Dyskusja ogólna
49 topics in this forum
-
- 1 follower
- 462 replies
- 85.9k views
Wątek zbiorczy na temat Redmi 4 / 4 Pro. Poruszamy ogólnikowe kwestie, które nie wymagają zakładania osobnego tematu.
Last reply by Nezo, -
-
- 1 follower
- 363 replies
- 125k views
Przymierzam się powoli do wymiany mojego jeszcze w sumie niedawno kupionego Redmi3S Pro na Redmi4 Pro, dlatego zacząłem się przyglądać cenom, promocjom, itp. Nie widzę tutaj takiego wątku więc myślę, że można taki rozpocząć. Tak więc gdzie kupiliście, kupujecie, zamierzacie zakupić swojego Redmi4 Pro? Ja ze swojej strony pierwsze kroki skierowałem do swojego ostatnio ulubionego sprzedawcy czyli Goldway na ali oczywiście, który ten telefon w wersji black wycenia na $159.99 + ewentualnie wysyłka bezvatowa za $11,61 Jeżeli ktoś by zdecydował się na zakup tego telefonu właśnie z ali to trwa właśnie promocja na https://www.planetplus.pl/sklep/aliexpress dzięki której możem…
Last reply by plati87, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam, mam problem z moim Redmi 4 pro. Telefon się sam zresetował i wpadł w bootloop. Czy jest możliwość naprawienia go przez wgraniu nowego ROM-u? Mam zablokowany bootloader. W instrukcjach odblokowania bootloadera jakie znalazłem jest potrzeba włączenia telefonu a u mnie jest to niemożliwe. Proszę o porady.
Last reply by Robert29050, -
- 25 replies
- 4.3k views
Niedawno pojawiła się wreszcie (?;) wersja global stable, V10.1.1.0.MBECNFI widoczna w OTA w telefonie oraz do ściągniecia: https://androidfilehost.com/?fid=11410932744536995242 (link wzięty stąd https://xiaomi.eu/community/threads/7-2-16-17.38651/) Czy ktoś może wgrywał i może coś napisać? Jestem ciekawy jak to ma się do wersji dev, gdyż tamta miała różne mankamenty, co mnie zraziło, wróciłem do MIUI9, a downgrade 10->9 jest dosc bolesny bo wymaga pełnego wyczyszczenia telefonu.
Last reply by pejta, -
- 1 reply
- 4.9k views
Witam wszystkich Kupiłem dopiero co telefon xiaomi note 4 i zauwazylem, ze nie wysyla i nie odbiera mi minek w wiadomościach sms. Czytałem na różnych forach o tym ze trzeba wylaczyc w ustawieniach wiadomosci funkcje "Użyj alfabetu GSM (bez polskich znaków). Po wyłaczeniu tej funkcji minki wysyłane przeze mnie dochodza do odbiorcy u mnie tez je widac ale problem wystepuje w odwrotnej sytuacji kiedy ktos wysyla mi wiadomosc z minka, wtedy nie widze tej minki prosze o pomoc. Dodam, że zrobilem powrot do ustawien fabrycznych ale problem nie znikl
Last reply by tojapiotrek, -
- 6 replies
- 1.8k views
Witam w związku zakończeniem wsparcia dla Redmi 4 pro zapraszam do wymiany opinii na temat najlepszej wersji Miui której używacie. Ja mam obecnie 8.12.20 i zastanawiam się nad instalacją ostatniej wersji.
