dudek, -
- 5 replies
- 568 views
Witam. Kupilem wczoraj na allegro xiaomi redmi 4 pro. Wszystko sie zgadza tylko przeraza mnie dotyk. NIE MA szkła hartowanego. Korzystalem z telefonow sredniej poiki gdzie dotyk byl mega czuly i przy tym dokladny. Natomiast tutaj tragedia jest. Pierwsze co odpalilem klawiature w wiadomosciach i testowalem pisanie to tak : -trzeba bardzo dobrze przymierzyc zeby wcisnac odpowiednia litere bo tak to poboczne sie wciskaja -nie mozna pisac szybko sms bo wychodzi naprawde cos innego, nie udalo mi sie jeszcze napisac normalnie pelnego zdania chyba ze klikam literka po literce z odstepem czasowym 5 sek aby wymierzyc dokladnie.. Jesli obroce ekran i poziomo pisze to…
Last reply by mrosi, -
- 3 replies
- 800 views
witam mam problem ponieważ ostatnio zmieniłem wzór na telefon po czym korzystałem tylko z odcisku palca i zapomniałem wzoru aktualnie zablokował mi się telefon czy jest jakaś możliwość odblokowania go? próbowałem go podpiąć pod komputer i zrobić hard reset niestety się nie udało komputer go nie wykrywa (wyskakuje powiadomienie o jakiejś aktualizacji) debugowanie USB jest wyłączone telefon kopiłem kilka dni temu wiec nie ma nic odblokowanego
Last reply by skay77, -
- 2 replies
- 824 views
Cześć, mam pewien problem ..... jestem od dłuższego czasu posiadaczem Xiaomi 4 Pro Prime, telefon został zakupiony od Goldwaya. Postanowiłem wgrać Polskie MIUI, wiec idąc zgodnie z poradnikami, odblokowałem bootlader, wgrałem Chiński ROM, a potem polskie MIUI. i tutaj napotkałem problemy... po wgraniu telefon się uruchamia, ale po próbie wgrania jakieś aplikacji z sklepu play typu: (Facebook) wyskakuje błąd: Kolejnym błąd być może jest to jakoś powiązane to błąd aparatu. Chcąc zrobić zdjęcie wyskakuje komunikat: Zamontuj pamięć wewnętrzna USB przed użyciem. Oczywiście czyściłem wszsytko, przywracałem ustawienia fabryczne.... Moja wersja MIUI POLSKA to : MIUI 8.6 by xiaom…
Last reply by nyczbar42, -
- 3 replies
- 1.4k views
Witam. Od około miesiąca posiadam telefon xiaomi redmi 4 . Telefon dzialal bez zarzutów. Parę dni temu gdy telefon mail 3% podłączyłam do ładowarki lecz co parę sekund ładowarka ladowała i rozlaczala. Spróbowałam dwóch innych ładowarek i to samo . Rozłączyłami tel w końcu się całkiem wylądował . Gdy go kolejny raz podłączyłam ( tym razem gdy był wyłączony) czekając długi czas migała powoli tylko dioda . Telefon nie chciał się włączyć . Dałam sobie spokój myśląc, że całkiem padła bateria. Następnego dnia sprobowalam podłączyć jeszcze raz i zaczął normalnie ładować i telefon znów zaczął działać bez problemu. Bateria trzymała ok 36h . Po kolejnym rozładowaniu podłączam tel…
Last reply by picok, -
- 1 reply
- 636 views
Aktualnie w moim Redmi 4 pro mam spory problem po ostatnicj dwóch aktualizacjach. wszystko pieknie banglało wcześniej a teraz jak np uruchomię audiobooka i słucham na słuchawkach to po minucie, dwóch, pięciu (bez jakiejś konkretnej powatarzalności) zatrzymuje się apka- wybudzam telefon dotykam czegokolwiek i informacja że aplikacja nieodpowiadanie i czy zgłosić. tak samo jak zostawię telefon na galerii i się sam uśpi- równiez po wybudzeniu ta sama informacja jeżeli ekran jest aktywny nic takiego się nie dzieje aktualnie mam zainstalowaną werjsę miui 9 wersja rozwojowam 7.9.14