Last reply by Bambek1, -
- 25 replies
- 4.7k views
Interesujące - dziś mój R4P zaktualizował sie do wersji 9.5.5.0 a na forum już powiły się screeny, że niektórym na Globalu pojawiła się aktualizacja do 9.6.1.0 przynosząca min split screen. http://en.miui.com/thread-3692686-1-1.html Ktoś może potwierdzić?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 38 replies
- 8.9k views
Na globalnym forum MIUI w poddziale przeznaczonym dla Redmi 4 Prime toczy się batalia o to czy i kiedy będzie wydany Android Nougat dla tego telefonu. Każdy zainteresowany zasypuje adminów pytaniami i szuka informacji gdzie tylko może. Jeden z użytkowników dotarł do Chińskiego forum i tematu gdzie tamtejszy admin opisał co poniżej, jest to tym dziwniejsze że Redmi 5 Plus ma dokładnie taką samą specyfikację, no prócz ekranu. Na pocieszenie, jeżeli informację są prawdziwe, to ma być opracowana opcja Split Screen dla Android 6 [Czat] Telefon komórkowy z czerwonym ryżem 4 z wersją instrukcji zgodnych z wersją Androida Wynajmujący …
Last reply by Netoper, -
- 2 replies
- 3.4k views
Wiem, że temat był wałkowany wszędzie i wielokrotnie, ale prawie nigdzie nie można uzyskać jasnej odpowiedzi, a jeśli odpowiedź się znajdzie, to brzmi: że seria Redmi (SD) nie obsługuje QuickCharge, bo 1) tną koszty i nie kupili licencji na QC od Qualcomm, 2) bateria jest kiepska/za mocno się nagrzewa. Mimo wszystko, mój Redmi 4 Pro (SD625) z softem MiuiPolska (chyba od wersji MIUI 9) zaczął obsługiwać szybkie ładowanie. Tzn. na ładowarce od Mi5, która co prawda nie ma logo QC, ale ma w metryczce Output: 5V-2.5A / 9V-2A / 12V-1.5A, więc może być to zarówno Quick Charge 2.0, jak i 3.0 albo coś innego. Po podłączeniu pod tę ładowarkę obok ikonki baterii pojawia się iko…
Last reply by 8artikf1, -
- 3 replies
- 2.8k views
Tak jak napisałem w temacie zapomniałem hasła ochrony prywatności. Czy istnieje jakiś sposób aby je zresetować lub zmienić ? Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Last reply by mkk24, -
- 2 replies
- 1.3k views
Witam jestem tu nowy. Chcialbym kupic telefo Xiaomi redmi 4x pro note itd. Tyle jest oznaczen ze sie gubie w tym. Wiem ze sa jakies podrobki czy przerobki systemowe. Moze mi ktos doradzic i powiedziec czy te telefony z linkow sa dobre. Szukam 3\4GB RAM, 32/64 GB pamieci. https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-4-X-Smartphone-Snapdragon-625-Octa-Core-5-5-FHD-3GB/32804214168.html https://www.aliexpress.com/item/Official-Global-Rom-Xiaomi-Redmi-Note-4X-4GB-64GB-Mobile-Phone-Snapdragon-625-Octa-Core-5/32850604884.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.269.8opEib https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Note-4X-4-X-Mobile-Phon…
Last reply by tpawel, -
- 2 replies
- 5.6k views
Jest to mój pierwszy post, tak więc chciałbym się przywitać. Mam pewien problem. Chciałbym się dowiedzieć, czy korzystając z tej aplikacji Pilot Mi mogę sterować dekoderem horizon jak i mediabox. W/w urządzenia są oferowane w sieci kablowej UPC. Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
Last reply by Froger, -
- 1 reply
- 1.8k views
Niedawno pojawił się ciekawy sposób do odblokowania telefonu twarzą dla Redmi 4/4X. Co o tym myślicie? Testował już może ktoś? Faceunlock dla Redmi4\4x Redmi Note 4
Last reply by kszul, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam,jestem nowy na forum więc nie jestem pewien czy wybrałem dobry dział.Mam pytanie jak w tytule czy redmi note 4 obsługuje audio usb?chciałbym kupić ten model jednak obsługa zewnętrznego daca jest dla mnie bardzo ważna,a trudno znależć informacje na ten temat w recenzjach,z góry dzięki za odpowiedzi.
Last reply by gwynbleidd91, -
- 2 replies
- 1.1k views
Witam od kilku dni jestem posiadaczem Nota 4 i mam bardzo duże skoki poboru danych internetowych..w play24 patrzę a tu na jeden cykl 180 MB, 90MB itp..często zdarza się to rano albo wieczorem o 19-20 gdzie faktycznie nie korzystam mocno z internetu, przeglądając przez 5-6 minut onet...co to może być i jak z tym poradzić? Synchronizację wyłączyłem ale chyba coś mi pobiera jakieś dane w tle a nie wiem, jak to wyłączyć...i druga sprawa, czy mogę w tym telefonie sprawdzić jaka aplikacja o danej porze pobiera tyle danych? jest na to jakaś może aplikacja? dziękuję za pomoc.
Last reply by tpawel, -
- 26 replies
- 2.5k views
Witam, poszukuję telefonu dla znajomej. Kompletnie się nie znam na Xiaomi, tak czytam i tyle tych modeli, że mnie już głowa boli... napisała mi coś o redmi 4x eu prime. Ale tu są dwa różne modele. Prime z tego co widzę jest lepszy, ale też często widzę wersję pro http://www.empik.com/smartfon-xiaomi-redmi-4-pro-xiaomi,p1172133772,elektronika-p?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=oferty_cpc&utm_content=p1172133772 i wychodzi na to, że to to samo. A ten z mgsm to co to ma być ? http://www.mgsm.pl/pl/katalog/xiaomi/redmi4highedition/Xiaomi-Redmi-4-High-Edition.html gdzie znajdę w Polsce ten prime/pro ? Tu znalazłem chyba to co ona miała na myśli ht…
Last reply by adam1709, -
- 13 replies
- 4.9k views
Witam, Zakupiłem dzisiaj telefon ale niestety nie działa mi dioda powiadomień. Trzeba ją jakośc uaktywnić ? Ja np. telefon mi sie ładuje to dioda sie świeci na żółto a jak np. ktoś mi na messengerze pisze to nic.... bez diody, snapchat to samo nie mam diody z góry dzieki za pomoc
Last reply by milosh, -
- 8 replies
- 2.3k views
Zakładam ten wątek gdyż mój Redmi 4 stroi jakieś fochy. Jestem ciekaw waszych odczuć odnośnie płynności w grach, tych mniej i bardziej wymagających sprzętowo. Zacznę więc. World of Tanks - na minimalnych ustawieniach graficznych cały czas bardzo płynnie, bez klatkowania, lagów, ścinek. Mogę rzec że pełne 60fpsów. Na średnich ustawieniach ta wartość spada do 40-50, ale grać jak najbardziej można bez przeszkód. Wysokie i ultra wysokie ustawienia to już okresowe lagi, płynność miesza się z klatkowaniem - warto ustawić fps cap na 30 klatek. Color Switch - bez żadnych problemów, działa płynnie. Real Racing 3 - no i tu się zaczyna choroba mojego Redmi 4. Gra tnie się,…
Last reply by Marcin_89, -
- 5 replies
- 1.6k views
Witam. Chciałem na swoim telefonie włączyć funkcję ' multi window ', robiłem według poradnika z innego forum i niestety pomimo włączenia tej funkcji nie mogę z niej korzystać. Czy u was tak samo nie działa ta funkcja? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka
Last reply by ZduneeeK, -
- 1 follower
- 72 replies
- 13.7k views
Kupiłem Redmi 4 jako telefon "przechodni". Służyć ma do czasu zakupu Mi Note 2, być może trafi później do córki. Niestety zawiodłem się nieco w kwestii wydajności baterii. Mogłoby się wydawać, że ogniwo o pojemności 4000 mAh, przy ekranie o rozdzielczości zaledwie HD, powinno pozwalać na sporo. Nic bardziej mylnego. Nawet po odinstalowaniu Facebooka i Messengera, telefon przy rozsądnym użytkowaniu (wręcz oszczędnym) wytrzymuje góra 3 dni. Jakieś opinie? Na potwierdzenie bądź zaprzeczenie? Jak u Was sprawuje się bateria?
Last reply by SperQu, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam! W innym temacie Acid napisał, że istnieje Miui Global na Redmi 4, lecz jest on niestety "niepubliczny". Dodał także, że gdzieś na zagranicznej stronie miui był Global 8.0.5. Czy ktoś takowy Rom posiada? Z góry dzięki za pomoc!
Last reply by Sylwester Nowaczyk, -
- 5 replies
- 2.6k views
Witam, Moze ktos z Was spotkal sie z taka sytuacja, ostatnio pojawila sie aktualizacja do telefonu redmi 4 pro i niestety bez zastanowienia od razu kliknalem akceptuj. Wszystko ladnie sie zainstalowalo, ale teraz, pomimo wszystkich prawidlowych ustawien dzwieku, nie slychac sygnalu przychodzacego smsa. Dodatkowo przy wychodzeniu z smsa, mruga caly ekran, tak jakby go zmniejszalo do lewego gornego rogu, trwa to mniej niz pol sekundy, dzieje sie tak tylko w smsach. Reszta jest ok. Czy mam wgrywac inny soft??? Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by Crunck, -
- 2 replies
- 2.7k views
Witam, wiem, że telefon ten obsługuje szybkie ładowanie (podłączyłem go kiedyś pod szybką ładowarkę LG i moim oczom ukazała się nowa ikona ładowania oraz czas był mega skrócony. Telefon ładował się o wiele szybciej, jednak też się grzał. Pytanie z mojej strony - czy szybka ładowarka może uszkodzić baterie w moim Redmi 4 pro?
Last reply by dudek, -
- 7 replies
- 4k views
Witam Czy jest szansa, że w Redmi 4 Prime będzie nagrywanie slow motion?
Last reply by Vergiliusz, -
- 2 followers
- 205 replies
- 29.8k views
Xiaomi udostępniło dziś ROM w wersji Global dla naszego Redmi. Dzielcie się swoimi wrażeniami z tego systemu. http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=471064&extra=page%3D1&mobile=2
Last reply by Vergiliusz,