Last reply by kdokamil, -
- 3 replies
- 653 views
Czołem! Posiadam Xiaomi Redmi 4 Pro od Goldway'a. To chyba ostatni raz, kiedy kupiłem telefon z Chin, choć wcześniejsze lenovo sobie bardzo chwaliłem... Kilka tygodni po kupnie po raz pierwszy zawiesiły mi się przyciski power i vol- - po prostu nie mogłem zablokować ani wyłączyć telefonu, ściszanie to mały pikuś przy tym. Wyładowałem telefon i wstał bez problemu, działając w pełni. Taki problem pojawiał się co kilka tygodni. Pewnego dnia pojawił się inny problem - przerywane łączenie USB. Za pierwszym razem zdarzyło się to pierwszego dnia wakacji we Włoszech. Miałem problem, ale po 3 dniach bez niego podłączyłem go i... zaczął ładować się i działać normalni…
Last reply by m4g1k, -
- 7 replies
- 2k views
Witajcie Jak u was telefon nagrywa filmiki video ? Chodzi mi tutaj o jakość dźwięku, bo nie wiem czy to wina softu czy jest to sprzętowy problem. Nagrywając jakiekolwiek video przy odtworzeniu mam straszne przestery. Liczyłem, że update'y coś pomogą, ale widzę że niestety, Aktualnie posiadam MIUI8.3 - 7.3.2 (rozwojowa) U Was też jest ten problem ?
Last reply by Fajama, -
- 13 replies
- 2.9k views
Po podłączeniu telefonu do komputera mogę go tylko naładować. Nie pojawia się opcja przełączenia na MTP jak to jest na MI4. Zmieniałem gniazda usb i przewody ale nic to nie daje. Nie ma nawet próby instalowania jakichkolwiek sterowników. Trochę to uciążliwe bo nie mogę przegrać plików z i do telefonu. Opcje programistyczne są wyłączone, tryb debugowania również. Miał ktoś taki problem i wie jak go rozwiązać?
Last reply by Dominik, -
- 0 replies
- 729 views
Witam Mam problem z wirtualną klawiaturą podczas korzystania z myszy podłączonej do telefonu Xiaomi Redmi 4 Pro przez kabel usb. W momencie gdy podłączam mysz, widnieje ona jako klawiatura fizyczna, w związku z czym system nie wyświetla tej wirtualnej po kliknięciu w pole tekstowe. W internecie czytałem już wyłączeniu przełączania wejścia na klawiaturę fizyczną, ale tyczyło się to myszy bezprzewodowej Bluetooth. Mysz to 4Tech model: G10-770FL, bezprzewodowa z adapterem działającym na 2,4GHz (WIFI, nie bluetooth). Mój ROM MIUI: MIUI Global 8.2 Stable - 8.2.4.0 (MBEMIDL) oparty na wersji Androida: 6.0.1 MMB29M Nie mam roota EDIT …
Last reply by Woolfer, -
- 22 replies
- 4.6k views
Witam serdecznie Po aktualizacji do 8.2.1 mój Redmi 4 Prime nie może wejść ani do recovery, ani w tryb download ani też nie ma opcji przywrócenia ustawień fabrycznych. Telefon się po prostu uruchamia ponownie i wszystkie dane zostają. Próbowałem pobrać pełny rom i zainstalować - pobiera ale potem gdy ma go zainstalować uruchamia się ponownie. Bardzo proszę o pomoc
Last reply by Michalove, -
- 1 reply
- 985 views
Witam. Czy w Redmi jest jakiś limit SMSów wysłanych do konkretnej osoby po przekroczeniu którego część z nich jest automatycznie kasowana przez system ? W HTC mogłam mieć wszystkie SMS-y od danej osoby tak długo, jak chciałam dopóki ich sama nie usunęłam. Tu mam wrażenie, że archiwizuje się tylko kilkanaście, może 20 SMS-ów. Da się to gdzieś ustawić, żeby zapisywało wszystko ?
Last reply by Nezumi, -
- 23 replies
- 1.7k views
Witam, kupiłem redmi 4 pro od polskiego sprzedawcy. Telefon dotarł bardzo szybko ale okazało się ze jest bez piskiego polskiego menu. Poczytałem trochę i postanawiam sam odblokować i wgrać polski soft. 1. Korzystając z wcześniej posiadanego konta Mi napisałem do chińczyka o odblokowanie bootloader 2. Po uzupełnieniu profilu do 75% i trzech dniach czekania dostałem SMS zgodę na odblokowanie (niestety nie mogłem uzupełnić profilu aby 100% dostać zabezpieczenia) 3. Zalogowałem się na nowym telefonie kontem Mi 4. Przechodzę w tryb fastboot i podłączam pod PC do zalogowanego unlocka 5. I gdy naciskam żeby odblokowało wyskakuje przy 50 procentach "c…
Last reply by Vergiliusz, -
- 1 reply
- 633 views
Hej, chciałam opowiedzieć historię jak mały problem generował duże błędy. Mój redmi 4 pro od jakiegoś czasu spowolnił galerię, było to o tyle irytujące, że zawsze śmigała aż miło, a tu nagle trzeba czekać. Ten pierwszy objaw problemu pokazał się kilka tygodni temu. Dalej było gorzej, aplikacje spowolniły, pojawiały się dziwne komunikaty o błędzie np. podczas przeglądania poczty wyskakiwał błąd, że aplikacja messenger przestała działać, mimo ze z niej nie korzystalam. Wyglądało to kiepsko bo w końcu zawieszał się cały telefon, a dziś ostatecznie nie dało się włączyć ani galerii ani sklepu google.play (pomyślałam, że może aktualizacja apek pomoże). Próbowałam te…
Last reply by kiedos, -
- 2 replies
- 724 views
Witam, Mam jakiś dziwny problem z odtwarzaniem muzyki w AIMP gdy łącze się z siecią w urządzeniu Redmi 4 pro(szary). Jest jakieś trzeszczenie a czasami nawet zwalnianie tempa muzyki. Obecnie mam zainstalowany najnowszy soft rozwojowy tj. HM4pro 7.6.8 markw. Miałem również zainstalowaną wersję stabilną miui 8 oraz Resurrection Remix, gdzie również był taki sam problem. Zresztą z dźwiękiem od początku jest coś nie tak. Telefon zakupiłem z globalną wersja MIUI oznaczoną jako MBEMIDI. I np. przy rozmowie przez skype jakość też była dość kiepska, występowało to samo "pyrczenie". Dźwięk w YouTube włączony przez przeglądarkę miał podobny problem. A za to dźwięk z dedyk…
Last reply by Mnich, -
- 1 follower
- 7 replies
- 5.5k views
Świeżo kupiony u Goldwaya Redmi 4 Pro przyszedł z czymś, co wygląda na GLOBAL. Wykrył aktualizację, zrobiłem ją, puściłem na wszelki wypadek reset do ustawień fabrycznych i teraz przy początkowej konfiguracji nie mogę się połączyć z serwerami Google. ("Nie można się zalogować. Podczas nawiązywania połączenia z serwerami Google wystąpił problem. Spróbuj ponownie później.") Jest na to jakieś wyjaśnienie, czy mam się jednak bać fałszywego ROMu?
Last reply by Ja pomoge !, -
- 1 follower
- 8 replies
- 831 views
Cześć, Mam mega dziwny problem z telefonem mojej żony. Przez pół roku działał na globalu do czasu jakiejś ostatniej aktualizacji. Zaktualizował się sam pewnej nocy po czym zastaliśmy go rankiem z czarnym ekranem. Próby restartu najczęściej kończyły się na logo MI, czasem się system załadował po czym znów wyłączał. Postanowiłem że zainstaluje miuipolska. Pierwszy problem na trafiłem podczas instalacji ROMu. Instalacjia zatrzymywała się w miejscu i nie szło nic zrobić. I tu pierwszy dziwny symptom. Okazało się że paczka z romem (btw: "xiaomi.eu_multi_HM4Pro_7.6.8_v8-6.0") kopiowała się na telefon uszkodzona. Dopiero gdy przekopiowałem najpierw jedną kopię, potem d…
Last reply by tpawel,